Nuttige informatie over Vietnam

Hieronder vind je alle informatie die je nodig heb om goed voorbereid op rondreis te gaan naar Vietnam. Lees onder andere wat de beste reisperiode is voor Vietnam en wat de highlights van Vietnam zijn.

Een reis door Vietnam is een reis vol variatie. De stad Ho Chi Minh met zijn glanzende wolkenkrabbers en waar de vele brommertjes het straatbeeld kleuren. Prachtige Chinese en Japanse tempeltjes, rustieke huizen met Franse invloeden en smalle sfeervolle straten vind je in Hoi An. Bezoek de keizerlijke stad Hue en vaar met een boot over de parfum rivier. De vele winkels en restaurants in de straatjes, die voorheen ieder hun eigen ambacht herbergden, maakt van Hanoi een prima plek te starten met de rondreis. Er is ook volop gelegenheid om aan de drukte van de stad te ontsnappen en op plaatsen te komen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. In het noorden van Vietnam kun je prachtige wandelingen door de bergen maken en heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de vele minderheden in het land. Bezoek het idyllische Halong Bay en vaar door de indrukwekkende karstgebergte heen

De sfeervolle straten van Hoi An<br>
De sfeervolle straten van Hoi An
Halong Bay bezoek je met Mekong Reizen!<br>
Halong Bay bezoek je met Mekong Reizen!

Reisperiode, klimaat en weer Vietnam

Beste reisperiode en weer in Vietnam

Vietnam kun je het hele jaar bezoeken en doorgaans schommelt het weer tussen de 20 en 38 graden. Doordat het erg lang gestrekt is heeft het verschillende klimaatzones. Van eind november tot en met mei regent het het minste. Het weer verschilt in de drie regio's: Noord, midden en zuid. Het hele jaar door valt er soms wel wat regen en in de monsoon periode meer. De meeste kans op regen heb je in het noorden van juni tot en met september, in het midden van september tot en met oktober en in het zuiden van Vietnam van mei tot en met november. Vaak is de regen best voorspelbaar en kort en heftig. Je kunt Vietnam daarom het hele jaar prima bezoeken.

Sapa in het noorden van Vietnam is prachtig!<br>
Sapa in het noorden van Vietnam is prachtig!


Weet dat het weer in ieder tropisch land altijd best lastig te voorspellen is. Regen kun je dus altijd wel (een keer) verwachten. Er zijn enkele tips waarmee je rekening kunt houden als je niet van drukte houdt, graag de bergen in het noorden wilt bezoeken of juist de tropische eilanden voor de kust in het centrale deel en het zuiden.

Soms is het gewoon erg druk met familiebezoeken

Het TET festival is wanneer het Vietnamese nieuwjaar gevierd wordt. De maanstand speelt hier een rol bij, maar je kunt uitgaan van eind januari en/of begin februari. Vraag het ons even na als je in die periode wilt reizen! Veel families gaan elkaar opzoeken en het is dan erg druk in Vietnam. Prijzen liggen hoger en vluchten zijn snel vol.

Bergvolkeren bezoeken in het hoge noorden

Als je in de wintermaanden het hoge noorden van Vietnam bezoekt zul je er rekening mee moeten houden dat het er fris en zelfs wel guur kan zijn. Hou daarmee rekening als je je koffer gaat inpakken.

Lekker chillen aan de kust bij Hoi An of de eilanden en stranden bij Na Trang

Van het strand wil je uiteraard lekker genieten! Best plan je je strandverblijf dan van februari tot in de loop van september. In onze zomermaanden kan het er zelfs goed warm worden. In ons najaar en begin van de winter maanden, oktober t/m december, kun je hier veel regen hebben.

Relaxed verblijven op de tropische eilanden in het zuiden

In onze wintermaanden zijn de eilanden Phu Quoc en Con Dao aanraders. Je kunt er dan prima verblijven en genieten van prachtige tropische palmstranden. In de zomerperiode heb je hier meer kans op een tropische bui.


Highlights Vietnam

Halong Bay, drakenrug in het water

Halong Bay

De baai van Halong bay staat niet voor niets op de Unesco lijst van wereldwonderen. Hier kijk je je ogen uit en kun je heerlijk relaxen op de luxe jonk waarmee je de baai gaat verkennen.

Meer informatie

Keizerlijk Hue

Keizerlijk Hue

Hue is de Vietnam highlight om je culturele hart op te halen. Paleizen, keizerlijke tombes en een verboden stad. Verken jij ook Hue op de fiets en boot met je gids?

Meer informatie

Het levendige Hanoi

Hanoi

Hanoi is een prima start van je rondreis. In de oude binnenstad heb je veel winkels en restaurants in de straatjes die voorheen ieder hun eigen ambacht herbergden.

Meer informatie

Het hoge noorden bij Sapa

Sapa

Je Vietnam rondreis maak je helemaal compleet met een bezoek aan de bergvolkeren rondom Sapa in het noorden. Zo'n trekking kun je zo lang maken als je zelf wilt.

Meer informatie

Hoi An, gezelligheid nabij de kust

Hoi An

In de oude stad Hoi An vind je prachtige Chinese en Japanse tempeltjes, rustieke huisjes met Franse invloeden en veel leuke restaurantjes en winkels. Je kunt hier heerlijk eten.

Meer informatie

Levendigheid en brommers all over the place

Ho Chi Minh city

In Ho Chi Minh city zijn brommers 'all over the place'. Het War museum en het Franse postkantoor zijn highlights. De Chu Chi tunnels liggen net buiten de stad.

Meer informatie

Mai Chau is een vallei in een indrukwekkend mooi berggebied in het noorden van Vietnam

Mai Chau

Mai Chau is een vallei in een indrukwekkend mooi berggebied in het noorden van Vietnam. De natuur hier is prachtig en je kunt hier goed wandelen of fietsen om het gebied te bewonderen.

Meer informatie

Mui Né

Mui Né

Dit kleine kustplaatsje ligt in het zuiden van Vietnam en is een goede plek om tot rust te komen. In Mui Né heb je mooie, lange stranden en het is erg nog opmerkelijke rustig.

Meer informatie

Mekong Delta

Mekong Delta

De Mekong Delta is een prachtig groen natuur gebied waar de Mekong uitmondt in de oceaan. Je kunt het gebied op meerdere manieren verkennen, het leukste is per boot.

Meer informatie