Zuid Vietnam en Cambodja rondreis

Tijdens de Vietnam - Cambodja rondreis ga twee weken rondreizen in Vietnam en verken je daar het zuiden. Je hebt veel tijd om de hill tribes te ontmoeten en te leren over hun bijzondere leefwijze. Ook ga je het Nam Cat Tien National park, een tropisch regenwoud bezoeken. Gebieden die op de meeste highlight tours niet bezocht worden. Uiteraard laten we je tijdens deze zuid - Vietnam rondreis ook de hoofdstad zien en slaan we de enorme Mekong delta niet over. Hierna reis je door naar Cambodja en bezoek je Angkor Wat en Phnom Penh. Een aan te raden combinatie!

Dag 1 Vertrek naar Vietnam

Je vertrekt vandaag naar Hoi Chi Minh city in het zuiden van Vietnam. We helpen je graag bij het vinden van een mooi tickets.

Dag 2 Aankomst Vietnam, ontvangst en transfer naar je hotel

Op de luchthaven wordt je door je chauffeur verwelkomt. Je visum kun je bij aankomst regelen mits je een 'invitation letter' hebt, die krijg je van ons als je wilt. Hoi Chi Minh is een enorme stad, je zult zeker verbaast naar het enorme aantal scooters kijken. Het zijn er enkele miljoenen! We rijden je naar het centrum van deze wereldstad. Je hebt de rest van de dag om rustig bij te komen van de reis en de omgeving van je hotel verder te verkennen. In Hoi Chi Minh (of Saigon zoals de inwoners hun stad nog steeds liever noemen) is een restaurant nooit heel ver te zoeken.

Dag 3 Cu Chi tunnel en Saigon verkenning

Het door Gustav Eiffel ontworpen postkantoor van Hoi Chi Minh city
Het door Gustav Eiffel ontworpen postkantoor van Hoi Chi Minh city

Je vertrekt rond 8.30 uur. Je reist in een busje met enkele andere gasten (internationaal) en we rijden je naar de Cu Chi tunnels op zo'n 75 km ten noord westen van de stad. Tijdens de Vietnam oorlog speelde zich in deze omgeving een heftige strijd af tussen de Vietcong en de Amerikanen. Je bezoekt het gebied en kunt zien hoe het ondergrondse leven hier plaatsvond, hoe land veroverd werd en het geheim van het gangenstelsel bewaard bleef. In de middag, terug in Siagon, Laten we je de highlights van de stad zien. De Notre Dame kathedraal, het door Eiffel ontworpen postkantoor en Ben Thanh Market zullen niet ontbreken. (Logies en ontbijt inbegrepen)

Dag 4 Cai Be - An Binh Island - Vinh Long

De Mekong delta is bekend vanwege de floating markets. We rijden je naar Cai Be waar je aan boord gaat van een boot die je door de Cai Be floating market vaart. Wil je de markt op z'n levendigst zien is het zaak om vroeg te vertrekken. Je stapt over op een andere boot die je naar An Binh eiland vaart. Je bezoekt onderweg een lokaal huis en hebt de kans om te proeven van het typische fruit dat hier groeit. Je verblijft op An Binh eiland in een homestay, hier lunchen we ook. Daarna kun je het eiland op eigen gelegenheid verder verkennen. Ook kun je jouw lokale gastvrouw helpen bij de bereiding van een typisch Vietnamees diner. (Logies, ontbijt en diner inbegrepen)

Dag 5 Vinh Long – Nam Cat Tien National park

Vandaag staat een fietstocht op het eiland gepland. Het is de manier om het eiland en haar bewoners goed te leren kennen. Nadat we een stuk gefietst hebben nemen we de boot (het vervoersmiddel bij uitstek als je in de Mekong delta bent). Je wordt opgehaald door je chauffeur en we rijden je naar het Nam Cat Tien National park. Dit Nationaal park is het grootste laagland tropische regenwoud in Vietnam. Na aankomst in het park brengen we je naar je guesthouse voor je overnachting. (logies en ontbijt)

Dag 6 Nam Cat Tien – Dalat City

Na je ontbijt kun je gaan genieten van een jungle trek naar het Park Headquarters. Het park is de thuisbasis van een groot aantal vogels, planten, insecten en zoogdieren, waaronder een aantal groot aantal soorten primaten. Zo leeft in dit regenwoud de endemische gouden wang Gibbon, twee soorten beren en olifant. Na de wandeling door het tropische regenwoud bezoek je het Dao Tien bedreigde soorten primaten Centre. Het centrum is gespecialiseerd in de redding en reïntegratie en vrijlating van bedreigde primaten. Vaak het slachtoffer van de illegale handel in wilde dieren. Na een bezoek aan het centrum zullen we je naar Dalat City rijden waar je deze nacht verblijft. (Logies en ontbijt)

De ingang van het primaten centrum dat je vandaag bezoekt in het regenwoud
De ingang van het primaten centrum dat je vandaag bezoekt in het regenwoud

Dag 7 Dalat – Buon Me Thuot

Elephant waterval - Dalat - Mekong reizen
Elephant waterval - Dalat - Mekong reizen

We rijden je door de weelderige omgeving van Dalat. Vandaag een veelvoud aan indrukken. Nadat we de kleine, hoofdzakelijk militaire luchthaven, Camly zijn gepasseerd rijden we een omgeving in met groente, bloemen velden en bossen. Je bezoekt de Mang Linh Koffieplantage en het Van Thanh bloemen dorp. Ook ga je rijstwijn proeven. Vervolgens de landelijke markt van Ban Nam dorp en de Cuong Hoan zijde fabriek . Bij de indrukwekkende Elephant waterval blijven de meeste Mekong gasten wat langer kijken. De laatste stop vandaag is de Linh Een Pagoda waar je reusachtige standbeelden zult vinden. Hierna rijden we je naar Buon Me Thuot voor je overnachting. (Logies en ontbijt)

Dag 8 Buon Me Thuot

Je bezoekt het Buon Jun village. Dit is het dorp van een minderheid in het zuiden van Vietnam. Je maakt kennis met hun cultuur en levenswijze. Vervolgens maak je tijdens deze rondreis in Zuid Vietnam een boottocht op het meer naar de hoger gelegen Bao Dai villa. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het meer. De rest van de dag is ter vrije besteding. (Logies en ontbijt)

Buan jun village

Dag 9 Buon Me Thuot – Nha Trang

Na het ontbijt rijden we je naar Buon Ma Thuot city waar je het etnisch museum voor Dalat bezoekt. In deze omgeving heb je nog een mix tussen modern en traditioneel. De snelheid waarmee bebouwing plaats vindt begint ook hier steeds zichtbaarder te worden. Maar eenmaal in Ako Dong kun je de traditionele Ede long houses op palen zien. Hierna rijden we je naar Nha Trang waar je op enkele minuten van het strand verblijft. (Logies en ontbijt)


Dag 10 Nha Trang – Mui Ne

We rijden nog iets verder naar Mui Ne waar we vrijwel aan het strand een bungalow boeken in het hotel waar je enkele dagen verblijft. Het Thai Hoa Mui Ne Resort heeft een buitenzwembad en een tuin bij het strand. Het Resort ligt niet zo ver van het bekende Ham Tien strand en ook vlak bij Bo Ke, bekend vanwege de verse vismaaltijden die straatverkopers daar verkopen. In het Thai Hoa Mui Ne Resort kunt je ook fietsen huren. (Logies en ontbijt)

Dag 11 Mui Ne

Op het gezellige strand van Mui Ne is het goed toeven en heerlijk relaxen na een mooie rondreis door Zuid Vietnam. Een mooie onderbreking voordat je doorvliegt naar Cambodja (Logies en ontbijt)

Dag 12 Mui Ne

Relax dag aan het tropische strand van Mui Ne. (Logies en ontbijt)

Dag 13 Transfer naar Ho Chi Minh City en vlucht naar Siem Reap

We komen je vandaag weer ophalen in het hotel en zorgen dat je tijdig in HCM op de luchthaven bent voor je vlucht naar Cambodja. Je vlucht naar Siem Reap is door ons voor je geboekt. Op de luchthaven van Siem Reap wacht onze chauffeur en brengt je in een korte rit naar je hotel. Je merkt al direct dat het er hier relaxed aan toe gaat, heel anders dan het drukke HCM city. Je gaat vanavond dineren in het mooie Aspara theater waar tijdens het diner een mooie dansuitvoering wordt opgevoerd. Wij trakteren! (Logies, ontbijt en diner)

Dag 14 De beroemde tempels van Angkor Wat

Je gids haalt je op bij het hotel en je gaat met een tuk tuk richting Angkor Wat. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens zeer en heilige koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt daar de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische vondst in Zuid-Oost Azië. Vanaf de Bakheng heuvel sluit je de dag af met een zonsondergang. (Logies en ontbijt)

In de Bayon tempel lachen de Boeddha's je toe.
In de Bayon tempel lachen de Boeddha's je toe.

Dag 15 Je bezoekt op het Tonle Sap meer een dorp op het water

Hier leeft, werkt en slaapt men op en aan het water. 
Hier leeft, werkt en slaapt men op en aan het water. 

Ook vandaag ga je ook weer een dagdeel met de tuk tuk op stap, dit maal naar het Tonle Sap meer. Dit enorme meer ligt ten zuiden van Siem Reap. Onderweg maak je kennis met het platteland en eenmaal bij het meer aangekomen stap je over op een boot. Met je gids vaar je langs de Floating Villages en leert veel over het leven op het water. De lokale bevolking woont, werkt en slaapt hier op en bij het water. (Logies en ontbijt)

Dag 16 Vandaag kies je zelf hoe je de dag wilt invullen

Aan jou de keuze vandaag! Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor Wat nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of toch relaxen bij het zwembad van je hotel? In het centrum van Siem reap liggen genoeg leuke restaurants om heerlijk te gaan lunchen of dineren. Je hoeft je in Siem Reap niet te vervelen. (Logies en ontbijt)

Ga je relaxen vandaag of plak je er nog een dag Angkor Wat aan vast?
Ga je relaxen vandaag of plak je er nog een dag Angkor Wat aan vast?

Dag 17 Als er genoeg water staat gaat de reis naar Battambang over water.

Je bezocht het Tonle Sap meer al eerder en vandaag zul je het per boot oversteken naar Battambang. Dit ligt aan de zuidkust van het meer. Het kan zijn dat we de reis per bus afleggen. Soms is de waterstand laag en kan de boot niet varen. Onderweg is hoe dan ook altijd genoeg te zien. In Battambang zul je ervaren dat het nog een extra standje relaxen is. Het leven kabbelt hier voort. (Logies en ontbijt)

Dag 18 In Battambang en omgeving proef je nog de Franse sfeer

Met z'n allen op de bamboetrein!
Met z'n allen op de bamboetrein!

Battambang is de tweede stad van het land en heeft veel weg van een (groot) dorp aan de rivier met mooie Frans koloniale villa’s en vriendelijke bevolking. Met je lokale gids verken je het platteland rondom de stad. We bezoeken enkele mooie tempels en je maakt een rit op een bamboetrein, overigens niet meer dan een as, een motor en een houten platform. Tegenliggers? Niet zoveel gelukkig en in het geval dat je er wel een treft moet de lichtste van de twee van het enkelspoor af! (Logies en ontbijt)

Dag 19 .. en op naar de bruisende hoofdstad Phnom Penh

Vandaag wordt je naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, gereden. In de namiddag wordt je bij je hotel opgehaald en brengen we je naar de machtige Mekong rivier en de uitlopers van het Tonle Sap meer die door de stad stromen. je maakt tijdens de boottocht de zonsondergang vanaf het water mee, een erg mooie ervaring. Bij terugkomst kun je op eigen gelegenheid terug naar het hotel of naar één van de vele restaurantjes in de wijk nabij de Mekong in trendy Phnom Penh. (Logies en ontbijt)

De stad is vernoemt naar Lady Penh
De stad is vernoemt naar Lady Penh

Dag 20 Het is niet alles goud dat blinkt in Phnom Penh

Ook in Phnom Penh is de tuk tuk het vervoersmiddel om letterlijk en figuurlijk de stad op te snuiven. Je gids laat je het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Je bezoekt de killing Fields en het voormalige schoolgebouw Toul Sleng. Beiden speelde in de Khmer Rouge periode een duistere rol. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Rond drieën worden we verwacht in de kookschool voor een les in Khmer gerechten koken.

Het blinkende koninklijke paleis in Phnom Penh
Het blinkende koninklijke paleis in Phnom Penh

Dag 21 Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht of strandverlenging

Minder bekend is dat Cambodja prachtige stranden heeft
Minder bekend is dat Cambodja prachtige stranden heeft

Vandaag brengen we je naar de luchthaven voor je terugvlucht. Afhankelijk van je vliegtijd en gekozen vlucht ben je dezelfde dag of de volgende dag weer thuis.

______________________________________________
Je kunt deze reis ook verlengen met enkele dagen tropisch strand in Cambodja. We werken graag een verlenging voor je uit. We rijden je dan op deze dag naar Sihanoukville. Je verblijft hier het beste minimaal drie nachten. Langer mag ook de keuze is aan jou!