De highlights van Vietnam, Cambodja en Laos in de winter

Tijdens deze complete rondreis bezoek je de highlights van Vietnam, Cambodja en Laos en verblijf je in goede budget hotels. Tijdens de rondreis maak je kennis met de vriendelijke bevolking en her beleef je Franse koloniale tijden in Luang Prabang en Hanoi. Indrukwekkend zijn de herinneringen aan de oorlogsgeschiedenis bij de Killing Fields, het tempelcomplex Angkor en de bijzondere natuur in Vang Vieng en Halong Bay.

- Vaste lage website prijs van november t/m maart 2019
- Verblijf in goede budget hotels
- Je bezoekt Vietnam, Cambodja en Laos
- Bijzondere boottocht over de grens naar Cambodja
- Entreegelden zijn inbegrepen

Dag 1 De vakantie begint met de vlucht naar Vietnam

Je vertrekt vandaag naar Ho Chi Minh. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel. Je maakt vaak een tussenstop in een stad die ook de moeite waard is om te bezoeken. Wat dacht je van een bezoek aan Hong Kong of Bangkok?

Dag 2 Hartelijk welkom in Vietnam en transfer naar je hotel in de stad

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

Je komt aan op de luchthaven van Ho Chi Minh. Je regelt hier eenvoudig zelf het visum met de uitnodigingsbrief die je van ons krijgt. Je zult zien dat dit goed geregeld is. Tegenwoordig kun je ook het visum van te voren online aanvragen. De chauffeur staat met een naambordje op je te wachten en hij is niet te missen. In ongeveer 45 minuten word je naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. De rest van de dag kun je alvast zelf op verkenning uit gaan.

Dag 3 Ho Chi Minh verken je eenvoudig zelf

Ho Chi Minh is een enorme stad en het zal vast even wennen zijn aan de hectiek. Je hebt vandaag genoeg tijd om deze stad te bezoeken. Er zijn een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal. Hier in de buurt ligt ook de opera met er omheen luxe warenhuizen. Ook een bezoek aan het oorlogsmuseum is de moeite waard. Voor het diner kun je het beste naar de backpackersstraat. Je treft hier veel leuke restaurants.

Drukte in Ho Chi Minh<br>
Drukte in Ho Chi Minh

Dag 4 Transfer naar de Mekong Delta, bezoek drijvende markt en boottocht naar de homestay

Drijvende markt in de Mekong Delta <br>
Drijvende markt in de Mekong Delta

Je verlaat de drukke stad Ho Chi Minh. De chauffeur haalt je in de ochtend op bij het hotel en vervolgens reis je naar de Mekong Delta. Met de boot gaat de reis verder van Cai Be naar Vinh Long. Je bezoekt een drijvende markt en kunt aan land diverse ambachten bekijken. Je bezoekt een traditioneel huis en vaart over de smalle waterwegen voordat we verder varen naar de homestay. In de avond help je de gastheer met het bereiden van het avond eten

Dag 5 Boottocht waarbij je meer leert over diverse ambachten, bezoek aan een minderheden dorp en transfer naar Chau Doc

Na het ontbijt neem je afscheid van de gastheer en gastvrouw. Je vaart verder over de Mekong rivier en bezoekt een bakstenen en potten fabriek. Vervolgens ga je met de auto naar Chau Doc. Onderweg stop je bij een dorpje van de Cham minderheden. Chau Doc is een klein stadje dat dicht bij de grens ligt. Morgen ga je met de boot de grens naar Phnom Penh

Dag 6 Met de boot vaar je vandaag naar Phnom Penh in Cambodja

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar de haven voor de boottocht naar Phnom Penh. Onderweg stop je eerst bij de douane in Vietnam en daarna bij de douane in Cambodja. Het visum regel je bij de douane in Cambodja. Je hoeft hier van te voren niets voor te doen. Na de stop bij de douane varen we verder naar Phnom Penh. Je ziet de skyline van Phnom Penh steeds dichterbij komen en het uitzicht is indrukwekkend. De chauffeur staat in Phnom Penh op je te wachten en brengt je naar het hotel.

Skyline van Phnom Penh<br>
Skyline van Phnom Penh

Dag 7 Sightseeing tour in Phnom Penh. Je bezoekt onder andere het koninklijke paleis en de Killing Fields

Cultuur snuiven in Phnom Penh! Je bezoekt het koninklijke paleis. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Volgens de legende zal een hier geuite wens tot vervulling komen! Dit trekt van heinde en verre Cambodjanen naar de tempel. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Kmer Rouge periode een rol als gevangenis, hier werden mensen gemarteld en gedood. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Na het bezoek aan de gevangenis rijden we de stad uit naar de Killing Fields.

Souvenirs winkel in Siem Reap<br>
Souvenirs winkel in Siem Reap

Dag 8 Transfer naar Siem Reap

Je reist vandaag naar Siem Reap. De transfer duurt ongeveer 6 uur en onderweg stoppen we voor de lunch of voor een kleine wandeling. Het hotel in Siem Reap ligt op loopafstand van het gezellige centrum. De namiddag ter eigen invulling

Dag 9 Op de fiets bezoek je de tempels van Angkor zoals Angkor Wat en Ta Prohm

De gids haalt je op bij het hotel en op de fiets ga je richting Angkor. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense en eens koninklijke complex. Uiteraard bezoek je Angkor Thom. Je bezoekt eerst de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuid-Oost Azië.

Angkor Wat <br>
Angkor Wat

Dag 10 Een vrije dag in Siem Reap. Misschien een bezoek aan de lokale markt?

Op de markt<br>
Op de markt

De keuze is vandaag aan jou. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de markt in Siem Reap of toch heerlijk relaxen bij het zwembad van het hotel? In het centrum van Siem Reap liggen genoeg leuke restaurants om heerlijk te gaan lunchen of dineren.

Dag 11 Vlucht naar Luang Prabang

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de vlucht naar Luang Prabang. Je regelt op de luchthaven in Luang Prabang eenvoudig zelf het visum. De gids staat met een naambordje te wachten en brengt je in ongeveer een kwartier naar het hotel in het centrum van de stad. Je hebt vandaag alvast de tijd om Luang Prabang te verkennen.

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Dag 12 Sightseeing in Luang Prabang en bezoek aan de Pak Ou grotten en de Kuang Si waterval

We starten vandaag heel vroeg. De monniken in Luang Prabang leven van giften en bij zonsopkomst zitten veel mensen op straat om de monniken van eten te voorzien. Na dit bijzondere ochtendritueel bezoek je de ochtendmarkt waar je de inwoners van de stad handel ziet drijven. De gehele binnenstad van Luang Prabang staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en vinden wij een van de leukste steden in Indochina! Het is de vroegere hoofdstad van Laos. Je hebt hier prachtige eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Je bezoekt de 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong en de Wat Sene. Hierna ga je met de boot naar de Pak Ou grotten. In de grotten staan wel duizenden Boeddhabeelden. Het is een hele klim naar de tweede grot maar wel de moeite waard. We sluiten de dag af met een bezoek aan de beroemde Kuang Si waterval. Je kunt bij de watervallen zwemmen.

Dag 13 Via de Tham Jang grot naar het bijzondere karstgebergte in Vang Vieng

De omgeving van Vang Vieng<br>
De omgeving van Vang Vieng

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar Vang Vieng. Vang Vieng is een kleine stad omringd door spectaculair karstlandschap en groene rijstvelden. Het staat bekend onder de backpackers vanwege het ‘tuben op de rivier’ en de grotten. Je bezoekt de Tham Jang grot die gebruik was door de lokale bevolking om te schuilen voor de Chinezen.

Dag 14 Transfer naar de hoofstad van Laos

De chauffeur brengt je vandaag naar de hoofdstad van Laos. Je verblijft in Vientiane in een leuk hotel in het centrum van de stad.

Vientiane <br>
Vientiane

Dag 15 Sightseeing tour in Vientiane

Patuxai
Patuxai

De gids komt je in de ochtend ophalen bij het hotel. Je gaat vandaag Vientiane verkennen op de fiets. De Wat Sisaket is de oudste tempel van de stad en vinden wij een van de mooiste tempels. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grote Boeddha beelden. De Patuxai is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet ontbreken, de That Luang Stupa. Je vliegt in de avond naar Hanoi in Vietnam.

Dag 16 Je vliegt vandaag naar Hanoi

In de middag brengt de chauffeur je naar de luchthaven in Vientiane voor de vlucht naar Hanoi. Het is een uurtje vliegen en in Vietnam staat een andere chauffeur op je te wachten. Ook in Hanoi verblijf je in een mooi hotel in het centrum van de stad. In de directe omgeving liggen veel leuke winkels en restaurants.

Dag 17 Hanoi verken je eenvoudig zelf. Misschien een bezoek aan Hoan Kiem meer?

Je verkent vandaag Hanoi op eigen gelegenheid. Er is voldoende te zien in Hanoi. De Kathedraal, het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh museum en Mausoleum zijn zeker een bezoek waard. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat op. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit.

Hanoi is de ideale plek voor een bezoek aan de kapper<br>
Hanoi is de ideale plek voor een bezoek aan de kapper

Dag 18 Op naar Halong Bay waar je een nacht op een traditionele Jonk verblijft

Halong Bay<br>
Halong Bay

Een bijzondere dag vandaag! In een klein groepje reis je naar de Hon Gai Haven waar je aan boord gaat van een jonk. Hier kom je voor de lunch aan en terwijl je de baai invaart wordt er een lunch geserveerd. Je vaart door naar het rustiger en minder toeristische deel Bai Tu Long. Met een kajak kun je in de namiddag het water op of je bezoekt een vissersdorpje met een bamboe boot. Lekker relaxen bij een strandje kan ook. In de avond kun je een kookworkshop op het bovendek bijwonen. Je slaapt vannacht op de boot in Bai Tu Long.

Dag 19 Je start vandaag op het water en eindigt in de nachttrein naar Hue

Als je wilt kun je vandaag vroeg op voor een Tai Chi les op het bovendek. Na het ontbijt bezoek je de Thien Canh Son grot. Tijdens de lunch vaart de boot weer terug naar de haven. In een klein groepje reis je terug naar Hanoi en in de avond ga je met de nachttrein naar Hue. Je verblijft in een gedeelde vierpersoons cabine.

Dag 20 Met de gids verken je Hue en bezoek je de Thien Mu Pagoda, de verboden stad en enkele tombes

Drakenboot<br>
Drakenboot

Een culturele dag vandaag. Je bezoekt met de gids de keizerlijke stad Hue en we starten de dag met een boottocht van 40 minuten op de Parfum rivier naar de Thien Mu Pagoda. De pagoda is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren en is de oudste pagoda van de stad. De meest bekende bezienswaardigheid van de stad is de verboden stad. Deze kleine stad was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie en was niet toegankelijk voor het gewone volk.

Dag 21 Via de Hai Van Pass naar Hoi An

Na het ontbijt gaat de reis naar de keizerlijke stad Hoi An beginnen. Het is een prachtige route over de Hai Van Pass. Het uitzicht over de kust is onvergetelijk en we stoppen onderweg een aantal keer om foto’s te maken. Hoi An staat op de Unesco werelderfgoedlijst en heeft een rijk handelsverleden waar de vele oude Chinese huizen en tempels van getuigen. Winkelen en eten doe je in de mooie Franse koloniale wijk.

Hoi An<br>
Hoi An

Dag 22 en 23 Ontspannen dagen in Hoi An. Misschien een bezoek aan het strand?

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de stad liggen diverse kleine tempels die een bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse burg hoort bij de tempelroute. Het is ook een ideale plek om souvenirs te kopen. Heerlijk relaxen bij het tropische strand is natuurlijk ook mogelijk

Dag 24 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De vakantie in Indochina is voorbij en je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis.

Tijdens deze reis maak je twee binnenlandse vluchten. De vlucht van Vientiane naar Hanoi kost € 155,00 per persoon en de vlucht van Siem Reap naar Luang Prabang € 175,00 per persoon. Deze binnenlandse vluchten zijn niet in onderstaande prijs opgenomen en vermelden we apart in de offerte. Zo heb je de keuze om de vlucht bij ons te boeken of om dit zelf te regelen. Er zijn veel low cost luchtvaartmaatschappijen die vliegen op deze route, wij ervaren Vietnam Airlines en Lao Airlines als een betrouwbare en goede luchtvaartmaatschappij.