Het beste van Thailand en Myanmar in de winter

Tijdens deze complete rondreis van 24 dagen bezoek je de highlights van Thailand en Myanmar. Je verblijft in goede en comfortabele hotels. Tijdens de rondreis maak je kennis met de vriendelijke bevolking en onder andere de wereldstad Bangkok. In Myanmar bezoek je bijvoorbeeld het koloniale Kalaw en de prachtige natuur van het Inle meer. De reis eindigt met enkele dagen relaxen in Ngapali.

- Goede middenklasse hotels
- Entreegelden inclusief
- Strandverblijf Ngapali

Tempels in Inle meer<br>
Tempels in Inle meer

Dag 1 Vertrek naar Thailand

Je vertrekt vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Thailand. We kiezen voor een comfortabele vlucht met een zo kort mogelijke tussenstop. Je komt de volgende dag aan in Thailand.

Bangkok
Bangkok

Dag 2 Aankomst Bangkok

Welkom in de wereldstad Bangkok. De chauffeur staat op de luchthaven voor je klaar om je naar het eerste hotel te brengen. De rest van de dag kun je bijkomen in het hotel of alvast de stad gaan verkennen. (maaltijden niet inbegrepen)

Dag 3 Ontdek Bangkok op eigen gelegenheid

Je kunt vandaag het Koninklijke paleis, de tempels Wat Pho en Wat Arun of Chinatown gaan bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer zoals de Skytrain, watertaxi, metro of tuk tuk. Een voordeel reizen met het het openbaar vervoer is dat je tijdens de spits niet in de file komt te staan. Veel bekende bezienswaardigheden liggen aan het water, een ontspannen manier om deze te bezoeken is met de watertaxi over de Chao Phraya rivier. Tijdens de boottocht heb je ook een mooi zicht op de skyline van Bangkok. (ontbijt)

Bangkok
Bangkok
River Kwai - Kanchanaburi<br>
River Kwai - Kanchanaburi

Dag 4 Op naar de River Kwai

Op naar de volgende bestemming van de rondreis; River Kwai. In de ochtend word je bij je hotel opgehaald door je chauffeur en samen met hem reis je naar Kanchanaburi, wat vooral bekend is van de brug die over de River Kwai loopt. Hier bezoek je een oorlogsmuseum en een begraafplaats. Daarna reis je met de trein door de jungle heen. Onderweg geniet je van de prachtige natuur. (ontbijt)

Dag 5 Bezoek Erawan nationaal park

Vandaag breng je een bezoek aan het Erawan nationaal park. Hier zijn de mooiste watervallen van Thailand te bewonderen. Het water zie je hier vanaf 7 niveaus naar beneden kletteren. De paden zijn gemakkelijk te bewandelen waardoor je de verschillende niveaus kunt bereiken. Hoe hoger het niveau, hoe moeilijker de klim zal zijn. In de prachtige natuur kom je ook apen tegen. Laat je spullen dus niet onopgelet ergens achter. Vandaag lunch je in een lokaal restaurant. (ontbijt en lunch)

Dag 6 Transfer naar Ayutthaya

Vanaf de natuur rondom de River Kwai, reizen we verder naar de historische stad Ayutthaya. De oude Koningsstad staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. In de middag kom je aan in Ayutthaya en verken je de omgeving op de fiets. (ontbijt)

Ayutthaya
Ayutthaya

Dag 7 Bezoek Ayutthaya en op naar Sukhothai

De reis gaat verder naar Sukhothai. Je begint de dag met een bezoek aan Lopburi wat bekend staat om de prachtige tempels en de loslopende apen. Voordat je in Sukhothai aankomt, stop je nog in Phitsanulok om een bezoek te brengen aan het mooiste Boeddhabeeld van Thailand, namelijk Wat Mahathat. In de middag kom je aan in Sukhothai waar je de rest van de dag vrij te besteden hebt. (ontbijt)

Sukhothai
Sukhothai

Dag 8 Sightseeing Sukhothai

Je bezoekt het Sukhothai historisch park dat op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. De ruïnes van het koninklijk paleis en de tempels zijn goed bewaard gebleven. Optioneel kun je in het park een fiets huren om de omgeving op de fiets te gaan verkennen. (ontbijt)

Dag 9 Via Mae Sot naar Hpa An

Na het ontbijt ga je met de chauffeur naar Mae Sot, dit is de grensovergang van Thailand naar Myanmar. Je neemt hier afscheid van de Thaise chauffeur en de nieuwe chauffeur voor Myanmar staat op je te wachten. Samen reis je verder naar Hpa An. Een klein stadje omgeven door prachtige kalkstenen rotsformaties. Onderweg stop je bij de Bayint Nyi grot. Ook breng je een bezoek aan de Shwe Yin Hmyaw Pagoda. (ontbijt)

Dag 10 Hpa An sightseeing

Je gaat vandaag verschillende grotten bij Hpa An bezoeken. De eerste stop van vandaag is de Lumbani Tuin en de berg Zwekabin. Bij de Lumbini Gardens zie je wel duizenden Boeddha beelden staan. Ook bezoek je vandaag de Kawgone grot en de Sadan grot. Deze grot is alleen toegankelijk van november – maart en staat bekend om de Indiana Jones film die hier is opgenomen. Via een tunnel in de grot kom je uit op een verborgen meer met een prachtig uitzicht. Je kunt hier optioneel een bootje huren voor een rondleiding op het kleine meer naar een grot die alleen per boot te bereiken is. De laatste stop van vandaag is KyaunkKalap en de YathePyan grot. De rest van de middag kun je zelf invullen. (ontbijt)

Hpa An<br>
Hpa An

Dag 11 Op naar Golden Rock

Vanaf Hpa An reis je in ongeveer 3 uur naar de voet van de Golden Rock. Eenmaal aangekomen reis je met een lokale truck naar de Golden Rock. Het is een avontuurlijke tocht van ongeveer 45 minuten . De Golden Rock ligt hoog op een berg en het uitzicht vanaf hier is spectaculair. De Golden Rock is een groot rotsblok bedekt met bladgoud en hangt subtiel in balans op de rand van een klif. Het is een bedevaartsoord in Myanmar Je verblijft vannacht in een eenvoudig hotel met ook een prachtig uitzicht. Het hotel waar je verblijft is het enige hotel voor toeristen dat vlakbij de rots ligt. (ontbijt)

Golden Rock<br>
Golden Rock
Yangon
Yangon

Dag 12 Via Bago naar Yangon

Je gaat eerst met een lokale truck weer naar beneden, naar de voet van de berg. Vanaf daar stap je weer op de auto die je in ongeveer 4 tot 5 uur naar Yangon brengt. Onderweg maak je nog een stop in het dorpje Bago. Hier bezoek je een traditionele pottenbakkerij, waar je het hele proces van pottenbakken ziet. Ook bezoek je enkele pagodes in Bago. Daarna reis je door naar Yangon. Bij aankomst heb je de rest van de dag vrij te besteden. (ontbijt)

Dag 13 Vlucht naar Bagan

In de ochtend vlieg je naar Bagan. De vlucht duurt zo’n 1 uur en 20 minuten. Bagan staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks! In Bagan staan namelijk zo’n 4400 tempels. Bij aankomst in Bagan bezoek je de lokale markt Nyaung U. Hier komt de lokale bevolking om groente, fruit en kruiden te kopen. Het is een kleurrijke ervaring waar je de meest bijzondere vruchten tegenkomt. Om een kijkje te nemen in het lokale leven bezoek je ook het omliggende dorpje van de markt. De rest van de dag staat in het teken van de highlights van Bagan. Je bezoekt de Shwe Zigon Pagode, de Ananda Tempel, de That Byin Nyu Tempel en de Dhamma Yangyi Tempel. Dit zijn de meest bekende plekken van Bagan. Aan het einde van de dag geniet je van de zonsondergang. (ontbijt)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 14 Sightseeing op de ebike door Bagan

Bagan
Bagan

Vandaag stap je op de ebike om Bagan verder te ontdekken. Er zijn hier volop tempels te zien. De gids kan je hierin adviseren. Aan het einde van de middag stap je op de boot en maak je een boottocht over de Ayeyarwaddy rivier. Vanaf de boot kun je de zonsondergang zien. Optioneel kun je vandaag een ballonvlucht maken over Bagan in de ochtend. Dit is een van de mooiste ballonvluchten van de wereld! Tijdens de zonsopgang kijk je uit op het tempelcomplex van Bagan, een prachtige ervaring. (ontbijt)

Dag 15 Transfer naar Mandalay

De reis gaat verder naar Mandalay. Het is een lange rit van ongeveer 4 tot 5 uur, maar onderweg kun je op verschillende plekken stoppen. Bij aankomst in Mandalay bezoek je de Mahamuni Pagode. Dit is een van de meest heilige plekken van Myanmar. Het is een rijkversierde tempelcomplex met een vier meter hoge Boeddhabeeld dat is versierd met goud en juwelen. Hierna breng je nog een bezoek aan enkele highlights zoals de Ku Tho Daw Pagoda en Mandalay Hill waar je een mooi uitzicht hebt over de stad bij zonsondergang. (ontbijt)

Mandalay
Mandalay

Dag 16 Ontdek de omliggende gebieden van Mandalay

Mandalay
Mandalay

In Mandalay en in de omgeving van deze stad is veel te zien. Vandaag bezoek je in de ochtend het Maha Gandar Yone klooster. Hier zie je honderden monniken hun dagelijkse maaltijd nuttigen. Dit is elke dag een schenking van een familie. Het is fascinerend om te zien hoe het hier eraan toe gaat. Je gaat na het ritueel verder naar Sagaing waar je enkele highlights bezoekt. Hierna gaat de tour door naar Inwa. In de namiddag bezoek je de U Bein Bridge waar je de zonsondergang kunt bewonderen. De U Bein Brug is ruim een kilometer lang en volledig opgetrokken uit teakhout. Het is de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld! Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de omliggende boerderijen en het water. (ontbijt)

Dag 17 Op naar Kalaw

Op naar het koloniale en heuvelachtige Kalaw. Doordat Kalaw iets hoger ligt is het ook wat koeler dan in andere delen van Myanmar. Bij aankomst in Kalaw maak je een mooie wandeling door Kalaw. Je bezoekt een 500 jaar oude pagode met een bamboe Boeddhabeeld. Tijdens de wandeling zie je veel koloniale huizen en passeer je de markt van Kalaw. Hier zie je de bergvolkeren samen komen. Na het proeven van wat lokale snacks loop je verder naar de Thein Taung Pagode. Op de top van de heuvel ligt een klooster en hier kun je even uitrusten voordat je verder loopt. (ontbijt)

Kalaw
Kalaw

Dag 18 Bezoek olifantenkamp en transfer naar Inle Lake

Inle Lake<br>
Inle Lake

Voordat je doorgaat naar Inle Lake, bezoek je het olifantenkamp. Hier leven weesolifanten en olifanten die met pensioen zijn. Je maakt een korte wandeling door de jungle naar de rivier waar de kudde olifanten is. De gids verteld je meer over de olifanten en hoe ze bij het kamp zijn gekomen. Als je wilt mag je de olifanten een banaan geven. Elke dag gaan de olifanten badderen in de rivier en hier kan je bij aanwezig zijn. Zorg je er voor dat je een droge handdoek en zwemkleding meeneemt? Na het bezoek reis je in ongeveer 1,5 uur met de auto verder naar het Inle meer. Deze plek staat bekend om de typische manier van vissen, namelijk op één been. (ontbijt)

Dag 19 Sightseeing met de boot

Vandaag een heerlijke dag in de natuur! Met een privé boot ga je het Inle meer verkennen. Tijdens de boottocht zie je huizen op palen staan waar de Intha wonen, de drijvende tuinen en je ziet de vissers aan het werk. Je bezoekt de ochtendmarkt en ziet hier de bergvolkeren samen komen voor de handel in producten. Via een klein kanaal vaar je naar een dorpje van de Pa-oh. Te voet wandel je door het dorp naar de top van een heuvel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het meer. Je sluit de dag af met een bezoek aan de Phaung Daw Oo Pagode. (ontbijt)

Inle Lake<br>
Inle Lake
Strand <br>
Strand

Dag 20 Vlucht naar Ngapali

Vanaf Inle Lake rijd je in een klein uurtje naar de luchthaven van Heho. Hier stap je op het vliegtuig richting het westen van Myanmar; Thandwe. Deze luchthaven ligt op korte afstand van Ngapali waar je de komende dagen aan het strand verblijft. Ngapali is gelegen in de golf van Bengalen en in de wintermaanden november tot april kun je hier heerlijk verblijven aan het strand. (ontbijt)

Dag 21 en 22 Strandverblijf

Je ervaart in Ngapali de ontspannen sfeer van een vissersdorp. Het is een rustige plaats vooral omdat er op dit moment nog geen groot aanbod van bars aanwezig is. Verwacht hier geen drukte en bedrijvigheid maar kom tot rust en geniet van de zon, zee en van het strand. Wil je graag iets ondernemen? Dan kun je in de omgeving gaan snorkelen of je bezoekt de vissersdorpjes Jade Taw en Lon Tha. (ontbijt)

Ngapali Beach<br>
Ngapali Beach
Yangon
Yangon

Dag 23 Vlucht naar Yangon

Vandaag vlieg je terug naar Yangon. De vlucht vertrekt in de ochtend zodat je in de middag nog de stad kunt verkennen. Geniet van je laatste dag in Myanmar! (ontbijt)

Dag 24 Terugvlucht

Helaas is er een einde gekomen aan de rondreis. Bij je hotel wordt je opgepikt door je chauffeur en hij brengt je naar de luchthaven waar je het vliegtuig terug naar huis pakt. Hopelijk heb je een onvergetelijke tijd gehad. We zouden het leuk vinden om je terug te zien bij een van onze andere zusjes of broertje; Singha, Sakura of Indus Reizen!