De highlights van noord en zuid Vietnam in stijl

In Vietnam rondreizen en verblijven in de mooiste hotels kan bij Mekong reizen. Tijdens de rondreis verblijf je in goede middenklasse en luxe hotels. Je bezoekt de verschillende highlights van Vietnam en daarnaast is er genoeg tijd om te relaxen. Fietsen door de Mekong Delta, verkennen van Hanoi als een local en varen over de parfum rivier. Ook deze reis is uit te breiden naar 18 dagen.

- Je betaald de prijs die op de website staat
- Verblijf in mooie middenklasse en luxe hotels
- Entreegelden zijn inbegrepen
- Je verblijft op een luxe Jonk in Halong Bay
- Strandverlenging Mui Ne (optioneel)

De highlights van noord en zuid Vietnam in stijl<br>
De highlights van noord en zuid Vietnam in stijl

Dag 1 Je vakantie begint met de vlucht naar Hanoi

Je vertrekt vandaag naar Vietnam.

Dag 2 Welkom in Hanoi. We brengen je naar je hotel in de stad.

Je komt vandaag aan in Hanoi. Voor Vietnam heb je een visum nodig. Dit regel je eenvoudig zelf op de luchthaven. Vergeet niet de uitnodigingsbrief mee te nemen naar de luchthaven, deze krijg je van ons voor vertrek. Eenmaal door de douane wacht de chauffeur met een bordje met je naam erop. Je hotel ligt in het centrum van de stad op loopafstand van het Hoi Kiem meer. In de buurt liggen diverse goede restaurants.

De Ngoc Son tempel in het Hoi Kiem meer vlak bij je hotel
De Ngoc Son tempel in het Hoi Kiem meer vlak bij je hotel

Dag 3 Je verkent Hanoi op een bijzondere manier, namelijk als een local

De gids haalt je in de ochtend op bij het hotel. We beginnen de dag met ochtend gymnastiek bij het Hoan Kiem meer. De Hanoi'ers beginnen hier hun dag met Yoga, Tai Chi of badminton. Vanaf hier lopen we naar een klein restaurantje voor een Vietnamees ontbijt, namelijk Pho noedle soep. Je bezoekt de Ngoc Son Tempel die midden op een eiland in het het meer ligt en we gaan een typisch Vietnamees koffiehuis bezoeken. Het Franse kwartier verken je lopend en we sluiten de dag af in een traditioneel Bai Hoi restaurant. Hier drinken de locals hun biertje aan het eind van de dag. (ontbijt en lunch)

De Vietnamesen ontbijten bijna altijd buiten de deur<br>
De Vietnamesen ontbijten bijna altijd buiten de deur

Dag 4 Je verkent Hanoi vandaag op eigen gelegenheid

Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit
Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit

In Hanoi is veel te zien. Je verblijft in de buurt van de oude Franse wijk. Hier tref je in iedere straat een ander gilde aan. Je kijkt je ogen uit. In het weekend wordt de wijk in de avond autovrij gemaakt en komen de inwoners van Hanoi hier naar toe om naar muziek te luisteren, spelletjes te doen op straat of gewoon heerlijk te eten bij één van de vele straatrestaurantjes. Voor een bezoek aan de tempel van de literatuur of het volkenkunde museum maak je het beste gebruik van een taxi. (ontbijt)

Dag 5 Op naar de UNESCO World Heritage van Halong Bay

In de ochtend vertrekken we met een shuttle bus van de rederij naar Halong Bay. In de bus ontmoet je wellicht al andere gasten die meegaan op dezelfde boot. Bij Halong Bay stap je over op een prachtig jonk. Tijdens de uitgebreide lunch varen we naar Bai Tu Long. We varen naar een mooie lagune waar je een duik kunt nemen en gaat kanoën naar één van de kalksteen grotten. Het diner wordt geserveerd op de boot en in de avond kan je genieten van de zonsondergang op het bovendek. (ontbijt, lunch en diner)

Steeds verder vaar je het bijzonder Bai Tu Long in. <br>
Steeds verder vaar je het bijzonder Bai Tu Long in.

Dag 6 Je vaart terug naar de haven voor de transfer naar Hanoi. Met de nachttrein naar Hue.

Doe jij mee aan de Tai Chi les op het zonneterras? Geniet van het uitzicht over de baai en de omliggende eilanden tijdens een vroeg ontbijt.Je bezoekt de Thien Canh Son Cave. In de baai wordt de lunch geserveerd. vervolgens varen we terug naar de haven en rijden we je met de shuttle bus weer naar Hanoi. Daar heb je nog even om de oude wijk in te lopen en wordt je opgehaald voor de treinreis naar Hué. Je slaapt met vier personen in een compartiment. (ontbijt en lunch)

Dag 7 Vandaag een sightseeing tour in Hue

Je komt in de ochtend aan in Hué en de chauffeur brengt je eerst naar het hotel. Hier kan je je eerst even opfrissen voordat de sightseeing tour gaat beginnen. Je bezoekt de verboden Purple City, gebouwd onder keizer Gia Long. Het ligt in de Citadel van Hué. Hu´ was niet alleen de politieke, maar ook de culturele en religieuze centrum onder de Nguyen dynastie tot 1945. Na je lunch in een lokaal restaurant ga je aan boord van een drakenboot en vaar je de parfum rivier op naar de Thien Mu Pagoda. Aansluitend bezoek je de keizerlijke graven. Tu Duc was Vietnam's vierde keizer en leefde van 1829 tot 1883, hij zou 104 concubines hebben gehad. Het graf van Khai Dinh King is een mix van traditionele Vietnamese stijl en moderne invloeden.


De keizerlijke tombes liggen prachtig in het groen verscholen
De keizerlijke tombes liggen prachtig in het groen verscholen

Dag 8 We rijden je vandaag via Danang naar Hoi An

Bijzondere tempel op de marmerbergen
Bijzondere tempel op de marmerbergen

Je gaat vandaag op pad met de chauffeur. Het kan zijn dat hij enkele woordjes engels spreekt, maar vaak is de communicatie er één van handen en voeten. Best een leuk avontuur toch? In Da Nang stoppen we om te lunchen en bezoek je het Cham museum. Dit is een eeuwenoude cultuur uit de regio Cambodja en Vietnam. De rit over de The Hai Van Pass is een hele mooie. Wist je dat dit een stuk van de beroemde Ho Chi Minh trail is? Tussen Da Nang en Hoi An liggen de marmerbergen. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. (Ontbijt)

Dag 9 Vandaag ontdek je Hoi An zelf verder

In Hoi An kan je prima meerdere dagen makkelijk verblijven. Hoi An ligt dicht bij de kust. Hou je van het strand dan ben je op een gehuurde scooter of fiets zo aan de zee. Ook een taxi zal je enorm in prijs meevallen. 's Avonds bezoek je het beste de oude stad Hoi An. Aan restaurants en winkeltjes geen gebrek. Het is één van onze favoriete plaatsen tijdens onze vakanties in Vietnam. (Logies en Ontbijt)

Aan kleurrijke winkeltjes is in Hoi An geen gebrek
Aan kleurrijke winkeltjes is in Hoi An geen gebrek

Dag 10 Relax dag in Hoi An

Vandaag een tweede vrije dag in Hoi An. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Heb je al de Japanse of Chinese tempels in de stad bezocht? In de oude stad zijn er diverse. Ook liggen daar meerdere goede restaurants waar je authentiek Vietnamees kunt eten. (ontbijt)

Het is strand bij Hoi An is makkelijk te bereiken op de fiets<br>
Het is strand bij Hoi An is makkelijk te bereiken op de fiets

Dag 11 Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Ho Chi Minh

Backpackers street is een prima plek om een restaurantje te vinden
Backpackers street is een prima plek om een restaurantje te vinden

De chauffeur brengt je vandaag naar de luchthaven van Da Nang. Vanaf hier vlieg je naar Ho Chi Minh. Ho Chi Minh is een enorme stad, je zult zeker verbaasd naar het enorme aantal scooters kijken. Het zijn er enkele miljoenen! De chauffeur brengt je naar het hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag heb je de tijd om de stad zelf te verkennen.Dag 12 Sightseeing Ho Chi Minh en Cu Chi tunnels

Je reist in een busje met enkele andere gasten en bezoekt in de ochtend de highlights van de stad. De Notre Dam Kathedraal, het door Eiffel ontworpen postkantoor en het Independence Palace zullen niet ontbreken. Na de lunch rijden we naar de Cu Chi Tunnels op zo'n 75 kilometer ten noord westen van de stad. Tijdens de Vietnam oorlog speelde zich in deze omgeving een heftige strijd af tussen de Vietcong en de Amerikanen. Je bezoekt het gebied en kunt zien hoe het ondergrondse leven hier plaatsvond. (ontbijt en lunch)

Het door Gustav Eifel gebouwde postkantoor in Saigon
Het door Gustav Eifel gebouwde postkantoor in Saigon

Dag 13 We rijden naar de Mekong Delta. Je verkent het gebied met de fiets en in de boot.

Onderweg naar het hotel passeer je veel kleine dorpjes<br>
Onderweg naar het hotel passeer je veel kleine dorpjes

Je wordt opgehaald bij je hotel rond 8 uur en met een shuttle bus van de Mekong Lodge ga je samen met andere gasten richting Cai Be. De aansluitende transfer per boot is je eerste contact met de vruchtbare Mekong Delta. In de Mekong Lodge heb je een privé bungalow en geniet je van een heerlijke lunch in het restaurant. Je maak in de middag een fietstocht over het eiland. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 Je bezoekt de drijvende markt in Cai Be. Transfer terug naar Ho Chi Minh

Vroeg op voor een bezoek aan de Cai Be drijvende markt, een markt met een culturele en centrale functie in de Mekong Delta. Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. Na het middaguur rijden we terug naar Ho Chi Minh. (ontbijt)

Je bezoekt de drijvende markt in Cai Be<br>
Je bezoekt de drijvende markt in Cai Be

Dag 15 We brengen je naar de luchthaven voor je terugvlucht

Vandaag tref je de chauffeur bij je hotel en rijden we je naar de luchthaven voor je terugvlucht. Doorgaans kom je de volgende dag aan in Europa. Je kunt uiteraard ook een stop over maken op de terugweg en er nog enkele dagen Hong Kong, Bangkok of bijvoorbeeld Dubai aan vastknopen.

Strandverlenging
Deze Vietnam rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf in Mui Ne. Mui Ne ligt prachtig tussen de zandduinen en blauwgroene zee en is een perfecte strandbestemming. Je kunt Mui Ne het gehele jaar door bezoeken.Je hebt hier namelijk veel minder regen dan in de rest van het land.

Dag 15 t/m 18 We rijden je naar Mui Ne voor enkele dagen strand (3 nachten)

Tropisch strand in Mui Ne<br>
Tropisch strand in Mui Ne

Tijdens deze reis maak je een binnenlandse vlucht vanaf Da Nang naar Ho Chi Minh. Je vliegt met Vietnam Airlines en de vlucht kost € 120,00 in de voordeligste klasse. Deze binnenlandse vlucht is niet in onderstaande prijs opgenomen en vermelden we apart in de offerte. Zo heb je de keuze om de vlucht bij ons te boeken of om dit zelf te regelen. Er zijn veel low cost luchtvaartmaatschappijen die vliegen op deze route, wij ervaren Vietnam Airlines als een betrouwbare en goede luchtvaartmaatschappij.