Nuttige informatie over Myanmar

Hieronder vind je alle informatie die je nodig heb om goed voorbereid op rondreis te gaan naar Myanmar. Lees onder andere wat de beste reisperiode is voor Myanmar en wat de highlights van Myanmar zijn.

Myanmar is een authentieke bestemming met boeddhistische tempels, natuur en koloniale huizen. Ervaar tijdens je rondreis de ongerepte natuur en maak kennis met de gastvrije bevolking.

Langzaam aan reizen steeds meer toeristen af naar Myanmar, maar desondanks dat het toerisme groeit is het nog een van de meest authentieke bestemmingen in Zuidoost Azië. In de oude hoofdstad Yangon en in het bergdorp Kalaw vind je nog koloniale invloeden terug uit de tijd dat de Engelsen het land overgenomen hadden. Het aanbod in hotels en guesthouses groeit gestaag, maar je vind in Myanmar nog weinig invloeden uit de westerse cultuur. Maak kennis met de gezellige wijken en cultuur van Myanmar in Yangon, en ervaar het traditionele leven aan het Inlemeer. De vissers roeien hier met één been.

Uiteraard breng je ook een bezoek aan de prachtige stad Bagan, met meer dan 2000 tempels, stoepa’s, pagodes en reünies. Sinds 2019 staat Bagan genoteerd om de UNESCO werelderfgoed lijst. Voor de avonturier is er ook genoeg te ondernemen in Myanmar, zo kun je een meerdaagse trekking door de ongerepte natuur maken van Kalaw naar het Inlemeer. En wil je de rondreis graag tropisch afsluiten dan is Ngapali tijdens de wintermaanden een ideale kustplaats om te verblijven

De historische stad Bagan<br>
De historische stad Bagan
Het berglandschap van Myanmar<br>
Het berglandschap van Myanmar

Reisperiode, klimaat en weer Myanmar

Beste reisperiode en weer in Myanmar

Net zoals veel landen in Azië kent Myanmar ook een tropisch klimaat. Hierdoor is het land het gehele jaar te bezoeken. De beste reistijd is van november tot en met februari, de temperaturen zijn aangenaam en de regenval valt mee. Wil je graag in de periode maart tot en met mei door Myanmar reizen dan dien je rekening te houden met warme temperaturen die soms kunnen oplopen tot wel 40 graden. Het regenseizoen loopt in Myanmar van juni tot en met oktober. Doorgaans zijn het tropische buien die 1 a 2 uur duren en waarna het de rest van de dag weer mooi weer is. De kustplaats Ngapali is tijdens het regenseizoen geen ideale strandbestemming omdat er veel regen valt en meerdere hotels gesloten zijn.

Highlights Myanmar

Yangon

Yangon

Yangon is een van de grootste steden in Myanmar en was tot 2005 de hoofdstad van het land. Vaak begint of eindigt je Myanmar rondreis hier. In deze levendige stad vind je verschillende bezienswaardigheden . De bekendste bezienswaardigheid is de Schwedagon pagode.

Meer informatie

Bagan

Bagan

Bagan is een bijzondere stad in Myanmar en staat sinds 2019 op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Wat deze stad zo bijzonder maakt zijn de meer dan 2000 tempels, stoepa’s, pagodes en reünies die je hier kunt gaan bewonderen.

Meer informatie

Inle Lake

Inle Lake

We kunnen een bezoek aan het Inle meer zeker aanraden. De inwoners hebben zich uitstekend weten aan te passen aan het dagelijkse leven op het water. Ze wonen namelijk in drijvende dorpen en verbouwen voedsel in hun drijvende tuinen.

Meer informatie

Mandalay

Mandalay

Mandalay is gelegen aan de voet van de gelijknamige Mandalay heuvel in het noorden van het land. Vanaf deze heuvel heb je een mooi uitzicht over de stad en omgeving. Je bezoekt hier de Mahamuni Pagode, het paleis en in de omgeving van Mandalay de U Bein brug.

Meer informatie

Kalaw

Kalaw

Kalaw is een koloniaal stadje in de bergen en heeft een relaxte sfeer. Door de hogere ligging is het hier ook wat koeler dan in andere delen van Myanmar. Dit is ook een ideale uitvalsbasis voor een trekking door de spectaculaire natuur van Myanmar.

Meer informatie

Ngapali

Ngapali

Op zoek naar een ontspannen strandverblijf in Myanmar? Dan is Ngapali, gelegen in de golf van Bengalen tijdens onze winter een aanrader. In dit kustplaatsje kun je heerlijk tot rust komen en genieten van de zon, zee en het strand.

Meer informatie