De highlights van Borneo

Tijdens deze 21 daagse rondreis door Borneo ontdek je de parels van het land. Je maakt kennis met de twee Maleisische staten in Borneo, namelijk Sabeh en Sarawak. Je bezoekt diverse Nationale parken in Borneo. Daarnaast bezoek je ook de grotere steden zoals Kuching en Kota Kinabalu.

- Goede middenklasse hotels
- Overnachten op unieke locaties
- Entreegelden inclusief
- Strandverblijf Kota Kinabalu

Dag 1 Vlucht naar Borneo

Vandaag begint de rondreis met een vlucht naar Borneo. Je kunt vanaf elke gewenste luchthaven vertrekken zoals Amsterdam, Düsseldorf en Brussel. Wij kunnen de vlucht voor je boeken maar je kan dit ook zelf doen.

Dag 2 Aankomst Kuching

Op de luchthaven van Kuching staat de chauffeur jullie al op te wachten met een bordje met jullie naam erop en het logo van Mekong Reizen. De chauffeur brengt je naar je eerste hotel in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. (logies)

Dag 3 Orang Otan opvang en sightseeing Kuching

De stad Kuching<br>
De stad Kuching

In de ochtend bezoek je het Semonggoh Orang Utan opvang. Deze opvang biedt tijdelijke zorg aan gewonden of wees geworden orang-oetans. Hier worden ze verzorgd en getraind om vervolgens weer vrij gelaten te worden in de natuur waar ze zelfstandig verder kunnen leven. Je maakt een wandeling en hebt zeker de kans om een orang-oetan tegen te gaan komen. Na het bezoek rijden we je via een pottenbakkerij terug naar Kuching. Hier ga je in de middag de highlights van Kuching verkennen op de fiets. Zo bezoek je ook een lokale openluchtmarkt en maak je een boottocht op de Sarawak rivier. (ontbijt)

Bako National Park<br>
Bako National Park

Dag 4 Bako National Park

Vandaag ga je op pad naar het oudste park in Sarawak, namelijk Bako National Park. Het park is niet mega groot, maar kent wel een grote verscheidenheid in natuur en dieren. Je vind hier ongeveer 25 soorten vegetatie. Je kunt een zilverbladaap, neusaap, veranen en langstaart makaken tegenkomen. De lunch wort geserveerd in het park, daarna keer je terug naar het hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 5 Transfer naar Iban Longhouse

In de ochtend komt de chauffeur je ophalenn bij het hotel en vertrek je richting Batang Ai, onderweg stop je in Serian. Hier kan je het stadje en de lokale markt bezoeken. Daarna vervolg je de reis verder naar Iban Longhouse. Onderweg lunch je in een klein dorp. Aan het einde van de middag kom je aan bij het Iban Longhouse, dit is tevens de plaats waar je gaat overnachten vanavond tussen de lokalen bevolking. Je ontmoet hier de lokale bevolking en natuurlijk proef je ook de rijstwijn. Het sanitair zal je delen met de lokale bevolking. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Transfer terug naar Kuching

In de ochtend neem je een kijkje in het leven van de Ibanen. Zo bekijk je een blaaspijpdemonstratie, maak je een wandeling door het bos en langs de begraafplaats. Daarna kan je afscheid nemen en keer je terug naar Kuching. Onderweg wordt er weer gestopt voor een lunch. (ontbijt en lunch)

Dag 7 Vlucht naar Mulu en Mulu National Park

Mulu National Park<br>
Mulu National Park

In de ochtend brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor de vlucht naar Mulu. Hier wordt je opgehaald door een andere chauffeur en ga je op weg naar het Mulu National Park. Je komt langs een waterval waar je spectaculaire dingen kunt zien. Je bekijkt hier ook de Deer en Lang grotten, deze grotten zijn bekend vanwege de grootste grotpassage ter wereld. In de avond zie je nog een bijzondere bezienswaardigheid, er komen dan miljoenen vleermuizen uit de grot vliegen. (ontbijt)

Dag 8 Boottocht in het Mulu Nationaal Park

Na het ontbijt ga je op verdere verkenning in Mulu National Park. Vandaag maak je een boottocht door de grotten, je bezoekt ook de Wind Cave. Hij is vernoemd naar de koele bries die door de grot waait. Voor de lunch ga je picknicken in het park. Daarna keer je terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. (ontbijt en lunch)

Gunung Mulu<br>
Gunung Mulu

Dag 9 Vlucht naar Kota Kinabalu

Na het ontbijt komt de chauffeur je ophalen voor een transfer naar de luchthaven van Mulu voor de vlucht naar Kota Kinabalu. Hier staat de volgende chauffeur je al op te wachten en brengt je naar het hotel in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. (ontbijt)

City Moskee in Kota Kinabalu<br>
City Moskee in Kota Kinabalu

Dag 10 Sightseeing Kota Kinabalu op de fiets

Vandaag ga je de stad Kota Kinabalu verkennen op de fiets. Deze stad is de hoofdstad van de Maleisische staat Sabah. De eerste stop is bij Anjung Samudra, oftewel de kustlijn. Dit is het centrum van de stad. Daarna fiets je verder naar een lokale markt. Je fiets daarna verder door de stad terwijl de gids je het historische verhaal van de Britse Kolonie zal delen. De fietstocht eindigt op Signal Hill waar je een mooi uitzicht hebt over de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. (ontbijt)

Dag 11 Kinabalu National Park

Uitzicht vanaf de Kinabalu berg<br>
Uitzicht vanaf de Kinabalu berg

Na het ontbijt ga je op pad naar Kinabalu National Park. Het belangrijkste van dit park is de Kinabalu berg, dit is een van de hoogste bergen in Zuidoost- Azië. Daarnaast kan je in het park diverse vogels en vlinders spotten en genieten van de mooie natuur. De gids zal je hier meer over vertellen net als over de medicinale planten die hier groeien. De lunch vind ook plaats in het park. Daarna brengt de chauffeur je naar de accommodatie van vannacht, een huisje in het midden van een theeplantage. Hier kun je in de omgeving van de berg genieten van een mooie zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 Via Luanti Village naar Sepilok

Vandaag reis je via Luanti Village naar Sepilok. Een echte reisdag dus. Luanti Village staat bekend om de visvangst en de bescherming daarvan. In de middag kom je aan bij je hotel in Sepilok en heb je de rest van de dag ter vrije besteding. (ontbijt en lunch)

Dag 13 Orang Utang opvang en transfer naar Bilit

Na het ontbijt breng je een bezoek aan Sepilok Orang Utang Opvang centrum. Hier vangen de ze gewonden of wees geworden orang oetangs op. Ze trainen ze zodat ze na een tijd zelfstandig weer terug de natuur in kunnen om verder te leven. Naar het Orang Utang Opvang centrum vind je het Sunbear conservation Centre, hier kun je de kleinste beer ter wereld bewonderen. Na een bezoek aan beide centra reis je verder naar je accommodatie van vannacht, een lodge midden in de natuur. Hier maak je in de na middag een boottocht over de rivier. (ontbijt, lunch en diner)

Sepilok orang-oetan opvang <br>
Sepilok orang-oetan opvang

Dag 14 Boottocht over Kinabatangan river

Vroeg in de ochtend maak je een boottocht over Kinabatangan rivier naar het Kelenanap-ossenboogmeer. Onderweg kan je diversie vogels spotten en andere dieren in het wild. Na de boottocht keer je terug naar de lodge en heb je de middag ter vrije besteding. Eventueel kun je een wandeling maken door het dorp met een gids of in de middag nog een boottocht maken. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15 Naar Danum Valley

Vandaar reis je verder naar Danum Valley, via Lahad Datu voor een verplichte registratie. In de middag kom je aan in de stad en je krijgt meteen een indruk van hoe de omgeving eruit ziet. Je maakt een korte wandeling door het regenwoud. Daarna ga je dineren in het hotel. In de nacht gaat het avontuur weer verder, je maakt een rit in een open auto op zoek naar nachtdieren. (ontbijt, lunch en diner)

Danum Valley<br>
Danum Valley

Dag 16 Verdere verkenning in Danum Valley

In de ochtend maak je een tocht door de jungle naar een berg, waarvan je een mooi panoramisch uitzicht hebt over het gebied. De middag heb je ter vrije besteding, je kunt nog een tocht maken of relaxen aan de Danum Rivier. In de nacht maak je weer een wandeling op zoek naar nachtdieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 17 Vlucht naar Kota Kinabalu

De ochtend is nog ter vrije besteding. Daarna brengt de chauffeur je naar de luchthaven van Lahad Datu voor de vlucht naar Kota Kinabalu. Op het vliegveld hier staat de chauffeur je op te wachten en brengt je naar het je hotel. Je verblijft de komende 4 nachten aan het strand. (ontbijt)

Dag 18 - 20 Ontspannen aan het strand in Kota Kinabalu

Je kunt 3 dagen heerlijk relaxed ontspannen aan het strand in Kota Kinabalu. Een heerlijke manier om je rondreis te eindigen. (ontbijt)

Dag 21 Terugvlucht

Helaas zit de rondreis door Borneo er al weer op. Je chauffeur komt je ophalen bij je hotel voor de terugvlucht. We hopen dat je een onvergetelijke tijd hebt gehad en dat je mooie herinneringen meeneemt. Als je niet kan wachten met het denken aan een nieuwe reis, zou je eens bij een van onze andere labels kunnen kijken; Singha Reizen, Indus Reizen of Sakura Reizen. (ontbijt)