De highlights van noord en zuid Vietnam in stijl

In Vietnam rondreizen en verblijven in de mooiste hotels kan bij Mekong reizen. Tijdens de rondreis verblijf je in goede luxe hotels. Je bezoekt de verschillende highlights van Vietnam en daarnaast is er genoeg tijd om te relaxen. Fietsen door de Mekong Delta, wandelen door de rijstvelden en varen over de parfum rivier. Ook deze reis is uit te breiden naar 18 dagen.

- Vaste lage website prijs van juni t/m september 2020
- Verblijf in mooie middenklasse en luxe hotels
- Entreegelden zijn inbegrepen
- Dineren bij een Vietnamees gezin in Ninh Binh
- Je verblijft op een luxe Jonk in Halong Bay
- Strandverlenging Ho Tram (optioneel)

De route van de highlights van noord en zuid Vietnam in stijl rondreis<br>
De route van de highlights van noord en zuid Vietnam in stijl rondreis

Dag 1 Je vakantie begint met de vlucht naar Hanoi

De vakantie is begonnen en je vliegt vandaag naar Hanoi. Je hebt altijd een tussenstop en komt de volgende dag aan. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel

Dag 2 Welkom in Hanoi. We brengen je naar je hotel in de stad

Je komt vandaag aan in Hanoi. Voor Vietnam heb je een visum nodig. Dit regel je eenvoudig zelf op de luchthaven. Vergeet niet de uitnodigingsbrief mee te nemen naar de luchthaven, deze krijg je van ons voor vertrek. Eenmaal door de douane wacht de chauffeur met een bordje met je naam erop. Je hotel ligt in het centrum van de stad op loopafstand van het Hoi Kiem meer. In de buurt liggen diverse goede restaurants.

De Ngoc Son tempel in het Hoi Kiem meer vlak bij je hotel
De Ngoc Son tempel in het Hoi Kiem meer vlak bij je hotel

Dag 3 Je hebt genoeg tijd om vandaag Hanoi te bezichtigen

Een vrije dag om Hanoi te bezichtigen. De meeste bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken. In het mausoleum van Ho Chi Minh zie je Ho Chi Minh's laatste rustplaats. Om de hoek ligt zijn oude woning en de One Pillar Pagode. In het Etnologie museum krijg je een goed beeld van de minderheden die in Vietnam leven. In het Hoan Kiem meer ligt een mooie tempel, de Ngoc Son tempel. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat af. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt)

De Vietnamesen ontbijten bijna altijd buiten de deur<br>
De Vietnamesen ontbijten bijna altijd buiten de deur

Dag 4 - De chauffeur brengt je naar het berggebied bij Mai Chau

De groene omgeving van Mai Chau<br>
De groene omgeving van Mai Chau

De rondreis vervolgt zich met de transfer naar Mai Chau. In Mai Chau leven verschillende bergvolkeren en de bekendste in dit gebied is de Witte Thai. Je verblijft in één van de kleine dorpjes te midden van de lokale bevolking in een luxe lodge. Na het inchecken ga je een prachtige fietstocht maken. Je fietst tussen de rijstvelden, bossen en passeert enkele dorpjes van de bergvolkeren. Er is genoeg tijd om te stoppen voor foto's. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Wandeltocht in Mai Chau en transfer naar Ninh Binh

Je begint de dag met een wandeltocht van ongeveer 7 kilometer naar het dorpje Pieng Phung van de witte Thai. Onderweg passeer je veel boerderijen en zie je de bergvolkeren op het land werken. De gids zal je meer vertellen over de cultuur en tradities van de witte Thai. Na de lunch brengt de chauffeur je in ongeveer 3 uur naar Ninh Binh. Ninh Binh wordt ook wel het Halong Bay van het binnenland genoemd. Het groene karstgebergte met rijstvelden en waterwegen is bijzonder mooi. In de avond ga je dineren bij een Vietnamees gezin in Ninh Binh. (ontbijt en diner)

Dag 6 Je bezoekt Hoa Lu, maakt een boottocht en gaat fietsen naar de grot

Met een houten boot vaar je over de rivier<br>
Met een houten boot vaar je over de rivier

Op 15 kilometer vanaf Ninh Bing ligt de oude hoofdstad van het Vietnamese rijk in de 10e en 11e eeuw. In Hoa Lu vind je nog overblijfselen uit deze tijd. Na het bezoek aan Hoa Lu ga je terug naar Tam Coc waar je een boottocht maakt op de rivier. De tocht over de rivier brengt je langs groene karstgebergte en rijstvelden. Na de boottocht fiets je door de spectaculaire omgeving naar de Bich Dong grot (ontbijt en lunch)

Dag 7 Op naar de UNESCO World Heritage van Halong Bay

In de ochtend vertrek je naar Halong Bay. In de bus ontmoet je wellicht al andere gasten die meegaan op dezelfde boot. Bij Halong Bay stap je over op een prachtig jonk. Tijdens de uitgebreide lunch varen we naar Bai Tu Long. We varen naar een mooie lagune waar je een duik kunt nemen en gaat kanoën naar één van de kalksteen grotten. Het diner wordt geserveerd op de boot en in de avond kan je genieten van de zonsondergang op het bovendek. (ontbijt, lunch en diner)

Halong Bay wordt door veel gasten als het hoogtepunt van hun reis gezien<br>
Halong Bay wordt door veel gasten als het hoogtepunt van hun reis gezien

Dag 8 Je vaart terug naar de haven voor de transfer naar Hanoi. Met de nachttrein naar Hue.

Doe jij mee aan de Tai Chi les op het zonneterras? Geniet van het uitzicht over de baai en de omliggende eilanden tijdens een vroeg ontbijt.Je bezoekt de Thien Canh Son Cave. In de baai wordt de lunch geserveerd. vervolgens varen we terug naar de haven en ga je terug naar Hanoi. Daar heb je nog even om de oude wijk in te lopen en word je opgehaald voor de treinreis naar Hué. We reserveren hier een vierpersoons privé cabine voor je. (ontbijt en lunch)

Dag 9 Je komt in de ochtend aan heb de gehele dag de tijd om Hue te verkennen

Je komt in de ochtend aan in Hué en de chauffeur brengt je naar het hotel. Nadat je bent opgefrist en uitgerust ga je met de gids Hue verkennen. In Hue is veel te doen en bezichtigen. Je bezoekt de verboden stad. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie afgezonderd van de rest van de stad. Buiten de stad liggen de tombes van de keizers. Je bezoekt twee tombes (ontbijt)


De keizerlijke tombes liggen prachtig in het groen verscholen
De keizerlijke tombes liggen prachtig in het groen verscholen

Dag 10 We rijden je vandaag via Danang naar Hoi An

Bijzondere tempel op de marmerbergen
Bijzondere tempel op de marmerbergen

Je gaat vandaag op pad met de chauffeur. Het kan zijn dat hij enkele woordjes engels spreekt, maar vaak is de communicatie er één van handen en voeten. Best een leuk avontuur toch? In Da Nang stoppen we om te lunchen en bezoek je het Cham museum. Dit is een eeuwenoude cultuur uit de regio Cambodja en Vietnam. De rit over de The Hai Van Pass is een hele mooie. Wist je dat dit een stuk van de beroemde Ho Chi Minh trail is? Tussen Da Nang en Hoi An liggen de marmerbergen. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. (Ontbijt)

Dag 11 Vandaag ontdek je Hoi An zelf verder

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om souvenirs in te slaan. (ontbijt)


Aan kleurrijke winkeltjes is in Hoi An geen gebrek
Aan kleurrijke winkeltjes is in Hoi An geen gebrek

Dag 12 Vlucht naar Ho Chi Minh

In de ochtend vlieg je naar de miljoenen stad Ho Chi Minh. Het zal even wennen zijn aan de drukte in de stad en je hebt de rest van de dag de tijd om het centrum te verkennen. Er zijn een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal. Hier in de buurt ligt ook de opera met er omheen luxe warenhuizen. Bij het oorlogsmuseum krijg je inzicht in de kijk op de Vietnam oorlog vanuit Vietnamees perspectief. Voor het diner kun je naar backpackersstreet. Hier tref je veel leuke restaurants (ontbijt)

Het oorlogsmuseum<br>
Het oorlogsmuseum

Dag 13 - Transfer naar de Mekong Delta. Je verkent het gebied met de fiets en in de boot.

Mekong Delta<br>
Mekong Delta

Je wordt opgehaald bij je hotel rond 8 uur en de chauffeur brengt je naar Cai Be. De aansluitende transfer per boot is je eerste contact met de vruchtbare Mekong Delta. In de Mekong Lodge heb je een privé bungalow en geniet je van een heerlijke lunch in het restaurant. Je maak in de middag een fietstocht van ongeveer 10 kilometer over het eiland en krijgt zo een goede indruk van het leven in de Mekong Delta. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 Je bezoekt de drijvende markt in Cai Be. Transfer terug naar Ho Chi Minh

Vroeg op voor een bezoek aan de Cai Be drijvende markt, een markt met een culturele en centrale functie in de Mekong Delta. Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. Na het middaguur rijden we terug naar Ho Chi Minh. (ontbijt)

Restaurantjes in Backpackersstreet<br>
Restaurantjes in Backpackersstreet

Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht

Vandaag tref je de chauffeur bij je hotel en rijden we je naar de luchthaven voor je terugvlucht. Doorgaans kom je de volgende dag aan in Europa. Je kunt uiteraard ook een stop over maken op de terugweg en er nog enkele dagen Hong Kong, Bangkok of bijvoorbeeld Dubai aan vastknopen.

Strandverlenging
Deze Vietnam rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf in Ho Tram. Ho Tram ligt prachtig aan de blauwgroene zee en is een perfecte strandbestemming.

Dag 15 t/m 18 We rijden je naar Ho Tram voor enkele dagen strand (3 nachten)

Ho Tram Beach <br>
Ho Tram Beach