Nuttige informatie over Laos

Hieronder vind je alle informatie die je nodig heb om goed voorbereid op rondreis te gaan naar Laos. Lees onder andere wat de beste reisperiode is voor Laos en wat de highlights van Laos zijn.

Het authentieke Laos is nog onontdekt en nog lang niet in de greep van het toerisme. Geniet van de ongerepte natuur, de relaxte sfeer en de rijke cultuur. Het culturele hoogtepunt van Laos is Luang Prabang, dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. De vele tempels, monniken en rituelen maken van Luang Prabang een bijzondere stad. Proef de Franse koloniale sfeer in de hoofdstad Vientiane en verken de stad wandelend of op de fiets. Zodra je de steden verlaat word je overdonderd door het prachtige landschap. Ruig gebergte, oerwoud en de vele rijstvelden. Ga van de gebaande paden af en ga wandelen in het noorden van Laos. De biodiversiteit in flora en fauna, de bergstammen en de adembenemende uitzichten maken het een unieke ervaring. Vaar over de Mekong rivier naar de 4000 eilanden, bezoek de Vlakte der Kruiken en geniet van het spectaculaire karstlandschap bij Vang Vieng.

Luang Prabang is het culturele hoogtepunt<br>
Luang Prabang is het culturele hoogtepunt
4000 eilanden, in het echt nog mooier!<br>
4000 eilanden, in het echt nog mooier!

Reisperiode, klimaat en weer Laos

Beste reisperiode en weer in Laos

Het hele jaar door is Laos lekker warm, zo rond de 30 graden. In ons voorjaar kan de temperatuur zelfs oplopen tot tegen de 40 graden. Laos is een erg groen land en met deze temperaturen betekend dat regelmatig regen. Maar ook in de echte regenperiode van medio juni tot begin november kun je prima Laos bezoeken. Het droge seizoen is gedurende onze winter, het is er dan iets minder warm en er valt weinig tot geen regen. Als het regent blijft het trouwens wel gewoon lekker warm :)


Laos kent een hoge vochtigheidsgraad, dat is voor ons altijd even wennen. Wij zijn zelf een paar keer in de zomerperiode in Laos geweest en hebben de regen niet als hinderlijk ervaren. Het hoort er gewoon bij dat het soms even flink regent. Dat is overigens soms best een mooi gezicht en duurt vaak niet lang en is in de namiddag of avond. In de periode van de moesson, juni tot begin november, heb je vaak iedere dag wel zo'n regenbui. Als je goed voorbereid op pad gaat, met paraplu of poncho is er niets aan de hand.


Highlights Laos

Het leven is relaxed in Luang Prabang

Luang Prabang

Je Laos rondreis is niet compleet zonder Luang Prabang. Het is de place to be als je wilt chillen tussen de bergen en de tempels. Bezoek de monniken tijdens de heilige ochtendceremonie.

Meer informatie

De hoofdstad Vientiane

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos en het is een heerlijk rustige en overzichtelijke stad met mooie tempels en een leuke avondmarkt. Het best verken je de stad wandelend of fietsend.

Meer informatie

Wonderlijke kruiken in Laos

Plain of jars

Wil jij de wonderlijke Plain of Jars in Laos bezoeken? Het is nog steeds een mysterie waar de enorme kruiken vandaan komen. De omgeving van Phonsavan is sowieso interessant.

Meer informatie

Vang Vieng

Vang Vieng

Dit kleine dorp bezoek je vooral voor de mooie natuur waardoor het omringd wordt. Je kunt prachtig wandelen hier of kajakken over de rivier.

Meer informatie

4000 Islands en Khmer cultuur

4000 Islands

Ih het zuiden van Laos heb je enkele prachtige plekken. Zo ligt er de Wat Pho bij Champassak. De beroemde Irrawaddy dolfijn vind je bij de 4000 Islands

Meer informatie