Van de gebaande paden in Vietnam - blog door Leanne

Vietnam is een ontzettend groot land en er is heel veel te zien. Het is niet voor niets een van mijn favorieten bestemmingen in Azië. Jaarlijks bezoek ik Vietnam en telkens ontdek ik weer nieuwe plekjes in dit fascinerende land.

Veel mensen denken dat Vietnam toeristisch begint te worden en bij de bekende higlights zul je ook zeker andere toeristen tegen komen. Echter er zijn, naast de bekende trekpleisters, nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden waar je ook echt authentiek Vietnam kunt ervaren.

Bekijk hieronder mijn top drie om Vietnam van de gebaande paden te ontdekken!

Berggebied in noord Vietnam<br>
Berggebied in noord Vietnam
Streetfood in Hanoi <br>
Streetfood in Hanoi

1. Traditioneel eten bij een lokale familie

Op verschillende plekken in Vietnam organiseren wij diners en lunches bij Vietnamese gezinnen. De gezinnen waar je gaat eten zijn met zorg geselecteerd door Resirest, dit is een Nederlandse organisatie die samenwerkt met gezinnen in Vietnam. De families hebben zo een extra inkomen. Verwacht hier een heerlijke authentieke maaltijd en een echte lokale ervaring bij Vietnamese gezinnen thuis!

2. De bergen in Noord Vietnam

Het noorden van Vietnam staat bekend om de bergen met de rijst terrasvelden en de kleurrijke bergvolkeren. Het bergdorpje Sapa is de bekendste plek in het noorden voor wandelingen, maar dit begint wel toeristisch te worden. Zoek je een alternatief dan raad ik de volgende opties aan:

- Mai Chau en Pu Luong natuurreservaat liggen op ongeveer 3 uur rijden van Hanoi (een stukje dichterbij dan Sapa). Je kunt hier prachtig wandelen, de bergvolkeren ontmoeten en het is hier zelfs mogelijk om fietstochten te maken tussen de rijstvelden! Kortom, een goed alternatief voor het drukke Sapa.

Op de markt in Bac Ha <br>
Op de markt in Bac Ha
Spectaculair landschap in het noordoosten van Vietnam! <br>
Spectaculair landschap in het noordoosten van Vietnam!

- Bac Ha en Can Cau zijn mijn favorieten plekken in het noorden! Beide dorpjes liggen op ongeveer een dik uur rijden van Sapa. Wil je toch naar Sapa dan raad ik aan om je rondreis in het noorden te plannen rondom de markten in Bac Ha en Can Cau. Hier zie je op zondag/zaterdag de bergvolkeren samen komen om producten te verkopen. De bijzondere kleurrijke klederdracht, tradities en de markt zelf maakt het een bijzondere authentieke ervaring.

- Het noordoosten staat bekend om de spectaculaire routes door de bergen waar je bijzondere vergezichten hebt, bergvolkeren en prachtige wandelroutes. De Ha Giang loop is de bekendste route in het noordoosten.

Zoek je een rondreis door het noordoosten van Vietnam. Dan is onze Op verkenning in Noord Vietnam rondreis misschien iets voor jou!

Zelf verken ik Vietnam graag op de motor! <br>
Zelf verken ik Vietnam graag op de motor!

3. Verken Vietnam achterop de motor

Een bijzondere manier om Vietnam te verkennen is achterop de motor. De eerste keer achterop de motor vond ik zelf erg spannend maar de chauffeurs rijden goed en veilig. Je ziet Vietnam net op een andere manier dan met de auto. Wat dacht je van een streetfood tour of een sightseeing tour achterop de motor?

Mocht ik je verder kunnen helpen met de Vietnam reisplannen dan hoor ik het graag!

Vriendelijke groet,
Leanne Giebels