Bangkok en authentiek Cambodja, een rondreis in luxe

In Bangkok kom je in de tempels de prachtigste beelden tegen
In Bangkok kom je in de tempels de prachtigste beelden tegen

Je maakt tijdens deze luxe Cambodja rondreis eerst kennis met de hoofdstad van Thailand waar we je in twee dagen de mooiste plekken van deze metropool laten zien. Je treft in Bangkok een mix aan van het moderne westen en het authentieke Azië. Vervolgens vlieg je naar Cambodja. Je bezoekt tijdens deze Cambodja reis ook de bijzondere tempels van Angkor Wat en verkent het plattelandsleven. Onderweg zie je veel oude Franse koloniale gebouwen en sluit je af in de levendige en trendy hoofdstad Phnom Penh. Je hebt de optie om je reis te verlengen met een luxe strandverblijf op een tropisch eiland. Mooi gelegen aan de kust van Cambodja.

Dag 1 Je Bangkok - Cambodja rondreis gaat beginnen

Je vliegt naar Bangkok waar je luxe Bangkok - Cambodja rondreis begint. Er zijn diverse maatschappijen die vluchten aanbieden. Je kunt ze zelf reserveren of ons vragen je een vlucht aanbieding te doen. We helpen je graag verder met je eerste stappen voor deze Bangkok en Cambodja rondreis.

Dag 2 Je land in de metropool Bangkok

Op de luchthaven van Bangkok staat onze chauffeur op je te wachten. Je kunt hem niet missen hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. Samen ga je door het drukke verkeer op weg naar het centrum van de stad. Onderweg doe je al direct een indruk op van een geheel andere wereld, welkom in Thailand en welkom in Bangkok. Bangkok wordt door de Thai ‘Stad der Engelen’ genoemd. Je luxe hotel ligt centraal in de stad waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt. Een bezoek aan China town rondom Yaowarat Road is aan te bevelen en ook echt Chinees. Hier maar ook rondom de overbekende Khao San road tref je veel leuke winkels en restaurants aan. Keuze genoeg.

Dag 3 We laten je vandaag Bangkok zien!

Je wordt bij het hotel opgehaald door je gids voor je eerste excursie tijdens je Bangkok bezoek. De Grand Palace, het oude koninklijke verblijf. De Emerald Buddha (Wat Phra Kao), één van de meest heilige budhha’s in zuid oost Azie, is voor veel gasten al direct een hoogtepunt. Dichtbij ligt ook Wat Po, de enorme liggende Buddha. Deze ligt in één van de oudste en grootste tempels van Bangkok. Met een watertaxi steken we de Chao Phrya rivier over. Direct aan de rivier ligt de Wat Arun. Deze uit de Ayutthaya periode daterende tempel geeft je vast een kijkje in de Khmer stijl torens die je in Cambodja gaat aantreffen. Na de lunch maak je een longtail boottocht over de vele waterwegen die de stad rijk is. Een goed begin van je Bangkok - Cambodja vakantie toch? (ontbijt)

Je bezoekt in Bangkok de belangrijkste tempels
Je bezoekt in Bangkok de belangrijkste tempels

Dag 4 Je vlucht naar Siem Reap duurt niet zo heel lang

In Cambodja maak je de eerste avond kennis met de klassieke dans
In Cambodja maak je de eerste avond kennis met de klassieke dans

Je vlucht naar Siem Reap is door ons voor je geboekt. Op de luchthaven van Siem Reap wacht onze chauffeur en brengt je in een korte rit naar je wederom luxe hotel. Je merkt al direct dat het er hier relaxed aan toe gaat, zo was het in het moderne Thailand jaren geleden! Je gaat vanavond dineren in het mooie Aspara theater waar tijdens het diner een klassieke dansuitvoering wordt opgevoerd. Wij trakteren! (ontbijt en diner)

Dag 5 We laten je de tempels van Angkor Wat zien

Je gids haalt je op bij je hotel en je gaat met de auto naar Angkor Wat. Via de zuidelijke poort betreden we over de brug het immense eens koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. De Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische vondst in Zuid-Oost Azië. (ontbijt)

De Bayon is één van de hoogtepunten van je Angkor Wat bezoek
De Bayon is één van de hoogtepunten van je Angkor Wat bezoek

Dag 6 Het leven op het Tonle Sap meer!

Het leven speelt zich op en om het water af bij het Tonle Sap meer
Het leven speelt zich op en om het water af bij het Tonle Sap meer

Je reist de stad uit naar het Tonle Sap meer. Dit enorme meer, het is het grootste meer in Cambodja, ligt ten zuiden van Siem Reap. Je maakt onderweg kennis met het platteland en eenmaal bij het meer aangekomen stap je over op een boot. Zo kun je optimaal door het leefgebied van de mensen hier varen. Met je gids vaar je langs de drijvende dorpen en leer je veel over het leven op het water. De lokale bevolking woont, werkt en slaapt hier op en bij het water. (ontbijt)

Dag 7 Vandaag verken je Siem Reap zelf verder

Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor Wat nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of toch relaxen bij het zwembad van je hotel? Aan jou de keuze vandaag! In het centrum van Siem reap liggen veel leuke restaurantjes om heerlijk te gaan lunchen of te gaan dineren. Je hoeft je in Siem Reap niet te vervelen, bezoek ook eens de lokale markt als je nog tijd hebt. (ontbijt)

Dag 8 Battambang is je volgende bestemming

Je bezocht het Tonle Sap meer al eerder en vandaag zul je het per boot oversteken naar Battambang. Dit ligt aan de zuidkust van het meer. Het kan zijn dat we de reis per bus afleggen. Soms is de waterstand laag en kan de boot niet varen. Onderweg is hoe dan ook altijd genoeg te zien. In Battambang zul je ervaren dat het nog een extra standje relaxen is. Het leven kabbelt hier voort. (ontbijt)

Dag 9 Frans koloniale villa’s en bamboe-treinen

Battambang is de tweede stad van het land en heeft veel weg van een (groot) dorp aan de rivier met mooie Frans koloniale villa’s en vriendelijke bevolking. Met je lokale gids verken je het platteland rondom de stad. We bezoeken enkele mooie tempels en je maakt een rit op een bamboetrein, overigens niet meer dan een as, een motor en een houten platform. Tegenliggers? Niet zoveel gelukkig en in het geval dat je er wel een treft moet de lichtste van de twee van het enkelspoor af! (ontbijt)

De Frans koloniale invloed is in Battambang nog steeds zichtbaar
De Frans koloniale invloed is in Battambang nog steeds zichtbaar

Dag 10 Transfer naar Phnom Penh

Vandaag word je naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, gereden. In de namiddag wordt je bij je hotel opgehaald en brengen we je naar de machtige Mekong rivier en de uitlopers van het Tonle Sap meer die door de stad stromen. Je maakt tijdens de boottocht de zonsondergang vanaf het water mee, een erg mooie ervaring. Bij terugkomst kun je op eigen gelegenheid terug naar het hotel of naar één van de vele restaurantjes in de wijk nabij de Mekong in trendy Phnom Penh. (ontbijt)

Dag 11 Sightseeing in Phnom Penh

Het koninklijk paleis ligt in prachtige tuinen
Het koninklijk paleis ligt in prachtige tuinen

Een dag vol (verschillende) indrukken. Je gids laat je zeker het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Volgens de legende zal een hier geuite wens tot vervulling komen, het trekt veel bezoekers uit eigen land! Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Kmer Rouge periode een twijfelachtige rol als gevangenis. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Je ziet het ook op de Killing fields. (ontbijt)

Dag 12 Transfer naar de luchthaven of strandverlenging

Vandaag brengen we je naar de luchthaven voor je terugvlucht. Afhankelijk van je vliegtijd en gekozen vlucht ben je dezelfde dag of de volgende dag weer thuis.


Je kunt deze reis ook verlengen met enkele dagen tropisch strand in Cambodja. We werken graag een verlenging voor je uit! We rijden je dan op dag 12 naar het eiland Koh Rong. Je verblijft hier dag 13, 14 en 15 aan het strand en op de dag van vertrek, dag 16, rijden we je rechtstreeks naar de luchthaven van Phnom Penh. Uiteraard maken we het ook graag geheel op maat als iets anders beter bij je past.