Cultuur en natuur highlights budgetreis

Wil je in drie weken veel van Vietnam zien tijdens je rondreis en zijn 'gewone' hotels genoeg luxe voor je dan is dit jouw reis. Cultuur en natuur highlights van noord naar zuid Vietnam extra voordelig! De hotels zijn prima en veel van onze gasten ervaren het als een luxe Vietnam rondreis. Een prima manier om betaalbaar en uitgebreid op Vietnam vakantie te gaan.

Dag 1 Vertrek naar Vietnam

Vandaag begint je budget rondreis naar Vietnam. Er zijn verschillende vluchtmogelijkheden. Wij adviseren je graag voor de juiste vlucht naar Vietnam.

Dag 2 Luchthaven - Hanoi (Transfer)

Op de luchthaven van Hanoi regel je eenvoudig je 'visum on arrival' als je dit nog niet hebt aangevraagd voor je vertrek. De benodigde invitation letter zit bij ons in begrepen in het arrangement. Je chauffeur ontmoet je in de ontvangsthal, hij wacht op je met een bordje met je naam erop. Vanaf de luchthaven naar je hotel is ongeveer drie kwartier rijden. Je eerste hotel tijdens deze Vietnam rondreis ligt midden in de oude wijk Pho Phuong. Hier liggen de 36 straten, de straten met oude gilden. Het is een wijk met veel winkeltjes en restaurants en gelieft bij jong en oud en toerist of local. (Transfer inclusief)

Dag 3 Hanoi Citytour

We laten je vandaag kennismaken met Hanoi. Je begint met een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh in de volksmond geliefd oompje Ho genoemd. vervolgend lopen we naar het presidentieel paleis en het huis van Ho Chi Minh. Ook de éénzuilige Pagode (Chua Mot Cot) ligt hier dicht bij. Wil je nog meer weten over het leven van Ho Chi Minh bezoek dan het museum. Het perspectief van de presentatie is dat van de Vietnamezen! Ook bezoek je de tempel van de Literatuur. In de middag loop je met je gids door de oude wijk en leert er veel van het leven achter de voorgevels. Het is verbazingwekkend om te zien hoe diep en smal de huizen zijn. We nodigen je uit voor het diner vandaag! (Transfer, gids, ontbijt en diner inclusief)

Het mausoleum van Ho-Chi-Minh in Hanoi.<br>
Het mausoleum van Ho-Chi-Minh in Hanoi.

Dag 4 Hanoi - Mai Chau (Transfer, gids, ontbijt en diner)

In Mai chau leeft de bevolking nog traditioneel. Back to basic.
In Mai chau leeft de bevolking nog traditioneel. Back to basic.

Wil je tijdens je rondreis een Vietnam 'Hilltribe' ervaring hebben dan is Mai Chau een prima en bovendien prachtige plek op relatief korte afstand ten westen van Hanoi. We rijden je er via het Hoa Binh stuwmeer heen. In de omgeving van Mai Chau leven verschillende bergvolkeren, de bekendste in dit gebied zijn de Witte Thai. Je overnacht deze nacht in één van de kleine dorpjes temidden van de lokale bevolking in een home- stay. Zo verblijf je na drie nachten Vietnam al direct in een heel andere wereld. (Transfer, gids, ontbijt en diner inclusief)

Dag 5 Programma in Mai Chau

Vandaag verken je de omgeving van Mai Chau verder al wandelen en fietsend. Regelmatig blijven we staan om je van het mooie uitzicht te laten genieten. Het dorp waar je verblijft is Poong Coong. Het is een traditioneel dorp van de witte Thai. Je zult zeker veel meekrijgen van hun cultuur en leefwijze. Ook deze avond is je diner weer inbegrepen. (Wandelen, fietsen, gids, ontbijt en diner inclusief)

Dag 6 Mai Chau - Hanoi

Je verlaat vandaag het dorp en onderweg terug naar Hanoi laten we je met een andere minderheid kennismaken. Je ontmoet de Muong in de buurt van Hoa Binh. Er zijn weinig landen waar zoveel verschillende stammen leven als in Vietnam. Deze minorities zijn tot op heden nog goed in staat om hun eigen gebruiken, taal en klederdrachten in ere te houden. Zeker in het noorden van Vietnam kan per bergdal een andere minderheid de boventoon voeren. In de loop van de middag brengen we je terug naar je hotel in Hanoi. Je hebt nog alle tijd om een leuk restaurant uit te zoeken. In de oude wijk waar je verblijft is meer dan voldoende keuze. (Transfer, logies en ontbijt inclusief)

Dag 7 Hanoi - Ninh Binh

Vandaag gaan we tijdens deze Vietnam budget rondreis het gebied ten zuiden van Hanoi verkennen. In de omgeving van Ninh Binh en Kengh Ga bepalen water en kartsgebergte het landchap. Kengh Ga bezoek je op weg naar Ninh Binh. Daar reserveren we een eenvoudig maar prima hotel voor je in de buurt van Tam Coc waar je morgen met een bootje het gebied gaat verkennen. (Transfer, gids en ontbijt inclusief)

Kengh Ga - Vietnam
Kengh Ga - Vietnam

Dag 8 Ninh Binh - Hanoi

Dolle pret op het water bij Tam Coc - Vietnam
Dolle pret op het water bij Tam Coc - Vietnam

Je maakt tijdens deze Vietnam rondreis een boottocht tussen de karst bergen in het Tam Coc gebied. Je zult verstelt staan over het gemak waarmee de dame (jawel) je van a naar b brengt. Vaak hebben ze ook nog even de tijd om je halverwege een nekmassage te geven, Je komt dus ontspannen van de boot af. Op de weg terug naar Hanoi stoppen we nog bij de Dinh Tien Hoang tempel en de LeHoan tempel. In de namiddag ben je weer in Hanoi. (Transfer, gids en ontbijt inclusief)

Dag 9 Halong Bay

Vandaag rijden we je in zo'n drie uur naar de kust en stap je op een prachtige jonk die je het gebied van Halong bay in vaart. Nog voor je de haven uit vaart staat er al een overheerlijke lunch voor je klaar. Eénmaal voor anker in het Halong Bay gebied is er de gelegenheid om te zwemmen rondom de boot of met één van de kayaks het geide verder te verkennen. Voor het diner leer je de traditionele Vietnamese keuken beter kennen tijdens een kookles. Na het diner is het heerlijk om nog oven in het donker op het dek te zitten met een goed glas wijn. Doe je de volgende ochtend in alle vroegte mee met yoga? Rond het middag uur zijn we terug in de haven en rijden we je naar Ninh Binh of Hanoi waar je op de nachttrein naar Hue stapt. (Transfer, ontbijt, lunch en diner inclusief)

De vele bergen midden in de zee van Halong bay zijn eigenlijk te mooi voor woorden
De vele bergen midden in de zee van Halong bay zijn eigenlijk te mooi voor woorden

Dag 10 Transfer naar Hanoi. Trein Hue

Nadat je boot weer aangelegd heeft in de haven van Halong rijden we je naar Hanoi. Je neemt de nachttrein naar Hue. We boeken een soft-sleeper. Je slaapt met vier in een compartiment. Al vrij snel wordt het donker buiten. In de ochtend kom je aan in Hue. (Transfer, treinkaartjes soft-sleeper inclusief)

Dag 11 Hue

Tempel in het keizerlijk paleis in Hue
Tempel in het keizerlijk paleis in Hue

In de ochtend kom je aan in Hue. Je zult vast niet de enige zijn die hier uitstapt. Het station van Hue kondigt zich al aan met de vermelding van de naam op de vele uithangborden van de winkels langs de spoorlijn. Zorg je dat je op tijd klaar staat? Voor het station staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te rijden. Nadat je je opgefrist hebt ga je met een gids op pad. We hebben fietsen gehuurd om de stad te verkennen. Je bezoekt de Citadel en de verboden purperen stad. Ook staat een bezoek aan één van de tombes van een Keizer gepland. Een stuk van de tocht leg je met een drakenboot af over de Parfum rivier. s'Avonds is het moeilijk kiezen uit de vele leuke restaurantjes die in de buurt van de hotels liggen. (Logies en transfer en fiets en boottocht met gids inclusief)

Dag 12 Hue - Danang - Hoi An

Vandaag ga je met een chauffeur op pad naar Hoi An. Het kan zijn dat hij enkele woordjes engels spreekt, maar vaak is de communicatie er één van handen en voeten. Onderweg stoppen we uiteraard wel om de benen te strekken. In Da Nang ook vaak om te lunchen tenzij je al lekker vroeg in Hoi An bent. Hoi An is een leuke stad met een aantrekkelijke sfeer. Je hebt er een mengelmoes van Chinese, Japanse en Franse bouwstijlen. Deze zijn erg goed bewaard gebleven. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. Hoi An staat ook bekent vanwege de vele kleermakers, dit is dus de plek om je garderobe uit te breiden. (Transfer en logies/ontbijt inclusief)

Dag 13 Een dag in Hoi An

Dit is een topper van veel mensen die Vietnam bezoeken. Ook deze Vietnam budget rondreis doet Hoi An aan. Hoi An is ooit de havenplaats geweest van het oude Champa rijk. De oude stad van Hoi An is veranderd in een soort openlucht museum dat niet alleen buitenlandse toeristen trekt maar ook veel Vietnamezen bezoeken het. 's Avonds worden op het water van de rivier geluks-ballonnen uitgezet. In de vele prachtige panden zitten leuke winkels en restaurants. Het is hier goed en ontspannen toeven. Op 5 km van het stadje liggen de mooie stranden van Cau Dai met enkele luxe resorts. (Logies en ontbijt inclusief)

Straatbeeld Hoi An in het midden van Vietnam. Hoi An is een aangenaam stadje waar het goed toeven is
Straatbeeld Hoi An in het midden van Vietnam. Hoi An is een aangenaam stadje waar het goed toeven is

Dag 14 Hue - Da Nang - Ho Chi Minh city

Vandaag komt onze chauffeur je ophalen om je naar Da Nang te rijden waar je op het vliegtuig stapt naar Ho Chi Minh city in het zuiden. Daar staat op de luchthaven de chauffeur op je te wachten en brengt je naar je hotel. Je hotel ligt in district 1. Dit is het gebied waar je de meeste restaurants en winkels hebt. Ho Chi Minh is een echte wereldstad en met ruim 9 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. De inwoners noemen hun stad trouwens nog steeds liever Siagon. (Logies, ontbijt, transfer en vlucht Da Nang-HCMC inclusief)

Dag 15 Ho Chi Minh city-tour en Cu Chi tunnels

De cathedraal van HCMC
De cathedraal van HCMC

Zo'n zeventig kilometer ten noordwesten van Siagon ligt Cu Chi. Hier liggen de ondergrondse loopgraven die de Viet Cong tot helemaal onder het hoofdkwartier van de Amerikanen in de Mekong delta bracht. Uiteindelijk lag er zo'n 200 km aan tunnels. In de middag laten we je de highlights van HCMC zien. Je bezoekt het Museum van oorlogsoverblijfselen waar je vanuit Vietnamees perspectief de jaren 60 en the "War on Vietnam" herleeft, ook bezoek je de Notre Dame en het hoofdpostkantoor. Beide herinneringen aan de Frans koloniale tijd. (Logies. ontbijt en gids inclusief)

Dag 16 Ho Chi Minh city

Vandaag verken je Saigon op eigen gelegenheid verder. (Logies en ontbijt inclusief)

Dag 17 Mekong delta

Je Vietnam rondreis wordt vervolgt met een bezoek aan de Mekong Delta. In de ochtend haalt je gids je op bij het hotel en we rijden je naar de Mekong delta. Met de boot gaat de reis verder van Cai Be naar Vinh Long. Je zult verbaast staan van de omvang van de delta. In de middag vervolgen we de trip op de fiets en ga je naar je home-stay op één van de vele eilandjes met kleine dorpjes. (Transfer, gids, logies ontbijt en diner inclusief)

Op de floating markets is het vaak een levendigheid van jewelste
Op de floating markets is het vaak een levendigheid van jewelste

Dag 18 Mekong delta

De meeste homes-stays hebben nog een prachtige traditionele inrichting <br>
De meeste homes-stays hebben nog een prachtige traditionele inrichting

Ook vandaag ga je op de fiets op pad en verken je de kleine dorpjes en de velden waar de bewoners hun groenten verbouwen. Het is leuk om te zien hoe er levendigheid is op plekken waar je het soms niet verwacht. De Mekong rivier zul je tijdens je fietstocht diverse malen tegenkomen. Je overnacht weer in je home-stay. Vaak hebben die nog een soort van opkamer waar ook de voorouder vereert worden. (Transfer, gids, logies, ontbijt en diner inbegrepen)

Dag 19 Vinh Long - HCMC

Met de boot ga je terug naar het vasteland. In Vinh Long staat de auto te wachten en je rijdt terug naar HCMC. Daar heb je vanavond en een deel van de volgende ochtend nog om de stad nog verder te verkennen. Pham Ngu Lao Street is de straat waar de backpackers heen gaan. Je treft hier veel leuke restaurantjes aan. Op de Ben Than markt eet je samen met de locals aan lange tafels authentieke gerechten. (Transfer, gids, logies, ontbijt inbegrepen)

Dag 20 Transfer naar de luchthaven

Vandaag brengen we je naar de luchthaven van Saigon. Afhankelijk van je vertrektijd, veel vluchten vertrekken in de loop van de middag, heb je nog nog wat laatste inkopen te doen. In de buurt van de opera en op de La Loi straat heb je veel winkels. Je chauffeur meldt zich tijdig bij je hotel.

Dag 21 Vlucht Vietnam - Nederland

Veel van de vluchten komen op dag 21 aan! Je rondreis Vietnam zit helaas op!


Tijdens deze reis maak je een binnenlandse vlucht van Da Nang naar HCM city. Deze vlucht is in de onderstaande prijs opgenomen in de voordeligste vluchtklasse. Je intercontinentale vlucht is niet in de prijs opgenomen. Wij kunnen deze aanbieden of je reserveert zelf online je ticket naar Vietnam.