Vietnam budget rondreis in de zomer

Zoek je een scherp geprijsde rondreis in prima budgethotels dan is deze rondreis iets voor jou! Tijdens de reis bezoek je de highlights van Vietnam en maakt ook nog enkele bijzondere excursies. Je bezoekt het Pu Luong national park, maakt een bijzondere fietstocht door het platteland en verblijft op een jonk in Halong Bay. Even rust? De reis kan worden verlengd met drie dagen tropisch strand.

- Je betaald de prijs die op de website staat!
- Verblijf in keurige budget hotels
- Wandeltocht in het berggebied bij Mai Chau
- Strandverlenging Mui Ne (optioneel)

De route van je Vietnam Budget rondreis in de zomer<br>
De route van je Vietnam Budget rondreis in de zomer

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

Je Vietnam rondreis begint vandaag. Vaak maak je een tussenstop in een stad die ook de moeite van het bezoeken waard is. Wat dacht je van een stop over in Hong Kong of Bangkok?

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar je hotel in de oude binnenstad

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

Je komt aan op de luchthaven van Hanoi. Je regelt daar met de visumbrief die je van ons voor vertrek hebt gekregen eenvoudig bij aankomst het visum. Je zult zien dat dit goed geregeld is. Onze chauffeur staat op je te wachten. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. In ongeveer 45 minuten rijdt hij je naar de stad. Je hotel ligt in het centrum te midden van winkels en restaurants. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan.

Dag 3 Je verkent Hanoi op eigen gelegenheid

Je verkent vandaag Hanoi op eigen gelegenheid. Er is voldoende te zien in Hanoi. De Kathedraal, het Hoi Kiem meer en het Ho Chi Minh museum en Mausoleum zijn zeker een bezoek waard. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat op. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. ( ontbijt)

Studenten in de tempel van de literatuur
Studenten in de tempel van de literatuur

Dag 4 Je bezoekt de bergvolkeren van Mai Chau

In Mai Chau leven de bergvolkeren nog traditioneel<br>
In Mai Chau leven de bergvolkeren nog traditioneel

Vandaag reis je in een internationeel groepje het berggebied in naar Mai Chau. In Mai Chau leven verschillende bergvolkeren, de bekendste in dit gebied zijn de Witte Thai. Je verblijft in één van de kleine dorpjes te midden van de lokale bevolking. Na de lokale lunch ga je met de gids de vallei van Mai Chau verkennen op de fiets. Je fietst door de rijstvelden heen en ontmoet de bergvolkeren van Mai Chau. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Je bezoekt het Pu Luong national park

Vandaag gaan we buiten de gebaande paden. Je bezoekt het Pu Luong national park met de auto of de motor. De keuze is aan jou. Het park wordt gekenmerkt door rijstterrassen, uitgestrekte velden, bossen en beekjes. Je maakt een wandeltocht in het national park en onderweg bezoek je de bergvolkeren. Ook deze avond is je diner weer inbegrepen. ( ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Wandeltocht Mai Chau en transfer terug naar Hanoi

Je gaat vandaag de omgeving van Mai Chau verder verkennen tijdens een wandeltocht. Je bezoekt de minderheden dorpjes Na Meo en Ma Mo en onderweg heb je prachtig uitzicht over de rijstvelden. Je luncht vandaag bij het hotel en hierna rijden we terug naar Hanoi. (ontbijt en lunch)

Dag 7 We rijden je naar het wonderschone Halong Bay

Onderweg naar Halong Bay is genoeg te zien. In Vietnam speelt het leven zich veelal af langs de weg en daar wonen ook veel mensen. In de haven van Hon Gai haven ga je aan boord van een Garden Bay Junk, en word je begroet met een welkomstdrankje. Terwijl je de Bai Tu Long baai in vaart lunch je aan boord. In Vung Vieng zie je hoe men op het water leeft. In de namiddag kun je kajakken en zwemmen. We gaan voor anker in Dong Tien Lake en je kunt voor het diner deelnemen aan een kookdemonstratie. 's Avonds wordt er vaak een film getoond of kun je met de bemanning vissen vanaf het bovendek. (Logies, ontbijt, lunch en diner)

Je vaart het wonderschone Halong Bay in
Je vaart het wonderschone Halong Bay in

Dag 8 Je start op het water en in de middag terug naar Hanoi. Met de nachttrein naar Hué

De dag begint op het water met koffie, thee en broodjes. Je kunt een Tai Chi les volgen op het bovendek. Na het ontbijt vaar je naar een indrukwekkende grot in Bai Tu Long Toe. Vervolgens varen we terug naar de haven. Met de shuttle bus ga je terug naar Hanoi en in de avond word je bij het hotel opgehaald voor de transfer naar het treinstation. Je neemt de nachttrein naar Hué. We boeken een soft-sleeper en je slaapt met 4 in een compartiment. In de ochtend kom je aan in Hué. ( ontbijt en lunch)

Dag 9 Je komt in de ochtend aan in Hué. De rest van de dag ter eigen invulling.

Met de drakenboot kan je naar de Thien My Pagoda varen<br>
Met de drakenboot kan je naar de Thien My Pagoda varen

Je komt in de ochtend aan op het treinstation van Hué. De chauffeur staat bij het treinstation te wachten met een naambordje. Hij is niet te missen. Je hebt vandaag de tijd om Hué op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 10 Plattelandsverkenning op de fiets

De gids haalt je in de ochtend op bij het hotel en de fietsen staan buiten al klaar. Je fietst samen de drukke stad uit naar Thanh Toan village. De eerste stop van vandaag is bij een traditionele boerderij. Bij een kopje thee en een lokale snack hoor je veel over de gebruiken en het boerenleven. Je mag zelfs een handje helpen met het planten van rijst. Na het bezoek aan de boerderij fietsen we verder naar een ander dorp. De lunch wordt vandaag georganiseerd bij een familie thuis. Je kan hier een kijkje nemen in de lokale keuken. Na de kookles ga je met de gastheer een boottocht maken op de rivier. Onderweg passeer je veel vissers en indien je wilt mag je zelf ook proberen te vissen. We fietsen door de rijstvelden heen terug naar Hué. (ontbijt en lunch)

Dag 11 We rijden je vandaag via een mooie route naar Hoi An

Via de Hai Van Pas ga je vandaag naar Hoi An. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. We stoppen in Da Nang voor de lunch en je bezoekt hier het Cham Museum. Het museum geeft je een goede indruk van de oude Khmer cultuur. Voordat we in Hoi An aankomen bezoek je ook de Marmerbergen. Hier tref je veel grot tempels aan. Je hotel ligt in het centrum van Hoi An. (ontbijt)

In Hoi An is de fiets een veel gebruikt vervoersmiddel<br>
In Hoi An is de fiets een veel gebruikt vervoersmiddel

Dag 12 Een vrije dag in Hoi An

De mooie tempels in Hoi An zijn zeker een bezoek waard<br>
De mooie tempels in Hoi An zijn zeker een bezoek waard

In Hoi An heb je zowel Franse invloeden als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die
je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Hoi An wordt ook veel door Vietnamese toeristen bezocht, je hebt er veel winkeltjes en dit is ook
de plek om je souvenirs in te slaan. (ontbijt)

Dag 13 Vandaag vlieg je naar Ho Chi Minh city

Vanmiddag vlieg je naar Ho Chi Minh city. Hoewel de bewoners van deze in het voormalige Zuid-Vietnam gelegen stad hun stad veel liever noemen bij z'n voormalige naam: Saigon. Ho Chi Minh is een enorme stad. Je verblijft er in het hart van de stad in de buurt van de Mekong rivier. (Ontbijt)

Dag 14 Ho Chi Minh city is een bruisende hoofdstad

In het bacpackers gebied tref je veel leuke restaurants. <br>
In het bacpackers gebied tref je veel leuke restaurants.

Je kunt vandaag het centrum van Ho Chi Minh zelf verkennen. Er zijn een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal. Hier in de buurt ligt ook de opera met er omheen de luxe warenhuizen. Bij het oorlogsmuseum krijg je inzicht in de kijk op Vietnam oorlog vanuit Vietnamees perspectief. Voor het diner kun je naar backpackersstreet. Hier tref je veel leuke restaurants

Dag 15 Terugvlucht

De chauffeur haalt je bij het hotel op voor de transfer naar de luchthaven. Je vliegt vandaag terug.

Strandverlenging
Deze Vietnam rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf in Mui Ne. Mui Ne ligt prachtig tussen de zandduinen en blauwgroene zee en is een perfecte strandbestemming. Je kunt Mui Ne het gehele jaar door bezoeken. Je hebt hier namelijk veel minder regen dan in de rest van het land.

Dag 15 t/m 18 We rijden je naar Mui Ne voor enkele dagen strand (3 nachten)

Tropisch strand in Mui Ne<br>
Tropisch strand in Mui Ne

Tijdens deze reis maak je een binnenlandse vlucht vanaf Da Nang naar Ho Chi Minh. Je vliegt met Vietnam Airlines en de vlucht kost € 120,00 in de voordeligste klasse. Deze binnenlandse vlucht is niet in onderstaande prijs opgenomen en vermelden we apart in de offerte. Zo heb je de keuze om de vlucht bij ons te boeken of om dit zelf te regelen. Er zijn veel low cost luchtvaartmaatschappijen die vliegen op deze route, wij ervaren Vietnam Airlines als een betrouwbare en goede luchtvaartmaatschappij.