Bangkok en Cambodja highlights on a budget

In Cambodja bezoek je uiteraard ook Angkor wat
In Cambodja bezoek je uiteraard ook Angkor wat

Je bezoekt eerst de hoofdstad van Thailand waar we je in twee dagen de belangrijkste plekken van deze metropool laten zien. Je treft in Bangkok een mix aan van het moderne westen en het authentieke Azië. Vervolgens vlieg je terug in de tijd met tijdens je Cambodja rondreis de bijzonder tempels van Angkor Wat, een verkenning van het plattelandsleven, oud Frans koloniale gebouwen en afsluiting in de levendige en soms ook trendy hoofdstad Phnom Penh. Je hebt de optie om je reis te verlengen met een tropisch strandverblijf op het eiland Koh Rong

Dag 1 Vertrek naar Thailand

Je vliegt naar Bangkok. Er zijn diverse maatschappijen die vluchten aanbieden. Je kunt ze zelf reserveren of ons vragen je een vlucht aanbieding te doen. We helpen je graag verder met je eerste stappen voor deze Thailand en Cambodja rondreis.

Dag 2 Je Thailand - Cambodja rondreis is begonnen

Op de luchthaven van Bangkok ‘Suvarnabhumi’ wacht onze chauffeur/gids je op. Je kunt hem niet missen hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. Samen ga je op weg naar het centrum van de stad. Onderweg doe je al direct een indruk op van een geheel andere wereld, welkom in Thailand en welkom in Bangkok. Bangkok wordt door de Thai ‘Stad der Engelen’ genoemd. De vele prachtige tempels zullen hier zeker een steentje aan bij hebben gedragen. Je hotel ligt centraal in de stad waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt. Een bezoek aan China town rondom Yaowarat Road is aan te bevelen en ook echt Chinees. Hier maar ook rondom de overbekende Khao San road tref je veel leuke winkels en restaurants aan. Keuze genoeg.

Dag 3 We laten je vandaag Bangkok zien!

Je wordt bij het hotel opgehaald door je gids voor je eerste excursie tijdens je rondreis. Samen met hem bezoek je The Grand Palace, het oude koninklijke verblijf. De Emerald Buddha (Wat Phra Kao), één van de meest heilige budhha’s in zuid oost Azie, is voor veel gasten al direct een hoogtepunt. Dichtbij ligt ook Wat Po, de enorme liggende Buddha. Deze ligt in één van de oudste en grootste tempels van Bangkok. Met een watertaxi steken we de Chao Phrya rivier over. Direct aan de rivier ligt de Wat Arun. Deze uit de Ayutthaya periode daterende tempel geeft je vast een kijkje in de Khmer stijl torens die je in Cambodja gaat aantreffen. Na de lunch maak je een longtail boottocht over de vele waterwegen die de stad rijk is. Een goed begin van je Bangkok - Cambodja vakantie toch? (logies en ontbijt)

In de tempels in Bangkok tref je veel prachtige beelden aan
In de tempels in Bangkok tref je veel prachtige beelden aan

Dag 4 Je vliegt naar Siem Reap, je Cambodja reis is begonnen

In Cambodja maak je de eerste avond kennis met de klassieke dans
In Cambodja maak je de eerste avond kennis met de klassieke dans

Na je ontbijt check je uit en brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor de vlucht naar Siem Reap. Op de luchthaven van Siem Reap wacht onze chauffeur en brengt je in een korte rit naar je hotel. Je merkt al direct dat het er hier relaxed aan toe gaat, zo was het in het moderne Thailand jaren geleden! Je gaat vanavond dineren in het mooie Aspara theater waar tijdens het diner een klasse dansuitvoering wordt opgevoerd. Wij trakteren! (ontbijt en diner)

Dag 5 Vandaag verken je met je gids Angkor Wat

Je gids haalt je op bij het hotel en je gaat met de auto richting Angkor Wat. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische vondst in Zuid-Oost Azië. (ontbijt)

De Ta Phrom tempel is nog deels overwoekerd door de jungle
De Ta Phrom tempel is nog deels overwoekerd door de jungle
Het leven speelt zich op en om het water af bij het Tonle Sap meer
Het leven speelt zich op en om het water af bij het Tonle Sap meer

Dag 6 Waterrijk Cambodja

Met de gids bezoek je vandaag het Tonle Sap meer. Dit enorme meer ligt ten zuiden van Siem Reap. Onderweg maak je kennis met het platteland en eenmaal bij het meer aangekomen stap je over op een boot. Met je gids vaar je langs de Floating Villages en leert veel over het leven op het water. De lokale bevolking woont, werkt en slaapt hier op en bij het water. (ontbijt)

Dag 7 Dag ter vrije besteding tijdens je Cambodja rondreis

Aan jou de keuze vandaag! Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor Wat nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of toch relaxen bij het zwembad van je hotel? In het centrum van Siem reap liggen genoeg leuke restaurants om heerlijk te gaan lunchen of dineren. Je hoeft je in Siem Reap niet te vervelen. (ontbijt)

Dag 8 Transfer van Sien Reap naar Battambang over water.

Je bezocht het Tonle Sap meer al eerder en vandaag zul je het per boot oversteken naar Battambang. Dit ligt aan de zuidkust van het meer. Het kan zijn dat we de reis per bus afleggen. Soms is de waterstand laag en kan de boot niet varen. Onderweg is hoe dan ook altijd genoeg te zien. In Battambang zul je ervaren dat het nog een extra standje relaxen is. Het leven kabbelt hier voort. (logies en ontbijt)

Dag 9 We laten je Battambang en omgeving zien

Battambang is de tweede stad van het land en heeft veel weg van een (groot) dorp aan de rivier met mooie Frans koloniale villa’s en vriendelijke bevolking. Met je lokale gids verken je het platteland rondom de stad. We bezoeken enkele mooie tempels en je maakt een rit op een bamboetrein, overigens niet meer dan een as, een motor en een houten platform. Tegenliggers? Niet zoveel gelukkig en in het geval dat je er wel een treft moet de lichtste van de twee van het enkelspoor af! (ontbijt)

Door de groene omgeving op de bamboetrein
Door de groene omgeving op de bamboetrein

Dag 10 Transfer naar Phnom Penh

Vandaag wordt je naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, gereden. In de namiddag word je bij je hotel opgehaald en brengen we je naar de machtige Mekong rivier en de uitlopers van het Tonle Sap meer die door de stad stromen. Je maakt tijdens de boottocht de zonsondergang vanaf het water mee, een erg mooie ervaring. Bij terugkomst kun je op eigen gelegenheid terug naar het hotel of naar één van de vele restaurantjes in de wijk nabij de Mekong in trendy Phnom Penh. (ontbijt)

Dag 11 Sightseeing in Phnom Penh

Het koninklijk paleis in Phnom Penh
Het koninklijk paleis in Phnom Penh

Je gids laat je vandaag het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Volgens de legende zal een hier geuite wens tot vervulling komen! Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Kmer Rouge periode een rol als gevangenis. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. In de namiddag bezoek je de Killing Fields. (ontbijt)

Dag 12 Transfer naar de luchthaven of strandverlenging

Vandaag brengen we je naar de luchthaven voor je terugvlucht. Afhankelijk van je vliegtijd en gekozen vlucht ben je dezelfde dag of de volgende dag weer thuis.


Je kunt deze reis ook verlengen met enkele dagen tropisch strand in Cambodja. We werken graag een verlenging voor je uit. We rijden je dan op dag 12 naar het eiland Koh Rong. Je verblijft hier dag 13, 14 en 15 aan het strand en op de dag van vertrek, dag 16, rijden we je rechtstreeks naar de luchthaven van Phnom Penh. Uiteraard maken we het ook graag geheel op maat als iets anders beter bij je past.