Het mooiste van Zuid-Vietnam

Tijdens deze rondreis verken je in twee weken het zuiden van Vietnam. Het zuiden heeft alleen al genoeg te bieden om hier langer te verblijven. Je hebt veel tijd om de hill tribes te ontmoeten en te leren over hun bijzondere leefwijze. Ook ga je het Nam Cat Tien National park, een tropisch regenwoud bezoeken. Gebieden die op de meeste highlight reizen niet bezocht worden. Uiteraard laten we je tijdens deze zuid-Vietnam rondreis ook de hoofdstad zien en slaan we de enorme Mekong delta niet over. We verblijven hier uitgebreid. Je verblijft voor je vertrekt enkele dagen aan tropisch strand

Dag 1 Vertrek naar Vietnam

Je vertrekt vandaag naar Hoi Chi Minh city in het zuiden van Vietnam. We helpen je graag bij het vinden van een mooi tickets.

Dag 2 Aankomst Vietnam, ontvangst en transfer naar je hotel

Op de luchthaven wordt je door je chauffeur verwelkomt. Je visum kun je bij aankomst regelen mits je een 'invitation letter' hebt, die krijg je van ons als je wilt. Hoi Chi Minh is een enorme stad, je zult zeker verbaast naar het enorme aantal scooters kijken. Het zijn er zo'n 5 miljoen! We rijden je naar je hotel in het centrum van de stad. Je hebt de rest van de dag om rustig te landen en de omgeving van je hotel verder te verkennen. In Hoi Chi Minh (of Saigon zoals de inwoners hun stad nog steeds liever noemen) is een restaurant nooit heel ver te zoeken.

Dag 3 Cu Chi tunnel en Saigon verkenning

Het door Gustav Eiffel ontworpen postkantoor van Hoi Chi Minh city
Het door Gustav Eiffel ontworpen postkantoor van Hoi Chi Minh city

Je chauffeur en gids komen je rond 8.30 uur halen voor je eerste dag tijdens deze Vietnam rondreis. je reist in een busje met enkele andere gasten en we rijden je naar de Cu Chi tunnels op zo'n 75 km ten noord westen van de stad. Tijdens de Vietnam oorlog speelde zich in deze omgeving een heftige strijd af tussen de Vietcong en de Amerikanen. Het was een loopgraaf oorlog die op het scherps van de snede werd gevoerd. Je bezoekt het gebied en kunt zien hoe het ondergrondse leven hier plaatsvond, hoe land veroverd werd en het geheim van het gangenstelsel bewaard bleef. IN de middag, terug in Siagon, Laten we je de highlights van de stad zien. De Notre Dame kathedraal, het door Eiffel ontworpen postkantoor en Ben Thanh Market zullen niet ontbreken. (Logies en ontbijt inbegrepen)

Dag 4 Cai Be - An Binh Island - Vinh Long

We rijden je naar Cai Be waar je aan boord gaat van een boot die je door de Cai Be floating market vaart. Wil je de markt op z'n levendigst zien is het zaak om vroeg te vertrekken. je stapt over op een andere boot die je naar An Binh eiland vaart. Je bezoekt onderweg een lokaal huis en hebt de kans om te proeven van het typische fruit dat hier groeit. Je verblijft op An Binh eiland in een homestay waar je ook kunt lunchen. Daarna kun je het eiland op eigen gelegenheid verder verkennen. Je kunt je lokale gastvrouw helpen bij de bereiding van een typisch Vietnamees diner. (Logies, ontbijt en diner inbegrepen)

Dag 5 Vinh Long – Nam Cat Tien National park

Vandaag staat een fietstocht op het eiland gepland. het is de manier om het eiland en haar bewoners goed te leren kennen. Nadat we een stuk gefietst hebben nemen we de boot (het vervoersmiddel bij uitstek als je in de Mekong delta bent). Je wordt opgehaald door je chauffeur en we rijden je naar het Nam Cat Tien National park. Dit Nationaal park, het is een tropisch regenwoud heeft een oppervlakte van ongeveer 720 vierkante kilometer. het is het grootste laagland tropische regenwoud in Vietnam. Na aankomst in het park brengen we je naar je guesthouse voor je overnachting. (logies en ontbijt)

Dag 6 Nam Cat Tien – Dalat City

Na je ontbijt kun je gaan genieten van een jungle trek naar het Park Headquarters. Het park is de thuisbasis van een groot aantal vogels, planten, insecten en zoogdieren, waaronder een aantal groot aantal soorten primaten. Zo leeft in dit regenwoud de endemische gouden wang Gibbon, twee soorten beren en olifant.

Na de wandeling door het tropische regenwoud bezoek je het Dao Tien bedreigde soorten primaten Centre. Dit centrum, dat goed werk doet op het gebied van de bescherming van de primaten is gelegen op een klein eiland bij de ingang van het park. Het centrum is gespecialiseerd in de redding en reïntegratie en vrijlating van bedreigde primaten. Helaas zijn in de omliggende regio primaten het slachtoffer van de illegale handel in wilde dieren.

Na een bezoek aan het centrum zullen we je naar Dalat City rijden waar je deze nacht verblijft. (Logies en ontbijt)

De ingang van het primaten centrum dat je vandaag bezoekt in het regenwoud
De ingang van het primaten centrum dat je vandaag bezoekt in het regenwoud

Dag 7 Dalat – Buon Me Thuot

Elephant waterval - Dalat - Mekong reizen
Elephant waterval - Dalat - Mekong reizen

We rijden je door de weelderige omgeving van Dalat. De dag zal zich vullen met leuke tussenstops die je een goed beeld geven van het leven en werken in dit deel van Vietnam. Nadat we de kleine, hoofdzakelijk militaire luchthaven, Camly zijn gepasseerd rijden we een omgeving in met groente, bloemen velden en bossen. Je bezoekt de Mang Linh Koffieplantage en het Van Thanh bloemen dorp. Ook een rijstwijn destilleerderij staat op het progamma. Vervolgens de landelijke markt van Ban Nam dorp en de Cuong Hoan zijde fabriek . Bij de indrukwekkende Elephant waterval blijven de meeste Mekong gasten wat langer kijken. De laatste stop vandaag is de Linh Een Pagoda waar je reusachtige standbeelden zult vinden .Vervolgens rijden we je naar Buon Me Thuot voor je overnachting. (Logies en ontbijt)

Dag 8 Buon Me Thuot

Je bezoekt het Buon Jun village. Dit is het dorp van een minority in het zuiden van Vietnam. Je maakt kennis met hu8n culture en levenswijze. Vervolgens maak je tijdens deze rondreis in Zuid Vietnam een boottocht op het meer naar de hoger gelegen Bao Dai villa. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het meer. We vertrekken en je gaat terug naar je resort. De rest van de dag is ter vrije besteding. (Logies en ontbijt)

Buan jun village

Dag 9 Buon Me Thuot – Nha Trang

Na het ontbijt rijden we je naar Buon Ma Thuot city waar je het etnisch museum voor Dalat bezoekt. visit ethnic museum of Daklak. IN deze omgeving heb je nog een mix tussen modern en traditioneel. De snelheid waarmee urbanisatie plaats vind begint ook hier steeds zichtbaarder te worden. Maar eenmaal in Ako Dong kun je de traditionele Ede long houses op palen zien. Hierna rijden we je naar Nha Trang waar je op enkele minuten van het strand verblijft in een hotel waar het vele glas voor prachtige uitzichten zorgt. (Logies en ontbijt)


Dag 10 Nha Trang – Mui Ne

We rijden nog iets verder naar Mui Ne waar we vrijwel aan het strand een bungalow boeken in het hotel waar je enkele dagen verblijft. Het Thai Hoa Mui Ne Resort heeft een buitenzwembad en een tuin bij het strand. Het Resort ligt niet zo ver van het bekende Ham Tien strand en ook vlak bij Bo Ke, bekend vanwege de verse vismaaltijden die straatverkopers daar verkopen. In het Thai Hoa Mui Ne Resort kunt je ook fietsen huren. (Logies en ontbijt)

Dag 11 Mui Ne

Op het gezellige strand van Mui Ne is het goed toeven en heerlijk relaxen na een mooie rondreis door Zuid Vietnam. Met een in het hotel gehuurde fiets ben he zo in Bo ke waar je heerlijk verse vis kunt proeven. (Logies en ontbijt)

Dag 12 Mui Ne

Relax dag aan het tropische strand van Mui Ne. (Logies en ontbijt)

Dag 13 Mui Ne – Ho Chi Minh City – Vertrek

We komen je vandaag weer ophalen in het hotel en zorgen dat je tijdig in HCM op de luchthaven bent voor je vlucht terug naar huis. Daar zul je terugkijken op een mooie rondreis door zuid Vietnam. De meeste vluchten komen de volgende dag aan in Europa.

Dag 14 Terugvlucht

Welkom thuis!