Ontdek de franse invloeden in Laos - door Leanne

Jarenlang heeft Laos in de schaduw van buurlanden Vietnam, Cambodja en Thailand geleefd. Sinds 1989 heeft Laos zijn deuren geopend voor toeristen en het land heeft al vele harten verovert. De vriendelijke inwoners, sfeervolle steden en de spectaculaire natuur maken het een geliefd land. Daarnaast heeft Laos een koloniaal verleden en de Franse invloeden zijn terug te vinden in het straatbeeld. De prachtige bouwwerken uit de Frans koloniale tijd maken Laos nog specialer.<br>

In Laos zijn ze dol op stokbroodjes<br>
In Laos zijn ze dol op stokbroodjes

Niet alleen zijn de Franse invloeden terug te zien in de architectuur maar ook in de Laotiaanse keuken. Baguettes, croissants en crêpes staat op de meeste menukaarten en de fondue en grill restaurants zijn erg populair in Laos. Chique restaurants waar je kikkerbilletjes kunt eten en waar goede Franse wijnen worden geschonken zijn er in overvloed.Tijdens de rondreis “Koloniaal Laos” laten we je de highlights van Laos zien, verblijf je in prachtige koloniale hotels, ga je cruisen op de Mekong Rivier en ontdek je de prachtige architectuur van het land.

De Patuxai in Vientiane is een goed voorbeeld van de Franse invloeden in de architectuur. De triomfboog is de Laotiaanse variant van de Arc de Triomphe. In veel van de Frans koloniale gebouwen zijn nu boutique hotels gevestigd. Vind je het leuk om in zo’n hotel te overnachten? Ik kan je de volgende boutique hotels aanbevelen!

De Patuxai in Vientiane<br>
De Patuxai in Vientiane
Settha Palace hotel<br>
Settha Palace hotel

The Settha Palace Hotel in Vientiane - Dit prachtige koloniale pand uit de jaren ’30 is volledig gerestaureerd en omgetoverd tot een luxe boutique hotel. Hoge plafonds, brede gangen en het gebruik van veel fout doen oude Franse tijden herleven.

Villa Maydou Luang Prabang - Villa Maydou ligt in het historische centrum van Luang Prabang en bestaat uit verschillende gebouwen. Twee van de gebouwen stammen uit de jaren ’30 en staan op de UNESCO wereld erfgoedlijst. De Frans koloniale sfeer in Villa Maydou zal je zeker goed bevallen tijdens je verblijf hier.

Residence Bassac in Champasak - Residence Bassac is gelegen in het kleine stoffige dorpje Champasak. Champasak staat bekend om de UNESCO tempel Wat Phou. Het boutique hotel is gelegen aan de Mekong Rivier en het Franse interieur geven het hotel een romantische en sfeervolle uitstraling. Het franse ontbijt in het koloniale gebouw maken het verbleef hier compleet.

Residence Bassac<br>
Residence Bassac

Heb ik je al enthousiast gemaakt over een reis naar Laos? Bekijk dan snel ons aanbod van reizen of neem contact met mij op voor persoonlijk advies!

Graag tot ziens, Leanne