Winter Vietnam budget rondreis

Zoek je een scherp geprijsde rondreis in goede budgethotels dan is deze rondreis iets voor jou! Je bezoekt de highlights van Vietnam en maakt ook nog enkele bijzondere excursies. Zoals een fietstocht door de Mekong Delta, een boottocht over Halong Bay en een fietstocht in Ninh Binh.

- Verblijf in goede budget hotels
- Overnachting op een jonk
- Fietsen door de Mekong Delta

Hoi An binnenstad<br>
Hoi An binnenstad

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

De rondreis naar Vietnam gaat beginnen! Op naar de luchthaven voor je vlucht naar Ho Chi Minh (het voormalige Saigon). De vluchten naar Ho Chi Minh maken vaak een overstap in Bangkok of Hong Kong. Je kunt een stop over toevoegen aan de reis om een van deze steden te bezoeken.

Dag 2 Aankomst Ho Chi Minh

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

Aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh. Je regelt daar met de uitnodigingsbrief die je van ons voor vertrek hebt gekregen eenvoudig bij aankomst het visum. Je zult zien dat dit goed geregeld is. Je kunt er ook voor kiezen om je visum van te voren te regelen. Dit kan eenvoudig online. Onze chauffeur staat op de luchthaven op je te wachten. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. Samen met hem ga je naar het hotel in de stad. De rest van de dag heb je vrij te besteden (geen maaltijd)

Dag 3 Vrije dag

Vandaag kun je het centrum van Saigon zelf verder verkennen. Er zijn zo een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor dat is ontworpen door Gustav Eiffel en de ernaast gelegen kathedraal. in de buurt ligt ook de Opera met daar omheen de luxe warenhuizen. kom je er op de ochtend dan ben je er vaak vrijwel alleen! Ook een bezoek aan het museum van oorlogsoverblijfselen is de moeite waard (Boa Tang Chung Tich Chien Tranh). Hier krijg je inzicht in hoe er naar de 'Vietnam oorlog' gekeken wordt vanuit Vietnamees perspectief (ontbijt).

Ho Chi Minh<br>
Ho Chi Minh

Dag 4 Op naar de Mekong Delta

Mekong Delta<br>
Mekong Delta

We verlaten de drukte van de stad en rijden verder naar de Mekong Delta. Hier overnacht je in een echte homestay. In de ochtend haalt je gids je op bij het hotel en rijd je naar de Mekong delta. Je bezoekt de lokale markt in Vinh Lonh en vanaf hier fiets je naar de Van Thanh Mieu tempel en de Long Khanh Pagoda. Onderweg stoppen we nog bij een bakstenen fabriek. Met de boot gaat de reis verder van Cai Be naar Vinh Long. Je zult verbaast staan van de omvang van de delta (ontbijt en diner).

Dag 5 Transfer naar Ho Chi Minh en vlucht naar Hoi An

Vroeg op voor een fietstocht door de Mekong Delta. Je brengt een bezoek aan Dong Phu, een plattelandsdorpje. Hierna ga je naar de drijvende markt van Cai Be. Je vaart met een houten boot over de Mekong rivier. De markt heeft een culturele en centrale functie in de Mekong Delta. Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. Aan land kun je diverse ambachten bekijken. In de middag reis je terug naar de luchthaven in Ho Chi Minh waar je op het vliegtuig stapt naar Danang. Vanaf daar reis je een stukje door naar Hoi An. (ontbijt)

Dag 6 en 7 Vrije dagen aan het strand

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die een bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Hoi An wordt ook veel door Vietnamese toeristen bezocht, je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om je souvenirs in te slaan. Naast een bezoek aan het oude centrum kun je in Hoi An ook de kust bezoeken waar je heerlijk kunt relaxen aan zee. (ontbijt)

Hoi An<br>
Hoi An

Dag 8 Op naar Hue

Vandaag gaat de reis verder naar de keizerlijke stad Hue. In de ochtend haalt de chauffeur je bij het hotel in Hoi An op en samen met hem reis je via de Marble Mountains en het Cham Museum over de Hai Van Pass door naar Hue. Bij aankomst in Hue heb je vrije tijd. (ontbijt)

Dag 9 Sightseeing Hue en nachttrein naar Ninh Binh

Met de drakenboot kan je naar de Thien Mu Pagode varen<br>
Met de drakenboot kan je naar de Thien Mu Pagode varen

De dag begint met een bezoek aan enkele hoogtepunten van Hue. Als eerste ga je richting de Perfume River waar je op de boot stapt die je naar de Thien Mu Pagoda brengt. Dit is een van de bekende Boedhistische plekken van deze regio. Hierna breng je een bezoek aan de verborgen stad waar je door de straten van deze keizerlijke stad kunt rondwandelen. Aan het einde van de middag word je naar het treinstation van Hue gebracht waar je op de trein stapt rchting Ninh Binh. (ontbijt)

Dag 10 Bezoek Tam Coc, Hoa Lu en fietstocht

Na een bijzondere nacht in de nachttrein, kom je vroeg in de ochtend aan in Ninh Binh. Hier staat de chauffeur op je te wachten die je naar het hotel brengt. Een early check-in is inbegrepen waardoor je direct naar je kamer kunt om bij te komen van de treinreis. Na het ontbijt in het hotel ga je met gids naar Hoa Lu, de hoofdstad van het oude Vietnamese rijk in de 10e en 11e eeuw. Deze stad ligt op zo’n 15 kilometer vanaf Ninh Binh. In de stad vind je nog overblijfselen uit deze tijd. Hier bezoek je enkele tempels en hoogtepunten. Hierna maak je een boottocht op de rivier. Je sluit de excursie af met een fietstocht naar de Bich Dong grot. (ontbijt)

Dag 11 Transfer naar Halong Bay + overnachting op de boot

In de ochtend word je bij het hotel opgehaald voor de transfer naar Halong Bay. Onderweg is er genoeg te zien. Het leven speelt zich in Vietnam veelal af langs de weg en daar wonen ook veel mensen. In de haven van Hon Gai haven ga je aan boord van een Garden Bay Junk en word je begroet met een welkomstdrankje. Terwijl je de Bai Tu Long baai in vaart lunch je aan boord. In Vung Vieng zie je hoe men op het water leeft. In de namiddag kun je kajakken en zwemmen. Je gaat voor anker in Dong Tien Lake en je kunt voor het diner deelnemen aan een kookdemonstratie. 's Avonds wordt er vaak een film getoond of kun je met de bemanning vissen vanaf het bovendek. (ontbijt, lunch en diner)

Halong Bay<br>
Halong Bay

Dag 12 Wakker worden op het water en transfer Hanoi

Hanoi
Hanoi

De dag begint op het water met koffie, thee en broodjes. Je kunt een Tai Chi les volgen op het bovendek. Vanaf het bovendek heb je een prachtig uitzicht over de karst gebergten. Na het ontbijt vaar je naar een indrukwekkende grot in Bai Tu Long toe. Vervolgens varen we terug naar de haven. Vanaf hier ga je met de shuttle bus naar Hanoi. In Hanoi heb je de rest van de dag vrij in te vullen. (ontbijt en lunch)

Dag 13 Vrije dag

Genoeg tijd om Hanoi vandaag zelf te verkennen. Er is voldoende te zien in Hanoi. De Kathedraal, het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh museum en Mausoleum zijn zeker een bezoek waard. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat op. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt)

Dag 14 Terugvlucht

De chauffeur haalt je bij het hotel op voor de transfer naar de luchthaven. Je vliegt vandaag terug. (ontbijt)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail