Vietnam tropisch genieten in de winter

Tijdens deze luxe rondreis zie je in twee weken de highlights van Vietnam. Na een bezoek aan de levendige stad Hanoi, ga je het prachtige Halong Bay vanaf het water verkennen en je bezoekt de leuke plaatsen Hue en Hoi An. Na een bezoek aan Ho Chi Minh, sluit je de reis heerlijk af aan het strand op het eiland Con Dao.Tijdens de reis verblijf je in bijzondere luxe hotels en verken je het land op een ontspannen manier.

- Verblijf in luxe hotels
- Je bezoekt de highlights van Vietnam
- In Halong Bay en de Mekong Delta verblijf op een luxe cruiseboot
- Tropische strandverblijf op Con Dao

Dag 1 Vlucht naar Hanoi

De rondreis naar Vietnam gaat beginnen! Op naar de luchthaven voor je vlucht naar Hanoi. De vluchten naar Hanoi maken vaak een overstap in Bangkok of Hong Kong. Je kunt een stop over toevoegen aan de reis om een van deze steden te bezoeken.

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar hotel

Bij aankomst op de luchthaven in Hanoi staat je chauffeur op je te wachten. Hij brengt je in zo’n 45 minuten naar het eerste verblijf. Afhankelijk van de vluchttijden heb je de mogelijkheid om zelf Hanoi te verkennen en om de eerste indrukken van Vietnam op je in te laten werken. Je verblijft in Hanoi in een luxe hotel in het centrum van de stad. (geen maaltijden inbegrepen)

Dag 3 Sightseeing Hanoi en streetfood tour in de avond

De levendige stad Hanoi<br>
De levendige stad Hanoi

Je gids haalt je bij het hotel op en je gaat op verkenning uit. Je Vietnam reis begint met een bezoek aan Ho Chi Minh Mausoleum. Je bezoekt Ho Chi Minh's laatste rustplaats. Om de hoek ligt de oude woning van oom Ho en de One Pillar Pagoda; in 1049 gebouwd door koning Ly Thaise To. Later breng je een bezoek aan de tempel van de literatuur en Quoc Tu Giam - Vietnam's eerste universiteit uit 1070. Hier komen studenten heen voor goed geluk!

In de avond staat er een streetfood tour op de planning. Je gaat genieten van de lokale specialiteiten die Vietnam te bieden heeft. (ontbijt en diner)

Dag 4 Op naar Halong Bay voor een cruise met overnachting

Vanaf Hanoi reis je verder naar Hai Phong. Rond het middaguur ga je aan boord van een cruise boot en geniet je van een welkomstdrankje. Vandaag overnacht je op deze cruise en slaap je in een deluxe cabine. Je vaart door de prachtige baai van Halong Bay en gaat vandaag lunchen en dineren op het water. Tijdens de boottocht heb je de mogelijkheid om op bepaalde plekken te kajakken en/of te zwemmen. In de namiddag geniet je van de zonsondergang op deze adembenemende locatie. (ontbijt, lunch en diner)

De adembenemende baai van Halong Bay<br>
De adembenemende baai van Halong Bay

Dag 5 Transfer naar Hanoi en trein naar Hue

Het lokale leven bij de baai van Halong Bay<br>
Het lokale leven bij de baai van Halong Bay

Start de dag vandaag met een les Tai Chi op het dek van de cruise, of ontwaak op je gemak in de groene omgeving van Halong Bay. Na het ontbijt vaart de boot je naar Trung Trang Cave. Daar aangekomen ruil je de boot even in voor een ritje in de bus en bezoek je Cat Ba National Park. Terug op de boot geniet je, onderweg terug naar de haven, van een brunch en een traditionele Vietnamese thee ceremonie. Bij aankomst in de haven ga je door naar het treinstation van Hanoi en pak je de nachttrein naar Hue. Je overnacht in een 4 persoonsprivécabine. (ontbijt en lunch)

Dag 6 Hue verken je samen met een gids

Vanaf het treinstation brengen we je naar het hotel waar je eerst kunt ontbijten. Zodra je opgefrist bent na de treinreis, ga je samen met een gids de keizerlijke stad Hue verkennen. Je brengt vandaag een bezoek aan de verboden stad. Deze kleine stad was vroeger niet toegankelijk voor gewone burgers, alleen de keizerlijke familie had toegang tot dit deel van de stad. Daarna breng je ook een bezoek aan de oudste pagode in Hue en de keizerlijke graven. (ontbijt)

Een tradiotionele drakenboot<br>
Een tradiotionele drakenboot

Dag 7 Onderweg naar Hoi An bezoek je de Marble Mountains

Vanaf Hue ga je verder naar Hoi An. De route volgt de weg over de bekende Hai Van Pass, dwars door de bergen. Kilometers lang geniet je van de mooiste uitzichten. Voordat je in Hoi An aankomt, stop je bij het Cham Museum en de Marble Mountains (de Marmerbergen). Hier bezoek je een mooie tempel en een grot die tijdens de Vietnam oorlog door de Viet Cong werd gebruikt als ziekenhuis. In Hoi An verblijf je in een luxe resort. (ontbijt)

Dag 8 Vrije dag in Hoi An

Straten van Hoi An<br>
Straten van Hoi An

Vandaag heb je alle vrijheid om de omgeving van Hoi An te bezoeken. Als je een dagje aan het strand wilt, ben je hier op de juiste plek. Met een gehuurde fiets, scooter of taxi ben je hier binnen enkele minuten. De historische binnenstad van Hoi An is ook zeker aan te raden. Vooral in de avonduren is het hier erg gezellig. De gehele binnenstad is verlicht door de lampions die boven de smalle straatjes hangen. In het centrum zijn veel tempels te zien, maar ook veel kleine winkeltjes. Hier kun je, je prima een paar dagen vermaken. (ontbijt)

Dag 9 Vertrek naar Danang Airport en vlucht naar Ho Chi Minh

Je vliegt door naar Ho Chi Minh, of naar Saigon zoals de bewoners de stad het liefste noemen. Op het vliegveld staat een nieuwe chauffeur op je te wachten en brengt je naar je hotel in de stad. Afhankelijk van je vluchttijden heb je de rest van de dag vrij te besteden. (ontbijt)

Dag 10 Ontdek Ho Chi Minh op eigen gelegenheid

Op je eigen tempo bezoek je vandaag Ho Chi Minh. In vergelijking met de rest van Vietnam is Ho Chi Minh een enorme en drukke stad. Het centrum van de stad beschikt over veel hoogtepunten, zoals het oude postkantoor, de kathedraal, opera en grote warenhuizen. Ook kun je vandaag een oorlogsmuseum bezoeken. (ontbijt)

Het oude postkantoor in Ho Chi Minh <br>
Het oude postkantoor in Ho Chi Minh

Dag 11 Op naar Cai Be, vanaf daar met een cruiseboot naar Can Tho

De Mekong Delta<br>
De Mekong Delta

Na het ontbijt ga je met de auto verder naar Cai Be. Dit is een rit van ongeveer 3 uur. Tijdens de rit maak je een stop bij een Bonsai Garden. Eenmaal aangekomen in Cai Be ga je aan boord van een cruise die je over het Cho Lach kanaal en de Tien Giang rivier vaart. Op het dek van de cruiseboot kun je heerlijk relaxen. Onderweg kom je prachtig gekleurde sloepen tegen. Je kunt een uitstapje maken naar een traditioneel dorpje om het lokale leven te ervaren. In de avond ga je aan boord van de cruise dineren tijdens zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner).

Dag 12 Bezoek een drijvende markt en boottocht Nin Kieu Pier

In de ochtend geniet je nog van het ontbijt aan boord van de cruise en vaar je langs een drijvende markt. Hier worden veel producten vanuit de Mekong Delta aangeboden. De boot gaat door naar Can Tho, de grootste handelsstad van de Mekong Delta. Hier stap je over op een andere, lokale boot om de hoogtepunten en de tuinen van de Nin Kieu Pier te bezoeken. Met een transfer ga je terug naar Ho Chi Minh. (ontbijt)

Een drijvende markt<br>
Een drijvende markt

Dag 13 Transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh en vlucht naar Con Dao

Op naar het vliegveld van Ho Chi Minh voor de vlucht naar Con Dao. De vlucht duurt ongeveer een uurtje. Je verblijft in Con Dao drie nachten aan het strand om lekker te ontspannen en je reis in alle rust af te sluiten. (ontbijt)

Dag 14 en 15 Strandverblijf Con Dao

In de wintermaanden is het eiland Con Dao een uitstekende strandbestemming. Op dit eiland is genoeg te beleven. Zo is het een ideale locatie om te snorkelen, duiken of om de natuur te verkennen. Het grootste gedeelte van het eiland valt onder Con Dao Nationaal Park. Daarnaast heeft het eiland een bijzondere geschiedenis. Vroeger stond het bekend als Devil’s Island, omdat het als een strafkolonie werd gebruikt waar veel gevangenen onder onmenselijke omstandigheden vast werden gehouden. Je verblijft hier in een luxe hotel dichtbij het strand. (ontbijt)

Ho Chi Minh City<br>
Ho Chi Minh City

Dag 16 Vlucht naar Ho Chi Minh

Vanaf je strandverblijf in Con Dao vlieg je terug naar Ho Chi Minh, waar je geniet van je laatste vrije dag in Vietnam. (ontbijt)

Dag 17 Terugvlucht

Je vertrekt vandaag naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland. (ontbijt)