All the way van Noord naar Zuid Vietnam

Rondreizen in Vietnam in de meest uitgebreide vorm! In ruim drie weken reis je van Noord naar Zuid Vietnam en zie je heel veel van het land. Je bezoekt de steden Hanoi en Ho Chi Minh en het platteland van het hoge noorden bij Sapa. Nadat je Halong Bay gezien hebt ga je het midden van het land verkennen en bezoekt Hue en Hoi An. De Mekong delta slaan we uiteraard niet over tijdens deze rondreis en je sluit af op een tropisch Vietnamees eiland.

Dag 1 Je rondreis Vietnam begint met je vlucht naar Hanoi

Je begint je rondreis naar Vietnam. Er zijn verschillende vluchtmogelijkheden. Je hebt rechtstreekse vluchten of vluchten waarbij je overstapt in het midden oosten of Bangkok of Hong Kong. Wij adviseren je graag voor de juiste vlucht naar Vietnam.

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar je hotel in de stad

Je land vandaag in Vietnam. Op de luchthaven wacht je chauffeur je op en je Vietnam rondreis gaat beginnen. Je zult al direct zien dat Hanoi een enorme stad is en dat het er druk is met met name scooters. Je hotel ligt in het centrum en er liggen veel bezienswaardigheden op korte afstand.

Dag 3 Vandaag ga je tijdens deze Vietnam rondreis zelf op pad om Hanoi te verkennen

Hanoi is een levendige stad die je eenvoudig zelf kunt verkennen. Je hotel ligt in de oude Franse wijk. Hier tref je veel winkeltjes aan in de kenmerkende smalle huizen die soms wel vijf families huisvesten. In deze wijk Pho Phuong liggen de 36 straten, de straten met ieder een oud gilde. Je Vietnam rondreis begint pas goed als je op straat hebt gegeten, Een Vietnamees is dol op soep. Wil je het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken? Neem dan vroeg een taxi omdat je anders niet naar binnen kunt. Naast het mausoleum ligt het presidentieel paleis en het huis van Ho Chi Minh. Om Ho is nog overal aanwezig. Ook de één zuil Pagode (Chua Mot Cot) ligt hier dicht bij. Wil je nog meer weten over het leven van Ho Chi Minh bezoek dan het museum dat ook in deze buurt ligt. Als je ook de tempel van de literatuur bezoekt, deze ligt wat verder weg, heb je direct al veel highlights van Hanoi te pakken tijdens je derde dag van je Vietnam vakantie. (Logies en ontbijt)

In de oude wijk liggen veel klein tempels
In de oude wijk liggen veel klein tempels

Dag 4 Je kunt nog meer van Hanoi zien. Pas in de avond rijden we je naar de trein voor je tocht naar Sapa

Je bent niet de enige die de Ngoc Son tempel interessant vindt
Je bent niet de enige die de Ngoc Son tempel interessant vindt

Omdat je pas in de avond vertrekt heb je ook vandaag nog om Hanoi verder te verkennen. Heb je gisteren de Kathedraal al bezocht of het Hoi Kiem meer? In het meer ligt een mooie tempel, de Ngoc Son tempel. Je rondreis vervolgt met de tocht met de nachttrein naar Lao Cai in de buurt van Sapa in het hoge noorden van Vietnam. In de nachttrein reserveren we een soft sleeper cabin voor je. Dit is een compartiment met vier bedden. (Logies en ontbijt)

Dag 5 Vandaag ga je direct in de benen en bezoekt de mooie bergachtige omgeving Lao Cai - Sapa

In de vroege ochtend (05:00 uur) kom je aan op het station Lao Cai. Met je chauffeur (vaak spreekt hij geen engels) rij je naar Sapa. In een lokaal restaurant kun je ontbijten en wat opfrissen. We gaan direct in de benen. Je gaat in een groep op pad. Na het ontbijt rijden we je naar het startpunt en je loopt over paden en langs rijstterrassen naar het Zwarte H'mong dorpje Y Linh Ho. Hier stoppen we en bezoek je het dopje en rusten we uit met uitzicht. Je kijkt uit op de Muong Hoa vallei. de volgende bestemming is het Cat Cat dorp. Het is dan niet ver meer naar de plek waar de auto op je wacht voor je transfer naar je hotel in Sapa. (Logies, de maaltijden zijn niet inbegrepen)

Sapa vroeg in de morgen als je aankomt
Sapa vroeg in de morgen als je aankomt

Dag 6 Je bezoek tijdens je Vietnam rondreis nog meer bergvolkeren

Je Vietnam rondreis vervolg je met een rit van Sapa naar Lao Chai. Dit is een Black H'mong dorp, één van de belangrijkste etnische minderheden. je loopt van Lao Chai naar Ta Van waar het Giay bergvolk leeft. We stoppen om te lunchen bij een lokale familie. Na de lunch wandel je met de groep verder over een heuvelachtig pad door een bamboebos naar het dorpje Giang Ta Chai. Hier wonen de Rode Dao. Onderweg stop je bij een waterval voor rust en het nemen van foto's. We lopen nog een klein stukje en komen dan bij de auto die je terugbrengt naar je hotel in Sapa. Je neemt afscheid van de anderen waarmee je op pad bent geweest. (Logies en ontbijt)

Dag 7 Vandaag staat in het teken van een marktbezoek. Plan je reis zo dat deze dag een zaterdag is!

De kleurrijke Flower H'mong bezoeken de markt
De kleurrijke Flower H'mong bezoeken de markt

Soms moet je vroeg opstaan tijdens je Vietnam vakantie. Je vertrekt rond 7 uur in de ochtend en we rijden naar het Noordoosten. Op naar de Can Cau markt. Can Cau ligt in de bergen in het grensgebied in de buurt van Bac Ha er is hier op zaterdag een kleine maar zeer kleurrijke markt. De Flower H'mong, Nung en Phu La komen hier voor de handel, ieder in hun kleurige etnische kostuums. Je hebt ruim de tijd waarna we naar Bac Ha rijden voor de lunch. In de middag bezoek je Ban Pho Village - thuisbasis van Flower H'Mong en maak je contact met deze authentieke gemeenschap en leert veel over hun tradities en het lokale leven. (Logies en ontbijt)

Dag 8 In Bac Ha maak je de grootste markt in de regio mee, daarna brengen we je naar de trein

Op naar de tweede markt tijdens deze Vietnam vakantie. Na het ontbijt rij je naar Bac Ha, een tocht over vlakker en landelijk gebied. Bac Ha is de grootste markt in de regio. Op elke zondagmorgen is hier de markt. Flower H'mong, Phu La zwarte Dao, Tay en Nung minderheden verzamelen zich hier voor de handel. Je hebt ruim de tijd om de markt te verkennen. Op de weg terug naar Lao Cai Station, zullen we een 'foto stop' maken bij de Chinese grens. We zijn toch in de buurt! Op de terugweg slaap je weer in de soft-sleeper. Neem je ook wat versnaperingen mee voor in de trein, er is niet altijd voldoende aanbod. (Logies en ontbijt)

Dag 9 Je gaat vrijwel direct door naar je volgende highlight: Halong Bay

In de vroege ochtend wacht de chauffeur je op het station op. Hij brengt je naar je hotel waar je kunt opfrissen. Na het ontbijt wordt je opgehaald bij je hotel en rijden we met de bus van de bootmaatschappij naar Halong Bay. Die rit duurt zo'n 3,5 uur. Onderweg is er voldoende te zien. Eenmaal in de haven stap je over op je jonk en beginnen we met de veiligheidsinstructies. Tijdens de lunch varen we door de Bai Tu Long Bay en Halong Bay en kijk je je ogen uit in dit bijzondere watergebied. Je bezoekt het Vung Vieng vissersdorp. We varen naar Dong Tien. Voor het diner is er aan boord een kookles en leer je Vietnamese lekkernijen bereiden. Na het diner is er een happy hour op het bovendek en kun je met een cocktail in de hand genieten van deze bijzondere omgeving. (Logies, ontbijt, lunch en diner)

Je vaart steeds dieper Halong bay in. Wat een mooi gebied is dit zeg!
Je vaart steeds dieper Halong bay in. Wat een mooi gebied is dit zeg!

Dag 10 Halong Bay, 's middags terug naar Hanoi en in de avond de trein naar Hue

De ochtend start vroeg op het water met koffie, thee en broodjes. Als je wilt kun je Tai Chi les volgen op het bovendek. Je bezoekt de surprise cave, een gigantische grot in Halong Bay. Vervolgens zal onze chauffeur (vaak spreekt hij geen of beperkt Engels) je naar het station brengen. Je gaat met de nachttrein naar Hue . Overnachting op de trein in een slaapcabine met 4 slaapplaatsen met AC. (Logies, ontbijt en lunch)

Dag 11 Dag ter vrije besteding in Hue

Op het station van Hue staat onze chauffeur op je te wachten. Het is niet ver de stad in rijden naar je hotel. Je hebt vandaag de gehele dag om de stad al zelf te gaan verkennen. Langs het water ligt een straat met veel restaurantjes waar je prima kunt lunchen.

Dag 12 Hue sightseeing in een kleine groep

We vertrekken direct na een vroeg ontbijt in een kleine groep voor de Hue city tour. Je bezoekt de Dong Ba markt om kennis te maken met het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Vervolgens meek je een boottocht over de Parfum Rivier en breng je een bezoek aan de Thien Mu pagode - de oudste pagode in Hue. Je bezoekt de citadel en de verboden stad. Na de lunch bezoek je het graf van Tu Duc en Khai Dinh, twee beroemde keizers in Vietnam. Op de terugweg laten we je zien hoe de Nonla gemaakt wordt, de beroemde Vietnamese kegelhoed. (Logies en ontbijt)


De enorme citadel van Hue
De enorme citadel van Hue

Dag 13 Via Da Nang rijden we je naar Hoi An

In Hoi An heb je veel Japanse invloed en prachtige tempeltjes
In Hoi An heb je veel Japanse invloed en prachtige tempeltjes

Vandaag vervolg je je Vietnam rondreis met een chauffeur op pad naar Hoi An. Best een avontuur, het kan zijn dat hij enkele woordjes engels spreekt, maar vaak is de communicatie er één van handen en voeten. Onderweg stoppen we in Da Nang om te lunchen. Daar bezoek je ook het Cham museum. Dit is een eeuwenoude cultuur uit de regio Cambodja en Vietnam. De rit over de The Hai Van Pass is een hele mooie. Je kronkelt je een weg omhoog over een deel van wat eens onderdeel van de Ho Chi Minh trail uitmaakte. In de middag kom je aan in Hoi An. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. (Transfer en logies/ontbijt inclusief)

Dag 14 en 15 Je verblijft in Hoi an en kunt zelf je programma bepalen

In de omgeving van Hoi An kun je makkelijk meerdere dagen verblijven. Dat geeft je gelijk de gelegenheid om kleren te laten maken. Hopi An is er de aangewezen plek voor! Hoi An ligt dicht bij de kust. Hou je van het strand dan ben je op een gehuurde scooter of fiets zo aan de zee. Ook een taxi al je enorm in prijs meevallen. 's Avonds bezoek je het beste de oude stad Hoi An. Aan restaurants en winkeltjes geen gebrek. Het is één van onze favoriete plaatsen tijdens het rondreizen in Vietnam. (Logies en Ontbijt)

In Hoi An heerst overdag een ontspannen sfeer. 's Avonds is het aangenaam levendig
In Hoi An heerst overdag een ontspannen sfeer. 's Avonds is het aangenaam levendig

Dag 16 Op naar de luchthaven voor je vlucht naar Ho Chi Minh city

Met je chauffeur rij je naar de luchthaven van Da Nang. Je vliegt naar HCM city waar op de luchthaven een andere chauffeur op je wacht. met hem ga je de drukke stad in op weg naar je hotel. De rest van de dag kun je de omgeving van je hotel verder verkennen.

Dag 17 Vandaag verken je HCM city op eigen gelegenheid

Rondom het centrum van Saigon (de oude naam van Ho Chi Minh city, die de meeste inwoners nog graag gebruiken) liggen de meeste bezienswaardigheden. Saigon heeft een mooi opera gebouw en het door Gustav Eiffel gebouwde postkantoor ligt ernaast. Het is dan niet zo ver lopen naar het war museum. Daar krijg je een goed beeld bij hoe de Vietnamezen kijken naar het jarenlange conflict tussen Noord en Zuid Vietnam en de Amerikaanse inmenging. Dichter bij de Mekong rivier liggen de luxe warenhuizen. Lekker eten kun je op backpackers street.

De kathedraal van HCM city by night.
De kathedraal van HCM city by night.

Dag 18 Je bezoekt de drijvende markt en verblijft in de Mekong Delta

Het platteland midden in de enorme mekong Delta
Het platteland midden in de enorme mekong Delta

Je chauffeur rijdt je richting Cai Be. Van hier ga je met de boot verder naar de Cai Be drijvende markt. Na een bezoek aan de markt stap je over op een andere boot richting An Binh Island.
Bij aankomst op An Binh Island check je in bij je home-stay . De rest van de dag verken je de omgeving van dit landelijke stukje in de Mekong Delta. Je gastgezin kookt voor je en laat je kennismaken met hun leven in de delta. (Logies, ontbijt en diner)

Dag 19 Op de fiets en op de boot. Je verblijft 4 nachten op Phu Quoc

Je fiets na het ontbijt het eiland rond en leert zo het platteland in de Delta nog beter kennen. Dit is een mooie gelegenheid om de lokale bevolking beter te leren kennen en te zien hoe hier gewerkt wordt.We brengen je naar Rach Gia waar je op de speedboot stapt richting Phu Quoc .

Heerlijk je Vietnam rondreis afsluiten op een tropisch eiland
Heerlijk je Vietnam rondreis afsluiten op een tropisch eiland

Dag 23 Op weg naar de hoofdstad voor je terugvlucht naar huis.

Dag 24 Aankomst en einde van je Vietnam rondreis

Als je geen verdere stopovers meer gepland hebt vlieg je direct terug naar huis en kom je de volgende dag aan in Amsterdam of Brussel. We vonden het leuk om je als onze gasten in Vietnam te hebben gehad.


Tijdens deze reis maak je twee binnenlandse vluchten die in de onderstaande prijs zijn opgenomen in de voordeligste klasse. Je intercontinentale vlucht kunnen wij je aanbieden maar kun je ook zelf reserveren! Je intercontinentale vluchten zijn niet in de prijs inbegrepen.