Verken de hoogtepunten van Thailand on a budget

Ben je op zoek naar een voordelige rondreis door Thailand met afwisseling tussen cultuur en natuur en een strandverblijf op het einde, dan is deze rondreis iets voor jou! In twee weken tijd bezoek je de highlights van Thailand. Je begint in de wereldstad Bangkok en reist via Kanchanaburi en Ayutthaya naar het groene noorden en je sluit de reis tropisch af op het eiland Koh Samui

- Entreegelden zijn inbegrepen
- Tropisch strandverblijf op het eiland Koh Samui
- Goede budget hotels (vaak met zwembad)

Dag 1 Je gaat op reis naar Thailand

Je vertrekt vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Thailand. We kiezen voor een comfortabele vlucht met een zo kort mogelijke tussenstop. Je komt de volgende dag aan in Thailand.

De prachtig Wat Phra Kaew tempel<br>
De prachtig Wat Phra Kaew tempel

Dag 2 Ontvangst op de luchthaven en korte transfer naar je hotel

Welkom in de wereldstad Bangkok. De chauffeur staat op de luchthaven voor je klaar om je naar het eerste hotel te brengen. De rest van de dag kun je bijkomen in het hotel of alvast de stad gaan verkennen. (maaltijden niet inbegrepen)

Dag 3 Vandaag kun je zelf Bangkok verkennen

Je kunt vandaag het Koninklijke paleis, de tempels Wat Pho en Wat Arun of Chinatown gaan bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer zoals de Skytrain, watertaxi, metro of tuk tuk. Een voordeel reizen met het het openbaar vervoer is dat je tijdens de spits niet in de file komt te staan. Veel bekende bezienswaardigheden liggen aan het water, een ontspannen manier om deze te bezoeken is met de watertaxi over de Chao Phraya rivier. Tijdens de boottocht heb je ook een mooi zicht op de skyline van Bangkok. (ontbijt)

Deze liggende Boeddha vind je in What Pho, de oudste tempel van Bangkok<br>
Deze liggende Boeddha vind je in What Pho, de oudste tempel van Bangkok

Dag 4 Een tweede vrije dag in deze wereldstad

Je kunt vandaag heerlijk in je eigen tempo de stad verder gaan verkennen. Je kunt de highlights bezoeken waar je gisteren nog geen tijd voor hebt gehad, maar er is meer te doen in Bangkok. Op slechts een halfuurtje rijden van de stad ligt het eiland Bang Krachao. Dit eiland word door de vorm ook de groene long van Bangkok genoemd. Het beste verken dit eiland op de fiets, je komt langs mangrovebossen, palmbomen en traditionele huizen. Je kunt in de stad ook een relaxte wandeling maken door het Lumphini Park. (ontbijt)

Dag 5 Samen met de gids met het lokale vervoer naar Kanchanaburi

Het is tijd om de drukke stad achter je te laten. Na het ontbijt haalt de chauffeur je op en vertrek je samen naar het busstation van Bangkok. Hier stap je in een lokale bus naar Kanchanaburi. Je verkent de belangrijkste sights samen met de gids. Kanchanaburi was tijdens de tweede wereldoorlog een belangrijke plaats voor Thailand mede door de historische spoorlijn die hier dwars door de jungle is aangelegd. Met het bouwen van de spoorlijn zijn veel mensen omgekomen, en staat daarom ook bekend als de ‘Death Railway’. In het museum leer je meer over dit stukje geschiedenis van Thailand. Na het museum breng je een bezoek aan de oorlogsbegraafplaats en bezoek je de brug over de rivier de Kwai. Je sluit de stadstour af met een mooie treinrit over deze historische spoorlijn. (ontbijt)


Treinrit over de historische spoorlijn<br>
Treinrit over de historische spoorlijn

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 Vandaag bezoek je het Erawan Nationaal Park

In de ochtend vertrek je naar de Erawan waterval. Deze waterval bestaat uit zeven niveaus en bij elk niveau kun je zwemmen. De waterval wordt omgeven door de groene natuur. De eerste drie niveaus zijn makkelijk te bereiken via een pad, de route naar de andere niveaus is een zandpad door de jungle. Af en toe moet je een klein stukje klimmen. Niveau zeven is afhankelijk van je wandeltempo en het aantal stops dat je onderweg maakt in ongeveer 1,5 uur te bereiken. Na het bezoek aan deze prachtige waterval ga je met de gids naar de druipsteen grot Phra That. De lunch in een lokaal restaurant is vandaag inbegrepen. Aan het eind van de middag ben je weer terug in het hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 7 De oude hoofdstad Ayutthaya op de fiets

Een bijzondere bezienswaardigheid bij de Wat Mahathat tempel<br>
Een bijzondere bezienswaardigheid bij de Wat Mahathat tempel

Na het ontbijt reis je verder naar de oude hoofdstad Ayutthaya. Deze stad is ruim 400 jaar de hoofdstad van Thailand geweest. De tempels en ruïnes liggen verspreid in de stad, de historische stad is in het westelijke deel gelegen en in het oosten vind je het moderne deel van Ayutthaya. Tijdens je bezoek krijg je een goede indruk over hoe het er in het verleden uit heeft gezien. Je verkent vandaag de stad op de fiets en bezoekt een aantal bekende tempels en bezienswaardigheden. (ontbijt)

Dag 8 Chiang Mai, cultuurstad in het Noorden

Vandaag heb je een vrije dag in Ayutthaya. Je kunt vandaag in je eigen tempo de stad verder verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de verschillende tempels en reünies. Verder kun je het Chao Sam Phraya Nationaal museum bezoeken of het grote winkelcentrum Ayutthaya City Park bezoeken. Aan het begin van de avond brengen we je met de tuk tuk naar het treinstation. Hier stap je in de nachttrein richting Chiang Mai. Neem je een warme trui en wat lekkers mee voor onderweg? (ontbijt)

Dag 9 Een ontspannen dag

Welkom in de levendige en culturele stad Chiang Mai. In een gedeelde transfer brengen we je naar het hotel. Je kamer is al direct bij aankomst beschikbaar zodat je kunt uitrusten of opfrissen. De rest van de dag heb je tijd om bij te komen van de treinreis of om alvast de stad te gaan verkennen. Je kunt wandelen door het oude stadscentrum of één van de vele tempels in de stad bezoeken. In de avond is er een gezellige avondmarkt waar je heerlijk kunt eten en op zoek kunt gaan naar leuke souvenirs. (ontbijt)

Je bezoekt Chiang Mai, een populaire stad in het noorden<br>
Je bezoekt Chiang Mai, een populaire stad in het noorden

Dag 10 Trekking door de jungle en slapen in een homestay

Je gaat de prachtige groene natuur van noord Thailand verkennen tijdens een trekking van twee dagen door de jungle. Op de lokale markt doe je samen met de gids inkopen voor snacks voor onderweg. Onderweg naar het startpunt van de trekking maak je nog een stop bij een waterval. Met de auto kom je aan in een dorp waar de Karen bergstam woont. Samen met de gids maak je de lunch klaar. Na de lunch start de wandeling naar een ander bergdorp van de Karen, hier kom je in de namiddag aan. Voor het diner heb je rustig de tijd om het dorp te verkennen. Je slaapt vannacht in een homestay in een traditionele hut van bamboe. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Een avontuurlijke dag

In de ochtend maak je een wandeling door de omgeving van het dorp. Na het wandelen is het tijd om de natuur vanaf het water te gaan bewonderen. Je stapt aan boord van een traditionele bamboe raft voor een avontuurlijke tocht op de rivier. Onderweg kom je meerdere stroomversnellingen tegen. Deze activiteit is haalbaar voor alle leeftijden. Tijdens de lunch kun je even rustig bijkomen. (ontbijt en lunch)

Chiang Mai<br>
Chiang Mai

Dag 12 Vlucht naar Koh Samui voor de afsluiting aan het strand

In een busje vertrek je vandaag naar de luchthaven van Chiang Mai vanaf hier vlieg je via Bangkok naar het eiland Koh Samui. Je hotel op Koh Smaui ligt aan Chaweng beach, dit is een heerlijk strand aan de oostkust van het eiland. (ontbijt)

Dag 13 en 14 Twee ontspannen dagen op het eiland

Koh Samui is een groot eiland in de Golf van Thailand. Je kan hier heerlijk tot rust komen aan het strand. Op het eiland is genoeg te doen, zo vind je in het binnenland een jungle en schitterende watervallen. Je kunt ook de grote Boeddha bezoeken, dit is een 12 meter hoog Boeddha beeld van bladgoud. Wat we ook kunnen aanraden is een dagtrip naar het Ang Thong National Marine Park. Dit kun je via ons regelen, maar zelf kun je het ook makkelijk ter plaatse regelen. (ontbijt)

Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De vakantie is voorbij. We zorgen ervoor dat je op tijd op de luchthaven bent voor de terugvlucht naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. (ontbijt)