Vietnam van noord naar zuid met de trein

Ontdek Vietnam van noord naar zuid met de trein. Tijdens de reis ga je achterop de motor de bergen rondom Sapa ontdekken, maak je mooie wandelingen, ga je cultuur snuiven in steden zoals Hanoi en Hue en geniet je van tropisch strand. Een uitgebreide rondreis waarbij hotels, excursies en treinreizen worden geregeld door ons.

- Keurige budget en middenklasse hotels
- Reis waarbij je veel met de trein reist
- Vervoer van en naar de treinstations kun je via ons boeken of zelf regelen
- Ontdek Sapa achterop de motor
- Dineren bij een Vietnamees gezin in Hanoi

Dag 1 Vertrek naar Vietnam, je rondreis is begonnen!

Je Vietnam rondreis begint vandaag. Vaak maak je een tussenstop in een stad die ook de moeite van het bezoeken waard is. Wat dacht je van een stop over in Hong Kong of Bangkok?

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar je hotel

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

Je komt aan op de luchthaven van Hanoi. Je regelt daar met de visumbrief die je van ons voor vertrek hebt gekregen eenvoudig bij aankomst het visum. Je zult zien dat dit goed geregeld is. Onze chauffeur staat op je te wachten. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. In ongeveer 45 minuten rijdt hij je naar de stad. Je hotel ligt in het centrum te midden van winkels en restaurants. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan.

Dag 3 Genoeg te zien in Hanoi

Je verkent vandaag Hanoi op eigen gelegenheid. Er is voldoende te zien in Hanoi. De Kathedraal, het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh museum en Mausoleum zijn zeker een bezoek waard. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat op. In de avond ga je dineren bij een Vietnamees gezin. Je regelt zelf het vervoer van/en naar het gezin. (ontbijt en diner)

Hanoi<br>
Hanoi

Dag 4 Met een luxe bus reis je vandaag naar Sapa

Je vertrekt in de ochtend met de luxe bus het berggebied in naar Sapa. De reis zal ongeveer 5 uur duren en je komt in de middag aan in Sapa. Je verblijft in een dorpje een stukje buiten Sapa. Vanuit je bungalow heb je een spectaculair uitzicht op de rijstterrasvelden en de bergen. (ontbijt)

Dag 5 Wandelen in de bergen

Met gids ga je vandaag wandelen in de bergen. Je wandelt naar het dorpje Ta Van waar de H’mong en Day volkeren leven. Het uitzicht op de rijstterrasvelden en de bergen onderweg is prachtig. Vergeet je niet om foto’s te maken? Onderweg stop je nog bij een dorpje van de Rode Dao. Je kan de vrouwen van de Rode Dao herkennen aan de rode doek die ze op hun hoofd dragen. Je lunch in een lokaal restaurant is inbegrepen en na de lunch kun je zelf verder op verkenning gaan. Misschien nog een bezoek aan Sapa stad?

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 Achterop de motor de bergen verkennen

Een leuke manier om de omgeving van Sapa te ontdekken is achterop de motor. Je gaat vandaag bij de gids achterop de motor en ontdekt op een bijzondere manier de omgeving. Je reist door lokale dorpjes, langs rijstterrasvelden en de door de bergen. Je bezoekt dorpjes waar normaal geen toeristen komen en maakt kennis met de Rode Dzao en H’mong. In de middag ben je weer terug bij het hotel. Je hotelkamer is tot vertrek naar het treinstation beschikbaar. Je regelt zelf je transfer naar het treinstation. Met de nachttrein reis je terug naar Hanoi.

Met de nachttrein naar Hanoi<br>
Met de nachttrein naar Hanoi

Dag 7 Van de nachttrein naar Halong Bay

In de ochtend kom je aan op het treinstation van Hanoi. Ook vandaag regel je zelf het vervoer naar het hotel waar je je kunt opfrissen en waar we een ontbijt hebben geregeld. Na het ontbijt vertrek je naar Halong Bay. Wij kiezen voor de minder bekende baai Bai Tu Long. Deze is net zo mooi als Halong Bay maar iets minder toeristisch. Je vaart tijdens de lunch de haven uit en krijgt al meteen een goede indruk van deze bijzondere omgeving. De gids verteld tijdens de lunch over het programma en in de middag bezoek je een mooie grot. Je gaat kajakken en kunt zwemmen in de zee. In de avond wordt er een kookles op het bovendek gegeven. De dag wordt afgesloten met een heerlijke barbecue. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Je start op het water en eindigt in sfeervol Tam Coc

Halong Bay <br>
Halong Bay

Je start vandaag vroeg op de boot met een Tai Chi les. Hierna wordt het ontbijt geserveerd. Je bezoekt een vissersdorpje met de bamboeboot of met de kajak. De keuze is aan jou! Nog voor de middag legt je boot weer aan in de haven en tref je de chauffeur die je naar Tam Coc rijdt. De regio Tam Coc is te vergelijken met Halong Bay maar dan op het land en kleiner. Tam Coc bestaat namelijk ook uit gigantische karstbergen. De bergen worden hier niet omringd door zee maar door rijstvelden en rivieren. Je verblijft in een hotel met uitzicht op de karstbergen. (ontbijt en lunch)

Dag 9 Varen en fietsen tussen de karstbergen

Je gaat vandaag de omgeving van Tam Coc verkennen. Op de fiets vertrek je naar het centrum van Tam Coc waar het startpunt van de boottocht is. Je maakt een mooie boottocht op de rivier en je vaart tussen de karstbergen en rijstvelden door. Na de boottocht fiets je door de spectaculaire omgeving naar de Bich Dong grot. Na het bezoek aan de grot fiets je terug naar het hotel. (ontbijt)

Dag 10 Vrije dag en in de avond met de trein naar Hue

Vandaag kun je rustig aan doen. Het hotel heeft een zwembad waar je heerlijk kunt relaxen of je kunt het kleine centrum van Tam Coc gaan ontdekken. Je kunt fietsen lenen bij het hotel en ze kunnen je daar een leuke fietsroute meegeven. In de avond vertrek je zelf naar het treinstation voor de nachttrein naar Hue. Wil je liever alle transfers van/en naar de treinstations via ons regelen? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. (ontbijt)


De indrukwekkende omgeving van Tam Coc<br>
De indrukwekkende omgeving van Tam Coc

Dag 11 Vrije dag in Hue

In de ochtend kom je aan in Hue. Je zult vast niet de enige zijn die hier uitstapt. Het station van Hue kondigt zich al aan met de vermelding van de naam op de vele uithangborden van de winkels langs de spoorlijn. Zorg je dat je op tijd klaar staat? Er staan veel taxi’s te wachten op het station die je eenvoudig naar de homestay kunnen brengen. Je verblijft in het centrum van Hué in een moderne homestay en we zorgen dat de kamer bij aankomst direct klaar is zodat je je kunt opfrissen en ontbijten. Vandaag een relax dag in Hue. Een leuk uitstapje is een tocht met een brommer naar de kust of een bezoek aan de markt net over de Cho Dong Ba markt naast de parfum rivier. Hier tref je doorgaans geen toeristen aan. (ontbijt)

Dag 12 Vrije dag in Hue

Hue is een levendige en flinke stad aan de parfum rivier. Lopend over de brug over de rivier heb je goed zicht op de beide stadsdelen. In Hue is veel te doen en bezichtigen. Een aanrader is de verboden stad. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie afgezonderd van de rest van de stad. Met een drakenboot kun je een stuk varen op de parfumrivier naar de Thien Mu Pagode. Buiten de stad liggen de tombes van de keizers en deze bezoek je het beste met de taxi. De stad Hue kun je makkelijk op de fiets bekijken. (ontbijt)

Het uitzicht onderweg is prachtig<br>
Het uitzicht onderweg is prachtig

Dag 13 Een spectaculaire treinreis naar Hoi An

Ook vandaag ga je met de trein maar dit keer niet in de nacht. In de ochtend vertrek je naar het treinstation voor de reis naar Danang. De treinreis duurt 4 uur en staat bekend om het spectaculaire uitzicht op zee. Eenaal aangekomen in Danang regel je zelf eenvoudig het vervoer naar naar het hotel in Hoi An. (ontbijt)

Dag 14 Vrije dag in Hoi An

In Hoi An heb je zowel Franse invloeden als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Hoi An wordt ook veel door Vietnamese toeristen bezocht, je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om je souvenirs in te slaan. (ontbijt)

Dag 15 Met de trein naar het strandhotel in Quy Nhon

Het is tijd voor een aantal dagen strand. Met de trein reis je naar Quy Nhon waar je in een mooi strandhotel verblijft. Ondanks de prachtige tropische stranden en het mooie landschap eromheen is deze plaats nog niet toeristisch. Naast dat je heerlijk kunt relaxen aan het strand is het ook leuk om een wandeling te maken in de bergen, de duinen te bezoeken of te kajakken op een rivier. (ontbijt)


Dag 16 en 17 Strandverblijf

Strandverblijf in Quy Nhon. (ontbijt)

Dag 18 Met de trein naar Ho Chi Minh

Vandaag kun je nog de hele dag genieten van de prachtige omgeving. In de avond ga je met de nachttrein naar Ho Chi Minh. (ontbijt)

Dag 19 Er is veel te zien in Ho Chi Minh

Je komt in de ochtend aan in Ho Chi Minh (De inwoners noemen hun stad trouwens nog steeds liever Saigon) en gaat zelf met de taxi naar je hotel in het centrum. Je hotel ligt in district één. Dit is het stadsdeel waar je de meeste restaurants en winkels hebt. Ho Chi Minh is een bruisende wereldstad en met ruim 9 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. Vandaag kun je het centrum van Ho Chi Minh zelf verkennen. Er zijn zo een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal. Hier in de buurt ligt ook de Opera met er omheen de luxe warenhuizen. Ook een bezoek aan het oorlogsmuseum is de moeite waard. Hier krijg je inzicht in de kijk op de 'Vietnam oorlog' vanuit Vietnamees perspectief. Voor je diner kun je bijvoorbeeld naar de backpacker street van Saigon, Pham Ngu Lao Street. Hier tref je veel leuke restaurantjes aan. (ontbijt)


Ho Chi Minh<br>
Ho Chi Minh

Dag 20 Een tweede vrije dag in Ho Chi Minh

Ook vandaag heb je de tijd om Ho Chi Minh en omgeving te verkennen. Een aanrader is om de Cu Chi tunnels buiten de stad te bezoeken. Tijdens de Vietnam oorlog speelde zich in deze omgeving een heftige strijd af tussen de Vietcong en de Amerikanen. Je bezoekt het gebied en kunt zien hoe het ondergrondse leven hier plaatsvond, hoe land veroverd werd en het geheim van het gangenstelsel bewaard bleef. (ontbijt)

Cu Chi tunnels<br>
Cu Chi tunnels

Dag 21 Terugvlucht

De chauffeur haalt je bij het hotel op voor de transfer naar de luchthaven. Je vliegt vandaag terug. (ontbijt)