Vietnam highlights on a budget

Deze Vietnam rondreis laat je wel heel veel zien van Vietnam. Je bezoekt in de buurt van Sapa de minderheden, maakt een boottocht door het wereldwonder Halong Bay en bezoekt de wereldsteden Hanoi en Ho Chi MInh city. Ook highlights als Hue,Hoi An en de Mekong delta ontbreken uiteraard niet. Slim instappen betekend prima hotels, soms zelfs best wel luxe voor een heel schappelijke prijs.

Dag 1 Vertrek naar Vietnam

Je vertrekt vandaag voor je rondreis van 24 dagen naar Vietnam. Je zult altijd een overstap hebben op je vlucht naar het noordelijk gelegen Hanoi. Let op! Wil je de markten bezoeken zoals aangegeven in het programma dien je op zondag te vertrekken.

Dag 2 Aankomst Hanoi

Overal in de oude wijk wordt handel gedreven. Pho Phuong is een leuke wijk waar iedereen in Hanoi elkaar ontmoet
Overal in de oude wijk wordt handel gedreven. Pho Phuong is een leuke wijk waar iedereen in Hanoi elkaar ontmoet

Je rondreis Vietnam gaat beginnen. Op de luchthaven van Hanoi regel je eenvoudig je 'visum on arrival'. Je kunt het ook aanvragen voor je vertrek via bemiddeling bureau's of de ambassade. .De voor het 'visum on arrival' benodigde invitation letter zit bij ons in begrepen in je prijs. Je chauffeur wacht op je met een bordje met je naam erop. Soms husselen ze je voornaam en achternaam maar vinden doe je elkaar altijd. Vanaf de luchthaven naar je hotel is het ongeveer drie kwartier rijden, dat hangt ook een beetje van de drukte op de volle wegen in de stad af. Je eerste hotel tijdens deze Vietnam rondreis ligt midden in de oude wijk Pho Phuong. Hier liggen de 36 straten, de straten met oude gilden. In sommige heb je nog het originele gilde. Het is een wijk met leuke winkeltjes en restaurants en gelieft bij jong en oud, toerist of local. (Transfer en logies inclusief)

Dag 3 Hanoi

Vandaag en morgen kun je Hanoi verder zelf verkennen. De oude stad en het gebied rond het Hoan Kiem meer verken je het best lopend of in een fiets riksja. In de oude wijk is een bezoek aan de Dong Xuan markt en de Bach Ma tempel zeker te overwegen. Bij het Hoan Kiem meer kun je een waterpoppen theater bezoeken, zeker doen! Aan de andere kant van het meer liggen de residentiële en oude koloniale huizen. Wil je het mausoleum van Ho Chi MInh bezoeken dan zul je vroeg in de ochtend daar al heen moeten om binnen te kunnen. Op loopafstand ligt dan ook het presidentieel paleis, de éénzuilige pagode en het Ho Chi Minh museum. Probeer je vandaag ook voor de eerste keer Pho, de heldere soep. (Logies en ontbijt inclusief)

Handig als je snel wat meer van de stad wilt zien, onderhandel je wel eerst over een mooie prijs?
Handig als je snel wat meer van de stad wilt zien, onderhandel je wel eerst over een mooie prijs?

Dag 4 Hanoi. Nachttrein naar Sapa

In het Hoan Kiem meer ligt de Nboc Son tempel of te wel de tempel van de Jaden berg
In het Hoan Kiem meer ligt de Nboc Son tempel of te wel de tempel van de Jaden berg

Ook vandaag verken je Hanoi. In het Etnologisch museum kun je vast inspiratie opdoen om de stammen uit het noorden uit elkaar te houden. De tempel van de literatuur is ook een bezoek meer dan waard. Als je geluk hebt is er net een groep studenten aan het vieren dat ze geslaagd zijn. Altijd leuk om mee te maken. Had je gisteren ook al de Sint Jozef kathedraal bezocht in de buurt van het Hoan Kiem meer, een soort kleine Notre Dame? In de Pho Nha Tho Straat die hier vlak bij ligt heb je de trendy kleding winkeltjes en de betere kleermakers. Bovendien leuke restaurants en gezellige café's. In de namiddag ga je naar het station voor je treinreis naar Sapa. (Logies, ontbijt en overnachting in de Fansipan trein)

Dag 5 Sapa - Cat Cat

Tijdens je rondreis ga jet niet helemaal met de trein naar Sapa. Het laatste stuk ga je met een auto met chauffeur die je op het treinstation staat op te wachten. Ook hij heeft een bordje met je naam bij zich. Vanuit Sapa maak je met je gids een wandeling naar de Cat Cat H”mong minority village om kennis te maken met deze minderheid en hun gebruiken. In de namiddag ben je dan weer in Sapa dat de eerste twee dagen in het noorden als je basis voor de verkenning van het noordelijke bergland dient. (Logies en gids inclusief)

Dag 6 Sapa - Lao Chai en Ta Van

Je gaat ook vandaag met je gids op stap om in de omgeving van Sapa de bergen en dalen te verkennen tijdens een trekking langs de kleine dorpjes van de minderheden. Je komt vandaag langs Lao Chai een dorp van de Black Hmong minderheid. Voor je in het dorp aankomt heb je vast al even stil gestaan bij de prachtige vergezichten vanaf de rijstterrassen. In dit dal loopt de Muong Hoa River die we vaak ook een stukje volgen. Ook in het dorpje Ta Van maak je kennis met de bijzondere bevolking. De middag heb je grotendeels ter vrije besteding in Sapa. (Logies, ontbijt en gids inbegrepen)

In de omgeving van Sapa heb je de meest bijzondere vergezichten waar zelfs de lokale bevolking nog van kan genieten
In de omgeving van Sapa heb je de meest bijzondere vergezichten waar zelfs de lokale bevolking nog van kan genieten

Dag 7 Sapa - Bac Ha

Can Chau markt op zaterdag in het hoge noorden van Vietnam
Can Chau markt op zaterdag in het hoge noorden van Vietnam

Het beste plan je de Vietnam rondreis zo dat deze dag op een zaterdag valt. Door op de zondag ervoor te vertrekken past het mooi en ben je precies op de dag dat er markten zijn in Bac Ha (zondag) en Can Cau (zaterdag). Vandaag bezoeken we de Can Cau Market in de ochtend. De setting van deze markt en het vee dat er loopt of ligt maken het tot ene bijzonder geheel. Ook staat vandaag een trekking naar Ban Pho op het programma waar je vast de lokale specialiteiten kunt proeven. Zelfgemaakte wijn is er één van. In de namiddag zijn we in Bac Ma waar je overnacht. (Transfer, logies, ontbijt en gids inbegrepen)

Dag 8 Bac Ha - Hanoi

Vandaag bezoek je de markt in Bac Ha. deze is groter dan de markt die je gisteren bezocht. Je gaat met de nachttrein terug naar Hanoi. We boeken een soft-sleeper voor je. je ligt met vier in een compartiment. (Logies, ontbijt en overnachting in de Fansipan trein)

Dag 9 Hanoi - Halong Bay

Je bent om ongeveer half vijf in de ochtend in Hanoi. Hier zorgen we dat je een kamer hebt om je op te frissen. Om acht uur vertrek je met chauffeur naar Halong Bay. Als je daar begin van de middag de haven uit vaart zorgen we dat aan boord lunched. Je komt in Halong bay sowieso weinig tekort. Naast een wereld's uitzicht zijn al je maaltijden inbegrepen, kun je Vietnamees leren komen, 's morgens starten met Yoga en zwemmen en kanoën. Dan hebben we het nog niet gehad over het glaasje wijn 's avonds op het dek. (Transfer, logies, ontbijt, lunch en diner inclusief)

Unesco erkend Halong bay is echt heel mooi!
Unesco erkend Halong bay is echt heel mooi!

Dag 10 Halong bay - Hanoi - Hue

Nog voor de middag legt je boot weer aan in de haven en tref je de chauffeur die je naar Hanoi rijdt. Daar kom je in de namiddag aan, zeg rond half vijf. Om zes uur vertrek je dan met de trein naar Hue. Ook in deze trein is een soft-sleeper voor je gereserveerd. (Lunch, transfer en trein naar Hue inclusief)

Dag 11 Hue

Versieringen in de citadel van Hue
Versieringen in de citadel van Hue

In de ochtend kom je aan in Hue. Je zult vast niet de enige zijn die hier uitstapt. Het station van Hue kondigt zich al aan met de vermelding van de naam op de vele uithangborden van de winkels langs de spoorlijn. Voor het station staat de chauffeur klaar om je naar je hotel in Hue te rijden. Nadat je je opgefrist hebt ga je met een gids op pad. We hebben fietsen gehuurd om de stad goed te kunnen verkennen. Je bezoekt de Citadel en de verboden purperen stad. Ook staat een bezoek aan één van de tombes van een Keizer gepland en de Thiem Mu Pagoda. Een stuk van de tocht leg je met een drakenboot af over de Parfum rivier. s'Avonds is het moeilijk kiezen uit de vele leuke restaurantjes die in de buurt van de hotels liggen. (Logies en transfer en fiets en boottocht met gids inclusief)

Dag 12 Hue

Vandaag een relax dag in Hue. Een leuk uitstapje is een tocht met een brommer naar de kust of een bezoek aan de markt net over de Cho Dong Ba markt naast de parfum rivier. Hier tref je doorgaans geen toeristen aan. (Logies en ontbijt inbegrepen)

Dag 13 Hue - Marble mountains - Hoi An

We rijden je met gids via Da Nang naar Hoi An. De route volgt een deel van de kust en de weg over de Hai Van pas maakt dat er aan prachtige vergezichten vandaag geen gebrek zal zijn. In Da Nang lunchen we doorgaans. De gidsen hebben ieder zo hun eigen adressen maar het is iedere keer weer lekker. Als je wilt kun je in Da Nang ook het Cham museum bezoeken, het geeft je een goede indruk van deze eeuwenoude Khmer cultuur. Voor we in Hoi An aankomen bezoek je ook de Marmerbergen. Hier tref je een mooie tempel aan en een grot die voor de Viet Cong dienst deed als ziekenhuis. In Hoi An aangekomen loop je met je gids door de stad en bezoekt de verschillende tempels. (Logies, ontbijt, transfer met gids)

Marmerbergen - Vietnam
Marmerbergen - Vietnam

Dag 14 Hoi An verken je prima op eigen gelegenheid verder

Het haventje van Hoi An
Het haventje van Hoi An

Vandaag vul je naar eigen welbevinden in. In Hoi An zijn genoeg activiteiten te doen. Zo kun je er kooklessen nemen of met een fiets of brommer naar Chai Dai strand op nog geen vijf kilometer van de stad. Ook een boottocht naar de voor de kust gelegen Cham eilanden is een mogelijkheid. Uiteraard lekker nietsen met een goed boek ook! In de oude stad van Hoi An is een ruime keuze aan goede en leuke restaurants. (Loges en ontbijt inbegrepen)

Dag 15 Ontspannen dag in Hoi An

Ontspannen dag in Hoi An (Loges en ontbijt inbegrepen)

Dag 16 Hoi An - Da Nang - Ho Chi Minh city

Vandaag komt onze chauffeur je ophalen om je naar Da Nang te brengen. je stapt daar op het vleigtuig naar Ho Chi Minh city en het zuiden van Vietnam is de volgende bestemming tijdens je rondreis. In Ho Chi Minh city (De inwoners noemen hun stad trouwens nog steeds liever Siagon.) staat de chauffeur op de luchthaven en brengt je naar je hotel in het centrum. Je hotel ligt in district één. Dit is het stadsdeel waar je de meeste restaurants en winkels hebt. Ho Chi Minh is een bruisende wereldstad en met ruim 9 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. (Logies, ontbijt, transfer en vlucht Da Nang-HCMC inclusief)

Dag 17 Ho Chi Minh city is een bruisende hoofdstad

Vandaag kun je het centrum van Saigon zelf verkennen. Er zijn zo een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal. Hier in de buurt ligt ook de Opera met er omheen de luxe warenhuizen. Ook een bezoek aan het museum van oorlogsoverblijfselen. (Boa Tang Chung Tich Chien Tranh). Hier krijg je inzicht in de kijk op de 'Vietnam oorlog' vanuit Vietnamees perspectief. Voor je diner kun je bijvoorbeeld naar de backpacker street van Saigon, Pham Ngu Lao Street. Hier tref je veel leuke restaurantjes aan.

In het  museum van oorlogsoverblijfselen staan de vliegtuigen in de tuin
In het  museum van oorlogsoverblijfselen staan de vliegtuigen in de tuin

Dag 18 Op weg naar de groene Mekong delta

In de Mekong delta speelt het wonen en werken zich af op of aan het water
In de Mekong delta speelt het wonen en werken zich af op of aan het water

Je Vietnam rondreis gaat verder met een bezoek aan de Mekong Delta. De gids haalt je op bij het hotel en je rijdt met hem naar de Mekong delta. Met de boot gaat de reis verder van Cai Be naar Vinh Long. Als je vroeg genoeg vertrekt kun je de levendige markt op het water meemaken. Je zult verbaast staan van de omvang van de delta. In de middag vervolgen we de trip op de fiets en ga je naar je home-stay op één van de vele eilandjes met kleine dorpjes. (Transfer, gids, logies ontbijt en diner inclusief)

Dag 19 Met de boot naar Phu Quoc Island

Je Vietnam rondreis is nog niet helemaal voorbij! Met de boot vaar je teeds zuidelijker in de Mekong delta. Je transfer brengt je uiteindelijk in Rach Gia aan de kust. Hier ga je met de ferry naar Phu Quoc Island. Phu Quoc Island is een groot Vietnamees eiland voor de kust van Cambodja en het is er prima verblijven in een leuk resort.

Phu Quoc Island is een tropisch paradijs
Phu Quoc Island is een tropisch paradijs

Dag 20 t/m dag 22 Relaxe op Phu Quoc Island - Vietnam

Relax dagen op Phu Quoc Island. Zo eindig je jouw Vietnam rondreis in alle rust en kom je én ontspannen én met veel mooie herinneringen weer terug.

Dag 23 Phu Quoc Island - Ho Chi Minh city

We brengen je terug naar de hoofdstad waar je direct naar de luchthaven gebracht wordt voor je vlucht terug

Dag 24 Einde van je Vietnam rondreis

Je Vietnam rondreis met Mekong reizen zit er op en je zult voldoende indrukken hebben opgedaan om met plezier terug te kijken op een fijne Vietnam vakantie


Tijdens deze reis maak je twee binnenlandse vluchten die in de onderstaande prijs zijn opgenomen in de voordeligste klasse. Je intercontinentale vluchten kunnen wij je aanbieden maar je kunt deze ook zelf reserveren! Je intercontinentale vluchten zijn nog niet in de prijs inbegrepen.