Nuttige informatie over Cambodja

Hieronder vind je alle informatie die je nodig heb om goed voorbereid op rondreis te gaan naar Cambodja. Lees onder andere wat de beste reisperiode is voor Cambodja en wat de highlights van Cambodja zijn.

De voornaamste reden voor velen om naar Cambodja te reizen is het prachtige tempelcomplex Angkor Wat. De mystieke tempels van Angkor Wat worden gezien als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Maar in dit fascinerende land zijn nog veel meer plekken die de moeite waard zijn te bezoeken. Een minstens net zo aangrijpend overblijfsel uit het verleden zijn de Choeung Ek Killing Fields van de Rode Khmer. De Killing Fields kun je bezoeken vanuit de bruisende hoofdstad Phnom Penh. Naast de Killing Fields is een bezoek aan het koninklijk paleis en de zilveren pagoda ook de moeite waard. Tegenover de drukte van steden zoals Phnom Penh en Battambang staat de indrukwekkende en ongerepte natuur. De vele regenwouden, nationale parken, de berggebieden en de prachtige stranden in combinatie met de talrijke culturele schatten maken een reis door Cambodja onvergetelijk.

Het prachtige tempelcomplex Angkor Wat<br>
Het prachtige tempelcomplex Angkor Wat
Lokale lekkernijen op de markt<br>
Lokale lekkernijen op de markt

Reisperiode, klimaat en weer Cambodja

Beste reisperiode en weer in Cambodja

Het is lekker warm in Cambodja, neem gemiddeld zo'n 25 tot 30 graden als richtlijn. In ons voorjaar (april/mei) kan het er zelfs nog wel warmer worden en in onze zomer regent het wat meer. In de winter kan het juist weer wat koeler zijn. Dat het in onze zomer meer regent heeft ook een voordeel. Juist daardoor heb je vaak een mooi groen landschap. Cambodja kun je dus eigenlijk prima het hele jaar verkennen. Regen zul je altijd wel een keer hebben vaak kort en heftig en aan het einde van de dag. Daar zijn de paraplu's toch voor?De mooiste stranden in Cambodja tref je aan bij Kep en Sihanoukville. In Sihanoukville tref je drukkere en zeer levendige baaien aan maar de baai bij Shoka beach en Otres beach is weer lekker rustig. Kep zoek je juist op als je van rust houdt. Vanaf onze herfst tot het begin van de zomer is het hier prima vertoeven. In juli, augustus en september kun je af en toe met een bui te maken krijgen maar ook in die periode schijnt de zon zeer regelmatig.


Highlights Cambodja

Angkor Wat, Cambodja's trots

Angkor Wat

De oude ommuurde tempelstad Angkor Wat kent vele hoogtepunten. De Angkor Wat tempel, de lachende boedhha beelden van de Bayon tempel en Preah Khan.

Meer informatie

De bruizende hoofdstad Phnom Penh

Phnom Penh

Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja zou je altijd moeten opnemen in je rondreis in Cambodja. Het Royal Palace, de legende van Lady Penh hill en het Rode Khmer verleden.

Meer informatie

Koh Rong

Koh Rong

Witte stranden, helderblauw water en nog geen massatoerisme, klinkt dat goed? Dan kan je Koh Rong vast waarderen. Dit tropische eiland ligt ten zuiden van Cambodja.

Meer informatie

Battambang

Battambang

Battambang is een van de grotere steden in Cambodja. Door deze stad lopen is al leuk. De populairste activiteit in Battambang is echter een ritje maken op met de bamboe trein.

Meer informatie

Siem Reap

Siem Reap

Siem Reap is een hele sfeervolle stad, er zijn niet echt specifieke bezienswaardigheden in de stad zelf, maar de vele marktjes, winkels kraampjes
zorgen dat het er goed toeven is.

Meer informatie