Cambodja, een jeugddroom die waarheid wordt! - Gastblogger Tjalling

Een jeugddroom die waarheid wordt.

Al sinds mijn kinderjaren was ik gefascineerd door Angkor Wat, het enorme tempelcomplex bij Siem Reap in Cambodja. Dat een beschaving bijna duizend jaar geleden zo’n complex konden bouwen, ongelofelijk! Nadat in 2001 Lara Croft als Tomb Raider door deze schitterende tempels struinde wisten we het zeker: Dit moeten we zien. Maar zoals vaak het geval is kwamen er andere reizen, andere bestemmingen. Toch bleef Angkor Wat in onze hoofden zitten.

Het mystieke Angkor Wat <br>
Het mystieke Angkor Wat

Vorig jaar besloten we de knoop door te hakken, dit moesten en zouden we zien. Maar ja, alleen voor Angkor Wat naar Cambodja te gaan? Wat is er nog meer te zien, we hadden eigenlijk heel Azië al bezocht, dus wat kon deze reis meer bieden?

Mekong Reizen biedt hele mooie reizen aan naar Cambodja en ons oog viel op de “Cambodja avontuur in het groen”. Veel cultuur en natuur, daar houden we van. In overleg met de reisspecialisten van Mekong Reizen hebben we het aantal dagen bij Angkor Wat uitgebreid. Mooi dat ze een stukje maatwerk zo makkelijk in deze reis konden plaatsen.

Fietsen tussen de tempels<br>
Fietsen tussen de tempels

November 2019, de reis gaat beginnen. We landen in Siem Reap, ons avontuur gaat van start! Na lekker uitgerust te hebben in het mooie hotel gaan we eerst met een tuk-tuk door Angkor Wat. Wat een beleving, wat een schitterende monumenten in die mooie, groene omgeving. De dagen erna hebben we op eigen gelegenheid dit enorme tempelcomplex bezocht, lopend, op de fiets en met lokale gidsen. We hebben tempels gezien, zo mooi en zonder toeristen. Dit was echt een jongensdroom die waarheid werd.

Wat ons betreft was deze reis al geslaagd, maar we begonnen net. Wat zou Cambodja ons nog meer brengen? Nou dat was heel wat. Het lokale diner was één van de hoogtepunten: Samen met een lokale familie aan een traditioneel diner, eten is tenslotte een universele taal. Heerlijk gegeten en een fantastische avond gehad.

De reis ging verder naar het Yaklom meer. Een schitterend kratermeer midden in de jungle. Daarna met een traditionele longtail boot door de mooie natuur gevaren en een aantal kleine dorpjes bezocht. Hier zie je pas goed hoe de mensen leven in de groene binnenlanden van Cambodja. De volgende tocht was met een boot over de rivier waar je zeldzame rivier dolfijnen kan spotten. Ik dacht dat ze uitgestorven waren, maar we hebben ze gezien.

Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja; wat een stad, altijd levendig en bruisend. Heerlijke internationale restaurants, maar onze voorkeur ging toch uit naar de traditionele Cambodjaanse keuken. Daar zijn echt veel kleinere leuke restaurantjes van te vinden. Ondanks dat het een grote stad is hebben we leuke stille plekjes gevonden. Authentiek met tempeltjes en je krijgt snel leuke ontmoetingen met de aardige bevolking.

Uiteindelijk hebben we afgesloten op Koh Rong. Een heerlijk eiland met schitterende stranden. Dit is echt je idee van een bounty eiland, witte stranden omlijnt met palmbomen, glashelder water met tropische vissen. Een heerlijk einde van een onvergetelijke reis. Cambodja heeft echt heel veel te bieden, veel meer dan dat wij hadden verwacht. We komen zeker een keer terug!

Heb ik je al enthousiast gemaakt over een reis naar Cambodja? Bekijk dan snel het aanbod van reizen of neem contact met het Mekong Reizen team voor persoonlijk advies.

Vriendelijke groet,

Tjalling

P.s. een leuke tip voor een rondreis in Cambodja is de avontuur in het groen reis.