De highlights van Borneo en west Maleisië

Tijdens deze 18 daagse rondreis op Borneo en West Maleisië bezoek je de highlights. Je verblijft in leuke budget en middenklasse hotels en geniet van een paar tropische stranddagen op Pangkor Island. Op Borneo ontmoet je de orang oetans en maak je twee prachtige boottochten op de Kinabatangan rivier. In west Maleisië bezoek je de wereldstad Kuala Lumpur, de theevelden van de Cameron Highlands en de UNESCO stad Penang.

Dag 1 Op naar Maleisië

De rondreis naar West Maleisië en Borneo gaat beginnen! Vertrekken kan vanaf iedere gewenste luchthaven zoals Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Bij het versturen van je reisvoorstel geven wij je altijd een optie voor een vlucht. Je hebt bij ons ook de vrijheid om zelf je vlucht te boeken.

Dag 2 Aankomst Kota Kinabalu

Hartelijk welkom op de luchthaven van Kota Kinabalu. In de aankomsthal word je warm ontvangen door de chauffeur. Hij is te herkennen aan het bordje met je naam erop en het logo van Mekong reizen. Na een korte kennismaking brengt de chauffeur je naar het eerste hotel.

Dag 3 Met de boot naar Coral Island

Vandaag kun je bijkomen van de vlucht op een tropisch eiland. Met de boot reis je naar Coral Island. Je kunt hier gaan snorkelen, wandelen in de jungle of heerlijk met een boekje op het strand genieten van het mooie uitzicht. De lunch is vandaag inbegrepen en in de middag word je weer met de boot teruggebracht naar het hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 4 Eerste kennismaking met de natuur van Borneo

Vandaag ga je kennismaken met het platteland van Sabah. In de ochtend word je opgehaald door de chauffeur en word je naar een dorpje gebracht. Onderweg stop je bij een lokale markt en een hangbrug. Bij het dorp word je begroet door de lokale gids die je laat kennismaken met het plattelandsleven en de lokale ambachten. Na de traditionele lunch ga je zelf verder op verkenning uit en heb je genoeg tijd om foto's te maken van de prachtige omgeving. Een duik nemen in de Kiulu rivier is natuurlijk ook mogelijk. (ontbijt en lunch)

Dag 5 Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag in Kota Kinabalu. De stad heeft leuke markten waar je zeer goed verse vis kunt eten. De stadsmoskee is zeker een aanrader, dit prachtige gebouw mag je ook als niet-moslim bezoeken. (ontbijt)

Dag 6 Kinabalu national park

Via een mooie route door de bergen met adembenemende vergezichten brengt de chauffeur je naar de Kinabalu berg, een van de hoogste bergen in Zuidoost Azië. Samen met een ervaren gids verken je de omgeving rondom de berg. Na de lunch brengt de chauffeur je naar je accommodatie van vannacht. Een huisje in het midden van theeplantages in de omgeving van de berg Kinabalu, je hebt hier een schitterende zonsondergang.

Prachtig uitzicht vanaf de berg! <br>
Prachtig uitzicht vanaf de berg!

Dag 7 Transfer naar Sepilok

Een lange reis vandaag naar Sepilok. De chauffeur haalt je in de ochtend op bij het hotel en de reis duurt ongeveer 5/6 uur. Het is een mooie route door de jungle en de bergen. Onderweg passeer je kleine dorpjes en lokale markten. Er is genoeg tijd om te stoppen voor een korte wandeling, lunch of een foto. (ontbijt)

Dag 8 Sepilok Orang Utang opvang centrum en boottocht op de Kinabatangan rivier

In de ochtend bezoek je het Sepilok Orang Utang opvang centrum. Hier worden orang oetans die wees zijn of gewond zijn geraakt opgevangen en voorbereid voor het terug plaatsen in de natuur. Hierna reis je verder de jungle in. Je slaapt vannacht middenin de natuur in een lodge. Voor het diner ga je op zoek naar wilde dieren tijdens een boottocht over de rivier. (ontbijt en diner)

Sepilok orang-oetan opvang <br>
Sepilok orang-oetan opvang

Dag 9 Een ontspannen dag bij de lodge

Vroeg op vandaag, nog voor het ontbijt maak je een cruise op de rivier voor het spotten van wilde dieren. Na het ontbijt kun je heerlijk relaxen bij de lodge. In de namiddag ga met een boot op verkenning in het park. Hier leven onder andere de Euarchontoglires en de neusaap. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Je vliegt door naar Kuala Lumpur. Je verblijft in Malaka

Na het ontbijt staat de transfer voor je klaar om je naar de luchthaven te brengen. In Kuala Lumpur staat de chauffeur op je te wachten voor de transfer naar Malaka. De rest van de dag kun je zelf invullen. Het gezellige centrum alvast verkennen of uitrusten bij het hotel. (ontbijt)

Malaka
Malaka

Dag 11 Een vrije dag in Malaka

Vandaag zelf op verkenning in Malakka. Malakka heeft een sfeervol centrum met prachtige historische gebouwen met veel Portugese en Nederlandse invloeden. Hier kun je heerlijk rondlopen en alvast wennen aan Maleisië. (ontbijt)

Dag 12 Transfer naar Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisië slaan we niet over tijdens deze reis. Het is een korte transfer naar de stad en de rest van de dag kun je zelf op ontdekking gaan. Er zijn veel wolkenkrabbers in Kuala Lumpur maar ook veel mooie oude gebouwen. Een wandeling door het centrum of een fietstocht is zeker een aanrader. Er zijn veel tempels, moskeeën en prachtige winkelcentrums. Buiten het centrum liggen de Batu grotten die ook zeker een bezoek waard zijn. In China Town heb je veel leuke kraampjes met heerlijke streetfood. In de avond kun je de reis afsluiten bij een rooftop bar met prachtig uitzicht over Kuala Lumpur. (ontbijt)

Dag 13 Kennis maken met de Orang Asli

Je bezoekt vandaag een dorpje van de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië. Bij het museum leer je meer over de geschiedenis en de culturele erfgoed. Na het bezoek aan het museum reis je verder naar het dorpje. Een bewoner van het dorp laat je kennismaken met de alledaagse activiteiten zoals het weven, houtsnijwerk en het bewerken van het land. Op de terugweg naar de stad bezoek je de Batu Caves. plek om te bezoeken. De grootste grot is 400 meter lang en 100 meter hoog, je bereikt deze via een trap met 272 treden. Onder aan de trap staat een enorm beeld van Murugan, de Hindoeistische oorlogsgod. Waarschijnlijk ga je ook nog de java aapjes zien, deze zitten vaak in en bij de grotten. (ontbijt)

De ingang van de Batu Caves <br>
De ingang van de Batu Caves

Dag 14 Naar de Cameron Highlands

Je laat de grote stad achter je en reist langzaam aan het koelere berglandschap in. De Cameron Highlands staat bekend om de theeplantages en de prachtige uitzichten. (ontbijt)

Dag 15 Cameron Highlands

In de ochtend word je bij je hotel opgehaald met de landrover door een ervaren naturalist. Je begint de dag met een tour door de thee plantage. Daarna ga je door naar het hoger gelegen bos van Gunung Brinchang. In dit regenwoud zijn medicinale planten te vinden waar je vandaag alles over kan leren. Verder kom je hier prachtige flora tegen, zoals orchideeën en kruidenplanten. Nadat je een theefabriek bezocht hebt, keer je terug naar je hotel. De namiddag heb je vrij te besteden. (ontbijt)


Cameron Highlands<br>
Cameron Highlands

Dag 16 Transfer naar Pangkor Island

De chauffeur brengt je naar de haven, vanaf hier vaar je met de lokale veerboot naar Pangkor Island. (ontbijt en diner)

Dag 17 en 18 Strandverblijf Pangkor Island

Dit eiland is gelegen aan de westkust en je kunt hier heerlijk relaxen aan de witte stranden. Je kunt een strandwandeling maken langs authentieke Maleise vissersdorpjes of heerlijke relaxen bij het hotel. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 19 Terugvlucht

Helaas de laatste dag van je rondreis door Maleisie is aangebroken. We brengen je naar Kuala Lumpur voor je vlucht terug naar huis. We hopen dat je een onvergetelijke tijd hebt gehad en dat je mooie herinneringen meeneemt. Als je niet kan wachten met het denken aan een nieuwe reis, zou je eens bij een van onze andere labels kunnen kijken; Singha Reizen, Indus Reizen of Sakura Reizen. (ontbijt)