Vietnam rondreis met het hele gezin

Een Vietnam rondreis met de kinderen die in twee weken de highlights aandoet en waarbij je ook enkele dagen kunt genieten van tropisch strand. Tijdens de 16 dagen Vietnam rondreis met het gezin kan het. Alle hotels hebben een zwembad. Avontuur genoeg ook trouwens: Kajakken bij Halong Bay en fietsen door de Mekong delta. Da's genieten voor het hele gezin!

Dag 1 Vertrek naar Vietnam, je rondreis is begonnen!

Vandaag begint je familie rondreis naar Vietnam op de luchthaven van Amsterdam, Brussel of misschien wel Frankfurt. Vluchten naar Hanoi zijn soms rechtstreeks maar vaker met een overstap. Je komt morgen pas aan in Hanoi.

Dag 2 Hanoi, een levendige start van je reis

Op de luchthaven van Hanoi regel je eenvoudig je 'visum on arrival'. De benodigde invitation letter voor de 'on arrival visum' zit bij ons in begrepen in het arrangement. De kosten voor het visum zelf voldoe je in USD op de luchthaven. (Die moet je dus niet vergeten mee te nemen:) Je chauffeur, met naambordje, staat in de ontvangst hal. Naar je hotel is ongeveer drie kwartier rijden. Je eerste hotel tijdens deze Vietnam rondreis ligt in de wijk Pho Phuong. Hier liggen de 36 straten, de straten met oude gilden. Het is een wijk met veel winkeltjes en restaurants en je zit hier al direct de eerste avond midden tussen de backpackers en de lokale bevolking van Hanoi.

In Hanoi is de riksja wel erg handig! Zo zie je snel best wel veel van de stad.
In Hanoi is de riksja wel erg handig! Zo zie je snel best wel veel van de stad.

Dag 3 Er is genoeg te beleven in Hanoi

In de oude wijk Pho Phuong wordt je gewoon op straat geknipt.<br>
In de oude wijk Pho Phuong wordt je gewoon op straat geknipt.

Vandaag kun je zelf Hanoi verder verkennen. Als je het leuk vindt kun je een riksja huren, wel even goed afdingen. Een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh breng je al vroeg in de ochtend als je tenminste het mausoleum ook in wilt. Achter het mausoleum ligt ook het presidentieel paleis en de oude paalwoning van Ho Chi Minh. Als je van cultuur houdt is de tempel van de literatuur een aanrader. Een wandeling door de oude wijk Pho Phuong met de 36 straatjes met gilden en rondom het Hoan Kiem meer geeft je al best veel indrukken. Neem je ook de Dong Xuan markt mee tijdens je wandeling door de oude stad? (Logies en ontbijt inbegrepen)

Dag 4 Vandaag vaar je Halong bay in!

Je rit naar Halong bay duurt ongeveer drie uur, onderweg stop je bij een typische Vietnamese winkel/restaurant. Hier kun je even iets drinken. Je reist in een busje van Garden Bay Cruise samen met de andere gasten van hun boot. Nog voor de middag komen we aan bij de haven waar je aan boord van je jonk gaat. Terwijl we de haven uitvaren serveert de crew je een heerlijke lunch en krijg je uitleg over het leven aan boord. Je bezoekt de surprise grot en hebt de gelegenheid om te zwemmen of te kajakken. Uiteraard kun je ook gewoon alleen maar genieten van het mooie Halong bay. Heb je nog energie dan kun je na het diner nog vissen met de bemanning. (ontbijt, lunch en diner)

De bootjes met koopwaar komen langs en soms koopt de bemanning vers fruit voor het ontbijt.
De bootjes met koopwaar komen langs en soms koopt de bemanning vers fruit voor het ontbijt.

Dag 5 Afscheid van Halong bay en met de nachttrein naar Hue

De ene na de andere berg steekt zijn kop op uit het water bij Halong bay.
De ene na de andere berg steekt zijn kop op uit het water bij Halong bay.

Vandaag kun je vast deelnemen aan een vroege yoga les op het bovendek. Na je ontbijt maak je vast je hut leeg en als we dat gisteren nog niet gedaan hebben bezoeken we een floating village. Daarna varen we terug naar de haven en serveert de bemanning je een overheerlijke lunch. Tussen vier en half vijf ben je dan weer in Hanoi waar aan het begin van de avond je trein naar Hue vertrekt. Je slaapt in een soft sleeper cabin, die heeft vier bedden. (ontbijt en lunch)


Dag 6 Op bezoek bij de keizer in Hue

Hue is de stad waar cultuur het programma bepaalt. We laten je de Citadel van de keizer zien en je wandelt de verboden stad in. Een stukje buiten de stad liggen de keizerlijke tombes, je bezoekt er één, bijvoorbeeld die van Emperor Tu Duc of Emperor Minh Mang. In de middag staat een tocht met een drakenboot op de parfum rivier naar de Pagoda van Thien Mu gepland. Als er nog tijd over is kunnen we je ook nog meenemen naar de Dong Ba markt, een echte lokale markt waar je lokale lekkernijen kunt proeven. Om de hoek bij je hotel aan de kant van de rivier waar de meeste toeristen hotels liggen heb je een straatje met veel leuke restaurants. Je zult er vast een vinden die iets lekkers heeft voor iedereen. (ontbijt)

Dag 7 Over de Ho Chi Minh route naar Hoi An

Smiling Boeddha bij de tempel op de marmerbergen
Smiling Boeddha bij de tempel op de marmerbergen

Vandaag ga je met je chauffeur en een gids op pad naar Hoi An. In Da Nang stoppen we om te lunchen en als je wilt kun je er het Cham museum bezoeken. Champa was het oude Khmer koninkrijk dat de basis vormt voor wat later Vietnam is geworden. (het land van de Viet mensen) Voordat je in Da Nang komt passer je de mooie Hai Van pas en de mooie stranden van Lang Co. Hoi An is een leuke stad met een aantrekkelijke sfeer. Je hebt er een mengelmoes van Chinese, Japanse en Franse bouwstijlen. Deze zijn erg goed bewaard gebleven. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. Hoi An staat ook bekent vanwege de vele kleermakers, dit is dus de plek om je garderobe uit te breiden. (ontbijt)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 8 Met je gezin op de boot naar Cu Lao Cham

We komen je al vroeg ophalen vandaag om je naar de tropische eilanden voor de kust van Hoi An te varen. Je reist met de andere gasten voor deze excursie naar de boot. Naast de lokale pont zal dat ook met een speedboot zijn. We laten je wat highlights van het eiland zien, zo bezoek je een media project, een vissersplaats en de Ha Tang pagode. Ook de lunch is vandaag inbegrepen en uiteraard is er tijd om te zwemmen en te relaxen op een tropisch strandje. We zijn in de loop van de middag weer terug zodat je ook nog voldoende tijd hebt om door het oude centrum van Hoi An te lopen. Dat is later op de middag en 's avonds op z'n leukst. Je hebt er veel restaurants en leuke winkeltjes in de historische panden. (ontbijt en lunch)

De Japanse brug in Hoi An
De Japanse brug in Hoi An

Dag 9 Op weg naar de tropische stranden van Mui Ne

De chauffeur haalt je op en brengt je naar de luchthaven van Da Nang. Wij boeken het ticket voor je naar Ho Chi MInh city. Het zit in de prijs van je Vietnam rondreis. Op de luchthaven staat weer een andere chauffeur op je te wachten en rijdt je naar Mui Ne. Dit ligt op zo'n vier uur rijden van Ho Chi MInh city direct aan de kust. (ontbijt)

Dag 10 Mui Ne, tropisch paradijs en zandduinen

Mui Ne strand
Mui Ne strand

In Mui Ne tref je ongerepte palmstranden aan. Wist je dat dit de plek is in Vietnam waar de minste regen valt? Naast een fijn zwembad heb je hier ook de blauwe zee direct voor de deur. Mui Ne is een gezellig en levendig plaatsje met ruim voldoende leuke restaurantjes om iedere avond weer iets nieuws te proberen. Te noorden van Mui Ne liggen enorme zandduinen. Je laat je er eenvoudig met ene taxi heen brengen en kunt er zelfs met een slee van de duinen af. (ontbijt)

Dag 11 t/m 12 geniet het hele gezin aan zee

Strand verblijf Mui Ne. (ontbijt)

Dag 13 Op naar het bruisende Ho Chi Minh city

Tijdens deze rondreis Vietnam verblijf je maar kort in de wereldstad Ho Chi Minh. Niet omdat de stad niet leuk of aantrekkelijk overigens. We hebben gekozen voor een mix van rust en actie. Heb je nog zin om enkele highlights te bekijken? Vertrek dan vroeg naar Saigon. Je kunt bijvoorbeeld het postkantoor en de ernaast gelegen Kathedraal bekijken om de franse invloed van de stad op te snuiven. Een lokale eet ervaring doe je op als je in de avond de Benh Thanh markt bezoekt. (ontbijt)

Het enorme 'Franse' postkantoor in het centrum van Ho Chi Minh city (Saigon)
Het enorme 'Franse' postkantoor in het centrum van Ho Chi Minh city (Saigon)

Dag 14 Durf jij slangenwijn te drinken in de Mekong delta?

In één van deze huisjes leren ze je rijstwafels maken en kan je vader slangen-wijn proeven ;)
In één van deze huisjes leren ze je rijstwafels maken en kan je vader slangen-wijn proeven ;)

Je Vietnam rondreis doet in het zuiden ook de Mekong delta aan. Vandaag rijden we je erheen. Bij aankomst stap je over op de boot en vaar je op de overweldigende Mekong Rivier. Je verblijft op één van de kleine eilanden in delta en maakt in de namiddag een mooie fietstocht. Onderweg stop je bij een mooie tempel en bezoek je kleine bedrijfjes waarbij je lokale ambachten kunt bewonderen. Denk je trouwens dat je vader slangen-wijn durft te proeven? (ontbijt en diner)

Dag 15 Je bezoekt de drijvende markt en hierna word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht

In de ochtend vaar je met de boot naar de drijvende markt van Cai Be. Hier zie je de lokale bevolking samen komen om handel te drijven. Wij raden aan om in de avond pas terug naar huis te vliegen zodat je genoeg tijd hebt om de markt te bezoeken. We zorgen dat je tijdig op de luchthaven bent voor je terugvlucht.