De highlights van Sarawak - Borneo

Tijdens deze complete Borneo rondreis van 13 dagen bezoek je de highlights van Sarawak, een van de Maleisische staten van Borneo. Je verblijft in goede en comfortabele hotels. Tijdens de rondreis maak je kennis met de vriendelijke bevolking en de mooie natuur die Borneo te bieden heeft.

- Goede middenklasse hotels
- Overnachten op unieke locaties
- Entreegelden inclusief

Dag 1 Vlucht naar Borneo

Vandaag begint de reis met een vlucht naar Borneo. Je rondreis kan beginnen! Je kunt van elke gewenste luchthaven vertrekken zoals Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Wij kunnen de vlucht voor je boeken maar je mag ook zelf de vlucht boeken.

Dag 2 Aankomst Kuching

Op de luchthaven van Kuching staat de chauffeur al op jullie te wachten. Hij is te herkennen aan een bord met jullie naam erop en het logo van Mekong Reizen. De chauffeur brengt je naar het hotel in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. (logies)

Dag 3 Sightseeing Kuching en bezoek Orang Utan opvang

De stad Kuching<br>
De stad Kuching

Vandaag bezoek je in de ochtend het Semonggoh Orang Utan opvang. Deze opvang biedt tijdelijke zorg aan verlaten orang-oetans. De meeste dieren zijn gered uit gevangenschap of wees en worden hier getraind om te kunnen overleven in hun natuurlijke omgeving. Je maakt een wandeling en onderweg heb je kans om een orang-oetan tegen te komen. Onderweg naar het hotel bezoek je ook een lokale ambacht. In de middag maak je een fietstocht langs de bekende highlights van Kuching. Zo bezoek je ook een lokale openluchtmarkt. Je maakt daarnaast ook een boottocht op de Sarawak rivier. (ontbijt)

Dag 4 Bako National Park

Vandaag breng je een bezoek aan het oudste Nationale Park in Sarawak, het Bako Nationaal Park. Het park is niet erg groot maar wel zeer divers, met ongeveer 25 soorten vegetatie. Zo kun je in het mangrovebos een neusaap spotten, en kun je de langstaart, de zilverbladaap en veranen ook tegenkomen. Na de lunch brengen we je terug naar het hotel. (ontbijt en lunch)

Sarawak
Sarawak

Dag 5 Op naar Tanjung Datu National Park

In de ochtend vertrek je naar Serabang, hier kom je rond de lunch aan en wordt de lunch verzorg door een lokaal gastgezin. Daarna reis je per boot naar Tanjung National Park. In de middag maak je een korte wandeling door het park. En kan je de rest van de middag zelf inplannen. In de avond maak je een nachtwandeling op zoek naar dieren in het wild. Eventueel kun je een bezoek brengen aan schildpadden die op het strand aan het broeden zijn (dit is mogelijk tussen april en september) met toestemming van de rangers. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Tanjung Datu National Park

Vandaag ga je weer op pad in Tanjung Datu National Pad. Je maakt vandaag een wandeling over het Pasir Antu Laut-pad. Je kunt op deze weg neushoorvogels, gibbons en gestreepte langurs tegenkomen. Je komt op een moment ook een strand en beekje tegen waar je een verfrissende duik kunt nemen en de natuur van een ander punt bewonderen. Je keert in de vroege middag terug bij het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Terug naar Kuching

De ochtend is ter vrije besteding in Tanjung Datu National Park. Daarna maak je een boottocht naar Serabang, hier lunch je bij een lokaal gezin. Daarna brengt de chauffeur je terug naar je hotel in Kuching. (ontbijt en lunch)

Kuching
Kuching

Dag 8 Transfer naar Nanga Sumpa

In de ochtend reis je naar Batang Ai-reservoir en Lachau Bazaar. Hier maak je een korte stop om de stad en de bevolking te ontmoeten. Je hebt een vroege lunch in een plaatselijke koffieshop. Je reist daarna verder naar Batang Ai-meer waar je op een boot stapt op weg naar Nanga Sumpa. Hier kom je in de middag aan. Na het diner bezoek je het longhouse van Nanga Sumpa, hier ontmoet je de gemeenschap en leer je meer over de cultuur en proef je de lokale rijstwijn. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Verdere verkenning Nanga Sumpa

Vandaag stap je op de boot op weg naar de Enseluai-waterval. Hier heb je de tijd om je lekker te ontspannen aan het strand of te zwemmen in de regenwoud omgeving. Er wordt een BBQ-lunch gereserveerd aan de rivier. In de middag ga je terug naar de lodge. De rest van de dag is ter vrije besteding. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Transfer terug naar Kuching

Na het ontbijt in de lodge stap je op de boot terug naar Kuching. Onderweg wordt er een stop gemaakt voor een lunch. In de middag kom je aan in Kuching. (ontbijt en lunch)

Dag 11 Vlucht naar Mulu en het Mulu National Park

De rotsen van Mulu Nationaal Park
De rotsen van Mulu Nationaal Park

In de ochtend vlieg je naar Mulu na aankomst brengt de chauffeur je naar het hotel. In de namiddag ga je samen met een gids op verkenning in het park. Je volgt een route over verhoogde planken naar de Deer en Lang grotten, deze grotten staan bekend als de grootste grotpassage ter wereld. Je komt langs een waterval en kunt spectaculaire stalagmieten en stalactieten bewonderen. Aan het begin van de avond zie je miljoenen vleermuizen uit de grot vliegen, een bijzondere bezienswaardigheid. (ontbijt)

Dag 12 Mulu National Park

Vandaag gaat de verkenning in Mulu National Park. Je maakt een boottocht en bezoekt onder ander Wind Cave. Deze grot is vernoemd naar de koele bries die er door heen waait. De lunch is vandaag in de vorm van een picknick en inbegrepen. Na de lunch bezoek je een dorp van de Bungan Penan stam, je leert hier meer over de levensstijl en hun ambachtelijk erfgoed. (ontbijt en lunch)

Gunung Mulu<br>
Gunung Mulu

Dag 13 Terugvlucht

Je reis door Borneo zit er helaas al weer op. De chauffeur haalt je op bij het hotel en brengt je naar de luchthaven voor je terugvlucht. We hopen dat je een leuke rondreis hebt gehad en ontvangen je graag als gast bij een van onze andere labels; Singha Reizen, Indus Reizen of Sakura Reizen. (ontbijt)