Vietnam budget rondreis in de zomer

Zoek je een scherp geprijsde rondreis in prima budgethotels dan is deze rondreis iets voor jou! Tijdens de reis bezoek je de highlights van Vietnam en maakt ook nog bijzondere excursies. Je maakt een trekking in Mai Chau, een bijzondere fietstocht door de bergen en verblijft op een jonk in Halong Bay. Even rust? De reis kan worden verlengd met drie dagen tropisch strand.

- Verblijf in keurige budget hotels
- Wandeltocht in berggebied bij Mai Chau
- Dineren bij een Vietnamees gezin in Hanoi
- Strandverlenging Hoi An optioneel

De route van de Vietnam budget rondreis in de zomer<br>
De route van de Vietnam budget rondreis in de zomer

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

Je Vietnam rondreis begint vandaag. Vaak maak je een tussenstop in een stad die ook de moeite van het bezoeken waard is. Wat dacht je van een stop over in Hong Kong of Bangkok?

Dag 2 Aankomst en transfer naar je hotel in de oude binnenstad

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

Je komt aan op de luchthaven van Hanoi. Je regelt daar met de visumbrief die je van ons voor vertrek hebt gekregen eenvoudig bij aankomst het visum. Je zult zien dat dit goed geregeld is. Onze chauffeur staat op je te wachten. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. In ongeveer 45 minuten rijdt hij je naar de stad. Je hotel ligt in het centrum te midden van winkels en restaurants. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan.

Dag 3 Je verkent Hanoi op eigen gelegenheid en in de avond dineren bij een Vietnamees gezin

Je verkent vandaag Hanoi op eigen gelegenheid. Er is voldoende te zien in Hanoi. De Kathedraal, het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh museum en Mausoleum zijn zeker een bezoek waard. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat op. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. In de avond ga je dineren bij een Vietnamees gezin. Je regelt zelf het vervoer van/en naar het gezin. (ontbijt en diner)

Studenten in de tempel van de literatuur
Studenten in de tempel van de literatuur

Dag 4 Je bezoekt de bergvolkeren van Mai Chau

Dorpje van de Witte Thai<br>
Dorpje van de Witte Thai

Vandaag reis je in een klein internationaal groepje het berggebied in naar Mai Chau. In Mai Chau leven verschillende bergvolkeren, de bekendste in dit gebied zijn de Witte Thai. Je verblijft in één van de kleine dorpjes te midden van de lokale bevolking. Na de lokale lunch ga je met de gids de vallei van Mai Chau verkennen op de fiets. De fietstocht duurt ongeveer 2 uur en je fietst tussen de rijstvelden en ontmoet de bergvolkeren. De gids verteld je tijdens de fietstocht meer over de cultuur en tradities van de lokale bevolking. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Wandel naar het dorpje Pieng Phung en reis terug naar Hanoi

Je wandelt vandaag naar het dorpje Pieng Phung van de witte Thai. Het is een prachtige route over onverharde wegen, door bossen en rijstvelden. Je passeert verschillende dorpjes zoals Na Cut en Sam Pa en ziet hier huizen met rieten daken en op palen. In de middag ben je weer terug bij het hotel. Na de lunch brengt de chauffeur je terug naar Hanoi. (ontbijt en lunch)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 We rijden je naar het wonderschone Halong Bay

Onderweg naar Halong Bay is genoeg te zien. In Vietnam speelt het leven zich veelal af langs de weg en daar wonen ook veel mensen. In de haven van Hon Gai haven ga je aan boord van een Garden Bay Junk, en word je begroet met een welkomstdrankje. Terwijl je de Bai Tu Long baai in vaart lunch je aan boord. In Vung Vieng zie je hoe men op het water leeft. In de namiddag kun je kajakken en zwemmen. We gaan voor anker in Dong Tien Lake en je kunt voor het diner deelnemen aan een kookdemonstratie. 's Avonds wordt er vaak een film getoond of kun je met de bemanning vissen vanaf het bovendek. (ontbijt, lunch en diner)

Je vaart het wonderschone Halong Bay in
Je vaart het wonderschone Halong Bay in

Dag 7 Je start op het water en in de middag terug naar Hanoi. Met de nachttrein naar Hué

De dag begint op het water met koffie, thee en broodjes. Je kunt een Tai Chi les volgen op het bovendek. Na het ontbijt vaar je naar een indrukwekkende grot in Bai Tu Long Toe. Vervolgens varen we terug naar de haven. Met de shuttle bus ga je terug naar Hanoi en in de avond word je bij het hotel opgehaald voor de transfer naar het treinstation. Je neemt de nachttrein naar Hué. We boeken een soft-sleeper en je slaapt met 4 in een compartiment. In de ochtend kom je aan in Hué. (ontbijt en lunch)

Dag 8 Je komt in de ochtend aan in Hué. De rest van de dag vrij

Met de drakenboot kan je naar de Thien Mu Pagode varen<br>
Met de drakenboot kan je naar de Thien Mu Pagode varen

Je komt in de ochtend aan op het treinstation van Hué. De chauffeur staat bij het treinstation te wachten met een naambordje. Hij is niet te missen. Je hebt vandaag de tijd om Hué op eigen gelegenheid te verkennen.In Hue is veel te doen en bezichtigen. Een aanrader is de verboden stad. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie afgezonderd van de rest van de stad. Met een drakenboot kun je een stuk varen op de parfumrivier naar de Thien Mu Pagode. Buiten de stad liggen de tombes van de keizers en deze bezoek je het beste met de taxi. De stad Hue kun je makkelijk op de fiets bekijken. (ontbijt)

Dag 9 Vandaag via een mooie route naar het strandhotel in Hoi An

Via de Hai Van Pas ga je vandaag naar Hoi An. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. We stoppen in Da Nang voor de lunch en je bezoekt hier het Cham Museum. Het museum geeft je een goede indruk van de oude Khmer cultuur. Voordat we in Hoi An aankomen bezoek je ook de Marmerbergen. Hier tref je veel grot tempels aan. Je hotel ligt bij het strand van Hoi An. (ontbijt)

Voor de avonturier bieden we ook de optie aan om de route achterop de motor af te leggen. Onderweg stop je bij een mooi strandje, de Marble Mountains en een klein dorpje. Vergeet je je zwemkleding niet? Je stopt bij een plek waar je heerlijk even kunt afkoelen!

Dag 10 - Een vrije dag in Hoi An

In Hoi An heb je zowel Franse invloeden als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Hoi An wordt ook veel door Vietnamese toeristen bezocht, je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om je souvenirs in te slaan. (ontbijt)

In Hoi An is de fiets een veel gebruikt vervoersmiddel<br>
In Hoi An is de fiets een veel gebruikt vervoersmiddel

Dag 11 - Vlucht naar Ho Chi Minh en op naar de Mekong Delta waar je in een echte homestay verblijft

In de ochtend vlieg je naar Ho Chi Minh. De gids haalt je op de luchthaven op voor de transfer naar de Mekong delta. Je bezoekt de lokale markt in Vinh Lonh en vanaf hier fiets je naar de Van Thanh Mieu tempel en de Long Khanh Pagoda. Onderweg stoppen we nog een bakstenen fabriek. Met de boot gaat de reis verder van Cai Be naar Vinh Long. Je zult verbaast staan van de omvang van de delta. Je verblijft vannacht in een homestay. (ontbijt en diner)

Dag 12 Maak een fietstocht en bezoek de drijvende markt in Cai Be

Drijvende markt in de Mekong Delta <br>
Drijvende markt in de Mekong Delta

Vroeg op voor een bezoek aan de drijvende markt van Cai Be. Je vaart met een houten boot over de Mekong rivier. De markt heeft een culturele en centrale functie in de Mekong delta. Je ziet er boten verzamelen voor de handel in verse producten. Aan land kun je diverse ambachten bekijken. (ontbijt)

Dag 13 Naar Ho Chi Minh

In de middag kom je aan in Ho Chi Minh en met de gids maak je een wandeling door het centrum. Ho Chi Minh is een enorme stad en je wandelt naar enkele bezienswaardigheden zoals de Notre Dam kathedraal en het door Gustav Eiffel ontworpen postkantoor. (ontbijt)

Drukte in Ho Chi Minh<br>
Drukte in Ho Chi Minh

Dag 14 Terugvlucht

De chauffeur haalt je bij het hotel op voor de transfer naar de luchthaven. Je vliegt vandaag terug. (ontbijt)

Strandverlenging
Deze Vietnam rondreis kun je verlengen met 2 dagen extra strandverblijf in Hoi An. Hoi An heeft een sfeervol centrum met prachtige Chinese en Japanse tempeltjes, huisjes met Franse invloeden en veel goede restaurants en winkels. Je verblijft op loopafstand van de zee in een kleinschalig hotel met zwembad. Het centrum is met de fiets of taxi makkelijk te bereiken.

Dag 11 t/m 13 We verlengen je verblijf in Hoi An met 2 nachten