Rondreis west Maleisië selfdrive

Deze 15-daagse selfdrive rondreis door west Maleisië brengt je langs alle hoogtepunten. Je reist met een eigen huurauto en start de tour in Kuala Lumpur en gaat naar de jungle van Taman Negara en naar Cameron Highlands. Je overnacht tijdens deze reis in leuke budget en middenklasse hotels. Aan het einde van de rondreis kun je genieten van enkele relaxdagen op het prachtige eiland Langkawi

Dag 1 Heenvlucht

De vakantie gaat beginnen! Je vliegt vandaag naar Kuala Lumpur. Vertrekken kan vanaf iedere gewenste luchthaven. Er gaan dagelijks veel vluchten naar Kuala Lumpur en je kunt zelfs rechtstreeks vliegen. Deze vluchten zijn vaak wel wat prijziger. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Laat je het ons weten waar je voorkeur naar toe gaat? Bij het versturen van je reisvoorstel doen wij je altijd een optie voor de vlucht. Je kunt de vlucht ook zelf boeken.

Dag 2 Aankomst Kuala Lumpur

Na een lange reisdag kom je vandaag aan in de hoofdstad van Maleisië. Het visum vraag je makkelijk aan op de luchthaven en zodra je de douane bent gepasseerd zie je de chauffeur al staan. Hij heeft een bordje met je naam erop en het logo van Mekong reizen. Het is een korte transfer naar het eerste hotel in Kuala Lumpur. De rest van de dag kun je alvast op verkenning gaan of even uitrusten bij het hotel.

Dag 3 en 4 Op verkenning in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur <br>
Kuala Lumpur

Je hebt vandaag en morgen genoeg tijd om Kuala Lumpur te verkennen. Het centrum van Kuala Lumpur kun je makkelijk zelf met het openbaar vervoer verkennen. Een wandeling door de stad met een bezoek aan de Chow Kit markt mag niet ontbreken. Je vindt hier veel lokale producten. De Masjid Moskee is ook echt een aanrader! Houdt er wel rekening mee dat je de moskee niet mag bezoeken tijdens de gebeden als je geen moslim bent. De Sze Ya Tempel en de Sri Maha Mariaman Hindu tempel worden door de meeste gasten ook niet overgeslagen tijdens een bezoek aan Kuala Lumpur. (ontbijt)

Dag 5 Met de auto reis je naar Taman Negara

Vanaf vandaag ga je zelf auto rijden in Maleisië! De auto wordt bij het hotel afgeleverd en wij zorgen voor navigatie en informatie onderweg. Het eerste stuk door de drukke stad zal een beetje spannend zijn maar zodra je de stad uitrijdt wordt het rustiger op de weg. Je reist vandaag naar Taman Negara en passeert onderweg veel plantages en bossen. Onderweg zou je nog kunnen stoppen bij de Batu grotten, een bijzondere Hindoestaanse plek; het enorme gouden beeld van de oorlogsgod zie je van ver aankomen. Zodra je bent aangekomen in Kuala Tahan bent aangekomen parkeer je de auto op de afgesproken plek. Zorg je ervoor dat de auto niet de dicht bij het water staat? De rivier kan hier namelijk nog wel eens stijgen. Met de boot vaar je richting het hotel. In de avond ga je met een gids op pad in de jungle en kun je verschillende nachtdieren spotten. (ontbijt en diner)

Dag 6 Een avontuurlijke dag in de jungle! Touwbruggen, boottocht en wandelen

Touwbrug in Taman Negara <br>
Touwbrug in Taman Negara

Na het ontbijt ontmoet je de gids bij de receptie van het hotel. Je maakt een prachtige wandeling in het regenwoud en je wandelt naar de top van het uitkijkpunt Bukit Teresek. De klim naar boven wordt beloond met een prachtig uitzicht over Gunung Tahan. De dag wordt nog iets avontuurlijke met de wandeling over de Canopy touwbruggen door de toppen van het regenwoud! De canopy is met 510 meter de langste touwbrug ter wereld en je bent op sommige plekken wel 40 meter boven de grond. Heb je hoogtevrees? Dan passen we de excursie vandaag voor je aan. In de namiddag maak je een mooie boottocht op de rivier en bezoek je een waterval waar je ook kunt zwemmen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Cameron Highlands

Met de boot reis je weer terug naar Kuala Tahan waar de auto staat. Vanaf hier reis je zelf verder naar de Cameron Highlands. Je verlaat het tropisch regenwoud en reist langzaam het koele berglandschap in. De Cameron Highlands staat bekend om de theeplantages en de prachtige uitzichten. De reis duurt ongeveer 4/5 uur en je komt in de middag aan bij het hotel. (ontbijt)

De groene omgeving van de Cameron Highlands<br>
De groene omgeving van de Cameron Highlands

Dag 8 Een vrije dag op de hoogvlakte

Je kunt vandaag zelf de groene omgeving van de Cameron Highlands verkennen. Wij kunnen hier ook een excursie voor je organiseren. Met een gids ga je dan een volledige dag op pad en bezoek je een theefabriek op een plantage. In Mossy Forest en Montane regenwoud maak je een mooie wandeltocht en leer je meer over de flora en fauna. Ook verteld de gids meer over de medicinale planten die hier te vinden zijn. (ontbijt)

Theeplukster aan het werk op de theeplantage <br>
Theeplukster aan het werk op de theeplantage

Dag 9 Op naar Ipoh

Het is een korte transfer vandaag van ongeveer 2 uur naar de stad Ipoh. Het zal weer even wennen zijn aan de drukte van de stad. In Ipoh staan veel prachtige koloniale gebouwen waardoor er een fijne sfeer hangt in het oude centrum. Een wandeling door de gezellige straatjes is daarom ook zeker een aanrader! Bezoek tijdens de wandeling ook zeker het treinstation. Een prachtig koloniaal gebouw die door de lokale bevolking de 'Taj Mahal van Ipoh' wordt genoemd. (ontbijt)

Dag 10 Transfer naar Penang

Vandaag is de laatste dag dat je met de huurauto reist. Je reist vandaag naar het eiland Penang en bent er na ongeveer 2,5 uur. Onderweg kun je nog stoppen bij de Kek Lok Si Tempel. Dit is de grootste boeddhistische tempel van het land. Georgetown is de hoofdstad van het eiland en is een fijne stad met oosterse en westerse culturen. (ontbijt)

Dag 11 Sightseeing in Penang

Het centrum van Georgetown verken je makkelijk zelf maar je kunt voor vandaag ook bij ons een excursie boeken. Het oude centrum van Georgetown staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en is erg kleurrijk. Het is een mooie mix van oude historische en nieuwe gebouwen. Een wandeltocht door dit mooie centrum raden wij zeker aan! In de Chinese wijk kom je prachtige Chinese huizen en tempels tegen. Een van de hoogtepunten van Georgetown is de streetart die je verspreid door de hele stad tegenkomt; de muurschilderingen zijn gecombineerd met de objecten op straat. Het beklimmen van Penang Hill is ook een aanrader. Je hebt een prachtig uitzicht over het eiland. (ontbijt)

Dag 12 Met de boot naar Langkawi eiland

Vandaag komt de chauffeur je bij het hotel ophalen voor de transfer naar Langkawi eiland. Hij brengt jullie naar de pier waar je de veerboot neemt naar het eiland. Hier staat een andere chauffeur jullie weer op te brengen. Langkawi behoort tot de Lankawi Archipel. Je verblijft op een prachtig tropisch eiland met een helder blauwe zee. (ontbijt)

Langkawi
Langkawi

Dag 13 en 14 Tropisch genieten aan het strand

Waterval op Langkawi eiland <br>
Waterval op Langkawi eiland

Je hebt twee ontspannen dagen aan het strand. Het hotel heeft een fijn zwembad en een mooi zandstrand. Ben je liever actief bezig dan is er nog genoeg te doen op het eiland. Je kunt er goed snorkelen en duiken maar er is ook een prachtige jungle waar je mooie wandeltochten kunt maken. Het mangrove bos bezoeken met een boot is ook leuk om te doen. De hoogste berg van Langkawi is Gunung Raya en vanaf de top heb je een mooi uitzicht. Bij de Telaga Tujuh waterval kun je zwemmen in het regenseizoen. (ontbijt)

Dag 15 Terugvlucht

De Maleisië rondreis is helaas ten einde gekomen en vandaag word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht terug naar huis. We hopen dat je een onvergetelijke tijd hebt gehad en dat je mooie herinneringen meeneemt. Als je niet kan wachten met het denken aan een nieuwe reis, zou je eens bij een van onze andere labels kunnen kijken; Singha Reizen, Indus Reizen of Sakura Reizen. (ontbijt)