Vietnam budget rondreis in de winter

Zoek je een scherp geprijsde rondreis in goede budgethotels dan is deze rondreis iets voor jou! Je bezoekt de highlights van Vietnam en maakt ook nog enkele bijzondere excursies. Zoals een trekking in Mai Chau, een bijzondere fietstocht in de bergen en een verblijf op een jonk in Halong Bay. Even rust? De reis kan worden verlengd met drie dagen tropisch strand.

- Verblijf in goede budget hotels
- Wandeltocht in het berggebied bij Mai Chau
- Strandverlenging Mui Ne (optioneel)

De route van de Vietnam budget rondreis in de zomer<br>
De route van de Vietnam budget rondreis in de zomer

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

De rondreis naar Vietnam gaat beginnen! Op naar de luchthaven voor je vlucht naar Hanoi. De vluchten naar Hanoi maken vaak een overstap in Bangkok of Hong Kong. Je kunt een stop over toevoegen aan de reis om een van deze steden te bezoeken.

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar je hotel in de oude binnenstad

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

Aankomst op de luchthaven van Hanoi. Je regelt daar met de uitnodigingsbrief die je van ons voor vertrek hebt gekregen eenvoudig bij aankomst het visum. Je zult zien dat dit goed geregeld is. Je kunt er ook voor kiezen om je visum van te voren te regelen. Dit kan eenvoudig online. Onze chauffeur staat op de luchthaven op je te wachten. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. In ongeveer 45 minuten brengt hij je naar de stad. Je hotel ligt in het centrum te midden van winkels en restaurants. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan.

Dag 3 Je verkent Hanoi op eigen gelegenheid

Genoeg tijd om Hanoi vandaag zelf te verkennen. . Er is voldoende te zien in Hanoi. De Kathedraal, het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh museum en Mausoleum zijn zeker een bezoek waard. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat op. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt)

Hanoi verkennen met de cyclo <br>
Hanoi verkennen met de cyclo

Dag 4 Je bezoekt de bergvolkeren van Mai Chau

Dorpje van de Witte Thai<br>
Dorpje van de Witte Thai

Vandaag reis je in een klein internationaal groepje het berggebied in naar Mai Chau. Je wordt in de ochtend bij het hotel opgehaald. In Mai Chau leven verschillende bergvolkeren, de bekendste in dit gebied zijn de Witte Thai. Je verblijft in één van de kleine dorpjes te midden van de lokale bevolking. Vanuit de kleinschalige bungalow heb je een prachtig uitzicht op de rijstvelden. Na de lokale lunch ga je met de gids de vallei van Mai Chau verkennen op de fiets. De fietstocht duurt ongeveer 2 uur en je fietst tussen de rijstvelden en ontmoet de bergvolkeren. De gids verteld je tijdens de fietstocht over de cultuur en tradities van de lokale bevolking. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Je wandelt naar het dorpje Pieng Phung

De wandeltocht van vandaag brengt je naar het dorpje Pieng Phung van de witte Thai. Het is een prachtige route over onverharde wegen, door bossen en rijstvelden. Je passeert verschillende dorpjes zoals Na Cut en Sam Pa en ziet hier huizen met rieten daken en op palen. Je wandelt ongeveer 7/8 kilometer en in de middag ben je weer terug bij het hotel. Ook deze avond is je diner weer inbegrepen. ( ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 De chauffeur brengt je vandaag weer naar Hanoi

In de ochtend kun je de omgeving zelf nog verder verkennen. Misschien een mooie fietstocht en wandeling naar het dichtbij gelegen dorpje? In de middag brengt de chauffeur je terug naar Hanoi (ontbijt)

Dag 7 We rijden je naar het wonderschone Halong Bay

In de ochtend word je bij het hotel opgehaald voor de transfer naar Halong Bay. Onderweg is er genoeg te zien. Het leven speelt zich in Vietnam veelal af langs de weg en daar wonen ook veel mensen. In de haven van Hon Gai haven ga je aan boord van een Garden Bay Junk en word je begroet met een welkomstdrankje. Terwijl je de Bai Tu Long baai in vaart lunch je aan boord. In Vung Vieng zie je hoe men op het water leeft. In de namiddag kun je kajakken en zwemmen. Je gaat voor anker in Dong Tien Lake en je kunt voor het diner deelnemen aan een kookdemonstratie. 's Avonds wordt er vaak een film getoond of kun je met de bemanning vissen vanaf het bovendek. (ontbijt, lunch en diner)

Je vaart het wonderschone Halong Bay in
Je vaart het wonderschone Halong Bay in

Dag 8 Je start op het water en in de middag terug naar Hanoi. Met de nachttrein naar Hué

De dag begint op het water met koffie, thee en broodjes. Je kunt een Tai Chi les volgen op het bovendek. Vanaf het bovendek heb je een prachtig uitzicht over de karst gebergten. Na het ontbijt vaar je naar een indrukwekkende grot in Bai Tu Long toe. Vervolgens varen we terug naar de haven. Vanaf hier ga je met de shuttle bus terug naar Hanoi. In Hanoi heb je nog genoeg tijd voor het avondeten voordat je wordt opgehaald voor de transfer naar het treinstation. Je neemt de nachttrein naar Hué. We boeken een soft-sleeper en je slaapt met 4 in een compartiment. In de ochtend kom je aan in Hué. ( ontbijt en lunch)

Dag 9 Je komt in de ochtend aan in Hué. De rest van de dag ter eigen invulling.

Met de drakenboot kan je naar de Thien Mu Pagode varen<br>
Met de drakenboot kan je naar de Thien Mu Pagode varen

In de ochtend kom je aan op het treinstation van Hué. De chauffeur staat bij het treinstation te wachten met een naambordje. Je hebt vandaag de tijd om Hué op eigen gelegenheid te verkennen.In Hue is veel te doen en bezichtigen. Een aanrader is de verboden stad. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie afgezonderd van de rest van de stad. Met een drakenboot kun je een stuk varen op de parfumrivier naar de Thien Mu Pagode. Buiten de stad liggen de tombes van de keizers en deze bezoek je het beste met de taxi. De stad Hue kun je makkelijk op de fiets bekijken. (ontbijt)

Dag 10 Via een mooie route naar Hoi An

Via de Hai Van Pas ga je vandaag naar Hoi An. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. We stoppen in Da Nang voor de lunch en je bezoekt hier het Cham Museum. Het museum geeft je een goede indruk van de oude Khmer cultuur. Voordat we in Hoi An aankomen bezoek je ook de Marmerbergen. Hier tref je veel grot tempels aan. Je hotel ligt in het centrum van Hoi An. (ontbijt)

Dag 11 - Een vrije dag in Hoi An

In Hoi An heb je zowel Franse invloeden als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Hoi An wordt ook veel door Vietnamese toeristen bezocht, je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om je souvenirs in te slaan. Naast een bezoek aan het oude centrum kun je in Hoi An ook de kust bezoeken waar je heerlijk kunt relaxen aan zee. (ontbijt)

In Hoi An is de fiets een veel gebruikt vervoersmiddel<br>
In Hoi An is de fiets een veel gebruikt vervoersmiddel

Dag 12 Je vliegt naar Ho Chi Minh

Drukte in Ho Chi Minh<br>
Drukte in Ho Chi Minh

Vanmiddag vlieg je naar Ho Chi Minh city. Hoewel de bewoners van Ho Chi Minh de stad liever bij z'n voormalige naam noemen: Saigon. Ho Chi Minh is een enorme stad. Je verblijft er in het hart van de stad in de buurt van de Mekong rivier. (Ontbijt)

Dag 13 - Op naar de Mekong Delta waar je in een echte homestay verblijft

Je Vietnam rondreis wordt vervolgt met een bezoek aan de Mekong Delta. In de ochtend haalt je gids je op bij het hotel en rijd je naar de Mekong delta. Je bezoekt de lokale markt in Vinh Lonh en vanaf hier fiets je naar de Van Thanh Mieu tempel en de Long Khanh Pagoda. Onderweg stoppen we nog bij een bakstenen fabriek. Met de boot gaat de reis verder van Cai Be naar Vinh Long. Je zult verbaast staan van de omvang van de delta. Je verblijft vannacht in een homestay (ontbijt en diner)

Dag 14 Fietstocht en bezoekt de drijvende markt in Cai Be. Hierna terug naar Ho Chi Minh

Drijvende markt in de Mekong Delta <br>
Drijvende markt in de Mekong Delta

Vroeg op voor een bezoek aan de drijvende markt van Cai Be. Je vaart met een houten boot over de Mekong rivier. De markt heeft een culturele en centrale functie in de Mekong delta. Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. Aan land kun je diverse ambachten bekijken. Hierna brengt de chauffeur je terug naar Ho Chi Minh waar je de laatste nacht verblijft (ontbijt)

Dag 15 Terugvlucht

De chauffeur haalt je bij het hotel op voor de transfer naar de luchthaven. Je vliegt vandaag terug. (ontbijt)

Strandverlenging
Deze Vietnam rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf in Mui Ne. Mui Ne ligt prachtig tussen de zandduinen en blauwgroene zee en is een perfecte strandbestemming. Je kunt Mui Ne het gehele jaar door bezoeken. Je hebt hier namelijk veel minder regen dan in de rest van het land.

Dag 15 t/m 18 We rijden je naar Mui Ne voor enkele dagen strand (3 nachten)

Tropisch strand in Mui Ne<br>
Tropisch strand in Mui Ne