Nuttige informatie over Thailand

Hieronder vind je alle informatie die je nodig heb om goed voorbereid op rondreis te gaan naar Thailand. Lees onder andere wat de beste reisperiode is voor Thailand en wat de highlights van Thailand zijn.

Thailand, het land van de glimlach. Tijdens je rondreis maak je kennis met de gastvrije bevolking. Thailand is een gevarieerd land wat veel te bieden heeft. Van witte zandstranden in het zuiden tot aan het spectaculaire berggebied in het noorden. Je kunt je bezoeken aan historische plaatsen zoals Ayutthaya en Sukhothai afwisselen met een jungletocht door het Khao Yai of Khao Sok Nationaal Park. Wanneer je wat avontuurlijker bent ingesteld is een bezoek aan het noorden een echte aanrader, hier kun je trektochten maken door de jungle, bergvolkeren bezoeken of raften op een traditioneel bamboevlot. Wanneer je graag je reis wilt afsluiten aan het strand dan is dat zeker mogelijk, je kunt dan verblijven in de badplaats Hua Hin of op één van de eilanden. Kortom, er is genoeg te zien en te beleven in dit prachtige land.

Khao Sok National park
Khao Sok National park
De eilanden in het zuiden van Thailand<br>
De eilanden in het zuiden van Thailand

Reisperiode, klimaat en weer Thailand

Beste reisperiode en weer in Thailand

Thailand heeft het gehele jaar door aangename temperaturen. De beste periode voor een bezoek aan Thailand is van november tot februari. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam en is het niet te nat. In Bangkok varieert de temperatuur dan tussen de 20 en 30 graden. De warmste periode is van maart tot en met juni. Temperaturen kunnen dan oplopen tot 40 graden. Vind je een verfrissende bui niet vervelend dan kun je het land bezoeken van juli tot aan oktober tijdens het regenseizoen.


De tropische buien zijn vaak van korte duur, als de scooters weer gaan rijden weet je dat de bui bijna voorbij is. Voordeel van Thailand bezoeken tijdens het regen seizoen is dat de natuur weer prachtig groen word en je kan spectaculaire watervallen kan bezoeken.

Tijdens onze zomer kun je beter aan de oostkust verblijven dan aan de westkust. Aan de westkust heb je dan meer kans op bewolking en regen. Het noorden van Thailand staat o.a. bekend om de prachtige berglandschappen en jungles. Bezoek je Thailand buiten het regenseizoen dan is het noorden minder groen dan in de maanden juli tot oktober, desondanks is het dan nog steeds een prachtige regio om aan te doen tijdens je rondreis.


Highlights Thailand

Bangkok

Bangkok

Wellicht wel de meeste bekende stad van Azië. Deze Thaise hoofdstad ligt ongeveer in het midden van het land en vanuit hier is de rest van Thailand en andere Aziatische landen makkelijk te bezoeken.

Meer informatie

Chiang Mai

Chiang Mai

Een van de grootste steden in en het culturele centrum van het noorden. Je vindt hier meer dan 300 tempels, vaak prachtig versierd met houtwerk en glas. De bekendste is Wat Phratat Doi Suthep.

Meer informatie

Pai

Pai

Pai is een klein hippie-dorpje in het noorden van Thailand. De sfeer is hier ontzettend relaxed. Het hele gebied is omringd door bergen en rijstvelden, waardoor je eigenlijk overal een mooi uitzicht hebt.

Meer informatie

Chiang Rai

Chiang Rai

In de prachtige natuur van de Chiang Rai provincie kan je goed hiken door de jungle en bergen. Ook zijn er verschillende stammen die je zou kunnen bezoeken.

Meer informatie

Sukothai

Sukothai

Een klein stadje in centraal Thailand. Het Sukothai Historical Park is het hoogtepunt, de prachtige bouwwerken en tempels zijn hier goed bewaard gebleven.

Meer informatie

Ayutthaya

Ayutthaya

De stad Ayutthaya werd door het Birmese leger grotendeels verwoest, maar nog steeds zijn er overal in deze stad prachtige tempels en Buddhabeelden te vinden.

Meer informatie

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

In dit nationaal park bevindt zich een van de oudste regenwouden ter wereld. Verder zijn er bijzondere kalksteen rotsformaties, watervallen, bijzondere natuur en grotten.

Meer informatie

Kanchanaburi (River Kwai)

Kanchanaburi (River Kwai)

De bekendste bezienswaardigheid in Kanchanaburi is de brug over de River Kwai. Dit is een spoorlijn dwars door de jungle en bergen van Thailand.

Meer informatie

De eilanden in het zuiden

De eilanden in het zuiden

De eilanden van Thailand zijn beroemd om hun fantastische stranden en wonderschone blauwe water. Maar welk eiland is nou het eiland dat het best bij jou past?

Meer informatie