Best of Myanmar

Tijdens deze complete rondreis van 15 dagen bezoek je de highlights van Myanmar. Je verblijft in goede middenklasse hotels vaak met zwembad. De koloniale sfeer proeven in Kalaw, cultuur snuiven in Bagan en de prachtige natuur van het Inle meer zijn onderdeel van deze complete Myanmar rondreis. Je kunt de reis ook nog uitbreiden met drie nachten strand in Ngapali.

- Goede middenklasse hotels (vaak met zwembad)
- Entreegelden zijn inbegrepen

Dag 1 Vertrek naar Myanmar

De vakantie gaat beginnen met de vlucht naar Mandalay. Je komt hier de volgende dag aan en kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel. Laat je het ons weten waar je voorkeur naar toe gaat?

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven

Op de luchthaven staat de chauffeur en gids op je te wachten. Je hebt een visum nodig om Myanmar te kunnen bezoeken. Dit kan je makkelijk online aanvragen. Zodra je de douane bent gepasseerd en de koffers hebt opgehaald zie je de gids met een naambordje staan wachten. Hij valt niet te missen! De chauffeur brengt je naar het hotel in Mandalay en de rest van de dag kun je zelf invullen.

Dag 3 Een eerste verkenning met Mandalay

Na het ontbijt komt de gids je ophalen en de dag begint met een bezoek aan de Mahamuni Pagode. Dit is een van de meest heilige plekken van Myanmar. Het is een rijkversierde tempelcomplex met een vier meter hoge Boeddhabeeld dat is versierd met goud en juwelen. Na het bezoek aan de pagode steek je de rivier over naar Sagaing. Saigang is het religieuze centrum van Myanmar met veel kloosters en tempels. Er wonen hier maar liefst 3000 monniken en er zijn 100 meditatiecentra. Je bezoekt hier een paar pagodes voordat je verder loopt naar een lokale markt. Je kunt hier diverse lokale ambachten bewonderen. Op enkele kilometers ten zuiden van Mandalay bezoek je de bekende U Bein Brug. De U Bein Brug is ruim een kilometer lang en volledig opgetrokken uit teakhout. Het is de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld! Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de omliggende boerderijen en het water. (ontbijt)

Dag 4 Vlucht naar Bagan, je verblijft in typisch traditioneel dorpje

Je vliegt in de ochtend naar Bagan. De chauffeur staat op de luchthaven op je te wachten en brengt je naar de pier. Met de boot vaar je over de rivier naar het koloniale havenstadje Salay. Salay is een slaperig stadje met koloniale charme. Je komt hier rond de lunch aan en bezoekt een prachtig koloniaal gebouw aan de rivier. Het koloniale huis is tegenwoordig een museum en je krijgt hier een goede indruk van de geschiedenis van Salay. Na de lunch maak je een wandeling door het dorp en onderweg passeer je kloosters, pagodes en koloniale gebouwen. De chauffeur brengt je naar Magyeekan waar je in een eenvoudig guesthouse overnacht. Magyeekan is een klein dorpje en de gastfamilie zal zorgen dat het je aan niks ontbreekt. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Terug naar Bagan voor een kookworkshop!

In de ochtend kun je nog een wandeling maken in het dorp voordat de chauffeur je terug naar Bagan brengt. Bagan staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks! In Bagan staan namelijk zo’n 4400 tempels. Je bezoekt de grottempel Wetkyi-In Gubyaukgyi waar je prachtige muurschilderingen hebt. Bij de gouden stupa van de Shwezigon pagode krijg je een eerste goede indruk van de rijke geschiedenis van Bagan. Bij een lokaal restaurant volg je een kookworkshop. Je krijgt uitleg over de keuken van Myanmar, typische eetgewoonten en gaat zelf ook aan de slag! Na de lunch ga je naar de Ananda tempel en ga je met paard-en-wagen naar de hoogste tempel in Bagan, de Thatbyinnyu. Je sluit de dag af met een prachtige zonsondergang! (ontbijt en lunch)

Dag 6 Cruise op de rivier en lokale markt

Je begint vandaag met een bezoek aan de kleurrijke Nyaung Oo markt waar de lokale bevolking elke dag samen komt voor de handel in producten. Hierna kun je nog meer tempels bezoeken maar je kunt er ook voor kiezen om terug te gaan naar het hotel voor wat ontspanning. In de namiddag reis je naar het dorpje Minnanthu. Met de boot vaar je over de Irrawaddy rivier en kun je genieten van het prachtige uitzicht op de tempels van Bagan, de kleine dorpjes en de vissers. (ontbijt)

Dag 7 Een vrije dag in Bagan

Vandaag een vrije dag in Bagan. Heerlijk relaxen bij het hotel of juist nog een dag op verkenning gaan. Er is nog genoeg te doen in de omgeving. De ballonvlucht bij zonsopkomst boven de tempels van Bagan wordt vaak gezien als een van de bijzonderste activiteiten die je in Azië kunt doen. (ontbijt)

Maak een ballonvlucht boven Bagan<br>
Maak een ballonvlucht boven Bagan

Dag 8 Vlucht naar Heho en transfer naar Kalaw

Je vliegt vandaag naar Heho en vanaf hier reis je verder naar Kalaw. Onderweg stoppen we bij de Pindaya grotten. In de grotten zie je tussen de stalactieten en stalagmieten wel duizenden Boeddha beelden staan. Een indrukwekkend gezicht! Je maakt hierna een korte wandeling door een dorpje waar je een goede indruk krijgt van het leven op het platteland. Je reist vanaf hier door een heuvelachtig landschap verder naar Kalaw. Kalaw is een koloniaal stadje met een fijne sfeer. Doordat Kalaw iets hoger ligt is het ook wat koeler dan in andere delen van Myanmar. (ontbijt)

Dag 9 Ochtendwandeling en transfer naar het Inle meer

In de ochtend maak je een mooie wandeling door Kalaw. Je bezoekt een 500 jaar oude pagode met een bamboe Boeddhabeeld. Tijdens de wandeling zie je veel koloniale huizen en passeer je de markt van Kalaw. Hier zie je de bergvolkeren samen komen. Na het proeven van wat lokale snacks loop je verder naar de Thein Taung Pagode. Op de top van de heuvel ligt een klooster en hier kun je even uitrusten voordat je verder loopt. Na de wandeling reis je verder naar het Inle meer. (ontbijt)

Op de markt in Myanmar<br>
Op de markt in Myanmar

Dag 10 Boottocht op Inle meer

Vandaag een heerlijke dag in de natuur! Met een privé boot ga je het Inle meer verkennen. Tijdens de boottocht zie je huizen op palen staan waar de Intha wonen, de drijvende tuinen en je ziet de vissers aan het werk. Je bezoekt de ochtendmarkt en ziet hier de bergvolkeren samen komen voor de handel in producten. Via een klein kanaal vaar je naar een dorpje van de Pa-oh. Te voet wandel je door het dorp naar de top van een heuvel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het meer. Je sluit de dag af met een bezoek aan de Phaung Daw Oo Pagode. (ontbijt)

Dag 11 Een vrije dag bij het Inle meer

Vandaag kun je rustig aan doen. Even bijkomen in het hotel en de eerste indrukken van de reis laten bezinken. Je kunt er ook voor kiezen om de omgeving van het meer verder te verkennen. Misschien nog een boottocht of een wandeling in de bergen? (ontbijt)

Dag 12 Vlucht naar Yangon

Je reist vandaag naar Yangon. De vlucht vertrekt in de ochtend zodat je in de middag nog de stad kunt verkennen. Na het inchecken in het hotel komt de gids je ophalen en bezoek je de Shwedagon Pagode. De belangrijkste Boeddhistische tempel van het land. De rest van de dag kun je zelf verder invullen. (ontbijt)

Dag 13 Te voet Yangon verkennen

Met de lokale gids ga je vandaag Yangon te voet verkennen. Tijdens de wandeling krijg je een goede indruk van het leven in de grote stad. Je passeert verschillende markten, winkels en het koloniale centrum. Je bezoekt enkele bezienswaardigheden zoals het stadshuis, het oude treinstation en de Sule Pagode. In de avond bezoek je de Botahtaung Pagode. (ontbijt)

Dag 14 In de ochtend ga je met de gids Yangon verder verkennen

Je bezoekt de Kyaukhtatgyi pagode waar een 70 meter lange liggende Boeddha bevindt. Hierna bezoek je Kandawhyi park, een van de groenste plekken in Yangon. Hier zie je de bijzondere Karaweik Barge met het uitgestrekte meer met uitzicht op Shwedagon. Bij een plaatselijk theehuis trakeren we je op een kopje thee en een locale snack. De middag kun je zelf verder op verkenning. (ontbijt)

Dag 15 Terugvlucht

De vakantie is voorbij en je wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. (ontbijt)


Tropische strandverlenging in Ngapali

Deze reis kun je verlengen met drie nachten strand in Ngapali. In de wintermaanden van november – april kun je hier heerlijk genieten aan het strand. In de zomermaanden is er te veel regen en zijn veel hotels gesloten. Kies je voor de verlenging dan vlieg je op dag 15 naar Ngapali en op dag 18 terug naar Yangon voor de terugvlucht.