De highlights van Thailand in luxe

In twee weken zie je de highlights van Thailand en verblijf je in onze mooiste luxe hotels. Je begint in Bangkok en via Ayutthaya reis je door naar het groene noorden. In Chiang Rai breng je een bezoek aan twee lokale gemeenschappen en maak je uiteraard een stop bij de Wat Rong Khun tempel, beter bekend als de 'White Temple'. In de culturele stad Chiang Mai bezoek je tempels, maak je een fietstocht en kun je een Thaise kookworkshop gaan volgen. Je sluit deze reis in stijl af aan het strand van Koh Samet.

Dag 1 Het begin van je Thailand rondreis

Vandaag vertrek je naar Thailand. Vaak kent je reis een tussenstop die ook de moeite van het bezoeken waard is. Mekong reizen adviseert je graag. Het is ook mogelijk om een directe vlucht naar Bangkok te boeken. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel

Chinatown in Bangkok<br>
Chinatown in Bangkok

Dag 2 Welkom in Bangkok!

Hartelijk welkom in Thailand. De chauffeur wacht je op met een naambordje. Vervolgens word je naar je hotel gebracht. Het hotel bevindt zich in het woongebied van Thailand, net buiten het drukke centrum. Zo heb je het gemak van de bezienswaardigheden binnen handbereik en toch rust van het bruisende Bangkok.

Dag 3 Culturele hoogtepunten van Bangkok

Vandaag staat er cultuur snuiven op het programma. Ke begint de dag bij de Wat Pho Tempel. De Wat Pho tempel is een van de grootste en oudste tempels in Bangkok. Deze tempel staat bekend om de enorme liggende Boeddha. De prachtige versieringen aan de buitenkant zullen er voor zorgen dat je hier niet snel bent uitgekeken! Hierna reis je met de tuk tuk naar de Grand Palace, het oude koninklijke verblijf van de koning. Met een longtail boot vaar je door de kanalen naar de tempel Wat Arun. In de namiddag reis je naar Chinatown waar je een wandeling maakt door het centrum. Je passeert verschillende kleine winkeltjes en bezoekt de Talad Kao markt waar je wat lokale gerechten gaat proeven.

Cultuur snuiven in Bangkok <br>
Cultuur snuiven in Bangkok

Dag 4 In Bangkok is veel te ontdekken, laat je verrassen

Drijvende markt in Bangkok<br>
Drijvende markt in Bangkok

Bangkok is een stad waar veel te doen is en vandaag heb je de kans om zelf op verkenning te gaan. De skytrain is op loopafstand van je hotel (er gaat overigens ook een gratis tuktuk van het hotel naar het station) en daarmee kom je makkelijk overal waar je heen wilt. Alle wijken in Bangkok hebben wel wat te bieden; in Chinatown kijk je je ogen uit als je rondloopt langs de vele markten en rondom Khao San Road of in de enorme MBK kan je al je souvenirs vinden. Wellicht vind je het leuk om een gezellige drijvende markt te bezoeken? Een tour hiernaartoe kunnen wij eenvoudig voor je regelen, dit kan ook ter plekke nog makkelijk.

Dag 5 Ayutthaya, standvastige glorie

Na het ontbijt vertrek je vandaag vanuit Bangkok naar Phitsanulok, onderweg breng je een bezoek aan Ayutthaya, een oude hoofdstad van Thailand van 1350 tot 1770. Tevens de laatste plek waar de regering zat voor ze naar Bangkok verplaatste. De stad werd door het Birmese leger grotendeels verwoest, maar nog steeds zijn er overal in deze stad prachtige tempels en Boeddhabeelden te vinden. Na dit bezoek rijd je verder en bezoek je het klooster waar volgens vele (een van) de mooiste standbeelden van Boeddha staat.

Je verblijft in luxe hotel in het centrum van Phitsanulok.

De oude hoofdstad van Thailand<br>
De oude hoofdstad van Thailand

Dag 6 Een prachtige blik terug in de tijd

Vandaag staat Sukothai op het programma. Dit was de hoofdstad van Thailand vóór Ayutthaya. Je bezoekt hier het Sukothai historisch park: ruïnes van de koninklijke paleizen, boeddhistische tempels, stadspoorten, muren, grachten, dammen, sloten, vijvers, kanalen en het dijkensysteem, zijn nu bewaard en hersteld met de medewerking van UNESCO. Naar onze mening een van de mooiste historische plaatsen in Thailand. Je kunt dit ook fietsend bezoeken. Na dit bezoek rijden we door naar Lampang. Je verblijft in een lodge langs de Wang rivier in de natuur.

Dag 7 Chiang Rai en haar meest bijzondere kunstwerk

Nadat je rustig bent wakker geworden en hebt ontbeten tussen het groen, vertrekken we richting Chiang Rai. Het hotel waar jullie verblijven bevindt zich in het centrum van Chiang Rai en je kunt vanuit hier makkelijk de avondmarkt bezoeken.

Dag 8 De levendige cultuurstad Chiang Mai

Voordat je naar Chiang Mai reist bezoek je de Wat Rong Khun tempel. Beter bekend als de White Tempel. Dit is een erg unieke tempel en bijna meer een kunstwerk dan een traditionele tempel. Chiang Mai is een van de grootste steden van Thailand en het culturele centrum van het noorden. Er zijn hier vele tempels te zien, die stuk voor stuk heel anders zijn.

Cultuurstad Chiang Mai<br>
Cultuurstad Chiang Mai

Dag 9 Je verkent de groene omgeving van Chiang Mai

Een avontuurlijke dag in de natuur! Je gaat vandaag zo'n 13 kilometer fietsen naar het dorpje Muang Guert. Onderweg bezoek je een theeplantage waar je gaat thee plukken en meer leert over het maken van thee. Hierna fiets je verder naar de rivier want het raften gaat beginnen! Je stapt aan boord en de avontuurlijke tocht op de rivier begint. Onderweg kom je meerdere stroomversnellingen tegen. Na het raften reis je met de auto verder, via een traditioneel Akha dorpje, naar het beginpunt van de fietstocht. Je maakt een mooie wandeling door de rijstvelden en bezoekt een groentetuin.

Chiang Mai<br>
Chiang Mai

Dag 10 Chiang Mai, er is altijd veel te doen

Chiang Mai is een fantastische stad die veel te bieden heeft en vandaag kan je de stad zelf verder verkennen. Nog niet genoeg tempels gehad? In Chiang Mai zijn er zat te vinden en ze zijn allemaal indrukkend versierd. Ook is het leuk om een van de vele markten te bezoeken, voor zowel eten als spullen. Liever zelf koken? Er is een groot aanbod van kookcursussen in Chiang Mai waar je een traditionele Noorde Thaise maaltijd leert maken (die je natuurlijk ook zelf daarna gaat eten). Dit kan makkelijk ter plekke geboekt worden.

Vroeg in de avond vertrekken jullie met de chauffeur richting het station waar jullie de nachttrein nemen naar Bangkok.

Dag 11 t/m Dag 13 Uitrusten op de witte stranden van Ko Samet

Tropisch genieten aan het strand<br>
Tropisch genieten aan het strand

Na aankomst op het station in Bangkok word je opgehaald door je chauffeur en rijdt hij je naar Rayong Pier waar je de speedboot van het resort neemt richting Koh Samet. Op dit tropische eiland kan je heerlijk ontspannen na je actieve vakantie. Je verblijft in een luxe hotel direct aan het strand. In het binnenland heb je ook nog een stuk jungle, waar je een mooie wandeling kan maken. Voornamelijk ben je hier natuurlijk voor het prachtige witte strand en het helder blauwe water. Het is ook zeker aan te raden is om hier te snorkelen. ’s Avond kan je genieten van heerlijke gerecht, zo vers uit de zee.

Dag 14 Naar de luchthaven voor je terugvlucht

Met de resort speedboot gaan jullie terug naar de Rayon Pier, daar worden jullie opgehaald door de chauffeur en naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. Doorgaans kom je volgende dag aan in Europa. Je kunt uiteraard ook een stopover maken op de terugweg en er nog enkele dagen Hong Kong, Bangkok of bijvoorbeeld Dubai aan vastknopen.