Zorgeloze rondreis Cambodja

Je maakt zeker ook kennis met de gewoonten op het platteland
Je maakt zeker ook kennis met de gewoonten op het platteland

In deze 15-daagse rondreis verken je Cambodja in een rustig tempo. Je blijft weg van de grote massa en bezoekt de minder bezochte highlights van Cambodja. Tijdens je verblijf is er een mix aan verblijf in steden en het platteland. Je bezoekt onder andere Kep, Siem Reap en Tabas Villages. Je verblijft in kleinere middenklasse hotels of andere bijzondere accommodaties.

- Weinig reizen, weg van de massa, wel véél zien!
- Verblijf in een boomhut
- Het platteland ontdekken in Kampong Chhang
- Bezoek aan grotere steden Siem Reap en Phnom Penh
- Verblijf in goede kleinschalige middenklasse hotels

Dag 1 Heenvlucht

Vandaag start je rondreis met een vlucht naar Siem Reap. Je kunt vanaf elke gewenste luchthaven vertrekken zoals Amsterdam, maar vaak voordeliger vanaf Brussel en Düsseldorf. Wij doen je graag een voorstel voor de vluchten, maar je kunt deze ook zelf boeken.

Dag 2 Aankomst Siem Reap

Op de luchthaven van Siem Reap staat de chauffeur je al op te wachten, hij brengt je naar het hotel wat net buiten de drukte van het centrum is gelegen. Hier kun je lekker uit rusten van de vlucht. In de avond wordt je opgehaald voor het diner. Je bezoekt 3 verschillende restaurants die als doel hebben kansarme jongeren een betere toekomst te geven. (diner)

Dag 3 De tempels van Angkor verkennen op de fiets

Vandaag ga je de wereldberoemde tempels van Angkor complex verkennen op de fiets. Via kleinere paden en onbekende weggetjes kun je de tempels bekijken. Je maakt een stop bij de volgende tempels: Ta Prohm, Eelephant Terrace, Bayon tempel en andere kleine tempels. Na je bezoek aan de tempels fiets je via diverse kleinere dorpjes terug naar Siem Reap. (ontbijt en lunch)

Dag 4 Siem Reap verkennen op eigen gelegenheid

De keuze is vandaag aan jou. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of ga je relaxen bij het zwembad? (ontbijt)

Dag 5 Op naar Tabas Village

We laten vandaag de stad Siem Reap achter ons en je reist vandaag richting Tabas Village. Onderweg maak je een stop bij de Koh Ker tempels, waar je in alle rust de tempels kunt bekijken. Hierna reis je verder richting Preah Vihear, net voor deze stad ligt de accommodatie van vandaag. Via een rubber plantage kom je aan bij de boomhut in een afgelegen bos. Hier zul je de komende twee nachten verblijven. De lokale bewoners staan voor je klaar, zij verzorgen de maaltijden en bij vragen kun je bij ze terecht. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 De omgeving van Tabas Village verkennen

Je gaat vandaag samen met een lokale gids de omgeving verkennen. Je kunt diverse wandelingen maken, maar een onderdeel is ook de zipline door het bos. Je leert vandaag meer over de levensstijl van de lokale bewoners en hebt de kans om wilde dieren tegen te komen. Indien er nog tijd over is, kun je de Preah Vihear tempel bezoeken. (ontbijt, lunch en diner)

Preah Vihear tempel<br>
Preah Vihear tempel

Dag 7 Transfer naar Kampong Thom via Sambor Prei Kuk

Vandaag reis je verder naar Kampong Thom, onderweg maak je een stop in Sambor Prei Kuk hier breng je een bezoek aan de diverse tempels op de fiets. Hierna reis je verder naar Kampong Thom, bij aankomst kun je stad verkennen of uitrusten bij het zwembad. (ontbijt)

Dag 8 Transfer naar Kampong Chhnang

Je reist vandaag verder naar het platteland van Kampong Chhnang. Je verblijft hier de komende twee nachten op een boerderij tussen de rijstvelden en glooiende heuvels. Tijdens je verblijf maak je kennis met de lokale bewoners en bezoek je een school. (ontbijt en diner)

Dag 9 Vrije dag in Kampong Chhang

Vandaag kun je genieten van de rust en natuur op de boerderij. Je kunt een bezoek brengen aan de spa, een tempel in de omgeving bezoeken, een textielfabriek bezoeken of de lokale familie helpen op de rijstvelden. De keuze is aan jou. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Transfer naar Phnom Penh

Phnom Penh<br>
Phnom Penh

We laten het platteland achter ons, en je reist door naar de hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh. Je verblijft in Phnom Penh in een leuk boutique hotel. Het centrum van de stad is met de tuk tuk makkelijk te bereiken. (ontbijt)

Dag 11 Phnom Penh verkennen in een tuk tuk

Je gaat vandaag Phnom Penh verkennen in een tuk tuk. Je start de tour met een bezoek aan het Koninklijk Paleis, de grootste trekpleister hier is de Zilveren Pagoda met 5329 zilveren tegels op de vloer. Hierna breng je een bezoek aan Toul Sleng Museum. Dit voormalige schoolgebouw speelde in de Khmer Rouge periode een rol als gevangenis, mensen werden hier gemarteld en gedood. Een donkere periode in de geschiedenis van het land. Buiten het centrum van de stad liggen de Killing Fields, hier breng je ook een bezoek aan. (ontbijt)

Phnom Penh<br>
Phnom Penh

Dag 12 Op naar Kep!

Kep
Kep

Vandaag reis je verder naar het pittoreske kustplaatsje Kep. Je kunt hier een verfrissende duik nemen in de zee. Kep is voornamelijk bekend vanwege de krabmarkt en de grote hoeveelheid verse zeevruchten die je in de lokale restaurants kunt eten. (ontbijt)

Dag 13 Kep en Kampot verkennen in de Tuk Tuk

Vandaag bezoek je het platteland van Kep en Kampot met de tuk tuk. De tuk tuk chauffeur laat je vandaag de mooiste plekjes zien in de omgeving van Kep en Kampot en verteld je over het plattelandsleven. Een bezoek aan een peperplantage hoort er natuurlijk bij. (ontbijt en lunch)

Kampot
Kampot

Dag 14 Vrije dag in Kep

Je kunt vandaag zelf beslissen wat je wilt doen op de laatste dag in Cambodja. Breng je een bezoek aan een Nationaal Park in de omgeving, bezoek je de stad Kep of ga je lekker ontspannen genieten van de laatste dag bij de zee of in het hotel. De keuze is vandaag aan jou! (ontbijt)

Dag 15 Terugvlucht

Je rondreis door Cambodja zit er helaas al weer op. De chauffeur brengt je naar de luchthaven van Phnom Penh voor de terugvlucht. (ontbijt)