Een fantastische selfdrive reis door Maleisië - Gastblog familie Terberg

Een fantastische selfdrive reis door Maleisië.

Afgelopen januari zijn wij met de familie (2 volwassen en twee meiden van 14 en 16) met Mekong Reizen door Maleisië gereisd.

Dit was zo’n leuke ervaring dat we aangeboden hebben om een blog te schrijven voor de website van Mekong Reizen. Wat ons tijdens het eerste contact direct aansprak is de persoonlijke benadering en de kennis van het team.

Futuristisch Kuala Lumpur
Futuristisch Kuala Lumpur

We zijn vorig jaar naar een informatieavond geweest en hadden direct leuk contact met de reisspecialisten. Het was überhaupt een leuke avond met veel goede informatie, leuke gesprekken en lekkere Aziatische hapjes! Ik raad iedereen deze informatieavonden aan!

We hebben de reis “Rondreis west Maleisië selfdrive” als basis genomen. Het eerste reisvoorstel zag er al prima uit, een mooie rondreis die eigenlijk alle highlights van Maleisië bevat. Leuk ook met al die foto’s en uitleg, je krijgt meteen zin om weg te gaan. In overleg met het team hebben we een paar extra dagen op een bounty eiland toegevoegd. Dat vinden wij leuk en de meiden zeker! Uiteindelijk is het zover, 10 januari vertrekken we vanaf Schiphol naar Kuala Lumpur met Malaysia Airlines. Een hele goede vliegmaatschappij kunnen we nu uit eigen ervaring zeggen.

De mystieke Batu Grotten
De mystieke Batu Grotten

De reis gaat beginnen! We landen op het internationale vliegveld van Kuala Lumpur. De 30 graden met zon voelt een stuk aangenamer aan dan de 7 graden met regen in Amsterdam. Het visum was zo geregeld en de chauffeur stond netjes te wachten om ons naar het eerste hotel te brengen. De volgende paar dagen brengen we door in deze wereldstad. Het mooie van Kuala Lumpur is dat je hier oude elementen ziet in een ultra moderne stad. De marktjes, moskeeën en tempels zijn zeker de moeite waard om te bezoeken!

De comfortabele huurauto staat klaar bij het hotel en we rijden zelf naar Taman Negara. Leuke rit door natuur en plantages. We bezoeken uiteraard de beroemde Batu grotten. Een aparte mystieke sfeer hangt hier. De zon die door de rook heen breekt draagt hier zeker aan bij. Bijna bij het hotel parkeren we de auto, want het laatste stukje is met de boot. Het hotel is echt super leuk en de meiden hebben de tijd van hun leven als we via de langste touwbrug ter wereld de jungle gaan bekijken.

We gaan door de Cameron Highlands (theeplantages) richting Penang. Vergeet niet om aardbeien te kopen onderweg, want deze aardbeien zijn de lekkerste ter wereld! In de Cameron Highlights hebben we een wandeling door het Montana regenwoud gemaakt. Schitterende natuur en een goede gids die ons alles over het regenwoud kon vertellen. De volgende dag rijden we naar Georgetown, de hoofdstad van Penang. Een kleurrijke plaats, vooral Little India en Chinatown. In Little India kan je trouwens heerlijk authentiek Indiaas eten, een aanrader!

De volgende stop is Langkawi, een echt tropisch bounty eiland. We zijn echt heel blij dat we hier drie dagen bij hebben geboekt, want dit is echt genieten! Zon, zee, strand, palmbomen en glashelder water.

De meiden hebben heerlijk gesnorkeld en wij hebben nog een paar hele mooie duiken gemaakt. De onderwaterwereld is hier echt wel heel mooi. En voor de rest hebben we gerelaxed en genoten. Heerlijk!

Tropisch Langkawi
Tropisch Langkawi

Helaas aan alles komt een eind, onze reis eindigt met een vlucht naar Kuala Lumpur waar we verder vliegen naar Amsterdam. Maar wat een heerlijke reis en wat hebben wij genoten als familie. Mekong Reizen: Enorm bedankt voor deze heerlijke ervaring en fantastische begeleiding.

Familie Terberg.