Zorgeloze rondreis Laos

In deze 14-daagse rondreis verken je Laos in een rustig tempo. Je blijft weg van de grote massa en bezoekt de minder bezochte highlights van Laos. Je bezoekt onder andere Nong Khiaw, Luang Prabang en Vientiane.Je verblijft in kleinere middenklasse hotels of andere bijzondere accommodaties.

- Weinig reizen, weg van de massa, wel véél zien!
- Bezoek aan weeffabriek in Vientiane
- Fietsen in Luang Prabang en omgeving
- Verblijf in goede kleinschalige middenklasse hotels

Dag 1 Heenvlucht

Vandaag begint de rondreis door Laos met een vlucht naar Luang Prabang. Je kunt vanaf elke gewenste luchthaven vertrekken zoals Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel voor de vluchten maar je kunt deze ook zelf boeken.

Dag 2 Aankomst in Luang Prabang

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Op de luchthaven van Luang Prabang regel je eenvoudig het visum. Eenmaal door de douane ontmoet je je chauffeur. Je herkent hem aan het naambord met je naam erop. De rit naar Luang Prabang zelf duurt niet zo lang en je bent binnen 20 minuten bij het hotel. Je zult merken hoe relaxed Luang Prabang direct aanvoelt. (geen maaltijden inbegrepen)

Dag 3 Luang Prabang verkennen op de fiets

Je gaat vandaag Luang Prabang en de omgeving verkennen op de fiets. De eerste stop die je maakt is bij Wat Pa Phon Phao, een gouden tempel. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op Luang Prabang. Hierna vervolg je de weg langs de rijstvelden naar de Nam Khan River. Onderweg passeer je diverse dorpen en fiets je naar Tiger Trail Adventure Camp aan de oevers van de rivier. Hier stap je aan boord van de boot waarbij je kunt genieten van een lunch en de omgeving. Je komt langs een waterval en hebt zelfs de kans om olifanten te spotten. Na de boottocht stap je terug op de fiets naar je hotel. (ontbijt en lunch)

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Dag 4 Vrije dag in Luang Prabang

Gisteren was een volle dag en wellicht wil je vandaag wel uitrusten. Het is tenslotte jou Laos vakantie! Is het geen probleem om op te staan? Dan ga je vast kijken bij de monniken die door de stad trekken. Er is genoeg te zien in Luang Prabang. Aan de oevers van de Mekong liggen diverse restaurantjes en in de vele kleine straatjes blijf je je verbazen over de hoeveelheid tempels in de stad. Iedere avond is er een uitgebreide avondmarkt. (ontbijt)

Dag 5 Transfer naar Nong Khiaw

We laten de stad Luang Prabang achter ons. De chauffeur komt je ophalen en brengt je naar de Mekong Rivier. Hier stap je aan boord van een twee uur durende tocht. Onderweg vaar je langs diverse dorpen en kun je deze bezoeken. Na de boottocht reis je naar Nong Khiaw. Hier overnacht je de komende 2 nachten (ontbijt)

Nong Khiaw<br>
Nong Khiaw

Dag 6 Ontdek het platteland

Je gaat vandaag de omgeving verkennen tijdens een wandeling. Met de boot vaar je over de Nam Ou rivier naar Ban Sopkhan. Dit is een dorpje van de Lao Loum en de gids verteld je tijdens een wandeling door het dorpje over hun cultuur en tradities. Hierna wandel je naar een dorpje van de Hmong en de Khmu. Onderweg wordt er een picknick lunch georganiseerd. (Ontbijt en lunch)

Dag 7 Transfer naar Luang Prabang en bezoek Pak Ou grotten

Pak Ou grotten<br>
Pak Ou grotten

Vandaag laat je de rijstvelden en bergen achter je en ga je terug naar Luang Prabang. Onderweg maak je een stop bij de Pak Ou grotten. In de Pak Ou grotten zijn meer dan 3000 boeddhabeelden te bewonderen. Niet alleen zijn de boeddha beelden indrukwekkend maar ook de grotten zelf. Hierna vervolg je de weg naar Luang Prabang (ontbijt)

Dag 8 Transfer naar Vang Vieng

Vandaag rijden we weer terug naar wat je de hoofdroute zou kunnen noemen. Die van Noord naar Zuid! We rijden je naar Vang Vieng, een rit van zo'n zeven uur door Laos. Uiteraard stoppen we als je foto's wilt maken of gewoon om even je benen te strekken. (ontbijt)

Dag 9 Verkenning Vang Vieng

Vang Vieng<br>
Vang Vieng

Je begint vandaag met een bezoek aan de eerste grot Tham Xang (elephant cave), die ligt aan de oever van de rivier. Het is een belangrijke boeddhistische tempel en dankt zijn naam aan een bijzondere kalksteen formatie. De nabijgelegen Tham Hoi Grot (slak grot) slingert diep in de berg. Hierna vervolg je de weg naar de Tham Nam Grot (de water grot) Hier kun je het hele jaar zwemmen, dus vergeet je zwemkleding niet. Na de lunch maak je een wandeling naar een dorp van de Hmong, een mooie route door de rijstvelden heen. Hierna stap je aan boord van een kayak en maak je een mooie tocht van ongeveer 2 uur door de omgeving. (ontbijt en lunch)

Dag 10 Relaxdag in Vang Vieng

Deze tiende dag van je Loas rondreis kun je zelf helemaal indelen. In Vang Vieng zijn meer dan voldoende activiteiten te ondernemen. Wat dacht je van een fiets huren en de omgeving verkennen? Ook kun je diverse wateractiviteiten ondernemen op de Mekong rivier. (ontbijt)

Vang Vieng<br>
Vang Vieng

Dag 11 Op naar de hoofdstad Vientiane

Vandaag een lekker rustig programma waarbij we je in zo'n drie uur naar de hoofdstad Vientiane rijden en je de middag ter vrije besteding hebt. Morgen verken je op eigen gelegenheid de stad verder. Op de avond is een bezoek aan de avondmarkt aan de Mekong rivier een must. (ontbijt)

Vientiane<br>
Vientiane

Dag 12 Ontdek authentiek Vientiane

Je gaat vandaag op pad om authentiek Vientiane te ontdekken. Je start met een bezoek aan een nabijgelegen Boeddhapark. Je kunt hier diverse beelden zien van Boeddha, die erg verschillen in stijl van klassiek tot modern. Hierna vervolg je de weg naar een weeffabriek. Deze fabriek is opgericht in 1989. Je leert hier meer over de weeftechniek van de werkers in de fabriek. Hierna keer je terug naar je hotel. (ontbijt)

Dag 13 Vrije dag in Vientiane

Vientiane
Vientiane

Er is genoeg te zien in Vientiane en daar heb je vandaag alle tijd voor. De Wat Sisaket is de oudste tempel van de stad en vinden wij een van de mooiste tempels. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grote Boeddha beelden. De Patuxai is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet ontbreken, de That Luang Stupa. (ontbijt)

Dag 14 Terugvlucht

Helaas zit de rondreis in Laos er op. De chauffeur brengt je naar de luchthaven van Vientiane voor de terugvlucht. (ontbijt)