Dé 8 redenen waarom Cambodja een fantastisch vakantieland is! - Blog door Leanne

Cambodja ligt tussen Thailand en Vietnam in en is met name bekend vanwege de wereldberoemde Angkor Wat. Wat veel gasten niet weten is dat dit veelzijdige land zo veel meer te bieden heeft. Ik vertel je in deze blog een achttal redenen waarom Cambodja fantastisch is!

De jungle tempel Ta Prohm<br>
De jungle tempel Ta Prohm

1. Angkor Wat en nog meer betoverende tempels!

Uiteraard kan Angkor Wat niet ontbreken in mijn lijstje. Het wordt in geen enkele reis overgeslagen en is voor veel gasten de voornaamste reden om naar Cambodja te gaan. Het bezoek aan dit gigantisch tempelcomplex gaat een enorme indruk achterlaten.

Cultuurliefhebbers kunnen hier dagen rondlopen, persoonlijk vind ik één dagje wel voldoende. Wil je graag meer tempels uit de Khmer periode zien (die minder toeristisch zijn) laat het mij dan weten!

2. Echte bounty eilanden

Wat veel gasten niet weten is dat Cambodja prachtige zandstranden heeft. De stranden in Thailand en Vietnam worden druk bezocht door toeristen, de eilanden van Cambodja zijn rustiger en ongerepter. Op de eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem kun je heerlijk genieten van de azuurblauwe zee, palmbomen en de jungle. Er zijn heerlijke overnachtingen in een cabana of tent op het strand.

Tropisch genieten op Koh Rong<br>
Tropisch genieten op Koh Rong
Watervallen in de jungle<br>
Watervallen in de jungle

3. Bijzondere jungle ervaringen en wildlife

Natuurliefhebbers kunnen hun hart op halen in de jungle van Cambodja. Op verschillende locaties in Cambodja kun je avontuurlijke wandeltochten maken waarbij je gaat overnachten in een tentenkamp. Andere toeristen zul je hier bijna niet tegenkomen. De jungle van Cambodja is nog echt onontdekt. Verblijf je liever niet in een tentenkamp dan kun je ook in een prachtige lodge verblijven zoals de Rainbow Lodge of het luxere Shinta Mani Wild.

Daarnaast kun je tijdens je reis in Cambodja ook bijzondere wilde dieren spotten. Bij het plaatsje Kratie leven de zeldzame Irrawaddy rivier dolfijnen, in Mondulkiri kan je olifanten, gibbons en veel verschillende kleurige vogelsoorten spotten.

In Kampot kun je heerlijk overnachten aan het water <br>
In Kampot kun je heerlijk overnachten aan het water

4. Koloniale ‘slaperige’ dorpjes

Verblijf je graag in sfeervolle dorpjes dan is een verblijf in Kampot en Kep een echte aanrader! Plekken waar gasten vaak net ietsjes langer willen verblijven vanwege de relaxte sfeer, de heerlijke restaurants en de koloniale uitstraling.

5. Voordelig overnachten in Cambodja

Hotels in Cambodja zijn goed geprijsd, zo kan je in prachtige boutique hotels verblijven vanaf 40 euro per nacht. De kwaliteit van de hotels in Cambodja is uitstekend en vaak een stukje beter dan in sommige andere Aziatische landen.

6. Vriendelijke bevolking

De bevolking van Cambodja heeft veel meegemaakt maar ondanks deze recente, heftige geschiedenis is de bevolking ontzettend gastvrij en behulpzaam.

Vriendelijke gezichten in Cambodja! <br>
Vriendelijke gezichten in Cambodja!

7. Authentiek

Er zijn zoveel plekken onontdekt, plekken waar je maar een paar andere reizigers tegenkomt. Ben je van plan om te gaan rondreizen in Cambodja dan kom je zeker op deze authentieke plekken terecht!

8. De hoofdstad Phnom Penh

Veel mensen vinden Phnom Penh geweldig of juist helemaal niks. Zelf ben ik helemaal fan van deze stad. Phnom Penh is een moderne Aziatische stad maar niet zo druk en onoverzichtelijk als veel andere Aziatische steden. Het koninklijk paleis, de prachtige tempels, museums en de mooie boulevard zijn absoluut een bezoek waard!

Koninklijk paleis in Phnom Penh <br>
Koninklijk paleis in Phnom Penh

Heb ik je al enthousiast gemaakt over een reis naar Cambodja? Bekijk dan snel ons aanbod van reizen of neem contact met mij op voor persoonlijk advies.

Vriendelijke groet,

Leanne Giebels

P.s. een leuke tip voor een rondreis in Cambodja is de avontuur in het groen reis.