Zuid Vietnam en Cambodja rondreis

Tijdens de Zuid Vietnam en Cambodja rondreis ga twee weken rondreizen in Vietnam en verken je daar het zuiden. Je hebt veel tijd om de bergvolkeren te ontmoeten en te leren over hun bijzondere leefwijze. Ook ga je het Nam Cat Tien National park, een tropisch regenwoud bezoeken. Gebieden die op de meeste rondreizen niet bezocht worden. Uiteraard laten we je tijdens deze zuid - Vietnam rondreis ook de hoofdstad zien en slaan we de enorme Mekong delta niet over. Hierna reis je door naar Cambodja en bezoek je Angkor Wat en Phnom Penh. Een aan te raden combinatie!

Dag 1 Vertrek naar Vietnam

Je vertrekt vandaag naar Ho Chi Minh in het zuiden van Vietnam. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel en komt de volgende dag aan in Ho Chi Minh. We helpen je graag bij het vinden van een mooi ticket.

Dag 2 Aankomst Vietnam, ontvangst en transfer naar je hotel

Op de luchthaven word je door je chauffeur verwelkomt. Je visum kun je bij aankomst regelen mits je een 'invitation letter' hebt, die krijg je van ons als je wilt. Tegenwoordig kun je het visum ook makkelijk online aanvragen. Bij onze tips vind je meer informatie over het visum. Ho Chi Minh is een enorme stad, je zult zeker verbaast naar het enorme aantal scooters kijken. Het zijn er enkele miljoenen! We rijden je naar het centrum van deze wereldstad. Je hebt de rest van de dag om rustig bij te komen van de reis en de omgeving van je hotel verder te verkennen. In Ho Chi Minh (of Saigon zoals de inwoners hun stad nog steeds liever noemen) is een restaurant nooit heel ver te zoeken.

Dag 3 Cu Chi tunnel en Ho Chi Minh verkennen

Het door Gustav Eiffel ontworpen postkantoor van Ho Chi Minh<br>
Het door Gustav Eiffel ontworpen postkantoor van Ho Chi Minh

De chauffeur komt je in de ochtend ophalen bij het hotel en brengt je naar de Cu Chi tunnels op zo'n 75 km ten noord westen van de stad. Tijdens de Vietnam oorlog speelde zich in deze omgeving een heftige strijd af tussen de Vietcong en de Amerikanen. Je kunt bij de Cu Chi tunnels zien hoe het ondergrondse leven hier plaatsvond, hoe land veroverd werd en het geheim van het gangenstelsel bewaard bleef. In de middag, terug in Ho Chi Minh, laten we je de highlights van de stad zien. De Notre Dame kathedraal, het door Eiffel ontworpen postkantoor en Ben Thanh Market zullen niet ontbreken (ontbijt)

Dag 4 Fietsen in de Mekong Delta

De Mekong delta is bekend vanwege de vele waterwegen en de drijvende markten. Je bezoekt de lokale markt in Vinh Long en vanaf hier fiets je naar de Van Thinh Mieu tempel en de Long Khanh Pagoda. Onderweg stoppen we nog een bakstenen fabriek. Met de boot gaat de reis verder naar An Binh. Je zult verbaast staan van de omvang van de delta. Je verblijft op An Binh eiland in een homestay. In de namiddag kun je het eiland zelf verder verkennen. Ook kun je jouw lokale gastvrouw helpen bij de bereiding van een typisch Vietnamees diner. (ontbijt en diner)

Dag 5 Vinh Long – Nam Cat Tien National park

Na het ontbijt fiets je naar het dorpje Dong Phu. Vanaf hier voor je met een kleine boot door de kleine waterwegen. Je bezoekt de Cai Be drijvende markt, een markt met een culturele en centrale functie in de Mekong Delta. Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. Aan land kun je diverse ambachten bekijken. Hierna reis je verder naar het Nam Cat Tien National park. Dit Nationaal park is het grootste laagland tropische regenwoud in Vietnam. Na aankomst in het park brengen we je naar je guesthouse voor je overnachting. (ontbijt)

Dag 6 Gibbons spotten en transfer naar Dalat

In het Nam Cat Tien nationaal park leeft de gouden wang Gibbon. Samen met de gids ga je vroeg in de ochtend op pad in de jungle en heb je de mogelijkheid om de gibbon's te spotten. Met de boot ga je hierna naar het Dao Tien bedreigde soorten primaten Centre. Het centrum is gespecialiseerd in de redding en re-integratie en vrijlating van bedreigde primaten. Vaak het slachtoffer van de illegale handel in wilde dieren. Je reist hierna verder naar Dalat (ontbijt)

De ingang van het primaten centrum dat je vandaag bezoekt in het regenwoud
De ingang van het primaten centrum dat je vandaag bezoekt in het regenwoud

Dag 7 Je verkent de groene omgeving van Dalat

Elephant waterval - Dalat - Mekong reizen
Elephant waterval - Dalat - Mekong reizen

We rijden je door de weelderige omgeving van Dalat. Vandaag een veelvoud aan indrukken. Nadat we de kleine, hoofdzakelijk militaire luchthaven, Camly zijn gepasseerd rijden we een omgeving in met groente, bloemen velden en bossen. Je bezoekt de Mang Linh Koffieplantage en het Van Thanh bloemen dorp. Ook ga je rijstwijn proeven. Vervolgens de landelijke markt van Ban Nam dorp en de Cuong Hoan zijde fabriek . Bij de indrukwekkende Elephant waterval blijven de meeste Mekong gasten wat langer kijken. De laatste stop vandaag is de Linh Een Pagoda waar je reusachtige standbeelden zult vinden. (ontbijt)

Dag 8 Naar Buon Me Thuot. Overnachting in een tent

Je reist vandaag verder naar Buon Me Thuot. Je komt hier in de middag aan en overnacht vannacht op een bijzondere locatie namelijk in een luxe tent. Het tentenkamp is gelegen aan het meer (ontbijt)

Het tentenkamp in Buon Me Thuot <br>
Het tentenkamp in Buon Me Thuot

Dag 9 Buon Me Thuot – Nha Trang

Na het ontbijt rijden we je naar Buon Ma Thuot waar je het etnisch museum Dak Lak bezoekt. In deze omgeving heb je nog een mix tussen modern en traditioneel. De snelheid waarmee bebouwing plaats vindt begint ook hier steeds zichtbaarder te worden. Maar eenmaal in Ako Dong kun je de traditionele Ede long houses op palen zien. Hierna rijden we je naar Nha Trang waar je op enkele minuten van het strand verblijft. (ontbijt)

Dag 10 Transfer naar het strandhotel

Het is tijd voor een paar dagen strand! De chauffeur brengt je in een paar uurtjes naar Mui Ne waar je drie nachten in een mooie bungalow bij het strand verblijft. Het hotel heeft een mooie tropische tuin en een fijn zwembad.

Dag 11 Mui Ne

Op het gezellige strand van Mui Ne is het goed toeven en heerlijk relaxen na een mooie rondreis door Zuid Vietnam. Een fijne onderbreking voordat je doorvliegt naar Cambodja (ontbijt)

Dag 12 Mui Ne

Relax dag aan het tropische strand van Mui Ne. (ontbijt)

Dag 13 Transfer naar Ho Chi Minh City en vlucht naar Siem Reap

We komen je vandaag weer ophalen in het hotel en zorgen dat je tijdig in Ho Chi Minh op de luchthaven bent voor je vlucht naar Cambodja. Je vlucht naar Siem Reap is door ons voor je geboekt. Op de luchthaven van Siem Reap wacht onze chauffeur en brengt je in een korte rit naar je hotel. Je merkt al direct dat het er hier relaxed aan toe gaat, heel anders dan het drukke Ho Chi Minh . Je gaat vanavond dineren in het mooie Aspara theater waar tijdens het diner een mooie dansuitvoering wordt opgevoerd. Wij trakteren! (ontbijt en diner)

Dag 14 De beroemde tempels van Angkor Wat

De gids haalt je in de ochtend op bij het hotel en je bezoekt vandaag het tempelcomplex Angkor. Een bezoek aan Angkor wordt door vele als het hoogtepunt van de rondreis beschouwd. Het is onmogelijk om op een dag alle tempels van dit gebied, zo groot als de provincie Utrecht, te bekijken. Je bezoekt vandaag de belangrijkste en mooiste tempels van het complex. Angkor Wat is,wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuidoost Azië en de gids verteld je tijdens het bezoek veel over dit bijzondere complex. Ook staat een bezoek aan Angkor Thom op de planning. Je bezoekt daar de Bayon met de glimlachende stenen koppen. De Ta Phrom tempel is nog deels overwoekerd (ontbijt)

In de Bayon tempel lachen de Boeddha's je toe.
In de Bayon tempel lachen de Boeddha's je toe.
Hier leeft, werkt en slaapt men op en aan het water. 
Hier leeft, werkt en slaapt men op en aan het water. 

Dag 15 Je bezoekt op het Tonle Sap meer een dorp op het water

Je bezoekt vandaag het Tonle Sap meer. Dit enorme meer ligt ten zuiden van Siem Reap. Onderweg maak je kennis met het platteland en eenmaal bij het meer aangekomen stap je over op een boot. Met je gids vaar je langs de drijvende dorpen en leert veel over het leven op het water. De lokale bevolking woont, werkt en slaapt hier op en bij het water. (ontbijt)

Dag 16 Vandaag kies je zelf hoe je de dag wilt invullen

Aan jou de keuze vandaag! Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor Wat nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of toch relaxen bij het zwembad van je hotel? In het centrum van Siem reap liggen genoeg leuke restaurants om heerlijk te gaan lunchen of dineren. Je hoeft je in Siem Reap niet te vervelen. (ontbijt)

Ga je relaxen vandaag of plak je er nog een dag Angkor Wat aan vast?
Ga je relaxen vandaag of plak je er nog een dag Angkor Wat aan vast?

Dag 17 Bij genoeg water gaat de reis naar Battambang over water

Je bezocht het Tonle Sap meer al eerder en vandaag zul je het per boot oversteken naar Battambang. Dit ligt aan de zuidkust van het meer. Het kan zijn dat we de reis per bus afleggen. Soms is de waterstand laag en kan de boot niet varen. Onderweg is hoe dan ook altijd genoeg te zien. In Battambang zul je ervaren dat het nog een extra standje relaxen is. Het leven kabbelt hier voort. (ontbijt)

Dag 18 In Battambang en omgeving proef je nog de Franse sfeer

Met z'n allen op de bamboetrein!
Met z'n allen op de bamboetrein!

Battambang is de tweede stad van het land en heeft veel weg van een (groot) dorp aan de rivier met mooie Frans koloniale villa’s en vriendelijke bevolking. Met je lokale gids verken je het platteland rondom de stad. We bezoeken enkele mooie tempels en je maakt een rit op een bamboetrein, overigens niet meer dan een as, een motor en een houten platform. Tegenliggers? Niet zoveel gelukkig en in het geval dat je er wel een treft moet de lichtste van de twee van het enkelspoor af! (ontbijt)

Dag 19 Naar de bruisende hoofdstad Phnom Penh

Vandaag word je naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, gereden. In de namiddag wordt je bij je hotel opgehaald en brengen we je naar de machtige Mekong rivier en de uitlopers van het Tonle Sap meer die door de stad stromen. Je maakt tijdens de boottocht de zonsondergang vanaf het water mee, een erg mooie ervaring. Bij terugkomst kun je op eigen gelegenheid terug naar het hotel of naar één van de vele restaurantjes in de wijk nabij de Mekong in trendy Phnom Penh. (ontbijt)

De stad is vernoemt naar Lady Penh
De stad is vernoemt naar Lady Penh

Dag 20 Het is niet alleen goud dat blinkt in Phnom Penh

Je gids laat je het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Je bezoekt de killing Fields en het voormalige schoolgebouw Toul Sleng. Beiden speelde in de Khmer Rouge periode een duistere rol. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Rond drieën worden we verwacht in de kookschool voor een les in Khmer gerechten koken (ontbijt)

Het blinkende koninklijke paleis in Phnom Penh
Het blinkende koninklijke paleis in Phnom Penh

Dag 21 Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht

Vandaag brengen we je naar de luchthaven voor je terugvlucht. Afhankelijk van je vliegtijd en gekozen vlucht ben je dezelfde dag of de volgende dag weer thuis. (ontbijt)