Veelzijdig Vietnam in drie weken

Tijdens deze Vietnam rondreis van drie weken laten we je de highlights van Vietnam zien. Je bezoekt tijdens de reis Halong Bay, maakt een trekking bij Sapa en bezoekt de bijzondere Bac Ha markt. Het keizerlijk Hue en het mooie Hoi An slaan we, evenals de Mekong Delta, uiteraard niet over. Je verblijft in goede middenklasse hotels en een enkel budget hotel

- Je verblijft in middenklasse hotels
- Wandeltochten in Noord Vietnam
- Verblijf op een Jonk in Halong Bay
- Inclusief entreegelden
- Vaste lage website prijs van juni t/m september 2020

De route van de Veelzijdig Vietnam in drie weken rondreis<br>
De route van de Veelzijdig Vietnam in drie weken rondreis

Dag 1 Vertrek naar Vietnam

Je vliegt vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel naar Hanoi. Veel vluchten hebben een overstap maar je kunt ook rechtstreeks vliegen. Vraag je ons naar de mogelijkheden?

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar het eerste hotel.

Je komt vandaag aan in Hanoi. Je regelt in Vietnam eenvoudig zelf het visum met de uitnodigingsbrief die je voor vertrek van ons ontvangt. Je zult zien dat dit goed is geregeld op de luchthaven. Onze chauffeur staat op je te wachten en brengt je naar het hotel in het centrum van Hanoi. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan

Dag 3 Je verkent Hanoi vandaag zelf

Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit. <br>
Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit.

Je gaat in Hanoi makkelijk zelf op verkenning uit. Wil je het mausoleum van Ho Chi Minh ook van binnen bekijken zul je vroeg moeten zijn. Dit is alleen mogelijk in de vroege ochtenduren. In de buurt van het Mausoleum ligt ook het presidentieel paleis en het oude woonhuis van oom Hu. Wil je een beeld krijgen van het leven in de tijd van Ho Chi Minh? Bezoek dan het museum dat ook op loopafstand van het Mausoleum ligt. In het Etnologie museum krijg je een goed beeld van de minderheden die in Vietnam leven. In het Hoan Kiem meer ligt een mooie tempel, de Ngoc Son tempel. Het leven speelt zich grotendeels op straat af in de oude Franse wijk. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit (ontbijt)

Dag 4 Met een luxe bus reis je vandaag naar Sapa

Je vertrekt in de ochtend met de luxe bus het berggebied in naar Sapa. De reis zal ongeveer 5 uur duren en je komt in de middag aan in Sapa. De rest van de dag kan je de omgeving van Sapa alvast op eigen gelegenheid verkennen. (ontbijt)

Sapa<br>
Sapa

Dag 5 Je maakt een trekking naar Giang Ta Chai

Tijdens de wandeling passeer je veel boerderijen<br>
Tijdens de wandeling passeer je veel boerderijen

De gids haalt je in de ochtend op bij het hotel en samen rijden jullie naar Lao Chai, een zwarte H'Mong dorp. Je maakt kennis met hun dagelijkse leven en unieke cultuur. Je loopt tussen terrasvormige rijstvelden naar het dorp Ta Van. Na de lokale lunch loop je via het bamboe bos naar Giang Ta Chai. Onderweg stop je bij een waterval waar je even kunt uitrusten en voor het nemen van foto's. Na de wandeling word je met de auto teruggebracht naar Sapa (ontbijt en lunch)

Dag 6 Je bezoekt de bergvolkeren van Ma Tra en Ta Phin

In de ochtend start de trekking naar Ta Phin. Via een zandpad wandel je naar Ma Tra, een dorp van de zwarte H'mong. Je loopt door een prachtig gebied met rijstterrassen en vergezichten naar de dorpen van de bergvolkeren. Je maakt kennis met de zwarte H'mong stam en leert veel over hun gebruiken. De wandeling gaat verder naar Ta Phin. Dit dorpje van de rode Dzoa ligt in een prachtige vallei. Ook hier heb je kans om rode Dzoa te ontmoeten. Met de auto reis je hierna naar Bac Ha en overnacht je in een moderne homestay (ontbijt en lunch)

Dag 7 Je bezoekt de Bac Ha markt. In de avond ga je met de nachttrein terug naar Hanoi

De kleurrijke markt in Bac Ha<br>
De kleurrijke markt in Bac Ha

Bac Ha is de grootste markt in de regio. Op elke zondagmorgen is het hier het domein van de vele verschillende etnische groepen. Flower H'mong, Phu La zwart Dao, Tay en Nung minderheden verzamelen zich hier voor de handel. Je hebt ruim de tijd om de markt te verkennen. Hierna rijden we naar Trung Do waar je een wandeling maakt door het dorp. Als erg genoeg water in de rivier staat dan maak je een boottocht door de prachtige omgeving.Staat het water niet hoog genoeg dan maak je een wandeltocht langs de rivier. Op de weg terug naar Lao Cai Station, zullen we een 'foto stop' maken bij de Chinese grens. Vannacht slaap je weer in de soft-sleeper. Neem je ook wat versnaperingen mee voor in de trein? (ontbijt)

Dag 8 We rijden naar Halong Bay en het jonk vaart je verder de baai in waar het voor anker gaat

Je komt vandaag vroeg aan in Hanoi en de chauffeur brengt je naar het hotel. Hier kan je je even opfrissen voordat je met de auto naar Halong Bay gaat. In zo'n 3 uur rijden we je naar Halong Bay. Bij Hon Gai harbor stap je op de jonk voor de komende middag en nacht. Je welkomstdrankje staat klaar! Tijdens de lunch varen we via de Bai Tu Long Bay en gaan in een baai voor anker. je leert over het leven in Halong Bay en kunt in de namiddag kajakken of zwemmen. Daarna zoekt de kapitein een plek om voor anker te gaan en kun je meedoen met de kookdemo. Je authentiek Vietnamees diner is inbegrepen. (ontbijt, lunch en diner)


Het mooie Halong Bay
Het mooie Halong Bay

Dag 9 Je hebt nog een ochtendprogramma op de boot. In de avond vlieg je naar Hue

Als je vroeg opstaat kun je mee doen met de Tai Chi les op het zonnedek. Na het ontbijt bezoek je de Thien Canh Son grot. Tijdens de lunch vaart de jonk terug naar de haven. De chauffeur brengt je terug naar Hanoi. Je vliegt vanavond naar Hué. (ontbijt en lunch)

Dag 10 Sightseeing tour in Hué

Cultuur snuiven in Hue! Je gaat aan boord van een drakenboot voor de tocht naar de Thien Mu Pagoda. Aansluitend bezoek je de keizerlijke graven. Tu Duc was Vietnam's vierde keizer en leefde van 1829 tot 1883, hij zou 104 concubines hebben gehad. Het graf van Khai Dinh King is een mix van traditionele Vietnamese stijl en moderne invloeden. Na de lunch bezoek je de verboden stad. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie afgezonderd van de rest van de stad (ontbijt)

Je bezoekt de graftombes bij Hué<br>
Je bezoekt de graftombes bij Hué

Dag 11 Onderweg naar Hoi An bezoek je de Marmerbergen

De Marmerbergen in de buurt van Da Nang <br>
De Marmerbergen in de buurt van Da Nang

Vandaag vervolg je je Vietnam rondreis naar Hoi An. Onderweg stoppen we uiteraard om te lunchen en nog iets te zien. Da Nang is daar een prima plek voor. Hier bezoek je ook het Cham museum en de marmerbergen. De rit over de Hai Van Pass is een hele mooie. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. Je verblijft hier in een luxe hotel tussen het strand en het centrum in. (ontbijt)

Dag 12 en 13 - Vrije dagen in Hoi An

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om souvenirs in te slaan. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Het strand van Hoi An is vanuit het hotel ook makkelijk te bereiken met de fiets (ontbijt)

Hoi An <br>
Hoi An

Dag 14 - Je vliegt vandaag naar Ho Chi Minh en vanaf hier ga je naar Cat Tien nationaal park

De jungle van Nam Cat Tien nationaal park<br>
De jungle van Nam Cat Tien nationaal park

De chauffeur brengt je in de ochtend naar de luchthaven van Da Nang.Vanaf hier vlieg je naar Ho Chi Minh. Je reist verder naar het Nam Cat Tien nationaal park. Onderweg zie je veel rubberplantage, dorpen, kerken en tempels. Het is een landelijke route en je komt aan het eind van de middag aan bij de lodge waar je overnacht (ontbijt)

Dag 15 Fietsen in de jungle en in de avond met de jeep door het park

Het Nam Cat Tien nationaal park is de thuisbasis van een groot aantal vogels, planten, insecten en zoogdieren, waaronder een groot aantal primaten. Zo leeft in dit regenwoud de endemische gouden wang Gibbon, twee soorten beren en olifanten. Je maakt een fietstocht door de jungle onder begeleiding van een gids. Onderweg kun je verschillende dieren spotten. Je fietst naar een meer toe waar krokodillen leven. Hier kun je ook watervogels spotten. De picknick lunch is vandaag inbegrepen In de avond word je met de jeep opgehaald en maak je een avondsafari. (ontbijt en lunch)

Dag 16 Gibbons spotten in de natuur, bezoek beschermde primaten centrum en transfer naar Ho Chi Minh

Je word in de ochtend vroeg opgehaald en je gaat naar het gedeelte van het park waar veel gibbons leven. Bij het uitkijkpunt is het wachten tot de gibbons gaan zingen. Voor de gids is dit geluid een goed uitgangspunt om te bepalen waar de gibbons zitten. De duur van de wandeling hangt ervan af hoe lang het duurt voordat je de apen ziet. Hierna maak je een korte boottocht naar het bedreigde primaten centrum op Dao Tien eiland. Het centrum is gespecialiseerd in de redding en vrijlating van bedreigde primaten. Vaak het slachtoffer van de illegale handel in wilde dieren. Hierna rijden we naar Ho Chi Minh (ontbijt)

Het moderne Ho Chi minh<br>
Het moderne Ho Chi minh

Dag 17 Je verkent vandaag Ho Chi Minh zelf

Je kunt vandaag het centrum van Ho Chi Minh zelf verkennen. Er zijn een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal. Hier in de buurt ligt ook de opera met er omheen luxe warenhuizen. Bij het oorlogsmuseum krijg je inzicht in de kijk op de Vietnam oorlog vanuit Vietnamees perspectief. Voor het diner kun je naar backpackersstreet. Hier tref je veel leuke restaurants (ontbijt)

Oude Amerikaanse vliegtuigen midden in de stad<br>
Oude Amerikaanse vliegtuigen midden in de stad

Dag 18 We brengen je vandaag naar de Mekong Delta. Je verkent in de middag al een stukje op de fiets.

Het laatste stuk met de boot de Mekong delta in!<br>
Het laatste stuk met de boot de Mekong delta in!

Je wordt opgehaald bij je hotel rond 8 uur en de chauffeur brengt je naar Cai Be. De aansluitende transfer per boot is je eerste contact met de vruchtbare Mekong Delta. In de Mekong Lodge heb je een privé bungalow en geniet je van een heerlijke lunch in het restaurant. Je maak in de middag een fietstocht van ongeveer 10 kilometer over het eiland en krijgt zo een goede indruk van het leven in de Mekong Delta. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 19 Bezoek aan de Cai Be markt en fietstocht

Vroeg op voor een bezoek aan de Cai Be drijvende markt, een markt met een culturele en centrale functie in de Mekong Delta. Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. Na het middaguur maak je een fietstocht en kun je diverse ambachten bekijken (ontbijt, lunch en diner)

Boten bij de drijvende markt<br>
Boten bij de drijvende markt

Dag 20 Transfe naar Ho Chi Minh waar je de laatste nacht verblijft

De chauffeur brengt je vandaag terug naar Ho Chi Minh waar je de laatste nacht in Vietnam verblijft. Morgen vlieg je naar huis (ontbijt)

Dag 21 Je vakantie in Vietnam zit er op! Je vliegt vandaag terug naar huis.

Je rondreis in Vietnam zit er bijna op. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kun je nog even de drukke stad verkennen. De chauffeur haalt je op bij het hotel en we rijden naar de luchthaven voor de terugvlucht. (ontbijt)