Cultuur en natuur highlights budgetreis

Wil je in drie weken veel van Vietnam zien tijdens je rondreis en zijn eenvoudige authentieke hotels genoeg luxe voor je dan is dit jouw reis. Cultuur en natuur highlights van noord naar zuid Vietnam extra voordelig! De hotels zijn prima en veel van onze gasten ervaren het als een luxe Vietnam rondreis. Een prima manier om betaalbaar en uitgebreid op Vietnam vakantie te gaan.

Dag 1 Vertrek naar Vietnam

Vandaag begint je budget rondreis naar Vietnam. Er zijn verschillende vluchtmogelijkheden. Wij adviseren je graag voor de juiste vlucht naar Vietnam.

Dag 2 Hartelijk welkom in Vietnam!

Op de luchthaven van Hanoi regel je eenvoudig je 'visum on arrival' als je dit nog niet hebt aangevraagd voor je vertrek. Tegenwoordig kun je het visum ook makkelijk van te voren aanvragen. Bij onze tips vind je hier meer informatie over. Je chauffeur ontmoet je in de ontvangsthal, hij wacht op je met een bordje met je naam erop. Vanaf de luchthaven naar je hotel is ongeveer drie kwartier rijden. Je eerste hotel tijdens deze Vietnam rondreis ligt midden in de oude wijk Pho Phuong. Hier liggen de 36 straten, de straten met oude gilden. Het is een wijk met veel winkeltjes en restaurants en gelieft bij jong en oud en toerist of local.

Dag 3 Sightseeing en lokale gerechten proeven

We laten je vandaag kennismaken met Hanoi. Je begint met een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh in de volksmond geliefd oompje Ho genoemd. vervolgend lopen we naar het presidentieel paleis en het huis van Ho Chi Minh. Ook de éénzuilige Pagode (Chua Mot Cot) ligt hier dicht bij. Wil je nog meer weten over het leven van Ho Chi Minh bezoek dan het museum. Het perspectief van de presentatie is dat van de Vietnamezen! Ook bezoek je de tempel van de Literatuur. In de middag loop je met je gids door de oude wijk en leert er veel van het leven achter de voorgevels. Het is verbazingwekkend om te zien hoe diep en smal de huizen zijn. We nodigen je uit voor het diner vandaag! (ontbijt en diner)

Het mausoleum van Ho-Chi-Minh in Hanoi.<br>
Het mausoleum van Ho-Chi-Minh in Hanoi.

Dag 4 Het berggebied in naar Mai Chau

In Mai chau leeft de bevolking nog traditioneel. Back to basic.
In Mai chau leeft de bevolking nog traditioneel. Back to basic.

Wil je tijdens je rondreis in Vietnam een 'Hilltribe' ervaring hebben dan is Mai Chau een prima en bovendien prachtige plek op relatief korte afstand ten westen van Hanoi. We rijden je er via het Hoa Binh stuwmeer heen. In de omgeving van Mai Chau leven verschillende bergvolkeren, de bekendste in dit gebied zijn de Witte Thai. Je overnacht deze nacht in één van de kleine dorpjes temidden van de lokale bevolking. Zo verblijf je na drie nachten Vietnam al direct in een heel andere wereld. In de namiddag maak je met de gids een mooie fietstocht door de vallei. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Wandelen in het Pu Luong natuurreservaat

Je reist vandaag met de auto naar het Pu Luong natuurreservaat. Het Pu Luong reservaat heeft een bijzonder landschap dat gekenmerkt wordt door rijstterrassen, uitgestrekte velden, beekjes en bossen. De etnische minderheden in dit gebied behoren tot de witte Thai. Je maakt hier een prachtige wandeltocht en bezoekt een grot. Na de lunch reis je via een prachtige route terug naar Mai Chau. Op zoek naar nog meer avontuur? Je kunt vandaag het Pu Luong natuurreservaat ook bezoeken met de motor! (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Transfer naar Ninh Binh

De ochtend kun je vandaag zelf inplannen. Misschien nog een mooie wandeltocht of heerlijk uitrusten bij het hotel met uitzicht op de natuur? In de middag brengt de chauffeur je in ongeveer 3 uur naar Ninh Binh. Ninh Binh wordt ook wel het Halong Bay van het binnenland genoemt en kenmerkt zich door de vele karstgebergte en rijstvelden. Je verblijft vannacht in een eenvoudig guesthouse middenin het gebergte aan het water.

Dag 7 Ninh Binh

Dolle pret op het water bij Tam Coc - Vietnam
Dolle pret op het water bij Tam Coc - Vietnam

Je maakt tijdens deze Vietnam rondreis een boottocht tussen de karst bergen in het Tam Coc gebied. Je zult verstelt staan over het gemak waarmee de dame (jawel) je van a naar b brengt. Vaak hebben ze ook nog even de tijd om je halverwege een nek massage te geven, Je komt dus ontspannen van de boot af. Op 15 kilometer vanaf Ninh Binh ligt Hoa Lu, de hoofdstad van het oude Vietnamese rijk in de 10e en 11e eeuw. In de stad vind je nog overblijfselen uit deze tijd. Hierna maak je een boottocht op de rivier. Je sluit de dag af met een fietstocht naar de Bich Dong grot. (ontbijt)

Dag 8 Halong Bay

Vandaag rijden we je in zo'n drie uur naar de kust en stap je op een prachtige jonk die je het gebied van Halong bay in vaart. Nog voor je de haven uit vaart staat er al een overheerlijke lunch voor je klaar. Eénmaal voor anker in het Halong Bay gebied is er de gelegenheid om te zwemmen rondom de boot of met één van de kayaks het gebied verder te verkennen. Voor het diner leer je de traditionele Vietnamese keuken beter kennen tijdens een kookles. Na het diner is het heerlijk om nog oven in het donker op het dek te zitten met een goed glas wijn. (ontbijt, lunch en diner)

De vele bergen midden in de zee van Halong bay zijn eigenlijk te mooi voor woorden
De vele bergen midden in de zee van Halong bay zijn eigenlijk te mooi voor woorden

Dag 9 Transfer naar Hanoi. Trein Hue

Je start de dag vandaag met Tai Chi les op het bovendek en een bezoek aan een vissersdorp. Tijdens de lunch vaart de boot terug naar de haven. Je reist terug naar Hanoi en neemt de nachttrein naar Hue. We boeken een soft-sleeper. Je slaapt met vier in een compartiment. Al vrij snel wordt het donker buiten. In de ochtend kom je aan in Hue. (ontbijt en lunch)

Dag 10 Hue

In de ochtend kom je aan in Hue. Je zult vast niet de enige zijn die hier uitstapt. Het station van Hue kondigt zich al aan met de vermelding van de naam op de vele uithangborden van de winkels langs de spoorlijn. Zorg je dat je op tijd klaar staat? Voor het station staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te rijden. We zorgen dat de hotelkamer bij aankomst direct klaar is zodat je je kunt opfrissen en daarna ontbijten. Je verkent vandaag Hue in een halve dag en bezoekt de verboden stad. Met de boot vaar je over de parfum rivier naar de Thien Mu Pagode. s'Avonds is het moeilijk kiezen uit de vele leuke restaurantjes die in de buurt van de hotels liggen. (ontbijt)

Tempel in het keizerlijk paleis in Hue
Tempel in het keizerlijk paleis in Hue

Dag 11 - Via de Hai Van Pass naar Hoi An

Vandaag ga je met een chauffeur op pad naar Hoi An. Het kan zijn dat hij enkele woordjes Engels spreekt, maar vaak is de communicatie er één van handen en voeten. Onderweg stoppen we uiteraard wel om de benen te strekken. We stoppen onderweg bij het Cham Museum en de Marble Mountains. Hoi An is een leuke stad met een aantrekkelijke sfeer. Je hebt er een mengelmoes van Chinese, Japanse en Franse bouwstijlen. Deze zijn erg goed bewaard gebleven. In het oude gedeelte van Hoi An heb je verschillende mooie oude tempels die je bezoek zeker waard zijn. Hoi An staat ook bekent vanwege de vele kleermakers, dit is dus de plek om je garderobe uit te breiden. (ontbijt)

Dag 12 en 13 Vrije dagen in Hoi An

Dit is een topper van veel mensen die Vietnam bezoeken. Ook deze Vietnam rondreis doet Hoi An aan. Hoi An is ooit de havenplaats geweest van het oude Champa rijk. De oude stad van Hoi An is veranderd in een soort openluchtmuseum dat niet alleen buitenlandse toeristen trekt maar ook veel Vietnamezen. 's Avonds worden op het water van de rivier geluks-ballonnen uitgezet. In de vele prachtige panden zitten leuke winkels en restaurants. Het is hier goed en ontspannen toeven. Op 5 km van het stadje liggen de mooie stranden van Cau Dai met enkele luxe resorts. (ontbijt)

Straatbeeld Hoi An in het midden van Vietnam. Hoi An is een aangenaam stadje waar het goed toeven is
Straatbeeld Hoi An in het midden van Vietnam. Hoi An is een aangenaam stadje waar het goed toeven is

Dag 14 Vlucht naar Ho Chi Minh

Vandaag komt onze chauffeur je ophalen om je naar Da Nang te rijden waar je op het vliegtuig stapt naar Ho Chi Minh city in het zuiden. Daar staat op de luchthaven de chauffeur op je te wachten en brengt je naar je hotel. Je hotel ligt in district 1. Dit is het gebied waar je de meeste restaurants en winkels hebt. Ho Chi Minh is een echte wereldstad en met ruim 9 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. De inwoners noemen hun stad trouwens nog steeds liever Saigon. (ontbijt)

Dag 15 Ho Chi Minh en de Cu Chi tunnels

Zo'n zeventig kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh ligt Cu Chi. Hier liggen de ondergrondse loopgraven die de Viet Cong tot helemaal onder het hoofdkwartier van de Amerikanen in de Mekong delta bracht. Uiteindelijk lag er zo'n 200 km aan tunnels. In Cu Chi kun je de tunnels bezoeken en zelfs er door heen kruipen! In de middag laten we je de highlights van Ho Chi Minh zien. Je bezoekt het oorlogsmuseum waar je vanuit Vietnamees perspectief de jaren 60 en the "War on Vietnam" herleeft, ook bezoek je de Notre Dame en het hoofdpostkantoor. Beide herinneringen aan de Frans koloniale tijd. (ontbijt)

De cathedraal van HCMC
De cathedraal van HCMC

Dag 16 Vrije dag in Ho Chi Minh

Vandaag verken je Saigon op eigen gelegenheid verder. (ontbijt)

Dag 17 Fietsen en overnachten in de Mekong Delta

Je Vietnam rondreis wordt vervolgt met een bezoek aan de Mekong Delta. In de ochtend haalt je gids je op bij het hotel en we rijden je naar de Mekong delta. Met de boot gaat de reis verder van Cai Be naar Vinh Long. Je zult verbaast staan van de omvang van de delta. In de middag vervolgen we de trip op de fiets en ga je naar je home-stay op één van de vele eilandjes met kleine dorpjes. (ontbijt, lunch en diner)

Op de floating markets is het vaak een levendigheid van jewelste
Op de floating markets is het vaak een levendigheid van jewelste

Dag 18 Waterwegen, landerijen en kleine dorpjes!

De meeste homes-stays hebben nog een prachtige traditionele inrichting <br>
De meeste homes-stays hebben nog een prachtige traditionele inrichting

Je start vandaag met een bezoek aan de drijvende markt van Cai Be. Hier zie je de lokale bevolking handel drijven op het water. Hierna ga je weer op de fiets op pad en verken je de kleine dorpjes en velden waar de bewoners hun groenten verbouwen. Het is leuk om te zien hoe er levendigheid is op plekken waar je het soms niet verwacht. De Mekong rivier zul je tijdens je fietstocht diverse malen tegenkomen. Je overnacht weer in je homestay. Vaak hebben die nog een soort van opkamer waar ook de voorouder vereert worden. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 19 Terug naar Ho Chi Minh

Met de boot ga je terug naar het vasteland. In Vinh Long staat de auto te wachten en je rijdt terug naar Ho Chi MInh. Daar heb je vanavond en een deel van de volgende ochtend nog om de stad nog verder te verkennen. Pham Ngu Lao Street is de straat waar de backpackers heen gaan. Je treft hier veel leuke restaurantjes aan. Op de Ben Than markt eet je samen met de locals aan lange tafels authentieke gerechten. (ontbijt)

Dag 20 Transfer naar de luchthaven

Vandaag brengen we je naar de luchthaven van Ho Chi Minh. Afhankelijk van je vertrektijd, veel vluchten vertrekken in de loop van de middag, heb je nog nog wat laatste inkopen te doen. In de buurt van de opera en op de La Loi straat heb je veel winkels. Je chauffeur meldt zich tijdig bij je hotel.