De highlights van Borneo en west Maleisië

Tijdens deze 20 daagse rondreis op Borneo en West Maleisië bezoek je de highlights. Je verblijft in leuke budget en middenklasse hotels en geniet van een paar tropische stranddagen op Pangkor Island. Op Borneo ontmoet je de orang oetans, bezoek je verschillende bijzondere grotten en maak je twee prachtige boottochten op de Kinabatangan rivier. In west Maleisië bezoek je de wereldstad Kuala Lumpur, de theevelden van de Cameron Highlands en de UNESCO stad Penang.

Dag 1 Op naar Maleisië

De rondreis naar West Maleisië en Borneo gaat beginnen! Vertrekken kan vanaf iedere gewenste luchthaven zoals Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Bij het versturen van je reisvoorstel geven wij je altijd een optie voor een vlucht. Je hebt bij ons ook de vrijheid om zelf je vlucht te boeken.

Dag 2 Aankomst Kuching

Hartelijk welkom op de luchthaven van Kuching. In de aankomsthal word je warm ontvangen door de chauffeur. Hij is te herkennen aan het bordje met je naam erop en het logo van Mekong reizen. Na een korte kennismaking brengt de chauffeur je naar het eerste hotel.

Dag 3 Je bezoekt een Orang-oetan opvang

De stad Kuching<br>
De stad Kuching

Vandaag bezoek je het Semonggoh Orang Utan opvang. Deze opvang biedt tijdelijke zorg aan verlaten orang-oetans. De meeste dieren zijn gered uit gevangenschap of wees en worden hier getraind om te kunnen overleven in hun natuurlijke omgeving. Je maakt een wandeling en onderweg heb je kans om een orang-oetan tegen te komen. Onderweg naar het hotel bezoek je ook een lokale ambacht. (ontbijt)

Dag 4 Eerste kennismaking met de natuur van Borneo

Een bezoek aan het oudste Nationale Park in Sarawak kan niet ontbreken tijdens je rondreis. Het Bako Nationaal Park is niet groot maar wel erg divers, hier vind je ongeveer 25 soorten vegetatie. In het mangrovebos kun je de neusaap spotten. Verder kun je hier langstaart makaken, de zilverbladaap, en varanen tegenkomen. Na de lunch brengen we je terug naar het hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 5 Vlucht naar Mulu en het Mulu Nationaal Park

De rotsen van Mulu Nationaal Park<br>
De rotsen van Mulu Nationaal Park

In de ochtend vlieg je naar Mulu na aankomst brengt de chauffeur je naar het hotel. In de namiddag ga je samen met een gids op verkenning in het park. Je volgt een route over verhoogde planken naar de Deer en Lang grotten, deze grotten staan bekend als de grootste grotpassage ter wereld. Je komt langs een waterval en kunt spectaculaire stalagmieten en stalactieten bewonderen. Aan het begin van de avond zie je miljoenen vleermuizen uit de grot vliegen, een bijzondere bezienswaardigheid.(ontbijt)

Dag 6 Boottocht in het Mulu Nationaal Park

Vandaag maak je een boottocht door het Mulu Nationaal Park en bezoek je onder andere de Wind Cave, vernoemd naar de koele bries die door de grot waait. Een picknick lunch is vandaag inbegrepen. Na de lunch bezoek je een dorp van de Bungan Penan stam, je leert hier meer over de levensstijl en hun ambachtelijk erfgoed. (ontbijt en lunch)

Gunung Mulu<br>
Gunung Mulu

Dag 7 Op naar Kota Kinabalu

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor je vlucht naar de hoofdstad van de Maleisische staat Sabah, Kota Kinabalu. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt een bezoek brengen aan de Stadsmoskee of aan een van de markten. (ontbijt)

City Moskee in Kota Kinabalu<br>
City Moskee in Kota Kinabalu

Dag 8 Kinabalu National Park

Uitzicht vanaf de Kinabalu berg<br>
Uitzicht vanaf de Kinabalu berg

Via een mooie route door de bergen met adembenemende vergezichten brengt de chauffeur je naar de Kinabalu berg, een van de hoogste bergen in Zuidoost Azie. Samen met een ervaren gids verken je de omgeving rondom de berg. De gids kan je meer vertellen over de medicinale planten die hier groeien.(ontbijt en lunch)

Dag 9 Vlucht naar Sandakan en transfer naar Bilit

Na aankomst op de luchthaven in Sandakan staat de chauffeur voor je klaar en reis je door naar het Sepilok Orang Utang opvang centrum. Hier worden orang oetans die wees zijn of gewond zijn geraakt opgevangen en voorbereid voor het terug plaatsen in de natuur. Je leert vandaag ook meer over de Maleise beer in het Sunbear conservation Centre. Je slaapt vannacht middenin de natuur in een lodge. Voor het diner ga je op zoek naar wilde dieren tijdens een boottocht over de rivier. (ontbijt, lunch en diner)

Sepilok orang-oetan opvang <br>
Sepilok orang-oetan opvang

Dag 10 Een ontspannen dag bij de lodge

Vroeg op vandaag, nog voor het ontbijt maak je een korte wandeling door de jungle, samen met de gids ga je vogels spotten. Na het ontbijt kun je heerlijk relaxen bij de lodge. In de namiddag ga met een boot op verkenning in het park. Hier leven onder andere de Euarchontoglires en de neusaap. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Vandaag vlieg je door naar Kuala Lumpur

Na het ontbijt staat de transfer voor je klaar om je naar de luchthaven te brengen. Onderweg bezoek je de Gamantong grotten een de grootste vogelnest grot in Saba. (ontbijt)

Dag 12 Een vrije dag in Kuala Lumpur

De hoofdstad verken je gemakkelijk zelf<br>
De hoofdstad verken je gemakkelijk zelf

Vandaag kun je Kuala Lumpur zelf gaan verkennen. Het centrum van de stad kun je eenvoudig zelf met het openbaar vervoer bereiken. Lokale producten vind je op de Chow Kit markt en een bezoek aan de Masjid Moskee is ook een aanrader.(ontbijt)

Dag 13 Naar de Cameron Highlands

Je laat de grote stad achter je en reist langzaam aan het koelere berglandschap in. De Cameron Highlands staat bekend om de theeplantages en de prachtige uitzichten. Onderweg bezoek je de Batu Caves tempel, dit is de grootste en belangrijkste Hindoe tempel in Maleisië.(ontbijt)

Dag 14 Cameron Highlands

Na het ontbijt vertrek je de Cameron Highlands in. Je maakt een wandeling door het bemoste bos, de gids verteld je meer over de omgeving en zijn flora en fauna. Je bezoekt ook een theefabriek waar je alles leert over de verschillende soorten thee en hoe het gemaakt word.(ontbijt)

Cameron Highlands<br>
Cameron Highlands

Dag 15 Via Kuala Kangsar naar Penang

Straatbeeld in Penang<br>
Straatbeeld in Penang

Je bezoekt de oude stad van Kuala Kangsar. In deze stad zijn historische en architectonische gebouwen te bewonderen. Je kunt ook een van de mooiste moskeeën in Maleisië bewonderen, namelijk de Ubudiah moskee. In de middag kom je aan in de historische stad Penang. (ontbijt)

Dag 16 Penang

Penang
Penang

Het centrum van Georgetown verken je samen met een gids. Penang staat op de UNESCO werelderfgoed lijst naast dat het een hele kleurrijke stad is vind je hier ook een mooie mix van oude historische en nieuwe gebouwen. Je komt langs de liggende Boeddha en de Kek Lok Si tempel. Dit is de grootste Boeddhistische tempel van het land. Verder bezoek je een drijvend dorp en de straat van harmonie. In deze straat staan kerken, Chinese tempels, Moskeen en Hindu tempels naast elkaar.(ontbijt)

Dag 17 Transfer naar Pangkor Island

De chauffeur brengt je naar de haven, vanaf hier vaar je met de lokale veerboot naar Pangkor Island.(ontbijt en diner)

Dag 18 en 19 Strandverblijf Pangkor Island

Dit eiland is gelegen aan de westkust en je kunt hier heerlijk relaxen aan de witte stranden. Je kunt een strandwandeling maken langs authentieke Maleise vissersdorpjes of heerlijke relaxen bij het hotel. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 20 Terugvlucht

Helaas de laatste dag van je rondreis door Maleisie is aangebroken. We brengen je naar Kuala Lumpur voor je vlucht terug naar huis. We hopen dat je een onvergetelijke tijd hebt gehad en dat je mooie herinneringen meeneemt. Als je niet kan wachten met het denken aan een nieuwe reis, zou je eens bij een van onze andere labels kunnen kijken; Singha Reizen, Indus Reizen of Sakura Reizen. (ontbijt)