Veelzijdig Vietnam in drie weken

Tijdens deze Vietnam rondreis van drie weken laten we je de highlights van Vietnam zien. Je bezoekt tijdens de reis Halong Bay, maakt een trekking bij Sapa en bezoekt de bijzondere Bac Ha markt. Het keizerlijk Hue en het mooie Hoi An slaan we, evenals de Mekong Delta, uiteraard niet over. Je verblijft in goede middenklasse hotels en een enkel budget hotel- Je verblijft in middenklasse hotels
- Je ontmoet de Co Tu bevolking en overnacht in een traditionele woning
- Wandeltochten in Noord Vietnam
- Verblijf op een Jonk in Halong Bay
- Inclusief entreegelden

Dag 1 Vertrek naar Vietnam

Je vliegt vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel naar Hanoi. Veel vluchten hebben een overstap maar je kunt ook rechtstreeks vliegen. Vraag je ons naar de mogelijkheden?

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar het eerste hotel

Je komt vandaag aan in Hanoi. Je regelt in Vietnam eenvoudig zelf het visum met de uitnodigingsbrief die je voor vertrek van ons ontvangt. Je zult zien dat dit goed is geregeld op de luchthaven. Onze chauffeur staat op je te wachten en brengt je naar het hotel in het centrum van Hanoi. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan.

Dag 3 Je verkent Hanoi vandaag zelf

Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit. <br>
Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit.

Je gaat in Hanoi makkelijk zelf op verkenning uit. Wil je het mausoleum van Ho Chi Minh ook van binnen bekijken zul je vroeg moeten zijn. Dit is alleen mogelijk in de vroege ochtenduren. In de buurt van het Mausoleum ligt ook het presidentieel paleis en het oude woonhuis van oom Hu. Wil je een beeld krijgen van het leven in de tijd van Ho Chi Minh? Bezoek dan het museum dat ook op loopafstand van het Mausoleum ligt. In het Etnologie museum krijg je een goed beeld van de minderheden die in Vietnam leven. In het Hoan Kiem meer ligt een mooie tempel, de Ngoc Son tempel. Het leven speelt zich grotendeels op straat af in de oude Franse wijk. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt)

Dag 4 Met een luxe bus reis je vandaag naar Sapa

Je vertrekt in de ochtend met de luxe bus het berggebied in naar Sapa. De reis zal ongeveer 5 uur duren en je komt in de middag aan in Sapa. In de middag maak je een korte wandeling in de omgeving van Sapa en krijg je een eerste goede indruk van de indrukwekkende rijstterasvelden. (ontbijt)

Sapa<br>
Sapa

Dag 10 Je hebt nog een ochtendprogramma op de boot. Hierna transfer naar Cat Ba

Doe jij mee aan de Tai Chi les op het zonneterras? Geniet van het uitzicht over de baai en de omliggende eilanden tijdens een vroeg ontbijt.Je bezoekt de Thien Canh Son Cave. In de baai wordt de lunch geserveerd. Vervolgens varen we terug naar de haven en brengt de chauffeur je naar Cat Ba Island. Je verblijft hier 2 nachten aan het strand en hebt uitzicht op de karstbergen. (ontbijt en lunch)

Dag 11 Ontspannen stranddag

De afgelopen dagen heb je veel indrukken op gedaan. Vandaag kun je heerlijk bijkomen bij het hotel en alle indrukken verwerken. Ga je liever vandaag ook op pad? Er is genoeg te doen op het eiland. Je kunt bijvoorbeeld gaan kajakken, wandelen of het centrum van Cat Ba bezoeken. (ontbijt)

Dag 12 Transfer naar Ninh Binh

Vandaag kun je rustig aandoen. Na het ontbijt komt de chauffeur je ophalen voor de transfer naar Ninh Binh. De reis duurt ongeveer 3 uur en je komt hier rond de middag aan. Je verblijft in het dorpje Tam Coc waar veel leuke restaurants en winkeltjes zijn. Je hotel heeft een fijn zwembad en uitzicht op de karstbergen.

Karstbergen in Ninh Binh<br>
Karstbergen in Ninh Binh

Dag 13 Fietsen en varen in Ninh Binh. Avondtrein naar Hue

Je gaat vandaag de omgeving van Tam Coc verkennen. Op de fiets vertrek je naar het centrum van Tam Coc waar het startpunt van de boottocht is. Je maakt een mooie boottocht op de rivier en je vaart tussen de karstbergen en rijstvelden door. De regio Tam Coc is te vergelijken met Halong Bay maar dan op het land en kleiner. Na de boottocht fiets je door de spectaculaire omgeving naar de Bich Dong grot. Na het bezoek aan de grot fiets je terug naar het hotel. In de avond ga je met de nachttrein naar Hue. Het hotel is tot vertrek beschikbaar zodat je je nog even kunt opfrissen voor vertrek. (ontbijt)

Dag 14 Sightseeing tour in Hué

In de ochtend kom je aan in Hue. De chauffeur staat met een naambordje op het station te wachten en brengt je naar het hotel. Je hotelkamer is direct beschikbaar zodat je even kunt uitrusten. In de middag ga je Hue ontdekken op de fiets. Je fietst langs de rivier naar de Thien Mu Pagode. Hierna fiets je naar de verboden stad. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie afgezonderd van de rest van de stad. (ontbijt)

Dag 15 Met de jeep naar Bho Hoong

Bijzonder overnachten in een traditionele huis<br>
Bijzonder overnachten in een traditionele huis

In de ochtend word je met de legerjeep opgehaald bij het hotel. Je vertrekt naar de indrukwekkende Hai Van Pass. Vanaf de Hai Van Pass heb je een spectaculair uitzicht op zee. Nadat je Danang bent gepasseerd reis je het binnenland in richting de grens met Laos. Je reist door bossen, langs vergezichten en dorpjes. Onderweg bezoek je een huis van de Co Tu en de gids zal je vertellen over hun cultuur en tradities. De mensen hier geloven in natuurgoden en geesten en leven nog op traditionele wijze. Je vervolgt de reis en bezoek een traditioneel houten grafhuis dat is gemaakt door lokale ambachtslieden. Bij aankomst in het dorpje Bho Hoong ga je eerst lunchen voordat je een kleine wandeling maakt met een inwoner van het dorp. Indien je wilt kun je zwemmen in de rivier of varen op een bamboevlot. In de avond wordt er een traditioneel Co Tu diner georganiseerd en is er een optreden met traditionele volksliederen. Je overnacht vannacht in een huis op palen.

Dag 16 Transfer met de jeep naar Hoi An

In de ochtend is er nog genoeg tijd om het dorp verder te verkennen. Je kunt nog een wandeling maken met een van de inwoners van het dorp of gaan mountainbiken in de bergachtige omgeving. In de middag stap je weer in de jeep voor de reis naar Hoi An. Onderweg stop je voor de lunch en breng je nog een bezoek aan de Marble Mountains. Je verblijft de komende nachten in Hoi An in een fijn strandhotel.

Dag 17 Vrije dag in Hoi An

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om souvenirs in te slaan. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Het strand van Hoi An is vanuit het hotel ook makkelijk te bereiken met de fiets. (ontbijt)

Hoi An <br>
Hoi An

Dag 18 Je vliegt vandaag naar Ho Chi Minh

Drukte in Ho Chi Minh <br>
Drukte in Ho Chi Minh

In de ochtend kun je nog genieten van het strand of nog even inkopen doen in het centrum van Hoi An. In de middag brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor de vlucht naar Ho Chi Minh. Ho Chi Minh is een miljoenenstad en het zal even wennen zijn aan de drukte. Je verblijft in een koloniaal hotel in het centrum van de stad. (ontbijt)

Dag 19 Sightseeing Ho Chi Minh en bezoek aan de Cu Chi tunnels

We rijden je naar de Cu Chi tunnels op zo'n 75 km ten noord westen van de stad. Tijdens de Vietnam oorlog speelde zich in deze omgeving een heftige strijd af tussen de Vietcong en de Amerikanen. Je bezoekt het gebied en kunt zien hoe het ondergrondse leven hier plaatsvond, hoe land veroverd werd en het geheim van het gangenstelsel bewaard bleef. In de middag, terug in Ho Chi Minh, laten we je de highlights van de stad zien. We beginnen bij het oorlogsmuseum en hierna bezoek je het Independence Palace. De Notre Dame kathedraal en het door Eiffel ontworpen postkantoor zullen niet ontbreken. (ontbijt)

Oude Amerikaanse vliegtuigen midden in de stad<br>
Oude Amerikaanse vliegtuigen midden in de stad

Dag 20 We brengen je vandaag naar de Mekong Delta. Je verkent in de middag al een stukje op de fiets.

Het laatste stuk met de boot de Mekong delta in!<br>
Het laatste stuk met de boot de Mekong delta in!

Je wordt opgehaald bij je hotel rond 8 uur en de chauffeur brengt je naar Cai Be. De aansluitende transfer per boot is je eerste contact met de vruchtbare Mekong Delta. In de Mekong Lodge heb je een privé bungalow en geniet je van een heerlijke lunch in het restaurant. Je maak in de middag een fietstocht van ongeveer 10 kilometer over het eiland en krijgt zo een goede indruk van het leven in de Mekong Delta. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 21 Bezoek aan de Cai Be markt

Vroeg op voor een bezoek aan de Cai Be drijvende markt, een markt met een culturele en centrale functie in de Mekong Delta. Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. De rest van de dag kun je zelf invullen. Relaxen bij het zwembad of op de fiets de omgeving verder verkennen. De keuze is aan jou! (ontbijt, lunch en diner)

Boten bij de drijvende markt<br>
Boten bij de drijvende markt

Dag 22 Je vakantie in Vietnam zit er op! Je vliegt vandaag terug naar huis.

Je rondreis in Vietnam zit er bijna op. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kun je nog even de drukke stad verkennen. De chauffeur haalt je op bij het hotel en we rijden naar de luchthaven voor de terugvlucht. (ontbijt)