Laos grand highlights rondreis

Tijdens deze Laos rondreis bezoek je werkelijk alle highlights van Laos. Tijdens een ruim drie weken durende rondreis leer je Laos op een bijzondere manier kennen. Na je start in Luang Prabang en de Plain of Jars, ga je via Vang Vieng en de hoofdstad Vientiane naar het diepe zuiden bij de grens met Cambodja. Je reis eindigt in het 4000 eilanden gebied.

Dag 1 Je rondreis Laos begint met je vlucht naar Luang Prabang

Je zult tijdens je vlucht naar Luang Prabang een keer moeten overstappen. Dat kan op verschillende plekken. Heb je de tijd en stap je over in Bangkok dan kunnen we daar ook enkele dagen een verblijf en programma voor je organiseren.

Luang Prabang uit de lucht
Luang Prabang uit de lucht

Dag 2 Je komt vandaag aan in Luang Prabang

Op de luchthaven van Luang Prabang regel je het visum. Je kunt het ook al vooraf regelen, wij helpen je er graag bij op weg. Eenmaal door de Douane ontmoet je je chauffeur. Je herkent hem aan het naambord met je naam erop. De rit naar Luang Prabang zelf duurt niet zo lang. Je zult merken hoe relaxed Luang Prabang direct aanvoelt. (logies)

Dag 3 We laten je vandaag kennismaken met Luang Prabang en bezoekt de Pak Ou grotten

Als je (erg) vroeg opstaat kun je het bijzondere ritueel zien waarbij de monniken door de stad lopen met hun voedselnappen. Hou je er rekening mee dat dit een heilig ritueel is dat niet verstoord mag worden? Na het ontbijt haalt onze gids je op en ga je met hem Luang Prabang verkennen. De Wat Xieng Thong is een mooi voorbeeld van de typische bouwstijl in Laos. Je zult zien, in Luang Prabang geen gebrek aan tempels. In het voormalig koninklijk paleis is nu het nationaal museum gehuisvest. Vanaf Phousi Mountain heb je een prachtig uitzicht op de stad. Met de boot vaar je in de namiddag naar de Pak Ou grotten. Je vaart langs typische Laotiaanse dorpjes en hebt een mooi uitzicht op het groen. In de Pak Ou grotten kun je meer dan 4000 Boeddha beeldjes bewonderen. (ontbijt)

Iedere ochtend lopen de monniken door de stad
Iedere ochtend lopen de monniken door de stad

Dag 4 Kookles in Luang Prabang en bezoek Kuang Si waterval

Onder leiding van de chef-kok ga je inkopen doen op de lokale markt. Vervolgens ga je aan de slag met het bereiden van een typisch Laotiaanse lunch. Uiteraard hoort ook het nuttigen daarvan tot het programma. Na de lunch nemen we je mee het binnenland in en bezoek je de Kuang Si waterval. Onderweg stoppen we bij een dorpje waar de bewoners behendige wevers zijn en je graag laten zien wat ze allemaal gemaakt hebben en hoe. Neem je je badpak of zwembroek mee? Je kunt bij de watervallen een duik nemen. (ontbijt en lunch)

Je gaat met de kok op stap om  je ingredienten op de markt te kopen
Je gaat met de kok op stap om  je ingredienten op de markt te kopen
Het prachtig groene platteland van Laos
Het prachtig groene platteland van Laos

Dag 5 Op naar een prachtig resort op het Laotiaanse platteland

In ongeveer een halve dag rij je naar Muang Xai. Je verblijft hier twee nachten in een mooi eco resort in een gebied met etnische minderheden en kleine plattelandsdorpjes. Het resort is gebouwd door lokale ambachtslieden en ligt bij een klein dorpje. De omgeving is hier werkelijk prachtig. Het is een prima plek om je kort over te geven aan het rite van de dag. (ontbijt en diner)

Dag 6 De keuze is vandaag aan jou. De omgeving verder verkennen of ontspanning bij het hotel

Vandaag geniet je van de luxe en de rust van je hotel nabij het dorp Muang La. Tijdens je verblijf in dit prachtige hotel is een massage inbegrepen en kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Wat dacht je van een mooie wandeltocht waarbij je verschillende dorpjes bezoekt of een kookles met marktbezoek? Een fietsexcursie behoort ook tot de mogelijkheden. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Vandaag een dag met auto en boot terug naar Luang Prabang

Vandaag een volle dag. We rijden je in zo'n 2,5 uur naar Muang Khua waar je op een voor jou gecharterde boot stapt die je over de Nam Ou River naar Nong Khiew vaart. Hier staat je chauffeur op je te wachten en rijden we je verder naar Luang Prabang. De boottocht voert je door het prachtige landschap van Noord-Laos en onderweg stoppen we voor een lunch op een strandje naast de rivier. Vanaf Nong Khiew is het nog zo'n drie uur rijden naar Luang Prabang. Daar brengen we je naar het hotel waar je eerder ook verbleef. (ontbijt en lunch)

Dag 8 Vandaag verken je op eigen gelegenheid Luang Prabang

Gisteren was een volle dag en wellicht wil je vandaag wel uitrusten. Het is tenslotte jou Laos vakantie! Is het geen probleem om op te staan? Dan ga je vast nog een keer kijken bij de monniken die door de stad trekken. Er is genoeg te zien in Luang Prabang. Aan de oevers van de Mekong liggen diverse restaurantjes en in de vele kleine straatjes blijf je je verbazen over de hoeveelheid tempels in de stad. Iedere avond is er een uitgebreide avondmarkt. (logies en ontbijt)

De kleurrijke avondmarkt in Luang Prabang
De kleurrijke avondmarkt in Luang Prabang

Dag 9 We rijden je in één keer naar de Plain of Jars

Vandaag een echte reisdag! We rijden je in één keer naar de Plain of Jars. De rit duurt zo'n 7 uur en onderweg stoppen we om de benen te strekken of om even te genieten van het mooie landschap. We vertrekken vroeg zodat je in de namiddag nog even de tijd hebt om de omgeving van je hotel te verkennen. (ontbijt)

Dag 10 Je bezoekt de Plain of Jars

De wonderlijke kruiken op de kruiken vlakte Plain of Jars
De wonderlijke kruiken op de kruiken vlakte Plain of Jars

We rijden je naar de kruiken vlakte waar je verschillende sites bezoekt. Eigenlijk weet niemand precies hoe de kruiken hier gekomen zijn. Dat maakt je bezoek aan de archeologische sites overigens misschien wel juist des te indrukwekkender. Dit is ook een omgeving waar veel bommen zijn gedropt tijdens de Vietnam oorlog, ook dit stuk geschiedenis ga je zien vandaag. In de namiddag nemen we je graag mee naar het 'Lone Buffalo project' waar locals engels leren. Onderdeel daarvan is het spreken met buitenlanders om het te kunnen oefenen. Je hoeft niets voor te bereiden. Met deze hulp kunnen locals zich voorbereiden op een baantje in het toerisme. (ontbijt)

Dag 11 Een stevige rit naar Vang Vieng

Vandaag rijden we weer terug naar wat je de hoofdroute zou kunnen noemen. Die van Noord naar Zuid! We rijden je naar Vang Vieng, een rit van zo'n zeven uur door Laos. Uiteraard stoppen we als je foto's wilt maken of gewoon om even je benen te strekken. (ontbijt)

Dag 12 Relaxdag in Van Vieng

Deze twaalfde dag van je Loas rondreis kun je zelf helemaal indelen. In Vang Vieng zijn meer dan voldoende activiteiten te ondernemen. Wat dacht je van een fiets huren en de omgeving verkennen? Ook kun je diverse wateractiviteiten ondernemen op de Mekong rivier. (ontbijt)

Op het platteland van Laos
Op het platteland van Laos

Dag 13 Grotten en platteland bij Vang Vieng

Je begint vandaag met een bezoek aan de eerste grot Tham Xang (elephant cave), die ligt aan de oever van de rivier. Het is een belangrijke boeddhistische tempel en dankt zijn naam aan een bijzondere kalksteen formatie. De nabijgelegen Tham Hoi Grot (slak grot) slingert diep in de berg. De wandeling door talrijke gangen eindigt bij een kristalheldere bron. Vergeet je de zwemkleding niet? Je kunt hier het hele jaar door zwemmen.Na de lunch maak je een wandeling naar een dorp van de Hmong, een mooie route door de rijstvelden heen. (ontbijt)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 14 Op naar de hoofdstad Vientiane

Vandaag een lekker rustig programma waarbij we je in zo'n drie uur naar de hoofdstad Vientiane rijden en je de middag ter vrije besteding hebt. Morgen verken je op eigen gelegenheid de stad verder. Op de avond is een bezoek aan de avondmarkt aan de Mekong rivier een must. (ontbijt)

Dag 15 Je verkent vandaag de hoofdstad op eigen gelegenheid

De Patuxai in het avondlicht in Vientiane<br>
De Patuxai in het avondlicht in Vientiane

Vientiane is een erg overzichtelijke stad. Je kunt veel te voet doen of je huurt af en toe een driewiel-taxi om je naar de volgende bezienswaardigheid te laten rijden. Een andere optie is het huren van een fiets, die heb je al voor een paar euro per dag. In tegenstelling tot veel andere Aziatische landen rijdt men hier redelijk rustig. Toeteren wordt als onbeleefd gezien, je gaat een ander niet opjagen! Begin je dag bijvoorbeeld bij de Pha That Luang, een enorme stupa war het vaak in de ochtend lekker rustig is. De Patuxai, is de Vientiaanse versie van de Arc de Triomphe. In het COPE museum leer je veel bij over de invloed van de Vietnam oorlog op het buurland Laos, die is groter dan menigéén vooraf had bedacht. 's Avonds strijk je neer in één van de vele restaurantjes in het centrum en bezoek je de avondmarkt. (ontbijt)

Tad Fan waterval in het zuiden van Laos - Mekong reizen
Tad Fan waterval in het zuiden van Laos - Mekong reizen

Dag 16 en 17 Je vliegt naar Pakse in het zuiden van Laos

Vaak nemen we de vlucht die in de loop van de ochtend vertrekt. Je bent dan net na de middag in Pakse. Hou je er rekening mee dat de lucht in Pakse aanmerkelijk koeler is. Je reist naar de Bolaven Plateau en komt hier in de middag aan. Dag 17 verblijf je in je hotel te midden van de groene natuur. (ontbijt)

Dag 18 Vandaag start je eco avontuur

We starten in Ban Nongluan waar je kennismaakt met je gids voor vandaag en morgen. Je avontuurlijke trekking door het groene woud begint in de plantages maar al snel loop je in het woud. Een hangende brug is de eerste echte uitdaging. Deze wordt dan al snel gevolgd door een zip-line die je opwacht na de lunch met eventueel een duik in de rivier. Aan een lijn door de jungle zie je de omgeving net even anders:) Gewichtloos en af en toe adembenemend snel rush je door het woud. Dit is avontuur van de A klasse! Je verblijft midden in het groen in boomhutten en geniet van een overheerlijke BBQ. (ontbijt, lunch en diner)

Aan een lijn door de natuur vliegen - wauw
Aan een lijn door de natuur vliegen - wauw

Dag 19 Vervolg van je eco avontuur en transfer Champassak

We lopen door het groene woud tussen gigantische bomen naar een rotswand waar je alleen omhoog kunt klimmen. Er is geen weg omheen. Weet dat je goed gezekerd bent en het éénmaal boven een enorme trill geeft dat het gelukt is. Het is overigens maar een klein stukje hoor en bovenop heb je prachtig uitzicht over de omgeving, de beloning is er dus! Met zicht op drie watervallen en in de verte Thailand is dit de plek om te lunchen in de natuur. We vervolgens de route voor de laatste anderhalf uur trekking door het bos naar Ban Nongluang. Hier wacht de chauffeur en in Champassak wacht een hotel met warme douche. (ontbijt en lunch)


De prachtig gelegen Wat Phou<br>
De prachtig gelegen Wat Phou

Dag 20 We rijden je naar de 4000 Islands

Een uitgebreide Laos rondreis is niet compleet zonder een Khmer tempel te bezoeken in het zuiden. Niet alleen in het buurland Cambodja maar ook in Laos tref je prachtige tempels aan uit het Khmer tijdperk. Wat Phou is een UNESCO site en een belangrijke markering uit die periode. Wist je dat deze nog ouder is dan Angkor Wat? We rijden en varen het laatste stuk naar Don Khone. Je uitvalsbasis voor de 4000 Islands. (logies en ontbijt)

Dag 21 We laten je de omgeving van de 4000 Islands zien

Je bezoekt deze ochtend de Li Phi Falls en een oude spoorweg en brug uit uit de Frans koloniale tijd. Het is bijzonder om deze overblijfselen van de Frans koloniale tijd hier aan te treffen. Hoogtepunt van de ochtend is natuurlijk als het lukt om op de Mekong rivier een Irrawaddy dolfijn te spotten. Ze worden steeds zeldzamer maar er leven er nog steeds een stuk of 500 in deze wateren. De middag is ter vrije besteding. En wat wil een mens nog meer als de dag eindigt met een prachtige zonsondergang.

Zonsondergang op de 4000 Islands - Mekong reizen
Zonsondergang op de 4000 Islands - Mekong reizen

Dag 22 Terug naar Pakse en terugvlucht

We brengen je terug naar Pakse waar je gaat beginnen aan je terugreis. Uiteraard kun je de reis ook verlengen met een bezoek aan de highlights van Cambodja. Of je brengt alleen nog een bezoek aan de bijzondere tempels van Angkor wat en vliegt vanaf daar terug naar Europa.