Vietnam en Cambodja highlights

Gedurende een rondreis van drie weken laten we je de highlights van Vietnam en Cambodja zien. Tijdens deze combinatie Vietnam en Cambodja rondreis verblijf je in goede middenklasse hotels en ziet veel van de landen. Na je verblijf in de hoofdstad Hanoi bezoek je Halong Bay. Je reist via Hué en Hoi An naar Ho Chi Minh city om vervolgens door te reizen naar Cambodja waar je de schatten van Ankor Wat bezoekt en kennis maakt met de Franse invloeden in het land. Je sluit af in de hoofdstad Phnom Penh.

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

Je Vietnam en Cambodja highlights rondreis begint vandaag. Vaak maak je een tussenstop in een stad die ook de moeite van het bezoeken waard is. Wat dacht je van een stop-over in Hong Kong of Bangkok?

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar je hotel in de stad

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

De luchthaven van Hanoi heet Noi Bai. Je regelt daar met de visumbrief die je van ons voor vertrek hebt gekregen eenvoudig bij aankomst je visum. Je zult zien dat dit makkelijk te regelen is. Onze chauffeur staat op je te wachten. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. In ongeveer 45 minuten rijdt hij je naar de stad. Je hotel ligt in het centrum te midden van winkels en restaurants. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan. (Logies)

Dag 3 Maak kennis met Hanoi tijdens een stadstour

Je gids haalt je bij het hotel en je gaat de ochtend op verkenning uit. Je Vietnam rondreis begint met een bezoek aan Ho Chi Minh Mausoleum en openlucht museum. Je bezoekt Ho Chi Minh's laatste rustplaats. Een bijzondere plek! Om de hoek ligt de oude woning van oom Ho en de One Pillar Pagoda. Ook breng je een bezoek aan de tempel van de literatuur en Quoc Tu Giam - Vietnam's eerste universiteit uit 1070. Hier komen studenten heen voor het krijgen van geluk! De middag kun je zelf op verkenning uit (ontbijt)

Studenten in de tempel van de literatuur, op zoek naar geluk!
Studenten in de tempel van de literatuur, op zoek naar geluk!

In Hanoi kun je altijd wel ergens een snelle maaltijd halen
In Hanoi kun je altijd wel ergens een snelle maaltijd halen

Dag 4 Er is nog genoeg te zien

Er is nog voldoende te zien in Hanoi. Je verkent vandaag op eigen gelegenheid de stad verder. Heb je gisteren de Kathedraal al bezocht of het Hoi Kiem meer? Zo niet dan zijn ze beiden je bezoek waard. In het Hoi Kiem meer ligt een mooie tempel, de Ngoc Son tempel. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Daar kun je wel dagen rondlopen. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat af. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. ( ontbijt)

Dag 5 We rijden je naar het mooie Halong Bay

Onderweg naar Halong Bay is genoeg te zien. Wij kiezen voor de minder bekende baai Bai Tu Long. Deze is net zo mooi als Halong Bay maar iets minder toeristisch. Je vaart tijdens de lunch de haven uit en krijgt al meteen een goede indruk van deze bijzondere omgeving. De gids verteld tijdens de lunch over het programma en in de middag bezoek je een mooie grot. Je gaat kajakken en kunt zwemmen in de zee. In de avond wordt er een kookles op het bovendek gegeven. De dag wordt afgesloten met een heerlijke barbecue. (ontbijt, lunch en diner)

Je vaart het wonderschone Halong Bay in
Je vaart het wonderschone Halong Bay in

Dag 6 Start op het water en val in slaap in keizerlijke sferen

Je start vandaag vroeg op de boot met een Tai Chi les. Hierna wordt het ontbijt geserveerd. Je bezoekt een vissersdorpje met de bamboeboot of met de kajak. De keuze is aan jou! Nog voor de middag legt je boot weer aan in de haven en tref je de chauffeur die je naar de luchthaven brengt voor een korte avond vlucht naar Hué. Daar wacht de chauffeur je op de luchthaven op en brengt je naar je hotel in de stad. (ontbijt en lunch)

Dag 7 Sightseeing in de keizerlijke stad Hue

Eén van de vele tempels in Hué
Eén van de vele tempels in Hué

Cultuur snuiven in Hue! We beginnen op de Dong Ba markt, een echt lokale markt. Vervolgens stap je over op een drakenboot en vaar je op de parfum rivier naar de Thien Mu pagode, de oudste pagode in Hue. Gia Long bouwde de verboden paarse stad in de Citadel van Hué. Lunchen doen we in een lokaal restaurant. In de middag bezoekt je de tombes van Tu Duc en Khai Dinh. Twee beroemde keizers in Vietnam. In Hué zijn in de buurt van je hotel veel restaurantjes om te dineren. (ontbijt)

Dag 8 Vandaag verken je op eigen gelegenheid Hue nog verder

Hué is een enorme stad en er is veel te zien. Je kunt een boot huren en je een stuk over de rivier laten varen of je huurt een fiets of een scooter en rijdt het platteland op richting zee. Je zult zien dat de dag zo omvliegt. Je gids van gisteren heeft je vast ook nog wat tips aan de hand gedaan. (ontbijt)

Dag 9 De route naar Hoi An is een mooie...

Je Vietnam reis vervolgt via Da Nang naar Hoi An. De route volgt de weg over de Hai Van pas. Aan prachtige vergezichten op dit stuk van de oude Ho Chi Minh trail geen gebrek. In Da Nang lunchen we doorgaans. Vaak is de lunch soep. Als je wilt kun je in Da Nang ook het Cham museum bezoeken, het geeft je een indruk van de oude Khmer cultuur. Voor we in Hoi An aankomen bezoek je ook vaak de Marmerbergen. Hier tref je een mooie tempel aan en een grot die voor de Viet Cong dienst deed als ziekenhuis. Je komt in de namiddag aan in Hoi An (ontbijt)

Ingang naar de grot die op de marmerbergen dienst deed als ziekenhuis
Ingang naar de grot die op de marmerbergen dienst deed als ziekenhuis

Dag 10 Vandaag verken je Hoi An op eigen gelegenheid

Verken de omgeving eenvoudig op de fiets
Verken de omgeving eenvoudig op de fiets

Ook in Hoi An kun je eenvoudig met de fiets de omgeving verkennen. Je zit hier erg dicht bij het strand. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Heb je al de Japanse of Chinese tempels in de stad bezocht? In Hoi An is voldoende keuze voor je maaltijden, er zijn veel leuke en goede restaurantjes. (Ontbijt)

Dag 11 Dagje in Hoi An

In Hoi An heb je zowel Franse invloeden als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Hoi An wordt ook veel door Vietnamese toeristen bezocht, je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om je souveniers in te slaan. (ontbijt)

Lampionnen winkel in Hoi An. 
Lampionnen winkel in Hoi An. 

Dag 12 Vandaag vlieg je naar Ho Chi Minh city

Vanmiddag vlieg je naar Ho Chi Minh city. Hoewel de bewoners van deze in het voormalige Zuid - Vietnam gelegen stad hun stad veel liever noemen bij z'n voormalige naam: Saigon. Ho Chi Minh is een enorme stad. Je verblijft er in het hart van de stad in de buurt van de Mekong rivier. (Ontbijt)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 13 Ho Chi Minh sights and Cu Chi tunnel bezoek

Ervaar zelf een Cu Chi tunnel
Ervaar zelf een Cu Chi tunnel

In de ochtend bezoek je de Notre Dame kathedraal, het historische postkantoor en enkele oude gebouwen in de binnenstad. Ook het oorlogs museum ontbreekt niet. Na de lunch rijden we naar de Cu Chi tunnels. Dit netwerk van meer dan 200 km aan tunnels speelde een belangrijke rol in de oorlog gedurende de jaren zestig van de vorige eeuw. Delen van de tunnels kun je nog bezoeken en je krijgt er een goede indruk van de heftigheid van de hier geleverde strijd. (ontbijt)

Dag 14 Vandaag vlieg je naar Siem Reap in Cambodja

We rijden je naar de luchthaven. Je vlucht naar Siem Reap is door ons voor je geboekt. Op de luchthaven van Siem Reap wacht onze chauffeur en brengt je in een korte rit naar je hotel. Je merkt al direct dat het er hier relaxed aan toe gaat, heel anders dan het drukke Ho Chi Minh. Je gaat vanavond dineren in het mooie Aspara theater waar tijdens het diner een mooie dansuitvoering wordt opgevoerd. Wij trakteren! (ontbijt en diner)


Siem Reap is bekend vanwege de Angkor Wat tempels - Mekong Reizen
Siem Reap is bekend vanwege de Angkor Wat tempels - Mekong Reizen

Dag 15 Vandaag ga je met een gids Angkor Wat bezoeken

In het uitgestrekte Angkor Wat struikel je over de mooie oude tempels
In het uitgestrekte Angkor Wat struikel je over de mooie oude tempels

Je gids haalt je op bij het hotel en je gaat richting Angkor Wat. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens zeer en heilige koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt daar de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische vondst in Zuid-Oost Azië. (ontbijt)

Dag 16 Waterrijk Cambodja, je bezoekt een dorp op het water

Je reist de stad uit naar het Tonle Sap meer. Dit enorme meer ligt ten zuiden van Siem Reap. Onderweg maak je kennis met het platteland en eenmaal bij het meer aangekomen stap je over op een boot. Met je gids vaar je langs de drijvende dorpen en leer je veel over het leven op het water. De lokale bevolking woont, werkt en slaapt hier op en bij het water. (ontbijt)

Op het Tonle Sap meer wordt gewerkt en gewoond op het water<br>
Op het Tonle Sap meer wordt gewerkt en gewoond op het water
In het centrum van Siem Reap is er 's avonds voldoende te beleven
In het centrum van Siem Reap is er 's avonds voldoende te beleven

Dag 17 Vandaag een relax dag of ga je zelf nog verder op stap?

Aan jou de keuze vandaag! Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor Wat nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of toch relaxen bij het zwembad van je hotel? In het centrum van Siem Reap liggen genoeg leuke restaurants om heerlijk te gaan lunchen of dineren. Je hoeft je in Siem Reap niet te vervelen. (ontbijt)

Dag 18 Transfer van Sien Reap naar Battambang over water.

Je bezocht het Tonle Sap meer al eerder en vandaag zul je het per boot oversteken naar Battambang. Dit ligt aan de zuidkust van het meer. Het kan zijn dat we de reis per bus afleggen. Soms is de waterstand laag en kan de boot niet varen. Onderweg is hoe dan ook altijd genoeg te zien. In Battambang zul je ervaren dat het nog een extra standje relaxen is. Het leven kabbelt hier voort. (ontbijt)


Huizen in en aan het Tonle Sap meer
Huizen in en aan het Tonle Sap meer

Dag 19 In Battambang en omgeving is veel te zien

Prachtige Frans koloniale huizen
Prachtige Frans koloniale huizen

Battambang is de tweede stad van het land en heeft veel weg van een (groot) dorp aan de rivier met mooie Frans koloniale villa’s en vriendelijke bevolking. Met je lokale gids verken je het platteland rondom de stad. We bezoeken enkele mooie tempels en je maakt een rit op een bamboetrein, overigens niet meer dan een as, een motor en een houten platform. Tegenliggers? Niet zoveel gelukkig en in het geval dat je er wel een treft moet de lichtste van de twee van het enkelspoor af! (ontbijt)

Dag 20 Op naar de hoofdstad Phnom Penh

Vandaag wordt je naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, gereden. In de namiddag wordt je bij je hotel opgehaald en brengen we je naar de machtige Mekong rivier en de uitlopers van het Tonle Sap meer die door de stad stromen. je maakt tijdens de boottocht de zonsondergang vanaf het water mee, een erg mooie ervaring. Bij terugkomst kun je op eigen gelegenheid terug naar het hotel of naar één van de vele restaurantjes in de wijk nabij de Mekong in trendy Phnom Penh. (ontbijt)

De wereldstad Phnom Penh by night vanaf het water
De wereldstad Phnom Penh by night vanaf het water

Dag 21 Twee werelden in Phnom Penh: Nu en toen..

Ook de killing fields behoren tot de geschiedenis die Cambodja maken wat het nu is: een vredelievend land.
Ook de killing fields behoren tot de geschiedenis die Cambodja maken wat het nu is: een vredelievend land.

Ook in Phnom Penh is de tuk tuk het vervoersmiddel om letterlijk en figuurlijk de stad op te snuiven. Je gids laat je het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Je bezoekt de killing Fields en het voormalige schoolgebouw Toul Sleng. Beiden speelde in de Kmer Rouge periode een duistere rol. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Hierna leer je meer over de Cambodjaanse keuken tijdens een kookworkshop (ontbijt)

Dag 22 Transfer naar de luchthaven

Vandaag brengen we je naar de luchthaven voor je terugvlucht. Afhankelijk van je vliegtijd en gekozen vlucht ben je dezelfde dag of de volgende dag weer thuis.