Vietnam highlights on a budget

Deze Vietnam highlights rondreis laat je wel heel veel zien van Vietnam. Je bezoekt in de buurt van Sapa de bergvolkeren, maakt een boottocht door het wereldwonder Halong Bay en bezoekt de wereldsteden Hanoi en Ho Chi Minh. Ook highlights als Hue, Hoi An en de Mekong delta ontbreken uiteraard niet. Slim instappen betekend prima hotels, soms zelfs best wel luxe voor een heel schappelijke prijs.

Dag 1 Vertrek naar Vietnam

Je vertrekt vandaag voor je rondreis van 23 dagen naar Vietnam. Je zult altijd een overstap hebben op je vlucht naar het noordelijk gelegen Hanoi. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel.

Dag 2 Aankomst Hanoi

Overal in de oude wijk wordt handel gedreven. Pho Phuong is een leuke wijk waar iedereen in Hanoi elkaar ontmoet
Overal in de oude wijk wordt handel gedreven. Pho Phuong is een leuke wijk waar iedereen in Hanoi elkaar ontmoet

Je rondreis Vietnam gaat beginnen. Op de luchthaven van Hanoi regel je eenvoudig je 'visum on arrival'. Je kunt het ook aanvragen voor je vertrek via bemiddeling bureau's of kiezen voor een e-visum. Je chauffeur wacht op je met een bordje met je naam erop. Soms husselen ze je voornaam en achternaam maar vinden doe je elkaar altijd. Vanaf de luchthaven naar je hotel is het ongeveer drie kwartier rijden, dat hangt ook een beetje van de drukte op de volle wegen in de stad af. Je eerste hotel tijdens deze Vietnam rondreis ligt midden in de oude wijk. Hier liggen de 36 straten, de straten met oude gilden. In sommige straten heb je nog het originele gilde. Het is een wijk met leuke winkeltjes en restaurants en geliefd bij jong en oud, toerist of local

Dag 3 Hanoi

Vandaag en morgen kun je Hanoi verder zelf verkennen. De oude stad en het gebied rond het Hoan Kiem meer verken je het best lopend of in een fiets riksja. In de oude wijk is een bezoek aan de Dong Xuan markt en de Bach Ma tempel zeker te overwegen. Bij het Hoan Kiem meer kun je een waterpoppen theater bezoeken, zeker doen! Aan de andere kant van het meer liggen de residentiële en oude koloniale huizen. Wil je het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken dan zul je vroeg in de ochtend daar al heen moeten om binnen te kunnen. Op loopafstand ligt dan ook het presidentieel paleis, de éénzuilige pagode en het Ho Chi Minh museum. Probeer je vandaag ook voor de eerste keer Pho, de heldere soep. (ontbijt)

Handig als je snel wat meer van de stad wilt zien, onderhandel je wel eerst over een mooie prijs?
Handig als je snel wat meer van de stad wilt zien, onderhandel je wel eerst over een mooie prijs?

Dag 4 Hanoi. Nachttrein naar Sapa

In het Hoan Kiem meer ligt de Nboc Son tempel of te wel de tempel van de Jaden berg
In het Hoan Kiem meer ligt de Nboc Son tempel of te wel de tempel van de Jaden berg

Ook vandaag verken je Hanoi zelf. In het Etnologisch museum kun je vast inspiratie opdoen om de stammen uit het noorden uit elkaar te houden. De tempel van de literatuur is ook een bezoek meer dan waard. Als je geluk hebt is er net een groep studenten aan het vieren dat ze geslaagd zijn. Altijd leuk om mee te maken. Had je gisteren ook al de Sint Jozef kathedraal bezocht in de buurt van het Hoan Kiem meer, een soort kleine Notre Dame? In de Pho Nha Tho Straat die hier vlak bij ligt heb je de trendy kleding winkeltjes en de betere kleermakers. Bovendien leuke restaurants en gezellige café's. In de namiddag ga je naar het station voor je treinreis naar Sapa. Neem je wat te knabbelen mee voor onderweg? (ontbijt)

Dag 5 Aankomst in Sapa en bezoek aan de markt

Tijdens je rondreis ga je niet helemaal met de trein naar Sapa. Het laatste stuk ga je met een auto met chauffeur die je op het treinstation staat op te wachten. Ook hij heeft een bordje met je naam bij zich. Je ontbijt vandaag in een lokaal restaurant en reist hierna naar de Cao Son markt. Hier zie je de bergvolkeren samen komen voor de handel in producten. Hier kom je onder andere de Flower Hmong en de Black Dao tegen. Je maakt hierna een wandeltocht van ongeveer twee uur door het berggebied en onderweg wordt er voor een picknick lunch gezorgd. (ontbijt en lunch)

Dag 6 Wandeling naar Ma Tra en Ta Phin

Je gaat ook vandaag met je gids op stap om in de omgeving van Sapa de bergen en dalen te verkennen tijdens een trekking langs de kleine dorpjes van de bergvolkeren. Je komt vandaag langs een dorpje van de Zwarte Hmong en de Rode Dzao. Bij Ma Tra zie je veel theevelden en het laatste dorpje dat je passeert is Ta Phin . Voor je in het dorp aankomt heb je vast al even stil gestaan bij de prachtige vergezichten vanaf de rijstterrassen. In de middag kun je Sapa zelf verkennen, nog een wandeling maken of uitrusten bij het hotel. De keuze is aan jou! (ontbijt en lunch)

In de omgeving van Sapa heb je de meest bijzondere vergezichten waar zelfs de lokale bevolking nog van kan genieten
In de omgeving van Sapa heb je de meest bijzondere vergezichten waar zelfs de lokale bevolking nog van kan genieten

Dag 7 Ook vandaag ga je wandelen in de omgeving van Sapa

Onderweg passeer je een aantal dorpjes <br>
Onderweg passeer je een aantal dorpjes

Vandaag staat er een tweede wandeling op de planning. Met de auto reis je naar Muong Hoa Valley. Hier zie je de grootste rijs terrasvelden van Sapa. Je wandelt vandaag naar het dorpje Ta Van. Dit is een dorpje van de Zay. We stoppen bij een dorpje van de Rode Dzao voor de lunch. De gids verteld je tijdens de wandeling over de cultuur en tradities van de bergvolkeren en er is onderweg genoeg tijd voor foto's! Je wandelt zo'n 10 kilometer vandaag en in de middag ben je weer terug bij het hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 8 Met de bus terug naar Hanoi

Vandaag staat de terugreis naar Hanoi op de planning. In de middag komt de luxe bus je bij het hotel ophalen voor de transfer terug. De reis duurt ongeveer 5/6 uur en onderweg wordt er gestopt. (ontbijt)

Dag 9 Overnachting op de boot in Halong Bay

Na het ontbijt vertrek je in een gedeeld busje naar Halong Bay. Wij kiezen voor de minder bekende baai Bai Tu Long. Deze is net zo mooi als Halong Bay maar iets minder toeristisch. Je vaart tijdens de lunch de haven uit en krijgt al meteen een goede indruk van deze bijzondere omgeving. De gids verteld tijdens de lunch over het programma en in de middag bezoek je een mooie grot. Je gaat kajakken en kunt zwemmen in de zee. In de avond wordt er een kookles op het bovendek gegeven. De dag wordt afgesloten met een heerlijke barbecue. (ontbijt, lunch en diner)

Unesco erkend Halong bay is echt heel mooi!
Unesco erkend Halong bay is echt heel mooi!

Dag 10 Van Halong Bay naar de nachttrein

Je start vandaag vroeg op de boot met een Tai Chi les. Hierna wordt het ontbijt geserveerd. Je bezoekt een vissersdorpje met de bamboeboot of met de kajak. De keuze is aan jou! Nog voor de middag legt je boot weer aan in de haven en tref je de chauffeur die je naar Hanoi rijdt. Daar kom je in de namiddag aan, zeg rond half vijf. Om zes uur vertrek je dan met de trein naar Hue. Ook in deze trein is een soft-sleeper voor je gereserveerd. (ontbijt en lunch)

Dag 11 een vrije dag in Hue

Versieringen in de citadel van Hue
Versieringen in de citadel van Hue

In de ochtend kom je aan in Hue. Je zult vast niet de enige zijn die hier uitstapt. Het station van Hue kondigt zich al aan met de vermelding van de naam op de vele uithangborden van de winkels langs de spoorlijn. Voor het station staat de chauffeur klaar om je naar je hotel in Hue te rijden. We zorgen dat de hotelkamer bij aankomst al beschikbaar is en ontbijt is inbegrepen. Vandaag een relax dag in Hue. Een leuk uitstapje is een tocht met een brommer naar de kust of een bezoek aan de markt net over de Cho Dong Ba markt naast de parfum rivier. Hier tref je doorgaans geen toeristen aan. (ontbijt)

Dag 12 Sightseeing in Hue

Je gaat vandaag met de gids Hue verkennen. Je bezoekt de verboden stad in de Citadel. Deze kleine stad binnen de stad zelf was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie en was niet toegankelijk voor het gewone volk. Hierna stap je over op een drakenboot en vaar je op de parfum rivier naar de Thien Mu Pagode, de oudste pagode in Hue. Vervolgens rijden we naar de keizerlijke graven en bezoek je de tombe van keizer Khai Dinh. (ontbijt)

Dag 13 Via het Cham Museum en de Marble Mountains naar Hoi An

We rijden je met gids via Da Nang naar Hoi An. De route volgt een deel van de kust en de weg over de Hai Van pas maakt dat er aan prachtige vergezichten vandaag geen gebrek zal zijn. Onderweg bezoek je het Cham museum, het geeft je een goede indruk van deze eeuwenoude Khmer cultuur. Voor we in Hoi An aankomen bezoek je ook de Marmerbergen. Hier tref je een mooie tempel aan en een grot die voor de Viet Cong dienst deed als ziekenhuis. (ontbijt)

Marmerbergen - Vietnam
Marmerbergen - Vietnam

Dag 14 Hoi An verken je prima op eigen gelegenheid verder

De haven van Hoi An
De haven van Hoi An

Vandaag vul je naar eigen welbevinden in. In Hoi An zijn genoeg activiteiten te doen. Zo kun je er kooklessen nemen of met een fiets of brommer naar Chai Dai strand op nog geen vijf kilometer van de stad. Ook een boottocht naar de voor de kust gelegen Cham eilanden is een mogelijkheid. Uiteraard lekker niksen met een goed boek ook! In de oude stad van Hoi An is een ruime keuze aan goede en leuke restaurants. (ontbijt)

Dag 15 Ontspannen dag in Hoi An

Vandaag een tweede ontspannen dag in Hoi An. (ontbijt)

Dag 16 Binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh

Vandaag komt onze chauffeur je ophalen om je naar Da Nang te brengen. Je stapt daar op het vliegtuig naar Ho Chi Minh. Het zuiden van Vietnam is de volgende bestemming tijdens je rondreis. In Ho Chi Minh (De inwoners noemen hun stad trouwens nog steeds liever Saigon) staat de chauffeur op de luchthaven en brengt je naar je hotel in het centrum. Je hotel ligt in district één. Dit is het stadsdeel waar je de meeste restaurants en winkels hebt. Ho Chi Minh is een bruisende wereldstad en met ruim 9 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. (ontbijt)

Dag 17 Ho Chi Minh is een bruisende hoofdstad

Vandaag kun je het centrum van Ho Chi Minh zelf verkennen. Er zijn zo een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal. Hier in de buurt ligt ook de Opera met er omheen de luxe warenhuizen. Ook een bezoek aan het oorlogsmuseum is de moeite waard. Hier krijg je inzicht in de kijk op de 'Vietnam oorlog' vanuit Vietnamees perspectief. Voor je diner kun je bijvoorbeeld naar de backpacker street van Saigon, Pham Ngu Lao Street. Hier tref je veel leuke restaurantjes aan. (ontbijt)

In het  museum van oorlogsoverblijfselen staan de vliegtuigen in de tuin
In het  museum van oorlogsoverblijfselen staan de vliegtuigen in de tuin

Dag 18 Op weg naar de groene Mekong delta

In de Mekong delta speelt het wonen en werken zich af op of aan het water
In de Mekong delta speelt het wonen en werken zich af op of aan het water

Je Vietnam rondreis gaat verder met een bezoek aan de Mekong Delta. De gids haalt je op bij het hotel en je reist met hem naar de Mekong delta. Met de boot gaat de reis verder van Cai Be naar Vinh Long. Als je vroeg genoeg vertrekt kun je de levendige markt op het water meemaken. Je zult verbaast staan van de omvang van de delta. In de middag vervolgen we de trip op de fiets en ga je naar je homestay op één van de vele eilandjes met kleine dorpjes. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 19 Je bezoekt de markt en transfer naar Rach Gia

Je stapt in de ochtend op de fiets en bezoekt de Van Thanh Mieu tempel en de Long Khanh pagode. Met de lokale ferry bezoek je een bakstenen fabriek en hierna maak je een korte wandeling naar Vinh Long markt. Een typische markt in de Mekong Delta. Je reist vanaf hier verder naar Rach Gia. (ontbijt)

Dag 20 Met de speedboot naar Phu Quoc

In de ochtend ga je met de speedboot naar het eiland Phu Quoc. Op Phu Quoc verblijf je een aantal nachten aan het strand. (ontbijt)

Phu Quoc Island is een tropisch paradijs
Phu Quoc Island is een tropisch paradijs

Dag 21 en 22 Ontspannen dagen aan het strand

Relax dagen op Phu Quoc Island. Zo eindig je jouw Vietnam rondreis in alle rust en kom je én ontspannen én met veel mooie herinneringen weer terug. (ontbijt)

Dag 23 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

We brengen je terug naar de hoofdstad waar je direct naar de luchthaven gebracht wordt voor je vlucht terug. (ontbijt)