Verken de Vietnam highlights in luxe

Deze Vietnam rondreis laat je in twee weken de highlights zien! Je verblijft in luxe hotels en hebt een rustig reistempo. Daar waar mogelijk ga je zelf ter plekke op ontdekking uit en verkent het land op je eigen tempo. Uiteraard ontbreekt in een highlights reis de mooie baai van Halong Bay en het pittoreske Hoi An niet. Welkom in luxe Vietnam!

Dag 1 Je luxe Vietnam rondreis begint!

Vandaag vertrek je naar Vietnam. Vaak kent je reis een tussenstop die ook de moeite van het bezoeken waard is. Mekong reizen adviseert je graag. Er zijn veel mogelijkheden om je vlucht naar Vietnam te onderbreken.

Dag 2 Welkom in Hanoi. We brengen je naar je hotel in de stad.

Voor een Vietnam reis is een visum nodig. Lees hierover meer onder het kopje tips op onze website. Wij helpen je graag als je vragen hebt. Eénmaal door de douane wacht je chauffeur met een bordje met je naam erop. In zo'n drie kwartier rij je naar het oude centrum van Hanoi. Je verblijft in het deel met de koloniale gebouwen nabij het Hoi Kiem meer. In de buurt liggen diverse goede restaurants.

De Ngoc Son tempel in het Hoi Kiem meer vlak bij je hotel
De Ngoc Son tempel in het Hoi Kiem meer vlak bij je hotel

Dag 3 Verken Hanoi op eigen gelegenheid

Je gaat in Hanoi makkelijk zelf op verkenning uit. Wil je het mausoleum van Ho Chi Minh ook van binnen bekijken zul je vroeg moeten zijn. Dit is alleen mogelijk in de vroege ochtenduren. In de buurt van het Mausoleum ligt ook het presidentieel paleis en het oude woonhuis van oom Ho. Wil je een beeld krijgen van het leven in de tijd van Ho Chi Minh? Bezoek dan het museum dat ook op loopafstand van het Mausoleum ligt. Je krijgt daar een goed beeld van de propaganda methoden en de wijze waarop ook nu nog gekeken wordt naar dit stuk Vietnamese geschiedenis. (ontbijt)

Voor een uniek stuk geschiedenis bezoek je het museum
Voor een uniek stuk geschiedenis bezoek je het museum

Dag 4 Hanoi heeft je veel te bieden en blijft verwonderen

Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit
Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit

In Hanoi is veel te zien. Je verblijft in de buurt van de oude Franse wijk. Hier tref je in iedere straat een ander gilde aan. Je kijkt je ogen uit. In het weekend wordt de wijk in de avond autovrij gemaakt en komen de inwoners van Hanoi hier naar toe om naar muziek te luisteren, spelletjes te doen op straat of gewoon heerlijk te eten bij één van de vele straatrestaurantjes. Voor een bezoek aan de tempel van de literatuur of het volkenkunde museum maak je het beste gebruik van een taxi. (ontbijt)

Dag 5 Op naar de UNESCO World Heritage van Halong Bay

We vertrekken 's ochtends met de auto naar Halong Bay. Bij Halong Bay stap je over op een prachtig jonk. Tijdens een uitgebreid lunch buffet varen we door Halong Bay. Je passeert veel mooie eilandjes en bezoekt een grot. We varen naar een mooie lagune waar je een duik kunt nemen of kanoën naar één van de kalksteen grotten. Rondom het diner is er op het bovendek een kookdemo. (ontbijt, lunch en diner)

Steeds verder vaar je het bijzonder Halong bay in
Steeds verder vaar je het bijzonder Halong bay in

Dag 6 Je begint op het water en valt in slaap in keizerlijke sferen

Hue wordt ook veel door Vietnamese toeristen bezocht
Hue wordt ook veel door Vietnamese toeristen bezocht

Doe jij mee aan de Tai Chi les op het zonneterras? Geniet van het uitzicht over de baai en de omliggende eilanden tijdens een vroeg ontbijt. Je bezoekt een drijvend vissersdorpje. In de baai wordt de brunch geserveerd. vervolgens varen we terug naar de haven en rijden we je met de auto weer naar Hanoi. Daar heb je nog even om de oude wijk in te lopen en word je opgehaald voor je avondvlucht naar Hue. In de loop van de avond kom je daar aan en rijdt onze chauffeur je naar je luxe hotel in de stad. (ontbijt en lunch)

Dag 7 Vandaag een sightseeing tour in Hue

Als eerste bezoek je de verboden Purple City, gebouwd onder keizer Gia Long. Het ligt in de Citadel van Hue. Hue was niet alleen de politieke, maar ook de culturele en religieuze centrum onder de Nguyen dynastie tot 1945. Na je lunch in een lokaal restaurant ga je aan boord van een drakenboot en vaar je de parfum rivier op naar de Thien Mu Pagoda. Aansluitend bezoek je de keizerlijke graven. Tu Duc was Vietnam's vierde keizer en leefde van 1829 tot 1883, hij zou 104 concubines hebben gehad. Het graf van Khai Dinh King is een mix van traditionele Vietnamese stijl en moderne invloeden. (ontbijt)


De keizerlijke tombes liggen prachtig in het groen verscholen
De keizerlijke tombes liggen prachtig in het groen verscholen

Dag 8 Omdat er nog zoveel meer in Hue te ontdekken is..

Vandaag heb je nog een extra dag om Hue verder te verkennen. Wij zinden het zelf altijd weer leuk om de lokale markt te bezoeken. Ga je de brug over die je gisteren ook overgestoken bent naar de Citadel dan heb je een authentieke markt direct rechts over de brug. 's Avonds is er vaak een avondmarkt langs de parfum rivier en in de omgeving van de grotere hotels liggen diverse leuke restaurantjes verspreid in de straten. Ook huur je makkelijk een fiets of scooter en kun je een bezoek brengen aan het platteland rondom Hue. (ontbijt)

Dag 9 We rijden je vandaag via een mooie route naar Hoi An

Bijzondere tempel op de marmerbergen
Bijzondere tempel op de marmerbergen

Vandaag ga je met een chauffeur op pad naar Hoi An. Het kan zijn dat hij enkele woordjes Engels spreekt, maar vaak is de communicatie er één van handen en voeten. Best een leuk avontuur toch? In Da Nang stoppen we om te lunchen en bezoek je het Cham museum. Dit is een eeuwenoude cultuur uit de regio Cambodja en Vietnam. De rit over de The Hai Van Pass is een hele mooie. Wist je dat dit een stuk van de beroemde Ho Chi Minh trail is? Tussen Da Nang en Hoi An liggen de marmerbergen. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. (ontbijt)

Dag 10 Vandaag ontdek je Hoi An zelf verder

In de omgeving van Hoi An kun je makkelijk meerdere dagen verblijven. Hoi An ligt dicht bij de kust. Hou je van het strand dan ben je op een gehuurde scooter of fiets zo aan de zee. Ook een taxi zal je enorm in prijs meevallen. 's Avonds bezoek je het beste de oude stad Hoi An. Aan restaurants en winkeltjes geen gebrek. Het is één van onze favoriete plaatsen tijdens onze vakanties in Vietnam. (ontbijt)

Aan kleurrijke winkeltjes is in Hoi An geen gebrek
Aan kleurrijke winkeltjes is in Hoi An geen gebrek

Dag 11 Relax dag in Hoi An

In Hoi An kun je eenvoudig met de fiets de omgeving verkennen. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. De volgende dag is het dan klaar voor je. Heb je al de Japanse of Chinese tempels in de stad bezocht? In de oude stad zijn er diverse. Ook liggen daar meerdere goede restaurants waar je authentiek Vietnamees kunt eten. (ontbijt)


In Hoi An liggen diverse prachtige tempels
In Hoi An liggen diverse prachtige tempels

Dag 12 Transfer naar de luchthaven en vlucht naar HCM city

Backpackers street is een prima plek om een restaurantje te vinden
Backpackers street is een prima plek om een restaurantje te vinden

Je chauffeur brengt je naar de luchthaven van Da Nang. Je vliegt naar Ho Chi Minh city. De inwoners zelf noemen het nog steeds liever Saigon. Je land bijna in het centrum van de stad. Onze chauffeur brengt je naar je hotel in het centrum. rest van de dag ter vrije besteding. Backpackers street is een goede plek om te dineren of probeer eens de markt Ben Thanh. Je zit er echt tussen de locals. Je kunt binnen in de markt aanschuiven aan de bar of buiten aan één van de lange tafels. Kijk eerst waar je gaat zitten, veel restaurantjes hebben hun eigen specialiteit. (ontbijt)

Dag 13 Vandaag verken je Ho Chi Minh city op eigen gelegenheid

Ho Chi Minh is een enorme stad. De meeste bezienswaardigheden liggen in het centrum. Het oude postkantoor, de opera, de kathedraal, enorme en moderne warenhuizen. In de buurt van de Mekong rivier liggen ze bij elkaar. Ook het War museum, dat je een inkijkje geeft in de Vietnamese kijk op de oorlog, ligt op loopafstand. probeer ook eens één van de luxe koffiehuizen. koffie in alle soorten en maten met heerlijk gebak. (ontbijt)

Het door Gustav Eifel gebouwde postkantoor in Saigon
Het door Gustav Eifel gebouwde postkantoor in Saigon

Dag 14 We brengen je naar de luchthaven voor je terugvlucht

Vandaag tref je de chauffeur bij je hotel en rijden we je naar de luchthaven voor je terugvlucht. Doorgaans kom je de volgende dag aan in Europa. Je kunt uiteraard ook een stopover maken op de terugweg en er nog enkele dagen Hong Kong, Bangkok of bijvoorbeeld Dubai aan vastknopen. (ontbijt)