Nuttige informatie over Maleisië

Hieronder vind je alle informatie die je nodig heb om goed voorbereid op rondreis te gaan naar Maleisië. Lees onder andere wat de beste reisperiode is voor Maleisië en wat de highlights van Maleisië zijn.

Je zult zeker geen spijt krijgen van een rondreis door Maleisië. Wij leggen je graag uit waarom het de moeite waard is om Maleisië als je volgende bestemming te overwegen en helpen je met het maken van een onvergetelijke rondreis.

Maleisië is een prachtige lang met zeer diverse natuur en cultuur. Verwonder je over de wilde dieren en prachtige jungle in het Maleisische deel van Borneo. Verdiep je in de verschillende culturen in de wijken van de hoofdstad en bij de vele mooie gebouwen. Verken theevelden, bergen en watervallen op het hele schiereiland. Je zult je in Maleisië niet vervelen en versteld blijven staan van wat er allemaal te zien en doen is. Als je opzoek bent naar ontspanning zal je hier ook zeker aan je trekken komen: de eilanden naast het schiereiland zijn kleine paradijsjes met witte stranden en bijzonder helderblauw water.

De hoofdstad van Maleisië
De hoofdstad van Maleisië
Het oudste regenwoud ter wereld
Het oudste regenwoud ter wereld

Reisperiode, klimaat en weer Maleisië

Beste reisperiode en weer in Maleisië

Maleisië heeft een tropisch klimaat, wat inhoudt dat het er lekker warm is, maar dat er af en toe een flinke regenbui kan vallen. Je kunt Maleisië hierdoor het hele jaar door goed bezoeken. In september t/m november kunnen er flinkere buien voorbij komen. Eilanden aan de oostkust van het schiereiland, o.a. de Perhentians, Tiomand en Redang, zijn van maart t/m oktober het beste te bezoeken.


Van november t/m februari is het regenseizoen aan de oostkust en is de zee erg wild. Hierdoor gaan er weinig en onregelmatig boten naar de eilanden toe, bovendien zijn veel accommodaties en voorzieningen in deze tijd dicht. De eilanden in het westen van Maleisië hebben in die periode juist bijna geen regen; je kunt dus altijd wel bij een paradijsje terecht! Hetzelfde weer geldt eigenlijk voor Borneo, alleen kunnen daar gedurende onze wintermaanden wat heftige buien voorkomen, maar zoals bij een tropisch klimaat het geval is zijn deze vaak kort en is het daarna weer goed.


Highlights Maleisië

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisië is levendig en gezellig. Je vindt hier een bonte mix van moderne wolkenkrabbers, mooie oude gebouwen en leuke markten. Er is genoeg te beleven!

Meer informatie

Langkawi

Langkawi

Langkawi is een groot eiland gelegen aan de westkant van Maleisië. Je kunt je hier makkelijk geruime tijd vermaken. De bekendste activiteit zijn de kabelbaan en de hangbrug.

Meer informatie

Cameron Highlands

Cameron Highlands

In het noordwesten van Maleisië liggen de Cameron Highlands. Door het mildere klimaat dan de rest van het land is dit het meeste vruchtbare stuk van Maleisië.

Meer informatie

Malakka

Malakka

Malakka is een klein stadje niet ver van Kuala Lumpur, dat vooral bekend staat om de diverse historische gebouwen die hier staan. In het weekend is hier ook de avondmarkt.

Meer informatie

Taman Negara

Taman Negara

Het oudste regenwoud ter wereld: Taman Negara. In dit nationale park leeft veel leven en de kans een zeer groot dat je apen, wilde zwijnen en met geluk een tapir tegenkomt!

Meer informatie

Penang

Penang

Penang staat bekend om de diverse culturen die duidelijk aanwezig zijn op dit eiland. Ook vinden velen dat er op dit eiland het lekkerste eten in Maleisië te vinden is!

Meer informatie

Kota Kinabalu (Gunung Kinabalu)

Kota Kinabalu (Gunung Kinabalu)

De hoofdstad van de Maleisische staat Sabah aan de westkust van Borneo is Kota Kinabalu. De stad heeft leuke markten waar je zeer goed verse vis kunt eten. De stadsmoskee is zeker een aanrader!

Meer informatie

Sandakan (Kinabatangan River)

Sandakan (Kinabatangan)

Sandakan is de ideale uitvalsbasis voor al het moois dat er in de Sabah provincie te zien is. Het stadje zelf geeft een leuk kijkje in het lokale leven van de bevolking.

Meer informatie

Gunung Mulu Nationaal Park

Gunung Mulu Nationaal Park

Mulu is een nationaal park dat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De enorme hoeveelheid grotten, het landschap en de biodiversiteit maken het interessant.

Meer informatie

Kuching

Kuching

Kuching is een rustigere en schone stad met een mix van mensen een gezellig oud centrum. In onze zomermaanden is er het Kuching festival.

Meer informatie

De eilanden van Maleisië

De eilanden

De eilanden van Maleisië: Perhentians, Redang, Tioman, Pangkor, Sipadan en Mabul island (Borneo). Welk eiland past het best bij jou?

Meer informatie