Dit moet je zien in noord en zuid Vietnam

Gedurende een Vietnam rondreis van twee weken laten we je de Vietnam highlights van noord naar zuid zien. Je verblijft tijdens de reis in prima middenklasse hotels en ziet veel van het land. Na je verblijf in de hoofdstad Hanoi bezoek je Halong Bay. Je reist via Hué en Hoi An naar Ho Chi Minh city om vervolgens weer huiswaarts te keren.

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

Je Vietnam rondreis begint vandaag. Vaak maak je een tussenstop in een stad die ook de moeite van het bezoeken waard is. Wat dacht je van een stopover in Hong Kong of Bangkok?

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar je hotel in de stad

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

De luchthaven van Hanoi heet Noi Bai. Je regelt daar met de visumbrief die je van ons voor vertrek hebt gekregen eenvoudig bij aankomst je visum. Je zult zien dat dit goed geregeld is. Onze chauffeur staat op je te wachten. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. In ongeveer 45 minuten rijdt hij je naar de stad. Je hotel ligt in het centrum te midden van winkels en restaurants. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan. (logies)

Dag 3 Kennismaking met Hanoi tijdens een stadstour

Je gids haalt je bij het hotel op en je gaat op verkenning uit. Je Vietnam reis begint met een bezoek aan Ho Chi Minh Mausoleum. Je bezoekt Ho Chi Minh's laatste rustplaats. Om de hoek ligt de oude woning van oom Ho en de One Pillar Pagoda; in 1049 gebouwd door koning Ly Thaise To. Later breng je een bezoek aan de tempel van de literatuur en Quoc Tu Giam - Vietnam's eerste universiteit uit 1070. Hier komen studenten heen voor goed geluk! (ontbijt)

Studenten in de tempel van de literatuur
Studenten in de tempel van de literatuur
In Hanoi kun je altijd wel ergens een snelle maaltijd halen
In Hanoi kun je altijd wel ergens een snelle maaltijd halen

Dag 4 Dag ter vrije besteding

Er is voldoende te zien in Hanoi. Je verkent vandaag op eigen gelegenheid de stad verder. Heb je gisteren de Kathedraal al bezocht of het Hoi Kiem meer? In het meer ligt een mooie tempel, de Ngoc Son tempel. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat af. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt)

Dag 5 We rijden je naar het wonderschone Halong Bay

Onderweg naar Halong Bay is genoeg te zien. In Vietnam speelt het leven zich veelal af langs de weg en daar wonen ook veel mensen. In de haven van Hon Gai haven ga je aan boord van een Garden Bay Junk, en wordt je begroet met een welkomstdrankje. Terwijl je de Bai Tu Long baai in vaart lunch je aan boord. In Vung Vieng zie je hoe men op het water leeft. In de namiddag kun je kajakken en zwemmen. We gaan voor anker in Dong Tien Lake en je kunt voor het diner deelnemen aan een kookdemonstratie. 's Avonds wordt er vaak een film getoond of kun je met de bemanning vissen vanaf het bovendek. (ontbijt, lunch en diner)

Je vaart het wonderschone Halong Bay in
Je vaart het wonderschone Halong Bay in

Dag 6 Start op het water en val in slaap in keizerlijke sferen

De ochtend start vroeg op het water met koffie, thee en broodjes. Als je wilt kun je Tai Chi les volgen op het bovendek. Je bezoekt de surprise cave, een gigantische grot in Halong Bay. Vervolgens varen we je terug naar de haven. Met de shuttle bus rijden we je weer terug naar Hanoi waar je afscheid neemt van de medereizigers. Je wordt bij het hotel opgehaald en we rijden je naar de luchthaven voor een korte avond vlucht naar Hué. Daar wacht de chauffeur je op de luchthaven op en brengt je naar je hotel in de stad. (ontbijt en lunch)


Eén van de vele tempels in de enorme citadel van Hué
Eén van de vele tempels in de enorme citadel van Hué

Dag 7 Sightseeing Hue

Cultuur snuiven in Hue! Met een gids ga je vandaag op pad en je begint bij de Dong Ba markt. Vervolgens stap je over op een drakenboot en vaar je op de parfum rivier naar de Thien Mu pagode, de oudste pagode in Hue. Gia Long bouwde de verboden paarse stad in de Citadel van Hué te ontdekken. In de middag bezoekt je de tombes van Tu Duc en Khai Dinh. Twee beroemde keizers in Vietnam. Dineren kun je in één van de vele restaurantjes in Hué. (ontbijt)

Dag 8 Vandaag verken je op eigen gelegenheid Hue nog verder

Hué is een enorme stad en er is veel te zien. Je kunt een boot huren en je een stuk over de rivier laten varen of je huurt een fiets of een scooter en rijdt het platteland op richting zee. Je zult zien dat de dag zo omvliegt. Je gids van gisteren heeft je vast ook nog wat tips aan de hand gedaan. (ontbijt)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 9 We rijden je vandaag via een mooie route naar Hoi An

Je Vietnam reis vervolgt via Da Nang naar Hoi An. De route volgt de weg over de Hai Van pas. Aan prachtige vergezichten op dit stuk van de oude Ho Chi Minh trail geen gebrek. In Da Nang lunchen we doorgaans. De gidsen hebben ieder zo hun eigen adressen maar het is iedere keer weer heerlijk. Als je wilt kun je in Da Nang ook het Cham museum bezoeken, het geeft je een indruk van de oude Khmer cultuur. Voor we in Hoi An aankomen bezoek je ook vaak de Marmerbergen. Hier tref je een mooie tempel aan en een grot die voor de Viet Cong dienst deed als ziekenhuis. (ontbijt)

Ingang naar de grot die op de marerbergen dienst deed als ziekenhuis
Ingang naar de grot die op de marerbergen dienst deed als ziekenhuis

Hoi An en omgeving verken je eenvoudig op de fiets
Hoi An en omgeving verken je eenvoudig op de fiets

Dag 10 Vandaag verken je Hoi An op eigen gelegenheid

Ook in Hoi An kun je eenvoudig met de fiets de omgeving verkennen. Je zit hier erg dicht bij het strand. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Heb je al de Japanse of Chinese tempels in de stad bezocht? In Hoi An is voldoende keuze voor je maaltijden. Er zijn veel leuke en goede restaurantjes. (ontbijt)

Dag 11 Ook vandaag verblijf je in Hoi An

In Hoi An heb je zowel Franse invloeden als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Hoi An wordt ook veel door Vietnamese toeristen bezocht, je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om je souveniers in te slaan. (ontbijt)


Lampionnen winkel in Hoi An. 
Lampionnen winkel in Hoi An. 

Dag 12 Vandaag vlieg je naar Ho Chi Minh city

Vanmiddag vlieg je naar Ho Chi Minh city. Hoewel de bewoners van deze in het voormalige Zuid - Vietnam gelegen stad hun stad veel liever noemen bij z'n voormalige naam: Saigon. Ho Chi Minh is een enorme stad. Je verblijft er in het hart van de stad in de buurt van de Mekong rivier. (ontbijt)

Dag 13 Ho Chi Minh sights and Cu Chi tunnel bezoek

Ervaar zelf hoe het is om je te verstoppen in een Cu Chi tunnel
Ervaar zelf hoe het is om je te verstoppen in een Cu Chi tunnel

In de ochtend bezoek je de Notre Dame kathedraal, het historische postkantoor en enkele oude gebouwen in de binnenstad. Ook het war museum ontbreekt niet. Na de lunch rijden we naar de Cu Chi tunnels. Dit netwerk van meer dan 200 km aan tunnels speelde een belangrijke rol in de oorlog gedurende de jaren zestig van de vorige eeuw. Delen van de tunnels kun je nog bezoeken en je krijgt er een goede indruk van de heftigheid van de hier geleverde strijd. (ontbijt)

Dag 14 Vertrek

Vandaag vertrek je weer naar Europa. Ook op de terugweg maak je eenvoudig een stop over in een mooie stad. We informeren je graag over de mogelijkheden.(ontbijt)