November 2018 - Groepsreis Vietnam in luxe

Op zoek naar een groepsreis waarbij je in goede luxe hotels verblijft? Dan is dit de reis voor jou! Je reist van 17 november t/m 2 december. In 16 dagen verken je Vietnam en bezoek je onder andere de waterrijke Mekong Delta, het berggebied in noord Vietnam en het koloniale Hoi An. De vlucht naar Vietnam is inbegrepen en je vertrekt vanaf Düsseldorf of Amsterdam. De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers en is met Nederlandse reisbegeleiding.

- Je betaald de prijs die op de website staat!
- Verblijf in luxe hotels
- Comfortabele vlucht vanaf Amsterdam
- Entreegelden inbegrepen
- Nederlandstalige reisbegeleiding

De route van de luxe rondreis <br>
De route van de luxe rondreis

Dag 1 – Vertrek naar Vietnam

Vandaag vertrek je naar Ho Chi Minh. Je vliegt comfortabel naar het zuiden van Vietnam. Je kunt kiezen voor een vlucht vanaf Amsterdam of Dusseldorf en je komt de volgende dag aan in Ho Chi Minh.

Dag 2 - Hartelijk welkom op de luchthaven en transfer naar het eerste hotel

Drukte in Ho Chi Minh<br>
Drukte in Ho Chi Minh

Op de luchthaven van Ho Chi Minh regel je nog de laatste zaken voor het visum. Wij adviseren je om het visum online aan te vragen zodat je niet te lang hoeft te wachten op de luchthaven. Je ontmoet de Nederlandse reisbegeleiding op de luchthaven en samen reizen jullie naar het centrum van Ho Chi Minh. Het luxe hotel ligt in het centrum van de stad. De rest van de dag heb je de tijd om te relaxen of om alvast op verkenning uit te gaan.

Dag 3 - Je bezoekt vandaag enkele highlights in Ho Chi Minh en ontdekt de Cu Chi tunnels

In de ochtend rijden we de stad uit en bezoek je de Cu Chi Tunnels. Dit netwerk van meer dan 200 kilometer aan tunnels speelde een belangrijke rol in de beruchte Vietnam oorlog. Het was een belangrijke schuilplaats voor de Vietcong. Delen van de tunnels kun je nog bezoeken en je krijgt een goede indruk van de strijd die hier heeft plaatsgevonden. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je de stad Ho Chi Minh. Het Reunification paleis is niet het mooiste gebouw van de stad, het doet communistisch aan. Het is een kijkje in de geschiedenis van de stad. Bijzonder om binnen te bezoeken is de bunker en vanaf het dak heb je een leuk uitzicht op de omgeving. Vanaf hier lopen we naar het postkantoor die in Franse stijl is gebouwd en de Notre Dame kathedraal. (ontbijt en lunch)

Het moderne Ho CHi Minh<br>
Het moderne Ho CHi Minh

Dag 4 - We verlaten de drukke stad en rijden naar de Mekong Delta. Je maakt een boottocht en bezoekt de drijvende markt

De Mekong Delta<br>
De Mekong Delta

De rondreis wordt vervolgd met een bezoek aan de Mekong Delta. De chauffeur haalt je in de ochtend op bij het hotel en vervolgens rijden we in ongeveer 2 uur naar de Mekong Delta. In de Mekong Delta splitst de rivier zich en het is hier een wirwar van waterwegen. Met een houten boot vaar je over de Mekong en bezoek je een drijvende markt waar handel wordt gedreven. We stoppen onderweg bij een paar huizen om diverse ambachten te bekijken. Je vaart over diverse waterwegen. Soms heel breed en soms smal. Je verblijft vannacht in Can Tho. (ontbijt en lunch)

Dag 5 - Je bezoekt vandaag de markt van Cai Rang. Transfer terug naar Ho Chi Minh voor de vlucht naar Hoi An

Vroeg op vandaag want je bezoekt de drijvende markt van Cai Rang. Met een kleine boot bezoek je de drijvende markt en vaar je door verschillende waterwegen. Het is een drukke en kleurrijke markt. Na de lunch rijden we naar het vliegveld van Ho Chi Minh voor de vlucht naar Hoi An. Hoi An staat op de Unesco werelderfgoedlijst en heeft een rijk handelsverleden waar de vele oude Chinese huizen en tempels van getuigen. Er is ook een mooie Franse koloniale wijk met restaurants en leuke boetiek winkels. Je verblijft in Hoi An in een hotel aan het strand. Het centrum van de stad is met de taxi of op de fiets makkelijk te bereiken. (ontbijt en lunch)

Dag 6 - Een vrije dag aan het strand. Misschien een bezoek aan het oude koloniale centrum van Hoi An?

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de stad liggen diverse kleine tempels die een bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse burg hoort bij de tempelroute. Het is ook een ideale plek om souvenirs te kopen. Heerlijk relaxen bij het tropische strand is natuurlijk ook mogelijk. (ontbijt en diner)

Dag 7 - Via de Hai Van Pass naar Hue. Onderweg een prachtig uitzicht over de omgeving

De reis naar de keizerlijke stad Hue duurt ongeveer 4 uur en het is een prachtige route over de Hai Van Pass. Het uitzicht over de kust is onvergetelijk en we stoppen onderweg een aantal keer om foto’s te maken. Je komt in de middag aan in Hue en de rest van de dag kun je de omgeving alvast verkennen of lekker relaxen bij het luxe hotel. (ontbijt en diner)

Onderweg naar Hue <br>
Onderweg naar Hue

Dag 8 - Je bezoekt de Thiem Mu Pagoda, de verboden stad, enkele tombes en maakt een boottocht op de parfum rivier.

Vandaag ga je de keizerlijke stad Hue verkennen. We starten de dag met een boottocht van 40 minuten op de Parfum rivier naar de Thien Mu Pagoda. De pagoda is herkenbaar aan de bijzondere zevenverdiepingen tellende toren en is de oudste pagoda van de stad. De meest bekende bezienswaardigheid van de stad is de verboden stad. Deze kleine stad was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie en was niet toegankelijk voor het gewone volk. Na de lunch rijden we de stad uit en bezoek je de tombes van de keizers Tu Duc en Khai Dinh. Met de nachttrein ga je vandaag naar Hanoi. Je verblijft in een gedeelde vierpersoons cabine. (ontbijt en lunch)

Dag 9 - Je komt vroeg aan in Hanoi en kunt de stad vandaag zelf verder verkennen

Het Ho Chi Minh Mausoleum<br>
Het Ho Chi Minh Mausoleum

Je komt vandaag vroeg in de ochtend aan in Hanoi. Wij zorgen dat de hotelkamer bij aankomst al beschikbaar is. Vandaag kun je de hoofdstad van Vietnam zelf verkennen. Er is voldoende te zien in Hanoi. De kathedraal, Het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh mausoleum zijn zeker een bezoek waar. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat af. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt en diner)

Dag 10 - Op naar het berggebied in Mai Chau waar je in de namiddag de groene omgeving verkent op de fiets

We verlaten de drukke stad en het rijden het berggebied in naar Mai Chau. De reis duurt ongeveer 4 uurtjes en tijdens lunchtijd kom je aan in het luxe hotel. In de middag maak je een fietst tocht door de vallei en kun je genieten van het prachtige groene landschap. Tijdens het fietsen bezoek je een paar dorpjes en zie je de boeren aan het werk op de rijstvelden. (ontbijt en diner)

Dag 11 - Je maakt vandaag een wandeltocht en bezoekt dorpjes van de Witte Thai minderheden

Na het ontbijt maak je een wandeling naar het dorpje Kha en het Kha meer. Dit dorp wordt als het hart van Mai Chau gezien want het meer is het irrigatiesysteem voor de vallei. Onderweg zie je veel dorpjes van de witte Thai en maak je kennis met de lokale cultuur. Tijdens de wandeling zie je de rijstterrassen, uitgestrekte velden en bossen. We organiseren vandaag een picknick of een lunch bij een gezin. (ontbijt en lunch)

Je wandelt door prachtig berggebied heen <br>
Je wandelt door prachtig berggebied heen

Dag 12 - Transfer naar het Halong Bay van het binnenland. Je verblijft in Ninh Binh

De omgeving van Ninh verken je het beste met de boot <br>
De omgeving van Ninh verken je het beste met de boot

Vandaag gaat de reis verder naar Ninh Binh. Ninh Binh wordt ook het Halong Bay van het binnenland genoemd. De rivier in Ninh Binh is omgeven door kalkstenen rotsformaties wat zorgt voor een adembenemend uitzicht. De rest van de dag kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Lekker relaxen bij het hotel of alvast de omgeving verkennen? (ontbijt en diner)

Dag 13 - Je bezoekt de oude koningsstad Hoa Lu, maakt een boottocht en gaat fietsen

Op 15 kilometer vanaf Ninh Binh ligt Hoa Lu, de hoofdstad van het oude Vietnamese rijk in de 10e en 11e eeuw. In de stad vind je nog overblijfselen uit deze tijd. Je bezoekt de Kinh Dinh Tien Hoang en de King Le Dai Hanh tempels. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht. Vervolgens maak je een mooie tocht met een roeiboot over de rivier. Je vaart tussen de kalksteenrotsen door naar de Bich Dong grot. In de middag maak je een fietstocht in het Van Long Nature Reserve en bezoek je enkele tempels en een lokale markt. (ontbijt en lunch)

Dag 14 - Op naar Halong Bay waar je op een luxe jonk overnacht

Halong Bay <br>
Halong Bay

De chauffeur brengt je vandaag naar de Hon Gai Haven waar je aan boord gaat van een luxe jonk. Hier komen we nog voor de lunch aan en terwijl we de baai invaren wordt er een lunch geserveerd. Je vaart door naar het rustiger en minder toeristische deel Bai Tu Long. Met een kajak kun je in de namiddag het water op of je bezoekt een vissersdorpje met een bamboe boot. Lekker relaxen bij een strandje kan ook. In de avond kun je een kookworkshop op het bovendek bijwonen. Je slaapt vannacht op de boot in Bai Tu Long. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15 - Je start vandaag op het water en in de middag ga je terug naar Hanoi

Als je wilt kun je vandaag vroeg op voor een Tai Chi les op het bovendek. Na het ontbijt bezoek je de Thien Canh Son grot. Tijdens de lunch vaart de boot weer terug naar de haven. Vanaf hier brengt de chauffeur je terug naar Hanoi waar je de laatste avond in Vietnam verblijft. (ontbijt en lunch)

Dag 15 – Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Vandaag ga je naar de luchthaven van Hanoi voor de terugvlucht naar Düsseldorf of Amsterdam. (ontbijt)

Minimum aantal deelnemers 8 - maximum aantal deelnemers 16
De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 600,00 berekend. Het is gebruikelijk om in Vietnam een fooi te geven. Wij vragen je op de eerste dag om een bijdrage te doen in de fooienpot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens en eventuele lokale gidsen voldoen.

* Op basis van de meest voordelige vluchtklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is geven wij aan wat de meerkosten voor de daarop volgende vluchtklasse is.