De highlights van Laos en Cambodja in de winter

Tijdens deze complete rondreis bezoek je de highlights van Laos en Cambodja. Je verblijft in leuke comfortabele hotels. Tijdens de rondreis maak je kennis met de vriendelijke bevolking en herbeleef je Franse koloniale tijden in Luang Prabang. Indrukwekkend zijn de herinneringen aan de oorlogsgeschiedenis bij de Killing Fields, het tempelcomplex Angkor en de bijzondere natuur in Vang Vieng.

- Verblijf in leuke middenklasse hotels
- Entreegelden zijn inbegrepen

Vientiane
Vientiane

Dag 1 Heenvlucht

Je zult tijdens je vlucht naar Luang Prabang een keer moeten overstappen. Dat kan op verschillende plekken. Heb je de tijd en stap je over in Bangkok dan kunnen we daar ook enkele dagen een verblijf en programma voor je organiseren.

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Dag 2 Aankomst Luang Prabang

Op de luchthaven van Luang Prabang regel je het visum. Je kunt het ook al vooraf regelen, wij helpen je er graag bij op weg. Eenmaal door de Douane ontmoet je je chauffeur. Je herkent hem aan het naambord met je naam erop. De rit naar Luang Prabang zelf duurt niet zo lang. Je zult merken hoe relaxed Luang Prabang direct aanvoelt. (Logies)

Dag 3 Sightseeing in tuktuk

De gehele binnenstad van Luang Prabang staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en vinden wij een van de leukste steden in Indochina! Het is de vroegere hoofdstad van Laos. Je hebt hier prachtige eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Je wordt in de ochtend bij het hotel opgehaald met de tuk tuk en je verkent in een halve dag de binnenstad. Met de tuk tuk ga je door de oude straatjes en bezoek je verschillende tempels zoals de 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong. Het nationaal museum slaan we zeker niet over. We eindigen de ochtend bij Phou Si Mountain. De klim naar de top van de berg wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. De rest van de middag kun je zelf inplannen. (ontbijt)

Luang Prabang<br>
Luang Prabang
Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Dag 4 Vrije dag

Vandaag is een dag ter vrije besteding in Luang Prabang. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Kuang Si watervallen of nog een van de vele tempels in de stad bezoeken. (ontbijt)

Dag 5 Transfer naar Vang Vieng

Je reist verder naar de groene omgeving van Vang Vieng. Onderweg stop je bij verschillende bergvolkoren. Bij aankomst in Vang Vieng kun je zelf op pad gaan door deze leuke stad. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren om de omgeving te ontdekken. Ook kun je hier verschillende wateractiviteiten ondernemen op de Mekong Rivier. In de namiddag bezoek je de grot Tham Jang. (ontbijt)

Dag 6 Bezoek Blue Lagoon en Tam Chang Cave

De dag begint met een bezoek aan de Tham Phoukham grotten, waar je een bronzen liggende Boeddha kunt bewonderen. Tijdens de rit naar de grotten, ontmoet je de locals en leer je meer over hun levensstijl. Vergeet zeker je zwemkleding niet mee te nemen vandaag, want bij de grotten kun je jezelf heerlijk opfrissen! Na de lunch gaat de reis verder naar Vientiane. Onderweg stop je bij enkele plekken zoals Ban Keun. In de namiddag kom je in Vientiane aan en de rest van de dag heb je vrij te besteden. (ontbijt)

Vientiane
Vientiane

Dag 7 Vrije dag Vientiane

Vientiane is een erg overzichtelijke stad. Je kunt veel te voet doen of je huurt af en toe een driewiel-taxi om je naar de volgende bezienswaardigheid te laten rijden. Een andere optie is het huren van een fiets, die heb je al voor een paar euro per dag. In tegenstelling tot veel andere Aziatische landen rijdt men hier redelijk rustig. Toeteren wordt als onbeleefd gezien, je gaat een ander niet opjagen! Begin je dag bijvoorbeeld bij de Pha That Luang, een enorme stupa war het vaak in de ochtend lekker rustig is. De Patuxai, is de Vientiaanse versie van de Arc de Triomphe. In het COPE museum leer je veel bij over de invloed van de Vietnam oorlog op het buurland Laos, die is groter dan menigéén vooraf had bedacht. 's Avonds strijk je neer in één van de vele restaurantjes in het centrum en bezoek je de avondmarkt. (ontbijt)

4000 Eilanden gebied<br>
4000 Eilanden gebied

Dag 8 Vlucht naar Pakse

Vaak nemen we de vlucht die in de loop van de ochtend vertrekt. Je bent dan net na de middag in Pakse. Hou je er rekening mee dat de lucht in Pakse aanmerkelijk koeler is. Je reist naar de Bolaven Plateau en bezoekt hier enkele highlights zoals de prachtige watervallen en een thee plantage. (ontbijt)

Dag 9 Bezoek Wat Phou

De chauffeur brengt je vandaag naar het kleine dorpje Champassak. Vroeger was Champassak een belangrijke stad maar tegenwoordig wordt het veel bezocht als uitvalbasis voor een bezoek aan de Wat Phou tempel. De sfeer in het dorp is erg relaxt en er zijn een aantal leuke restaurants direct aan de Mekong rivier. In de middag bezoek je het tempelcomplex Wat Phou. Het complex staat op de werelderfgoedlijst en is uniek in vele opzichten. De locatie is schitterend want het complex ligt op zo’n 1400 meter hoogte. Bovenaan de Wat Phou tempel is het uitzicht op de omgeving prachtig. In Laos vind je geen enkele tempel die in de buurt komt qua bouwstijl. (ontbijt)

Wat Phou<br>
Wat Phou

Dag 10 Boottocht 4000 eilanden

4000 Eilanden<br>
4000 Eilanden

Vandaag ga je verder met het ontdekken van het gebied van de 4000 eilanden. Dit doe je per boot. In het gebied van Ban Khone zie je het Franse koloniale verleden goed terug. Hier is ook de eerste spoorlijn van Laos terug te vinden. Je bezoekt ook de prachtige Liphi waterval, welke ook wel de Samphamith genoemd word. Deze is voornamelijk bekend omdat het een natuurlijke grensovergang tussen Laos en Cambodja is. Op sommige dagen kun je hier zelfs de zeldzame Irrawaddy dolfijnen zien. (ontbijt)

Dag 11 Bezoek aan Khone Phapeng waterval

Je bezoekt vandaag de bekende Khone Phapeng waterval. Dit is de grootste waterval van Zuidoost Azië en wordt ook wel de Niagara van het oosten genoemd. Na je bezoek aan de waterval zit het Laos gedeelte van de rondreis erop en ga je naar de grensovergang. Hier ga je de grens over naar Cambodja. In Laos neem je nog afscheid van je chauffeur en bij de grens staat de nieuwe chauffeur op je te wachten. Je overnacht in Stung Treng wat aan de Mekong Rivier gelegen is. (ontbijt)

Stung Treng<br>
Stung Treng

Dag 12 Op naar Siem Reap

In ongeveer 5 uur rijd je vandaag verder naar Siem Reap. Na de rit kun je bijkomen bij je hotel. Verder is er een excursie gepland vandaag. (ontbijt)

Dag 13 Angkor Wat

Angkor Wat<br>
Angkor Wat

Vandaag staat Angkor Wat op het programma. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. We bezoeken de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuid-Oost Azië. De gids kan van de volgorde afwijken om druktes te vermijden. Maar als laatste altijd de klim op de Bakheng heuvel om de dag af te sluiten met een zonsondergang. (ontbijt)

Dag 14 Naar Koh Rong

Je vliegt vanaf Siem Reap naar Sihanoukville. Vanaf hier ga je met de boot verder naar het eiland Koh Rong. Het hotel is gelegen aan het tropische strand en je kunt hier genieten van alle rust. (ontbijt)

Koh Rong<br>
Koh Rong

Dag 15 Strandverblijf

Tropisch genieten aan het strand van Koh Rong (ontbijt)

Dag 16 Op naar Phnom Penh

We rijden vandaag naar trendy Phnom Penh. De rit neemt ongeveer de helft van de dag in beslag. Wil je zelf nog wat op verkenning in de hoofdstad is vroeg vertrekken aan te raden. In Phnom Penh is een lokale tuktuk zo te organiseren. (ontbijt)

Markt Phnom Penh<br>
Markt Phnom Penh

Dag 17 Sightseeing Phnom Penh

Phnom Penh<br>
Phnom Penh

Cultuur snuiven in Phnom Penh! Je bezoekt het koninklijke paleis. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Volgens de legende zal een hier geuite wens tot vervulling komen! Dit trekt van heinde en verre Cambodjanen naar de tempel. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Kmer Rouge periode een rol als gevangenis, hier werden mensen gemarteld en gedood. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Na het bezoek aan de gevangenis rijden we de stad uit naar de Killing Fields. (ontbijt)

Dag 18 Terugvlucht

De vakantie in Indochina is voorbij en je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis. (ontbijt)