Drie weken Noord en Zuid Vietnam verkennen in luxe

Tijdens deze luxe Vietnam rondreis van drie weken laten we je de highlights van Vietnam zien. Je bezoekt tijdens je vakantie uiteraard Halong Bay. Je maakt een trekking bij Sapa en bezoekt er de markten. Het keizerlijk Hue en het mooie Hoi An slaan we, evenals de Mekong delta, uiteraard niet over. Het ontbreekt je aan weinig tijdens de luxe Vietnam rondreizen in het aanbod van Mekong reizen. Om de markten in het noorden bij Sapa te bezoeken dien je op zondag te vertrekken.

Dag 1 Je Vietnam vakantie begint!

Je luxe Vietnam rondreis begint met de vlucht naar Hanoi. Je komt hier de volgende dag aan. Je hebt altijd een tussenstop en kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel.

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar de stad

Je komt vandaag aan in de hoofdstad van Vietnam. Je chauffeur ontmoet je in de ontvangsthal, hij wacht daar op je met een bordje met je naam erop. Vanaf de luchthaven naar je hotel is ongeveer drie kwartier rijden. We boeken een hotel dichtbij het centrum.

Dag 3 Sightseeing en lokale gerechten proeven

De oude wijk Pho Phuong kun je in een riksja verkennen
De oude wijk Pho Phuong kun je in een riksja verkennen

We laten je vandaag kennismaken met Hanoi. Je begint met een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh in de volksmond geliefd oompje Ho genoemd. vervolgend lopen we naar het presidentieel paleis en het huis van Ho Chi Minh. Ook de één zuilige Pagode (Chua Mot Cot) ligt hier dicht bij. Wil je nog meer weten over het leven van Ho Chi Minh bezoek dan het museum. Het perspectief van de presentatie is dat van de Vietnamezen! Ook bezoek je de tempel van de Literatuur. In de middag kun je zelf de stad verder verkennen en in de avond nodigen we je uit voor het diner. Je loopt met de gids door de oude wijk en leert er veel van het leven achter de voorgevels. Het is verbazingwekkend om te zien hoe diep en smal de huizen zijn. Je gaat vanavond verschillende streetfood gerechten proeven. We sluiten de avond af met een typisch Vietnamese Egg Coffee. (ontbijt en diner)

Dag 4 Een vrije dag in Hanoi

Er is nog genoeg te zien in Hanoi! In het Etnologisch museum kun je vast inspiratie opdoen om de stammen uit het noorden uit elkaar te houden. Had je gisteren ook al de Sint Jozef kathedraal bezocht in de buurt van het Hoan Kiem meer, een soort kleine Notre Dame? Een dagje ontspannen bij het hotel is natuurlijk ook mogelijk. Je luxe hotel heeft een heerlijk zwembad op het dak met een prachtig uitzicht. (ontbijt)

Dag 5 Je reist vandaag naar het noorden

In de ochtend word je bij het hotel opgehaald door een luxe bus. Je reist in ongeveer 6 uur naar Sapa en komt hier rond de lunch tijd aan. Je hotel ligt in het centrum van Sapa en je kunt in de middag alvast op verkenning gaan. (ontbijt)

Dag 6 Je eerste verkenning van het hoge noorden rondom Sapa

Na het ontbijt gaat de eerste wandeltocht beginnen. Je wandelt vandaag ongeveer de halve dag naar Giang Ta Chai. Onderweg passeer je verschillende dorpjes van de Hmong en de Day. Giang Ta Chai is een dorpje van de Rode Dao. Het uitzicht over de rijstterrasvelden tijdens de wandeling is spectaculair en er is genoeg tijd voor foto's of voor een korte stop. (ontbijt en lunch)

Tijdens de trekking maak je makkelijk contact met de lokale bevolking
Tijdens de trekking maak je makkelijk contact met de lokale bevolking
De bergvolken rondom Sapa ga je zeker ontmoeten
De bergvolken rondom Sapa ga je zeker ontmoeten

Dag 7 Trekking door het berggebied op zoek naar de bergvolkeren van Vietnam

Ook vandaag maak je een mooie wandeling van een halve dag. Je wandelt vandaag via een onverharde weg naar het Zwarte Hmong dorpje Ma tra. Na een korte stop in het dorpje wandel je verder door de rijstvelden naar Ta Phin. Het uitzicht vandaag is ook prachtig en in Ta Phin ontmoet je de rode Dao die bekend staan vanwege het weven (ontbijt en lunch)

Dag 8 Je bezoekt de Bac Ha markt en Trung Do. In de avond met de nachttrein naar Hanoi

Bac Ha is de grootste markt in de regio. Op elke zondagmorgen is het hier het domein van de vele verschillende etnische groepen. Flower H'mong, Phu La zwart Dao, Tay en Nung minderheden verzamelen zich hier voor de handel. Je hebt ruim de tijd om de markt te verkennen. Hierna rijden we naar Trung Do waar je een wandeling maakt door het dorp. Als erg genoeg water in de rivier staat dan maak je een boottocht door de prachtige omgeving. Staat het water niet hoog genoeg dan maak je een wandeltocht langs de rivier. Hierna reis je naar het treinstation. We zorgen dat er bij een hotel bij het treinstation een dagkamer beschikbaar is zodat je even kunt opfrissen voor vertrek (ontbijt)

De Bac Ha markt is op zondag een kleurrijke gebeurtenis
De Bac Ha markt is op zondag een kleurrijke gebeurtenis

Dag 9 Transfer naar Halong Bay en eerste verkenning van de baai

Het leven bij Halong bay speelt zich op en rondom het water af
Het leven bij Halong bay speelt zich op en rondom het water af

Om 05.00 uur wacht de chauffeur je op het station op en brengt je naar het hotel waar je kunt opfrissen. Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel en reis je naar Halong Bay. Daar stap je over op je jonk en je verblijf aan aan boord begint met de veiligheidsinstructies. Tijdens de lunch vaart de luxe boot de haven uit en krijg je een eerste goede indruk van deze bijzondere omgeving. In de namiddag bezoek je de Surprise Cave. Voor het diner is er aan boord een kookles. Na het diner is er een happy hour op het bovendek en kun je met een cocktail in de hand genieten van deze bijzondere omgeving. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Deze ochtend geniet je nog verder van Halon Bay. Transfer Hanoi en vlucht naar Hue

De ochtend start vroeg op het water met koffie, thee en broodjes. Als je wilt kun je Tai Chi les volgen op het bovendek. Rond 7:45 uur start een wandeltocht naar Titov Beach Island waar we naar de top klimmen voor een prachtig uitzicht. Na de klim is er tijd over om te relaxen op het strand en een duik nemen. Terug aan boord is het tijd voor opfrissen en een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief traditionele Vietnamese noedels (Pho). We beginnen aan de terugtocht en rond 11.00 uur verlaat je het jonk. Vervolgens zal onze chauffeur (vaak spreekt hij geen of beperkt Engels) je naar de luchthaven brengen voor de vlucht naar Hue. (ontbijt en lunch)

Eén van de vele mooie baaien van Halong bay
Eén van de vele mooie baaien van Halong bay
Je maakt een traditionele boottocht op de parfumrivier - Mekong Reizen
Je maakt een traditionele boottocht op de parfumrivier - Mekong Reizen

Dag 11 Cultuur snuiven in Hue!

Je gaat vandaag met de gids Hue verkennen. Je bezoekt de verboden stad in de Citadel. Deze kleine stad binnen de stad zelf was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie en was niet toegankelijk voor het gewone volk. Hierna stap je over op een drakenboot en vaar je op de parfum rivier naar de Thien Mu Pagode, de oudste pagode in Hue. Vervolgens rijden we naar de keizerlijke graven en bezoek je de tombe van keizer Khai Dinh. (ontbijt)

Dag 12 Vandaag verken je Hue en de omgeving op eigen gelegenheid

Hue is een levendige en flinke stad aan de parfum rivier. Lopend over de brug over de rivier heb je goed zicht op de beide stadsdelen. Bezoek ook eens de overdekte markt naast de rivier in het oude stadsdeel nabij de Citadel en je zult merken dat hier niet veel toeristen komen. In het deel van de stad waar ook je hotel ligt liggen ook de meeste restaurants. In Hue is het heel eenvoudig om een leuk restaurantje voor de avond te vinden. Je kunt natuurlijk ook vandaag fietsen huren als het je gisteren goed bevallen is, wist je dat ook de zee met de fiets te bereiken is? Je kunt uiteraard ook nog een keer naar de Citadel fietsen en het complex verder verkennen. (ontbijt)

De Citadel van Hue is een door UNESCO beschermde site  - Mekong Reizen
De Citadel van Hue is een door UNESCO beschermde site  - Mekong Reizen

Dag 13 Tijdens de rit van Hue naar Hoi An zul je je niet snel vervelen, er is genoeg te zien onderweg

Hoi An is een plaatsje met Franse en Japanse invloeden - Mekong Reizen
Hoi An is een plaatsje met Franse en Japanse invloeden - Mekong Reizen

Vandaag vervolg je je Vietnam rondreis met een bezoek aan Hoi An. Onderweg stoppen we uiteraard om te lunchen en nog iets te zien. Da Nang is daar een prima plek voor, daar bezoek je ook het Cham museum. Dit is een eeuwenoude cultuur uit de regio Cambodja en Vietnam. Je zit hier dan ook op een erg smal deel van Vietnam en niet ver van Cambodja af. De rit over de The Hai Van Pass is een hele mooie. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. (ontbijt)

Dag 14 Dag ter vrije besteding

In de omgeving van Hoi An kun je makkelijk meerdere dagen verblijven. Hoi An ligt dicht bij de kust. Hou je van het strand dan ben je op een gehuurde scooter of fiets zo aan de zee. Ook een taxi zal je enorm in prijs meevallen. 's Avonds bezoek je het beste de oude stad Hoi An. Aan restaurants en winkeltjes geen gebrek. Het is één van onze favoriete plaatsen tijdens vakantie in Vietnam. (ontbijt)

Aan kleurrijke winkeltjes is in Hoi An geen gebrek - Mekong Reizen
Aan kleurrijke winkeltjes is in Hoi An geen gebrek - Mekong Reizen
Rondom de haven van Hoi An liggen gezellige restaurantjes
Rondom de haven van Hoi An liggen gezellige restaurantjes

Dag 15 Relax dag in Hoi An

Ook in Hoi An kun je eenvoudig met de fiets de omgeving verkennen. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Heb je al de Japanse of Chinese tempels in de stad bezocht? (ontbijt)

Dag 16 Je vliegt vandaag van Da Nang naar Ho Chi Minh in het zuiden van Vietnam

Vietnam is een lang gestrekt land en om tijd te besparen vliegen we je naar Ho Chi Minh. Je chauffeur haalt je op en brengt je naar Da Nang waar je op de vlucht naar Ho Chi Minh stapt. Ook daar staat de chauffeur op je te wachten en brengt je naar het hotel in deze enorme stad. We horen vaak dat gasten even moeten wennen aan de drukte. Backpackersstreet is dan een goede plek om naar toe te gaan voor het vinden van een leuk restaurant.

Backpackers street in HCM city<br>
Backpackers street in HCM city
Oude Amerikaanse vliegtuigen midden in Ho Chi Minh<br>
Oude Amerikaanse vliegtuigen midden in Ho Chi Minh

Dag 17 Sightseeing Ho Chi Minh

Je gaat vandaag een halve dag met de gids op pad in Ho Chi Minh. Je bezoekt het oorlogsmuseum waar je een goed beeld krijgt bij hoe de Vietnamezen kijken naar het jarenlange conflict tussen Noord en Zuid Vietnam en de Amerikaanse inmenging. Daarnaast bezoek je het Independence palace en de Notre Dam Cathedraal. (ontbijt)

Dag 18 We brengen je vandaag naar de Mekong Delta

Je wordt opgehaald bij je hotel rond 8 uur voor de transfer naar de Mekong Delta. Je ziet het stedelijk landschap langzaam veranderen. De aansluitende transfer per boot is je eerste contact met de vruchtbare Mekong delta. In de Mekong delta heb je een privé- bungalow en geniet je van een heerlijke lunch in Mekong Riverside Restaurant. Je maakt een fietstocht over Tan Phong Island en regelmatig steken we met een veerboot over. De rest van de dag zul je zeker genieten van deze bijzonder plek. (ontbijt, lunch en diner)

.

Het laatste stuk met de boot de Mekong delta in!
Het laatste stuk met de boot de Mekong delta in!
Op weg naar de markt kom je langs de meest wonderlijke huizen
Op weg naar de markt kom je langs de meest wonderlijke huizen

Dag 19 Bezoek aan de Cai be markt in de delta

Vroeg op voor een bezoek aan de Cai Be drijvende markt, een markt met een culturele en centrale functie in de Mekong Delta. Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. Aan land kun je diverse ambachten bekijken. Hierna reis je terug naar het hotel in de Mekong Delta en kun je de rest van de middag zelf inplannen. Misschien nog een mooie fietstocht? (ontbijt)

Dag 20 Transfer terug naar Ho Chi Minh

Je reist vandaag terug naar Ho Chi minh waar je de laatste nacht verblijft. Misschien nog naar de markt om wat souvenirs te halen? (ontbijt)

het postkantoor van Ho Chi Minh
het postkantoor van Ho Chi Minh

Dag 21 Terugvlucht

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.