Mix van cultuur en natuur, de hoogtepunten Thailand

Met deze rondreis van achttien dagen verken je de highlights van Thailand en worden culturele dagen afgewisselde met actieve dagen in de natuur. Je begint in Bangkok en via Ayutthaya reis je door naar het groene noorden. In Chiang Rai maak je kennis met een aantal bergvolkeren en je bezoekt uiteraard de White Tempel. Je bezoekt de stad Chiang Mai en maakt in de omgeving een trekking door de jungle. De rondreis sluit je af met een paar relaxte dagen aan het strand van Koh Samet.

De historische stad Ayutthaya<br>
De historische stad Ayutthaya

Dag 1 Je rondreis begint met de vlucht naar Thailand

Je vertrekt vandaag naar Thailand. Vliegen is mogelijk vanaf Amsterdam, Düsseldorf en Brussel. Je maakt vaak een tussenstop in een stad die ook leuk is om te bezoeken. Wat dacht je van een stop over in Dubai?

Dag 2 Aankomst in Bangkok en transfer naar je hotel

De wereldstad Bangkok<br>
De wereldstad Bangkok

Welkom in de hoofdstad van Thailand, Bangkok. De chauffeur staat voor je klaar op de luchthaven en brengt je naar het hotel. In Bangkok is genoeg te beleven. Je kunt tempels en monumenten bezoeken of een wandeling maken door Lumphini Park. Als je graag de warmte van de stad even wilt ontlopen dan kun je verkoeling zoeken in een winkelcentrum. Lijkt het je leuk om de stad van bovenaf te zien? Dan is een bezoek aan een rooftop bar zeker een aanrader. Met het openbaar vervoer zijn bekende bezienswaardigheden en leuke buurten in Bangkok makkelijk te bereiken. (maaltijden niet inbegrepen)

Dag 3 Vandaag bezoek je met een stadstour een aantal bekende bezienswaardigheden

Je bezoekt de Grand Palace, het oude Koninklijke paleis van de Thaise koning en de Emerald Buddha, dit is een van de meest heilige Buddha’s in zuid oost Azië. Verder bezoek je vandaag ook een van de oudste en grootste tempels van Bangkok, de Wat Pho. Deze tempel staat bekend om de enorme liggende Buddha. Aan het eind van de tour brengen we je terug naar het hotel. Voor het diner heb je in Bangkok voldoende keuze uit restaurants. (ontbijt)

De liggende Buddha van Wat Pho<br>
De liggende Buddha van Wat Pho

Dag 4 Vandaag heb je alle tijd om Bangkok verder te verkennen.

Uitzicht vanaf de Chao Phraya rivier op de Wat Arun tempel<br>
Uitzicht vanaf de Chao Phraya rivier op de Wat Arun tempel

Je hebt een vrije dag in Bangkok. De stad is makkelijk te verkennen met de Skytrain, een modern vervoersmiddel in de stad. Sanam Luang is het hart van Bangkok. Op dit plein staan kraampjes waar je hapjes, dranken en zogenaamde geneeskrachtige kruiden kunt kopen. Je kunt vandaag ook Chinatown gaan verkennen of de wat Arun tempel bezoeken. (ontbijt)

Dag 5 De historische stad Ayutthaya verken je op de fiets

De oude koningsstad Ayutthaya staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed en dat vinden we terecht! Overal waar je kijkt zie je prachtige oude tempels en veel Boeddha beelden. Je bezoekt het Chao Sam Phraya nationaal museum, hier kom je meer te weten over de geschiedenis van Ayutthaya. Op de fiets ga je op verkenning in het historische park, met de gids stop je bij een aantal bekende tempels. Na de fietstocht ga je lunchen in een lokaal restaurant. De dag sluit je af met een bezoek aan een lokale markt. (ontbijt en lunch).

Tempels van Ayutthaya<br>
Tempels van Ayutthaya

Dag 6 Vandaag verken je de tempels van Sukhothai en Lampang

Sukhothai is een historische stad met een rijke geschiedenis en mooie bezienswaardigheden in het midden van Thailand. Je bezoekt hier het Sukhothai historisch park dat op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. De ruïnes van het koninklijk paleis en de tempels zijn goed bewaard gebleven. Wat Mahatat is de grootste tempel en deze slaan we zeker niet over. We rijden verder naar Lampang, hier kun je nog paardenkoetsen zien rijden. In Lampang bezoek je de Wat Phrathat Lampang Luang tempel. Deze tempel is gebouwd in de 15e eeuw en is een uitstekend voorbeeld van de traditionele Thaise architectuur. (ontbijt)

Dag 7 Op naar Chiang Rai

Chiang Rai<br>
Chiang Rai

We brengen je vandaag verder naar het noorden naar de stad Chiang Rai. De bekendste bezienswaardigheid is de Wat Rong Khun tempel, ook bekend als de Witte Tempel. Deze tempel is ontworpen door de kunstenaar Chalermchai Kositpipat en gemaakt van wit steen. Door het unieke ontwerp en de witte kleur is de tempel niet te vergelijken met andere tempels in Thailand. In de avond kun je de gezellige avondmarkt bezoeken.(ontbijt)

Dag 8 Een culturele dag vandaag! Je bezoekt de Gouden Driehoek en lokale bergstammen

Vandaag bezoek je een aantal bergstammen die behoren tot de etnische minderheidsgroep in Thailand. Daarna ga je naar Mae Sai, dit is het noordelijkste punt van Thailand en tevens een belangrijke grensovergang tussen Myanmar en Thailand. Je bezoekt hier een markt met traditionele producten uit Myanmar en Thailand. Vervolgens rijd je door naar de Gouden Driehoek, hier komen de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar samen. (ontbijt)

Dag 9 De cultuurstad van het noorden, Chiang Mai

Na het ontbijt vertrek je naar Chiang Mai. Onderweg bezoek je de Wat Prathat tempel op de Doi Suthep berg. Met de auto rijd je de berg op en daarna is het nog een korte klim van 300 treden omhoog naar de tempel. Naast het bezoek aan de tempel kun je ook even de tijd nemen om te genieten van het uitzicht over de omgeving van Chiang Mai. In de stad zelf is er veel te beleven. Je kunt diverse tempels gaan bezoeken, een kookworkshop volgen of een wandeling maken binnen de stadsmuren.(ontbijt)

De cultuurstad Chiang Mai<br>
De cultuurstad Chiang Mai

Dag 10 Je verkent de omgeving van Chiang Mai op de fiets

Samen met een gids maak je een mooie fietstocht over het platteland. Onderweg bezoek je de Wat Koh Klang tempel en fiets je langs akkerbouw. Hier groeien verschillende gewassen zoals kool, chili en maïs. Iets verder op de route passeer je ook diverse fruitsoorten de gids verteld je hier meer over. Je mag ook een handje meehelpen op het land als dat je leuk lijkt. Na het bekijken van de verschillende gewassen en fruitsoorten is het tijd om te lunchen. De lunch maak je samen klaar met de eigenaar van de akkerbouw. Na de lunch breng je ook een bezoek aan de reünie stad Wiang Kum Kam en het informatiecentrum. In de namiddag keer je terug naar het hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 11 Wandeltocht door de jungle en slapen bij een lokale familie

In de ochtend bezoek je een lokale markt. Op de markt koop je samen met de gids een aantal producten voor onderweg. Voordat je aan de wandeling door de jungle begint, maak je eerst een stop bij een waterval. Vervolgens brengt de chauffeur je naar een dorp van de Karen bergstam voor een lokale lunch. In de middag maak je een wandeling naar een lokaal dorp waar ook de Karen bergstam woont. Vandaag dineer en slaap je bij een lokale familie. (ontbijt, lunch en diner)

Chiang Mai<br>
Chiang Mai

Dag 12 Een avontuurlijke dag vandaag. Je gaat een stuk varen op een bamboevlot

De omgeving van Chiang Mai <br>
De omgeving van Chiang Mai

Je neemt afscheid van je gastfamilie en maakt een korte wandeling. Na een korte introductie ga je op een traditioneel bamboe vlot een avontuurlijke tocht over de rivier maken. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud. Onderweg passeer je een aantal stroomversnellingen. Tijdens de lunch kun je rustig bijkomen en aan het eind van de middag brengen we je terug naar het hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 13 Een ontspannen dag in Chiang Mai, in de avond stap je in de nachttrein naar Bangkok

Vandaag heb je tijd om zelf de stad verder te gaan verkennen. Binnen de stadsmuren kun je het oude centrum gaan verkennen, onderweg kom je langs leuke winkeltjes en restaurants. In het centrum vind je ook nog een aantal tempels zoals de Wat Chedi Luang en Wat Chiang Man. Heb je eerst even genoeg tempels gezien dan is een bezoek aan een museum misschien leuk voor de afwisseling. Twee interessante musea in Chiang Mai zijn het Nationaal Museum en het Art in Paradise museum. (ontbijt)

In de avond brengt de chauffeur je naar het station waar je in de nachttrein stapt naar Bangkok. Bij veel restaurantjes kun je ook een maaltijd bestellen om mee te nemen. Zelf een maaltijd en snacks meenemen is vaak voordeliger dan wanneer je eten in de trein gaat bestellen.

Dag 14 Op naar Koh Samet voor een ontspannen strandverblijf

In de vroege ochtend kom je met de trein aan in Bangkok. In de stationshal staat de chauffeur met een naambordje in zijn handen op je te wachten. Met de auto vertrek je dan naar de Rayong pier, vanaf hier vaar je met de boot naar het tropische eiland Koh Samet. We brengen je op het eiland naar je hotel waar je de komende dagen kunt genieten in een hotel aan het strand.(logies)

Tropisch genieten op Koh Samet<br>
Tropisch genieten op Koh Samet

Dag 15 t/m Dag 17 Strandverblijf op Koh Samet

Koh Samet is een klein eiland aan de oostkust van Thailand. Het eiland kun je het gehele jaar door goed te bezoeken door het gunstige klimaat. Tijdens het regenseizoen is het ondanks enkele buien nog steeds goed vertoeven op dit eiland. Omdat het eiland niet heel groot is kun je makkelijk op de fiets of lopend het eiland gaan verkennen. Rondom het eiland kun je ook makkelijk gaan snorkelen. (Ontbijt)

Dag 18 Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht

We brengen je vandaag terug naar het vasteland voor je terugvlucht terug naar huis. (ontbijt)