Drie weken Noord en zuid Vietnam verkenning

Tijdens deze drie weekse Vietnam rondreis laten we je wel heel veel van het land zien. Soms deel je een transfer tijdens je vakantie samen met anderen, andere keren reis je met eigen chauffeur. Je start je Vietnam rondreis in Hanoi en bezoekt het berggebied in het noorden en Halong Bay. Je reist vervolgens via de highlights naar het zuiden van Vietnam. Vanaf daar vlieg je weer terug naar Europa. Om de kleurrijke markten in het hoge noorden van Vietnam mee te maken start je deze reis het beste op een donderdag!

Dag 1 Je Vietnam rondreis begint met je vlucht naar Hanoi

Je vliegt vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel naar Hanoi. Veel vluchten hebben een overstap maar je kunt ook rechtstreeks vliegen. Vraag je ons naar de mogelijkheden?

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer vanaf de luchthaven naar de stad.

Je land op Noi Bai luchthaven en regelt daar met de visumbrief die je van ons voor vertrek hebt gekregen eenvoudig bij aankomst je visum. Je zult zien dat dit goed geregeld is. Onze chauffeur staat op je te wachten en brengt je naar de stad. Je hotel ligt in het centrum temidden van winkels en restaurants. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan. (Logies)

Dag 3 We laten je vandaag kennismaken met Hanoi tijdens een stadstour (ontbijt)

Tempel van de Literatuur in Hanoi - Mekong Reizen
Tempel van de Literatuur in Hanoi - Mekong Reizen

We halen je op bij het hotel en met je gids en enkele andere toeristen ga je op verkenning uit. De rondleiding start met een bezoek aan Ho Chi Minh Mausoleum en Museum. Je bezoekt oom Ho's laatste rust-paleis, wel stil zijn, men is hier streng! Om de hoek ligt het oude huis van Ho Chi Minh en de One Pillar Pagoda; gebouwd door koning Ly Thaise To in 1049 en een belangrijk symbool voor de mensen van Hanoi. Ook breng je een bezoek aan de tempel van de literatuur en Quoc Tu Giam - Vietnam's eerste universiteit uit 1070. We lunchen in een lokaal restaurant waarna we het Museum van Volkenkunde bezoeken. je krijgt hier vast een goed beeld van de minderheden in het Noorden van Vietnam. Daarna zullen we je meenemen naar het Hoan Kiem Lake en bezoek je de Ngoc Son tempel in de buurt van je hotel. (Logies en ontbijt)

Dag 4 We rijden naar Halong Bay en het jonk vaart je verder de baai in waar het voor anker gaat

Je wordt opgehaald bij je hotel met een shuttlebus en verlaat Hanoi. In zo'n 3 uur rijden we je naar Halong Bay. Bij Hon Gai harbor stap je op je jonk voor de komende middag en nacht. Je welkomstdrankje staat klaar! Tijdens de lunch varen we via de Bai Tu Long Bay en gaan in een baai voor anker. je leert over het leven in Halon Bay en kunt in de namiddag kajakken of zwemmen. Daarna zoekt de kaptein een plek om voor anker te gaan en kun je meedoen met de kookdemo. Je authentiek Vietnamees diner is inbegrepen. (Logies, ontbijt, lunch en diner)


Het mooie Halong Bay - Mekong Reizen
Het mooie Halong Bay - Mekong Reizen

Dag 5 Je hebt nog een ochtendprogramma op de boot. In de namiddag ben je terug in Hanoi

In Hanoi wordt gezellig op straat gegeten - Mekong Reizen
In Hanoi wordt gezellig op straat gegeten - Mekong Reizen

Als je vroeg opstaat kun je mee doen met Tai Chi les op het zonnedek. Na het ontbijt laten we je Surprise Cave, een van de grootste grotten in Halong Bay, zien. Als de jonk terugvaart naar de haven lunch je nog aan boord. Je shuttlebus staat klaar om jou en enkele andere gasten van je boot weer naar Hanoi te brengen. Vanavond weer street-food in de oude Franse wijk? Het schip zal cruise in een traag tempo terug naar de haven van ontscheping. (Logies, ontbijt en lunch inclusief)

Dag 6 Verken vandaag Hanoi verder op eigen gelegenheid. In de avond vertrek je met de trein naar Sapa

Verken vandaag Hanoi verder op eigen gelegenheid, er is meer dan voldoende te zien. Alleen al in de oude Franse wijk kun je uren rondlopen en van de veelal kleine smalle woningen krijg je niet snel genoeg. Er zijn ook wijken met enorme oude Frans koloniale gebouwen. Vanavond brengen we je naar het treinstation en neem je de nachttrein naar Lao Cai in het berggebied in het noorden. Hoe je er rekening mee dat je de kamer tot 12.00 uur hebt. Je bagage kun je bij het hotel onderbrengen. Je slaapt in een soft-sleeper, een compartement met vier bedden.

Je slaapt deze nacht in de trein naar Sapa - Mekong Reizen
Je slaapt deze nacht in de trein naar Sapa - Mekong Reizen

Dag 7 Je verkent de omgeving van Sapa

Je trein komt in de vroege ochtend in Lao Cai aan (05.00 uur). Onze chauffeur wcht je op het station op en rjullie rijden naar Sapa. Daar kun je ontbijten in een lokaal restaurant. Na het ontbijt rij je naar het startpunt van de trekking. Vanaf daar wandel je over paden door de rijstvelden naar een hangbrug. Je bent hier in de woonomgeving van de zwarte H'mong. Bezoek aan hun dorp en vervolgens lunch je eenvoudig bij het water met zicht op de vallei van de Muong Hoa. Je vervolgt je tocht naar het dorp Cat Cat. Vanaf hier loop je terug naar de verharde weg en stat je transfer naar Sapa klaar. Je overnacht in Sapa. (Logies)

Dag 8 Je maakt een trekking van Sapa naar Ta Vang

Je ontmoet de kleurigste bergstammen tijdens je trek - Mekong Reizen
Je ontmoet de kleurigste bergstammen tijdens je trek - Mekong Reizen

Je maakt kennis met het kleine clubje waarmee je samen met een gids op pad gaat. Na het ontbijt start de trek de Muong Hoa vallei in naar Lao Chai dorp. Het is ook een zwarte H'Mong dorp. Je maakt kennis met hun dagelijkse leven en unieke cultuur. We vervolgen de route en genieten van een picknick lunch. Je loopt tussen terrasvormige rijstvelden naar het dorp Ta Van, hier verblijf je in een home-stay. De rest van de dag kun je het dorp zelf verder verkennen. Je kunt de bergen in wandelen, zwemmen in de rivier of meehelpen met het bereiden van een traditionele Vietnamese maaltijd. Proef jij ook de zelfgemaakte rijstwijn? Vaak serveert het gezin deze bij het diner. (Logies, ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Dag 9 Vandaag gaat je wandelroute terug in de richting van Sapa. Hier overnacht je deze nacht.

Als je vroeg opstaat maak je nog veel mee van het dagelijkse leven van de etnische minderheden in het dorp. Na het ontbijt nemen we de weg (beter is pad of paadje) naar het dorp Giang Ta Chai van de minderheid van de Rode Dzao. De route voert via de paden tussen rijst terrassen heen en door bamboe bossen. Je bezoekt de zilveren waterval en langzaam komen we weer dichter bij de verharde weg en volgt je transfer naar je hotel in Sapa. Je neemt afscheid van de gids en het groepje waarmee je de afgelopen twee dagen op pad bent geweest. (Logies, ontbijt en lunch inbegrepen)

Dag 10 Via Can Cau, waar op zaterdagen altijd een bijzondere markt is, rijden we je naar Bac Ha

Vroeg op!, zult u Je vertrekt om 7 uur naar Can Cau market. Gelegen in de bergen in het grensgebied en op 20 km vanaf Bac Ha, is Can Cau een klein, maar zeer kleurrijke markt. Flower H'mong, Nung en Phu La, er is veel te zien. Op de markt tref je ook Chinezen aan die hier handel komen drijven. Je kunt de hele ochtend op de markt blijven en vervolgens rijden we je naar Bac Ha waar je met de luch aankomt. In de loop van de middag verkennen we nog verder de omgeving.Via een bergpad komen we in Ban Pho waar de Flower H'Mong leven. Je overnacht in Bac Ha (Logies en ontbijt)

De omgeving van Bac Ha waar je overnacht - Mekong Reizen
De omgeving van Bac Ha waar je overnacht - Mekong Reizen

Dag 11 Via Bac Ha market rijden we je terug naar de nachttrein. Morgenvroeg ben je weer in Hanoi

Kleurige minderheden op de markten in het noorden - Mekong Reizen
Kleurige minderheden op de markten in het noorden - Mekong Reizen

Na het ontbijt rij je naar Bac Ha, een rit van 70 km over relatief vlak en mooi landelijk gebied. Bac Ha is de grootste markt in de regio. Op elke zondagmorgen is het hier het domein van de vele verschillende etnische groepen. Flower H'mong, Phu La zwart Dao, Tay en Nung minderheden verzamelen zich hier voor de handel. Je hebt ruim de tijd om de markt te verkennen. Op de weg terug naar Lao Cai Station, zullen we een 'foto stop' maken bij de Chinese grens. Vannacht slaap je weer in de soft-sleeper. Neem je ook wat versnaperingen mee voor in de trein? (Logies en ontbijt)

Dag 12 Dag ter vrije besteding in Hanoi en nachttrein naar het koninklijk Hue

Je bent al vroeg in Hanoi en de chauffeur rijdt je naar het door ons geboekte hotel voor vandaag. Je hebt hier een kamer tot je beschikking om je op te frissen en je spullen neer te zetten. In Hanoi is nog voldoende te zien om de hele dag zonder problemen door te brengen. In de avond staat je volgende treinreis gepland, de volgende ochtend kom je aan in Hue. (Logies)


Dag 13 Hue en omgeving verken je op de fiets!

Je gids haalt je op het station op en samen gaan jullie op pad en halen je fiets op. Je fiets in en om Hue stad en leert vandaag o.a. hoe de Non-la gemaakt wordt, de beroemde Vietnamese hoed. Je fiets verder, met een pittig stukje berg op voor een bezoek aan de Emperor's Tomb van Tu Duc tomb, en de prachtige Khai Dinh tomb. Daarna fietsen we terug naar de stad voor een bezoek aan de Citadel. We laten je uitgebreid kennis maken met de highlights inclusief de verboden paarse stad. En 's middags staat een boottocht over de parfum rivier met prachtige landschappen op het programma. Een boottocht over de parfum rivier brengt je bij de Thiem Mu Pagoda om vervolgens terug te fietsen. Als er nog tijd is brengen we nog een bezoek aan een lokale markt. (Logies)

Je bezoekt de graftombes bij Hue - Mekong Reizen
Je bezoekt de graftombes bij Hue - Mekong Reizen

Dag 14 Vandaag verken je op eigen gelegenheid Hue

Hue is een levendige stad aan de rivier. Lopend over de brug over de parfum rivier heb je goed zicht op de beide stadsdelen. Bezoek ook eens de overdekte markt naast de rivier en je zult merken dat hier niet veel toeristen komen. In het deel van de stad waar ook je hotel ligt liggen ook de meeste restaurants. In Hue is het heel eenvoudig om een leuk restaurantje voor de avond te vinden. Je kunt natuurlijk ook vandaag fietsen huren als het je gisteren goed bevallen is, wist je dat ook de zee met de fiets te bereiken is?

Dag 15 Via Da Nang en de Marmerbergen rijden we je naar Hoi An

De Marmerbergen in de buurt van Da Nang - Mekong Reizen
De Marmerbergen in de buurt van Da Nang - Mekong Reizen

Vandaag vervolg je je Vietnam rondreis met een chauffeur op pad naar Hoi An. Het kan zijn dat hij enkele woordjes engels spreekt, maar vaak is de communicatie er één van handen en voeten. Onderweg stoppen we uiteraard om te lunchen en nog iets te zien. Da Nang is daar een prima plek voor, daar bezoek je ook het Cham museum. De rit over de The Hai Van Pass is een hele mooie. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. (Transfer en logies/ontbijt inclusief)

Dag 16 Dag ter vrije besteding in Hoi An

Hoi An ligt dicht bij de kust. Hou je van het strand dan ben je op een gehuurde scooter of fiets zo aan de zee. Ook een taxi al je enorm in prijs meevallen. 's Avonds bezoek je het beste de oude stad Hoi An. Aan restaurants en winkeltjes geen gebrek. Het is één van onze favoriete plaatsen tijdens vakantie in Vietnam. (Logies en Ontbijt)

Gezellige drukte in Hoi An - Mekong Reizen
Gezellige drukte in Hoi An - Mekong Reizen

Dag 17 Dag ter vrije besteding in Hoi An

Eén van de vele tempels in Hoi An - Mekong Reizen
Eén van de vele tempels in Hoi An - Mekong Reizen

Ook in Hoi An kun je eenvoudig met de fiets de omgeving verkennen. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Heb je al de Japanse of Chinese tempels in de stad bezocht? (Logies en Ontbijt)

Dag 18 De ochtend heb je nog ter vrije besteding en in de middag vlieg je van Da Nang naar HCM city

Vanmiddag vlieg je naar Ho Chi Minh city. Hoewel de bewoners van deze in het voormalige Zuid-Vietnam gelegen stad hun stad veel liever noemen bij z'n voormalige naam: Saigon. (Logies en Ontbijt)

Dag 19 Via Vinh Long kom je in de loop van vandaag in CanTho aan. Hier overnacht je.

In de ochtend halen we je op bij je hotel in Saigon en rijden we met een busje met meerdere toeristen naar Cai Be. De Mekong-Delta en drijvende markt staat op het programma. In de delta leeft men relaxed en er zijn veel boeren en boomgaarden. Je lunched in een boomgard en maakt kennis met de lokale bevolking. Omdat je overnacht in een home-stay in de delta kun je na de lunch fietsen door de dorpen. Uiteraard kun je ook lekker luieren in je hangmat. We vervolgens onze route van vandaag via Vinh Long stad op weg naar je home-stay in Can Tho. (Logies en Ontbijt)

Om de delta goed te verkennen nemen we uiteraard de boot - Mekong Reizen
Om de delta goed te verkennen nemen we uiteraard de boot - Mekong Reizen

Dag 20 Bezoek aan Cai Rang floating market en transfer naar HCM

Een drukte van jewelste op de floating market - Mekong Reizen
Een drukte van jewelste op de floating market - Mekong Reizen

Vroeg ontbijt om zoveel mogelijk van de markt te zien! Je bezoekt de Cai Rang drijvende markt, de bekendste drijvende markt in de Mekong-Delta. Hier bruist het van activiteit en je kijkt je ogen uit. Ook bezoeken we nog een winkel waar ze rijstnoedels maken. Daarna gaan we terug nar de grote stad en in de loop van de middag ben je weer in Ho Chi Minh City. Het is leuk om s' avonds naar Backpacker street te gaan om daar te dineren. (Logies en Ontbijt)

Dag 21 Je laatste dag in HCM. We halen je op en brengen je naar de luchthaven voor je terugvlucht

Je rondreis in Vietnam zit er bijna op. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kun je nog even de drukke stad verkennen. Bezoek als je de tijd hebt nog de Kathedraal of het oude postkantoor! Je chauffeur haalt je op tijd op bij je hotel en we rijden je naar de luchthaven voor je terugvlucht. (Logies en Ontbijt)

Het postkantoor van HCM city - Mekong reizen
Het postkantoor van HCM city - Mekong reizen

Dag 22 Je vakantie in Vietnam zit er op! Je bent weer thuis

Tijdens deze reis maak je een binnenlandse vlucht welke in onderstaande prijs is begroot in de voordeligste klasse. Je intercontinentale vlucht kunnen wij voor je aanbieden maar kun je ook zelf reserveren! Deze vluchten zijn niet in de prijs inbegrepen.