Veelzijdig Vietnam in drie weken

Tijdens deze Vietnam rondreis van drie weken laten we je de highlights van Vietnam zien. Je bezoekt tijdens de reis Halong Bay, maakt een trekking bij Sapa en bezoekt de bijzondere Bac Ha markt. Het keizerlijk Hue en het mooie Hoi An slaan we, evenals de Mekong Delta, uiteraard niet over.

- Je verblijft in middenklasse en luxe hotels
- Wandeltochten in Noord Vietnam
- Verblijf op een Jonk in Halong Bay
- Inclusief entreegelden

De route van Vietnam rondreis in drie weken<br>
De route van Vietnam rondreis in drie weken

Dag 1 Vertrek naar Vietnam

Je vliegt vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel naar Hanoi. Veel vluchten hebben een overstap maar je kunt ook rechtstreeks vliegen. Vraag je ons naar de mogelijkheden?

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar het eerste hotel.

Je komt vandaag aan in Hanoi. Je regelt in Vietnam eenvoudig zelf het visum met de uitnodigingsbrief die je voor vertrek van ons ontvangt. Je zult zien dat dit goed is geregeld op de luchthaven. Onze chauffeur staat op je te wachten en brengt je naar het hotel in het centrum van Hanoi. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan

Dag 3 Tijdens de sightseeing tour vandaag ga je veel verschillende gerechten proeven.

Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit. <br>
Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit.

Je verkent Hanoi op een bijzondere manier, namelijk als een lokal. De gids haalt je in de ochtend op. Het is verstandig om niet te ontbijten bij het hotel. Het proeven van verschillende lokalen gerechten hoort er namelijk ook bij. We beginnen de dag met ochtend gymnastiek bij het Hoan Kiem meer. De Hanoi'ers beginnen hier hun dag met Yoga, Tai Chi of badminton. Vanaf hier lopen we naar een klein restaurant voor een Vietnamees ontbijt, namelijk Pho noedle soep. Je bezoekt de Ngoc Son Tempel die midden op een eiland in het het meer ligt en we gaan een typisch Vietnamees koffiehuis bezoeken. Het Franse kwartier verken je lopend en we sluiten de dag af in een traditioneel Bai Hoi restaurant. Hier drinken de locals hun biertje aan het eind van de dag. (ontbijt en lunch)

Dag 4 Er is nog genoeg te zien in Hanoi

Je gaat in Hanoi makkelijk zelf op verkenning uit. Wil je het mausoleum van Ho Chi Minh ook van binnen bekijken zul je vroeg moeten zijn. Dit is alleen mogelijk in de vroege ochtenduren. In de buurt van het Mausoleum ligt ook het presidentieel paleis en het oude woonhuis van oom Hu. Wil je een beeld krijgen van het leven in de tijd van Ho Chi Minh? Bezoek dan het museum dat ook op loopafstand van het Mausoleum ligt. (ontbijt)

Dag 5 Je vertrekt vandaag met de bus naar Sapa

Je vertrekt in de ochtend met de bus het berggebied in naar Sapa. De reis zal ongeveer 5 uur duren en je komt in de middag aan in Sapa. De rest van de dag kan je de omgeving van Sapa alvast op eigen gelegenheid verkennen. (ontbijt)

Sapa ligt hoog in de bergen<br>
Sapa ligt hoog in de bergen

Dag 6 Je maakt een trekking naar Giang Ta Chai

Je ontmoet de kleurigste bergstammen tijdens je trek <br>
Je ontmoet de kleurigste bergstammen tijdens je trek

De gids haalt je in de ochtend op bij het hotel en samen rijden jullie naar Lao Chai, een zwarte H'Mong dorp. Je maakt kennis met hun dagelijkse leven en unieke cultuur. Je loopt tussen terrasvormige rijstvelden naar het dorp Ta Van. Na de lokale lunch loop je via het bamboe bos naar Giang Ta Chai. Onderweg stoppen we bij een waterval waar je een voor rust en het nemen van foto's. Na de wandeling word je met de auto teruggebracht naar Sapa (ontbijt en lunch)

Dag 7 Je bezoekt de bergvolkeren van Ma Tra en Ta Phin

In de ochtend start de trekking naar de Ta Pinh vallei. Via een zandpad wandel je naar Ma Tra, een dorp van de zwarte H'mong. Je loopt door een prachtig gebied heen met rijstterrassen en vergezichten naar de dorpen van de bergvolkeren. Je maakt kennis met de zwarte H'mong stam en leert veel over hun gebruiken. De wandeling gaat verder naar Ta Phin. Dit dorpje van de rode Dzoa ligt in een prachtige vallei. Ook hier heb je kans om rode Dzoa te ontmoeten en een kijkje te nemen in hun gebruiken en cultuur. Met de auto rijden we terug naar Sapa. (ontbijt en lunch)

Dag 8 We rijden naar de Bac Ha markt. In de avond ga je met de nachttrein terug naar Hanoi

Kleurige minderheden op de markten in het noorden <br>
Kleurige minderheden op de markten in het noorden

Na het ontbijt rij je naar Bac Ha, een rit van 70 km over relatief vlak en mooi landelijk gebied. Bac Ha is de grootste markt in de regio. Op elke zondagmorgen is het hier het domein van de vele verschillende etnische groepen. Flower H'mong, Phu La zwart Dao, Tay en Nung minderheden verzamelen zich hier voor de handel. Je hebt ruim de tijd om de markt te verkennen. Op de weg terug naar Lao Cai Station, zullen we een 'foto stop' maken bij de Chinese grens. Vannacht slaap je weer in de soft-sleeper. Neem je ook wat versnaperingen mee voor in de trein?(ontbijt)

Dag 9 We rijden naar Halong Bay en het jonk vaart je verder de baai in waar het voor anker gaat

Je komt vandaag vroeg aan in Hanoi en de chauffeur brengt je naar het hotel. Hier kan je je even opfrissen voordat je met de shuttlebus naar Halong Bay gaat. In zo'n 3 uur rijden we je naar Halong Bay. Bij Hon Gai harbor stap je op je jonk voor de komende middag en nacht. Je welkomstdrankje staat klaar! Tijdens de lunch varen we via de Bai Tu Long Bay en gaan in een baai voor anker. je leert over het leven in Halong Bay en kunt in de namiddag kajakken of zwemmen. Daarna zoekt de kaptein een plek om voor anker te gaan en kun je meedoen met de kookdemo. Je authentiek Vietnamees diner is inbegrepen. (ontbijt, lunch en diner)


Het mooie Halong Bay
Het mooie Halong Bay

Dag 10 Je hebt nog een ochtendprogramma op de boot. In de avond vlieg je naar Hué

Als je vroeg opstaat kun je mee doen met de Tai Chi les op het zonnedek. Na het ontbijt bezoek je de Thien Canh Son grot. Tijdens de lunch vaart de jonk terug naar de haven. Je shuttlebus staat klaar om jou en enkele andere gasten terug naar Hanoi te brengen. Je vliegt vanavond naar Hué. (ontbijt en lunch)

Dag 11 Sightseeing tour in Hué

Je bezoekt de verboden Purple City, gebouwd onder keizer Gia Long. Het ligt in de Citadel van Hué. Hué was niet alleen de politieke, maar ook de culturele en religieuze centrum onder de Nguyen dynastie tot 1945. Na je lunch in een lokaal restaurant ga je aan boord van een drakenboot en vaar je de parfum rivier op naar de Thien Mu Pagoda. Aansluitend bezoek je de keizerlijke graven. Tu Duc was Vietnam's vierde keizer en leefde van 1829 tot 1883, hij zou 104 concubines hebben gehad. Het graf van Khai Dinh King is een mix van traditionele Vietnamese stijl en moderne invloeden. (ontbijt en lunch)

Je bezoekt de graftombes bij Hué<br>
Je bezoekt de graftombes bij Hué

Dag 12 Vandaag verken je op eigen gelegenheid Hué

Lopend over de brug over de parfum rivier heb je een goed zicht op beide stadsdelen. Bezoek ook eens de overdekte markt naast de rivier en je zult merken dat hier niet heel veel toeristen komen. In het deel van de stad waar ook het hotel ligt liggen veel restaurant. Het is hier niet moeilijk om een leuk restaurant te vinden. Een leuke manier om de stad te verkennen is op de fiets. Wist je dat ook de zee te bereiken is met de fiets? (ontbijt)

Dag 13 Onderweg naar Hoi An bezoek je de Marmerbergen

De Marmerbergen in de buurt van Da Nang <br>
De Marmerbergen in de buurt van Da Nang

Vandaag vervolg je je Vietnam rondreis met een chauffeur op pad naar Hoi An. Onderweg stoppen we uiteraard om te lunchen en nog iets te zien. Da Nang is daar een prima plek voor, daar bezoek je ook het Cham museum en de marmerbergen. De rit over de de Hai Van Pass is een hele mooie. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. Je verblijft hier in een luxe hotel tussen het strand en het centrum in. (ontbijt)

Dag 14 Dag ter vrije besteding in Hoi An

Vandaag vervolg je je Vietnam rondreis met een chauffeur op pad naar Hoi An. Onderweg stoppen we uiteraard om te lunchen en nog iets te zien. Da Nang is daar een prima plek voor, daar bezoek je ook het Cham museum en de marmerbergen. De rit over de de Hai Van Pass is een hele mooie. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. Je verblijft hier in een luxe hotel tussen het strand en het centrum in. (ontbijt)

Het strand van Hoi An is makkelijk op de fiets te bereiken<br>
Het strand van Hoi An is makkelijk op de fiets te bereiken

Dag 15 Je verblijft een tweede dag in Hoi An

Eén van de vele tempels in Hoi An <br>
Eén van de vele tempels in Hoi An

Ook in Hoi An kun je eenvoudig met de fiets de omgeving verkennen. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Heb je al de Japanse of Chinese tempels in de stad bezocht? (ontbijt)

Dag 16 De ochtend heb je nog ter vrije besteding en in de middag vlieg je naar Ho Chi Minh

Vietnam is een lang gestrekt land en om tijd te besparen vliegen we je naar Ho Chi Minh city. (ontbijt)

Dag 17 Je verkent vandaag Ho Chi Minh

Je bezoekt vandaag enkele bekende bezienswaardigheden in Ho Chi Minh. We beginnen bij de Jade Emperor Pagoda, een van de mooiste tempels van de stad. Je bezoekt ook het Independence Palace, het door Eiffel ontworpen postkantoor en de Notre Dam Kathedraal. Vanaf hier is het niet zo ver lopen naar het oorlogsmuseum. Daar krijg je een goed beeld bij hoe de Vietnamezen kijken naar het jarenlange conflict tussen noord en zuid Vietnam en de Amerikaanse inmenging. (ontbijt)

Oude Amerikaanse vliegtuigen midden in de stad<br>
Oude Amerikaanse vliegtuigen midden in de stad

Dag 18 We brengen je vandaag naar de Mekong Delta. Je verkent in de middag al een stukje op de fiets.

Het laatste stuk met de boot de Mekong delta in!<br>
Het laatste stuk met de boot de Mekong delta in!

Je wordt bij het hotel opgehaald en met de shuttle bus van de Mekong Lodge ga je, samen met andere gasten, richting Cai Be. Vanaf Cai Be wordt je met de boot naar de Mekong Lodge gebracht. Je verblijft hier in een privé bungalow. Na de lunch maak je een fietstocht over Tan Phong Island en regelmatig steken we met een veerboot over. De rest van de dag kan je genieten van deze bijzondere plek.(ontbijt, lunch en diner)

Dag 19 Bezoek aan de Cai Be markt en transfer terug naar Ho Chi Minh

Vroeg op voor een bezoek aan de Cai Be drijvende markt, een markt met een culturele en centrale functie in de Mekong Delta. Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. Na het middaguur rijden we je terug naar Ho Chi Minh. (ontbijt)

Boten bij de drijvende markt<br>
Boten bij de drijvende markt

Dag 20 Je vakantie in Vietnam zit er op! Je vliegt vandaag terug naar huis.

Je rondreis in Vietnam zit er bijna op. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kun je nog even de drukke stad verkennen. De chauffeur haalt je op bij het hotel en we rijden naar de luchthaven voor de terugvlucht. (ontbijt)

Tijdens deze reis maak je twee binnenlandse vluchten. Je vliegt met Vietnam Airlines en de vluchten kosten samen € 240,00 per persoon in de voordeligste klasse. Deze binnenlandse vluchten zijn niet in onderstaande prijs opgenomen en vermelden we apart in de offerte. Zo heb je de keuze om de vlucht bij ons te boeken of om dit zelf te regelen. Er zijn veel low cost luchtvaartmaatschappijen die vliegen op deze route, wij ervaren Vietnam Airlines als een betrouwbare en goede luchtvaartmaatschappij.