Drie weken Noord en Zuid Vietnam verkennen in luxe

Tijdens deze luxe Vietnam rondreis van drie weken laten we je de highlights van Vietnam zien. Je bezoekt tijdens je vakantie uiteraard Halong Bay. Je maakt een trekking bij Sapa en bezoekt er de markten. Het keizerlijk Hue en het mooie Hoi An slaan we, evenals de Mekong delta, uiteraard niet over. Het ontbreekt je aan weinig tijdens de luxe Vietnam rondreizen in het aanbod van Mekong reizen. Om de markten in het noorden bij Sapa te bezoeken dien je op zondag te vertrekken.

Dag 1 Je Vietnam vakantie begint!

Je vertrekt naar Vietnam en komt daar de volgende dag aan. Vlieg je via Hong Kong dan is een stop over daar te overwegen. Je rondreis begint dan in een enerverende handelsstad aan het water.

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer vanaf de luchthaven naar de stad.

Eénmaal aangekomen op de luchthaven van Hanoi regel je eenvoudig je 'visum on arrival' als je dit nog niet hebt aangevraagd voor je vertrek. De benodigde invitation letter zit bij ons in begrepen in het arrangement. Hierna gaat je Vietnam vakantie echt beginnen. Je chauffeur ontmoet je in de ontvangsthal, hij wacht daar op je met een bordje met je naam erop. Vanaf de luchthaven naar je hotel is ongeveer drie kwartier rijden. We boeken een hotel nabij het centrum. (Transfer inclusief)

Dag 3 Vandaag verken je Hanoi op eigen gelegenheid

De oude wijk Pho Phuong kun je in een riksja verkennen
De oude wijk Pho Phuong kun je in een riksja verkennen

Hanoi is een makkelijke stad om zelf te verkennen. Je hotel ligt in de oude Franse wijk. Hier tref je veel winkeltjes aan in de kenmerkende smalle huizen die soms wel vijf families huisvesten. In Pho Phuong liggen de 36 straten, de straten met ieder een oud gilde. Je Vietnam vakantie begint pas goed als je op straat hebt gegeten, Een Vietnamees is dol op soep. Wil je het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken? Neem dan vroeg een taxi, naar binnen kun je niet de hele dag. Naast het mausoleum ligt het presidentieel paleis en het huis van Ho Chi Minh. Ook de één zuil Pagode (Chua Mot Cot) ligt hier dicht bij. Wil je nog meer weten over het leven van Ho Chi Minh bezoek dan het museum. Als je ook de tempel van de literatuur bezoekt heb je direct veel highlights van Hanoi te pakken tijdens je derde dag van je Vietnam rondreis. (Logies en ontbijt)

Dag 4 Hanoi heeft veel te bieden. In de avond brengen we je naar de trein richting Sapa / Lao Cai

Je rondreis vervolgt met de tocht met de nachttrein naar Lao Cai in de buurt van Sapa in het hoge noorden van Vietnam. Omdat je pas in de avond vertrekt heb je ook vandaag nog om Hanoi verder te verkennen. Heb je gisteren de Kathedraal al bezocht of het Hoi Kiem meer? In de nachttrein reserveren we een soft sleeper cabin voor je. Dit is een compartiment met vier bedden. (Logies en ontbijt)

Dag 5 Je eerste verkenning van het hoge noorden rondom Sapa

In de vroege ochtend (05:00 uur) kom je aan in Lao Cai. Met je chauffeur (geen gids) rij je naar Sapa. In een lokaal restaurant kun je ontbijten. Na het ontbijt rijden we je naar het startpunt van je trekking. Je loopt over paden en door rijstterrassen naar het Zwarte H'mong dorpje Y Linh Ho. Hier stoppen we even en verken je het dopje en rusten we. Je hebt een schilderachtige uitzicht op de Muong Hoa vallei. We vervolgen de route en klimmen en dalen het pad vervolgend naar het Cat Cat dorp. Het is dan niet ver meer naar de plek waar de auto op je wacht voor je transfer naar je hotel in Sapa. (Logies, maaltijden niet inbegrepen)

Tijdens de trekking maak je makkelijk contact met de lokale bevolking
Tijdens de trekking maak je makkelijk contact met de lokale bevolking

Dag 6 Trekking door het berggebied op zoek naar de bergvolkeren van Vietnam

De bergvolken rondom Sapa ga je zeker ontmoeten
De bergvolken rondom Sapa ga je zeker ontmoeten

Je Vietnam rondreis vervolg je met een rit van Sapa naar Lao Chai, een Black H'mong dorp, een belangrijke etnische minderheid. Hierna loop je van Lao Chai naar Ta Van waar het Giay bergvolk leeft. Hier ga je lunchen bij een lokale familie. Na de lunch gaat de wandeling verder over een heuvelachtig pad door een bamboebos naar het dorpje Giang Ta Chai. Hier wonen de Rode Dao. Onderweg stop je bij een waterval voor rust en het nemen van foto's. We lopen nog een klein stukje en komen dan bij de auto die je terugbrengt naar je hotel in Sapa. (Logies en ontbijt)

Dag 7 Je bezoekt de Can Cau markt en een Flower H'Mong dorp

Je vertrekt rond 7 uur in de ochtend en we rijden naar het Noordoosten naar Can Cau markt.
Can Cau ligt in de bergen in het grensgebied op 20 km van Bac Ha er is hier op zaterdag een kleine maar zeer kleurrijke markt. De Flower H'mong, Nung en Phu La komen hier voor de handel in hun kleurige etnische kostuums. Je hebt ruim de tijd waarna we naar Bac Ha rijden voor de lunch. In de middag bezoek je Ban Pho Village - thuisbasis van Flower H'Mong en maak je contact met deze authentieke gemeenschap en leert veel over hun tradities en het lokale leven. (Logies en ontbijt)

De Can Cau markt is op zaterdagen een kleurrijke gebeurtenis
De Can Cau markt is op zaterdagen een kleurrijke gebeurtenis

Dag 8 Je bezoekt de grote Bac Ha markt en in de middag gaan we richting station voor je terugreis naar Hanoi

Op naar de tweede markt tijdens deze Vietnam rondreis. Na het ontbijt rij je naar Bac Ha, een rit van 70 km over relatief vlak en mooi landelijk gebied. Bac Ha is de grootste markt in de regio. Op elke zondagmorgen is het hier het domein van de vele verschillende etnische groepen. Flower H'mong, Phu La zwart Dao, Tay en Nung minderheden verzamelen zich hier voor de handel. Je hebt ruim de tijd om de markt te verkennen. Op de weg terug naar Lao Cai Station, zullen we een 'foto stop' maken bij de Chinese grens. Vannacht slaap je weer in de soft-sleeper. Neem je ook wat versnaperingen mee voor in de trein? (Logies en ontbijt)

Dag 9 Transfer naar Halong Bay en eerste verkenning van de baai

Het leven bij Halong bay speelt zich op en rondom het water af
Het leven bij Halong bay speelt zich op en rondom het water af

Om 4.30 uur wacht de chauffeur je op het station op en brengt je naar het hotel waar je kunt opfrissen. Na het ontbijt wordt je opgehaald bij je hotel en rijden we met een shuttle bus van de bootmaatschappij naar Halong Bay. Daar stap je over op je jonk en je verblijf aan aan boord begint met de veiligheidsinstructies. Tijdens de lunch varen we door de Bai Tu Long Bay, en Halong Bay en bezoeken het Cua Van vissersdorp. Voor het diner is er aan boord een kookles. Na het diner is er een happy hour op het bovendek en kun je met een cocktail in de hand genieten van deze bijzondere omgeving. (Logies, ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Deze ochtend geniet je nog verder van Halon Bay. Transfer Hanoi en nachttrein naar Hue

De ochtend start vroeg op het water met koffie, thee en broodjes. Als je wilt kun je Tai Chi les volgen op het bovendek. Rond 7:45 uur start een wandeltocht naar Titov Beach Island waar we naar de top klimmen voor een prachtig uitzicht. Na de klim is er tijd over om te relaxen op het strand en een duik nemen. Terug aan boord is het tijd voor opfrissen en een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief traditionele Vietnamese noedels (Pho). We beginnen aan de terugtocht en rond 11.00 uur verlaat je het jonk. Vervolgens zal onze chauffeur (vaak spreekt hij geen of beperkt Engels) je naar het station brengen. Je gaat met de nachttrein naar Hue . Overnachting op de trein in een slaapcabine met 4 slaapplaatsen met AC. (Logies, ontbijt en lunch)

Eén van de vele mooie baaien van Halong bay
Eén van de vele mooie baaien van Halong bay

Dag 11 We boeken de omgeving van Hue en de belangrijkste highlights van de stad

Je maakt een traditionele boottocht op de parfumrivier - Mekong Reizen
Je maakt een traditionele boottocht op de parfumrivier - Mekong Reizen

Je wordt op het station ontvangen door je gids waarmee je de Forbidden Purple City, gebouwd door keizer Gia Long's, bezoekt. Hue was niet alleen de politieke, maar ook de culturele en religieuze centrum onder de Nguyen dynastie tot in 1945. Na de lunch maak je in een drakenboot een tocht over de Parfum-rivier naar de karakteristieke Thien Mu Pagoda. Vervolgens breng je een bezoek aan de graven van de keizers Tu Duc en Khai Dinh. Tu Duc was Vietnam vierde keizer en leefde van 1829 tot 1883, naar verluid had hij 104 concubines. Vervolgens gaan we naar het hotel en heb je de rest van de dag ter vrije besteding (Logies)

Dag 12 Vandaag verken je Hue en de omgeving op eigen gelegenheid verder

Hue is een levendige en flinke stad aan de parfum rivier. Lopend over de brug over de rivier heb je goed zicht op de beide stadsdelen. Bezoek ook eens de overdekte markt naast de rivier in het oude stadsdeel nabij de Citadel en je zult merken dat hier niet veel toeristen komen. In het deel van de stad waar ook je hotel ligt liggen ook de meeste restaurants. In Hue is het heel eenvoudig om een leuk restaurantje voor de avond te vinden. Je kunt natuurlijk ook vandaag fietsen huren als het je gisteren goed bevallen is, wist je dat ook de zee met de fiets te bereiken is? Je kunt uiteraard ook nog een keer naar de Citadel fietsen en het complex verder verkennen. (Logies en ontbijt)

De Citadel van Hue is een door UNESCO beschermde site  - Mekong Reizen
De Citadel van Hue is een door UNESCO beschermde site  - Mekong Reizen

Dag 13 Tijdens de rit van Hue naar Hoi An zul je je niet snel vervelen, er is genoeg te zien onderweg

Hoi An is een plaatsje met Franse en Japanse invloeden - Mekong Reizen
Hoi An is een plaatsje met Franse en Japanse invloeden - Mekong Reizen

Vandaag vervolg je je Vietnam rondreis met een chauffeur op pad naar Hoi An. Het kan zijn dat hij enkele woordjes engels spreekt, maar vaak is de communicatie er één van handen en voeten. Best een leuk avontuur toch, dat reizen in een ver land. Onderweg stoppen we uiteraard om te lunchen en nog iets te zien. Da Nang is daar een prima plek voor, daar bezoek je ook het Cham museum. Dit is een eeuwenoude cultuur uit de regio Cambodja en Vietnam. Je zit hier dan ook op een erg smal deel van Vietnam en niet ver van Cambodja af. De rit over de The Hai Van Pass is een hele mooie. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. (Transfer en logies/ontbijt inclusief)

Dag 14 Dag ter vrije besteding in Hoi An

In de omgeving van Hoi An kun je makkelijk meerdere dagen verblijven. Hoi An ligt dicht bij de kust. Hou je van het strand dan ben je op een gehuurde scooter of fiets zo aan de zee. Ook een taxi zal je enorm in prijs meevallen. 's Avonds bezoek je het beste de oude stad Hoi An. Aan restaurants en winkeltjes geen gebrek. Het is één van onze favoriete plaatsen tijdens vakantie in Vietnam. (Logies en Ontbijt)

Aan kleurrijke winkeltjes is in Hoi An geen gebrek - Mekong Reizen
Aan kleurrijke winkeltjes is in Hoi An geen gebrek - Mekong Reizen

Dag 15 Relax dag in Hoi An

Rondom de haven van Hoi An liggen gezellige restaurantjes
Rondom de haven van Hoi An liggen gezellige restaurantjes

Ook in Hoi An kun je eenvoudig met de fiets de omgeving verkennen. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Heb je al de Japanse of Chinese tempels in de stad bezocht? (Logies en Ontbijt)

Dag 16 Je vliegt vandaag van Da Nang naar Ho Chi Minh city in het zuiden van Vietnam

Vietnam is een lang gestrekt land en om tijd te besparen vliegen we je naar Ho Chi Minh city. Je chauffeur haalt je op en brengt je naar Da Nang waar je op de vlucht naar HCM city stapt. Ook daar staat de chauffeur op je te wachten en rijdt je naar het hotel in deze enorme stad. We horen vaak dat gasten even moeten wennen aan de drukte. Backpackers street is dan een goede plek om naar toe te gaan voor het vinden van een leuk restaurant.

Backpackers street in HCM city - Mekong Reizen
Backpackers street in HCM city - Mekong Reizen

Dag 17 Je kunt vandaag zelf Ho Chi Minh gaan verkennen

Oude Amerikaanse vliegtuigen midden in HCM city
Oude Amerikaanse vliegtuigen midden in HCM city

Rondom het centrum van Saigon (de oude naam die de meeste inwoners nog graag gebruiken) liggen de meeste bezienswaardigheden. Saigon heeft een mooi opera gebouw en het door Gustav Eiffel gebouwde postkantoor ligt ernaast. Het is dan niet zo ver lopen naar het war museum. Daar krijg je een goed beeld bij hoe de Vietnamezen kijken nar het jarenlange conflict tussen Noord en Zuid Vietnam en de Amerikaanse inmienging.

Dag 18 We brengen je vandaag naar de Mekong Delta. Je verkent s' middags al een stukje op de fiets.

Je wordt opgehaald bij je hotel rond 8 uur en met een shuttle bus van de Mekong lodge ga je samen met andere gasten richting Cai Be. De aansluitende transfer per boot is je eerste contact met de vruchtbare Mekong delta. In de Mekong delta heb je een privé- bungalows en geniet je van een heerlijke lunch in Mekong Riverside Restaurant. Je maakt een fietstocht over Tan Phong Island en regelmatig steken we met een veerboot over. De rest van de dag zul je zeker genieten van deze bijzonder plek. (Logies, ontbijt en diner)

.

Het laatste stuk met de boot de Mekong delta in!
Het laatste stuk met de boot de Mekong delta in!

Dag 19 Bezoek aan de Cai be markt in de delta en transfer naar Ho Chi Minh stad

Op weg naar de markt kom je langs de meest wonderlijke huizen
Op weg naar de markt kom je langs de meest wonderlijke huizen

Vroeg op voor een bezoek aan de Cai Be drijvende markt, een markt met een culturele en centrale functie in de Mekong Delta.Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. Aan land kun je diverse ambachten bekijken. Na het middaguur zit je bezoek aan de Mekong delta er op en rijden we je terug naar Ho Chi Minh. (Logies en ontbijt)

Dag 20 Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht, je Vietnam rondreis zit er bijna op!

Je rondreis in Vietnam zit er bijna op. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kun je nog even de drukke stad verkennen. Bezoek als je de tijd hebt nog de Kathedraal of het oude postkantoor! Je chauffeur haalt je op tijd op bij je hotel en we rijden je naar de luchthaven voor je terugvlucht. (Logies en Ontbijt)

het postkantoor van Ho Chi Minh city - Mekong reizen
het postkantoor van Ho Chi Minh city - Mekong reizen

Dag 21 Je komt aan in Europa en je Vietnam vakantie zit er op

Je kijkt terug op een geslaagde vakantie in het mooie Vietnam


Tijdens deze reis maak je een binnenlandse vlucht die in onderstaande prijs is begroot in de voordeligste klasse. Je intercontinentale vlucht kunnen wij voor je aanbieden maar kun je ook zelf reserveren! Deze vluchten zijn niet in de prijs inbegrepen.