The best of Vietnam en Cambodja in de zomer

Tijdens deze bijzondere reis combineren we de highlights van Vietnam en Cambodja. Je verblijft in goede middenklasse hotels en tijdens de stranddagen in een luxe hotel. Je verkent de landen op een leuke actieve manier en daarnaast is er ook genoeg tijd om te relaxen. Koloniale steden, het idyllische Halong Bay, de mystieke tempels van Angkor en de indrukwekkende Killing Fields ontbreken niet tijdens deze reis.

- Verblijf in goede middenklasse en luxe hotels
- Je start in Vietnam en eindigt in Cambodja
- Bijzondere boottocht over de grens naar Cambodja
- Entreegelden zijn inbegrepen

The best of Vietnam en Cambodja in de zomer<br>
The best of Vietnam en Cambodja in de zomer

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

De rondreis door Vietnam en Cambodja begint vandaag met de vlucht naar Hanoi. Vaak maak je een tussenstop in een stad die ook de moeite van het bezoeken waard is. Wat dacht je van een stop over in Hong Kong of Bangkok?

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar je hotel in de stad

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

De luchthaven van Hanoi heet Noi Bai. Je regelt daar met de visumbrief die je van ons voor vertrek hebt gekregen eenvoudig bij aankomst je visum. Je zult zien dat dit makkelijk te regelen is. Onze chauffeur staat op de luchthaven te wachten. Hij heeft een bord met je naam erop en is niet te missen. In ongeveer 45 minuten rijdt hij je naar de stad. Je hotel ligt in het centrum te midden van winkels en restaurants. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan.

Dag 3 Vandaag kun je Hanoi zelf verder verkennen en in de avond dineren bij een Vietnamees gezin

Een vrije dag om Hanoi te bezichtigen. De meeste bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken. In het mausoleum van Ho Chi Minh zie je Ho Chi Minh's laatste rustplaats. Om de hoek ligt zijn oude woning en de One Pillar Pagode. In het Etnologie museum krijg je een goed beeld van de minderheden die in Vietnam leven. In het Hoan Kiem meer ligt een mooie tempel, de Ngoc Son tempel. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat af. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. In de avond ga je dineren bij een Vietnamees gezin. (ontbijt)

Studenten in de tempel van de literatuur, op zoek naar geluk!
Studenten in de tempel van de literatuur, op zoek naar geluk!

Dag 4 Het berggebied in naar Mai Chau, 's middags fietsen

Het groene gebied rondom Mai Chau <br>
Het groene gebied rondom Mai Chau

Na het ontbijt rijden we het berggebied in naar Mai Chau. In de omgeving van Mai Chau leven verschillende bergvolkeren, de bekendste in dit gebied zijn de Witte Thai. Je overnacht deze nacht in één van de kleine dorpjes te midden van de lokale bevolking. Na de lokale lunch ga je met de gids de vallei van Mai Chau verkennen op de fiets. Je fietst door de rijstvelden en ontmoet de bergvolkeren van Mai Chau. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Wandeltocht in Mai Chau en transfer terug naar Hanoi

Je gaat vandaag de omgeving van Mai Chau verder verkennen tijdens een wandeltocht. Je wandelt ongeveer 7 kilometer en bezoekt verschillende dorpjes van de witte Thai. Tijdens de wandeling heb je een prachtig uitzicht over de rijstvelden, de vallei en de dorpjes. Een stuk van de route gaat door het bos. Je luncht vandaag bij het hotel en hierna rijden we in ongeveer 4 uur terug naar Hanoi. (ontbijt en lunch)

Dag 6 Op naar Halong Bay waar je een nacht op de boot verblijft

Onderweg naar Halong Bay is genoeg te zien. In Vietnam speelt het leven zich veelal af langs de weg. In de haven van Hon Gai haven ga je aan boord van een Garden Bay Junk. Je wordt begroet met een welkomstdrankje. Terwijl je de Bai Tu Long baai in vaart lunch je aan boord. In Vung Vieng zie je hoe men op het water leeft. Er is tijd om te zwemmen of om in een kayak te varen. We gaan voor anker in Dong Tien Lake en voor het diner is er een kookdemonstratie gevolgd door een heerlijk diner. 's Avonds wordt er vaak een film getoond of kun je met de bemanning vissen vanaf het bovendek. (ontbijt, lunch en diner)

Je vaart het wonderschone Halong Bay in
Je vaart het wonderschone Halong Bay in

Dag 7 Je start vandaag op het water en eindigt in de nachttrein

De ochtend start vroeg op het water met koffie, thee en broodjes. Als je wilt kun je Tai Chi les volgen op het bovendek. Je bezoekt de Thien Canh Son cave, een indrukwekkende grot in Bai Tu Long. Vervolgens varen we je terug naar de haven. Met de shuttle bus rijden we je weer terug naar Hanoi waar je afscheid neemt van de medereizigers. Je neemt de nachttrein naar Hué. We boeken een sloft - sleeper. Je slaapt met vier in een compartiment. Al vrij snel is het donker buiten en in de ochtend kom je aan in Hue. (ontbijt en lunch)

Eén van de vele tempels in de enorme citadel van Hué
Eén van de vele tempels in de enorme citadel van Hué

Dag 8 Een vrije dag in Hué

In de ochtend kom je aan in Hué. Je zult vast niet de enige zijn die hier uitstapt. Het station van Hué kondigt zich al aan met de vermelding van de naam op de vele uithangborden van de winkels langs de spoorlijn. Zorg je dat je op tijd klaar staat? Voor het station staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te rijden. Hu´ is een enorme stat en er is veel te zien. Je verkent vandaag de stad op eigen gelegenheid. (ontbijt)

Dag 9 Sightseeing tour in de keizerlijke stad Hué

Je gaat vandaag Hué verkennen met een gids. We starten bij de parfumrivier waar je met een drakenboot naar de Thien Mu pagode vaart. Gia Long bouwde de verboden stad in de Citadel van Hué. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie afgezonderd van de rest van de stad. In de middag bezoek je de tombes van Tu Duc en Khai Dinh. Twee beroemde keizers in Vietnam. In Hué zijn in de buurt van je hotel veel restaurantjes om te dineren. (ontbijt)

Dag 10 Via de Hai Van Pas naar Hoi An

Via Da Nang rijden we naar Hoi An. We maken gebruik van de Hai Van Pas en onderweg is er geen gebrek aan prachtige vergezichten. In Da Nang stoppen we bij het Cham Museum dat je een indruk geeft van de oude Khmer cultuur. Ook bezoek je de Marmerbergen. Hier tref je verschillende grot tempels. In Hoi An verblijf je in een luxe hotel aan het strand (ontbijt)

Optioneel kun je er voor kiezen om de route van Hue naar Hoi An achterop de motor te doen. Een leuke manier om de Hai Van Pass op een avontuurlijke manier te zien.

Ingang naar de grot die op de marmerbergen dienst deed als ziekenhuis
Ingang naar de grot die op de marmerbergen dienst deed als ziekenhuis

Dag 11 Vandaag verken je Hoi An op eigen gelegenheid

Hoi An en omgeving verken je eenvoudig op de fiets
Hoi An en omgeving verken je eenvoudig op de fiets

Ook in Hoi An kun je eenvoudig met de fiets de omgeving verkennen. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Heb je al de Japanse of Chinese tempels in de stad bezocht? In Hoi An is voldoende keuze voor je maaltijden, er zijn veel leuke en goede restaurantjes. (Ontbijt)

Dag 12 Ook vandaag verblijf je in Hoi An aan het strand

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Hoi An wordt ook veel door Vietnamese toeristen bezocht, je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om je souvenirs in te slaan. (ontbijt)

Dag 13 Je vliegt naar Ho Chi Minh city

De chauffeur haalt je in de middag op bij het hotel voor de transfer naar de luchthaven. Je vliegt vandaag naar Ho Chi Minh city. Ho Chi Minh is een enorme stad, je zult zeker verbaasd naar het enorme aantal scooters kijken. Het zijn er enkele miljoenen! De chauffeur brengt je naar het hotel in het centrum van de stad. (ontbijt)

Dag 14 Bezoek Independence Palace, het oorlogsmuseum en de Cu Chi tunnels.

Ervaar zelf hoe het is om je te verstoppen in een Cu Chi tunnel
Ervaar zelf hoe het is om je te verstoppen in een Cu Chi tunnel

In de ochtend word je bij het hotel opgehaald door de gids en rijden jullie samen naar de Cu Chi tunnels. Dit netwerk van meer dan 200 km aan tunnels speelde een belangrijke rol in de oorlog gedurende de jaren zestig van de vorige eeuw. Delen van de tunnels kun je nog bezoeken en je krijgt er een goede indruk van de heftigheid van de hier geleverde strijd.Voor de lunch ben je weer terug naar in Ho Chi Minh en bezoek je Independence Palace, de Notre Dame kathedraal, het historische postkantoor en enkele oude gebouwen in de binnenstad. Ook het oorlogsmuseum ontbreekt niet. (ontbijt)

Dag 15 Je verkent vandaag de Mekong Delta met de boot

De rondreis wordt vervolgt met een bezoek aan de Mekong Delta. De chauffeur haalt je in de ochtend op bij het hotel en vervolgens rijden we naar de Mekong Delta. Met de boot gaat de reis verder van Cai Be naar Vinh Long. Je bezoekt een drijvende markt en kunt aan land diverse ambachten bekijken. Je bezoekt een traditioneel huis en vaart over de smalle waterwegen voordat we verder varen naar de homestay. In de avond help je de gastheer met het bereiden van het avond eten (ontbijt en diner)

Onderweg naar de homestay in de Mekong Delta passeer je veel kleine dorpjes<br>
Onderweg naar de homestay in de Mekong Delta passeer je veel kleine dorpjes
De meeste homestays hebben nog een tradtitionele inrichting<br>
De meeste homestays hebben nog een tradtitionele inrichting

Dag 16 Transfer naar Chau Doc

Na het ontbijt neem je afscheid van de gastheer en gastvrouw. Je vaart verder over de Mekong rivier en bezoekt een bakstenen en potten fabriek. Vervolgens ga je met de auto naar Chau Doc en onderweg stoppen we bij een dorpje van de Cham minderheden. Chau Doc ligt bij de grens morgen ga je met de boot de grens naar Phnom Penh (ontbijt)

Dag 17 Vanaf Chau Doc met de boot de grens over naar Phnom Penh

Na het ontbijt gaan we naar de haven voor de boottocht naar Phnom Penh. Onderweg stop je eerst bij de douane in Vietnam en daarna bij de douane in Cambodja. Het visum regel je bij de douane in Cambodja. Je hoeft hier van te voren niets voor te doen. Na de stop bij de douane varen we verder naar Phnom Penh. Je ziet de skyline van Phnom Penh steeds dichterbij komen en het uitzicht is indrukwekkend. De chauffeur staat in Phnom Penh op je te wachten en brengt je naar het hotel. (ontbijt)

* Optioneel kunnen we in de avond een Vespa tour door de stad organiseren. Cocktails op het dakterras met uitzicht op Phnom Penh, markten, live muziek, drankjes en hapjes horen er allemaal bij tijdens deze leuke avond uit!

De wereldstad Phnom Penh vanaf het water<br>
De wereldstad Phnom Penh vanaf het water

Dag 18 Je bezoekt de highlights van Phnom Penh en de Killing Fields

Het koninklijk paleis is gebouwd in traditionele Khmer stijl<br>
Het koninklijk paleis is gebouwd in traditionele Khmer stijl

In de ochtend bezoek je het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Volgens de legende zal een hier geuite wens tot vervulling komen! Dit trekt van heinde en verre Cambodjanen naar de tempel. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Kmer Rouge periode een rol als gevangenis, hier werden mensen gemarteld en gedood. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Na het bezoek aan de gevangenis rijden we de stad uit naar de Killing Fields. (ontbijt)

Dag 19 Een lange transfer naar Siem Reap

Je wordt bij het hotel opgehaald door de chauffeur en naar Siem Reap gebracht. De reis duurt ongeveer 6 uur en onderweg stop je voor de lunch. In de namiddag kom je aan in Siem Reap. (ontbijt)

Siem Reap in de avond<br>
Siem Reap in de avond

Dag 20 De beroemde tempels van Angkor

De overwoekrde tempel Ta Phrom<br>
De overwoekrde tempel Ta Phrom

De gids haalt je op bij het hotel en je gaat met de auto richting Angkor. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense en eens koninklijke complex. Uiteraard bezoek je Angkor Thom. Je bezoekt eerst de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuid-Oost Azië. (ontbijt)

Dag 21 Vrije dag in Siem Reap

Aan jou de keuze vandaag. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de markt in Siem Reap of toch relaxen bij het zwembad van het hotel? In het centrum van Siem Reap liggen genoeg leuke restaurants om heerlijk te gaan lunchen of dineren. (ontbijt)

Ga je relaxen vandaag of plak je er nog een dag Angkor aan vast? <br>
Ga je relaxen vandaag of plak je er nog een dag Angkor aan vast?

Dag 22 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Vandaag brengen we je naar de luchthaven voor de terugvlucht.