Volg het pad van de Belgische Mol in Vietnam

Onze Mekong reisspecialisten kijken dit jaar met veel interesse naar ‘De Mol’ België! Dit seizoen speelde zich namelijk af in Vietnam. Wij herkennen tijdens de afleveringen veel locaties en accommodaties waar de kandidaten verblijven. Wil jij ook deze bijzondere plekken bezoeken? Lees dan verder.


Avontuurlijk Ninh Binh

Het seizoen begint in Ninh Binh waarbij in aflevering twee een prachtige wandeling wordt gemaakt door het platteland. Eindigend met een flinke beklimming van de Hang Mua Cave. Zo’n 500 treden verder wordt je beklimming beloond met een spectaculair uitzicht op de bergen. Eén van de hoogtepunten in Ninh Binh en een leuke activiteit tijdens onze Cultuur en natuur highlights budgetreis. Bekijk nu de reis!


In aflevering drie verblijven de deelnemers in de bijzondere Mua Caves Ecolodge. Eén van onze favoriete accommodaties die je b.v. kunt toevoegen aan de highlights van noord en zuid Vietnam in stijl rondreis. In de opdracht maken de deelnemers een boottocht in Trang An en overnachten ze met hun dier in Tam Coc Bungalow. De mannen krijgen ondertussen les in de mooie Thai Vi Tempel vlakbij Tam Coc. Bezoek je Ninh Binh tijdens een van onze reizen? Dan kunnen we een bezoek aan de Thai Vi Tempel en Hang Mua Cave toevoegen.

> BEKIJK ALLE VIETNAM | LAOS | CAMBODJA RONDREIZEN
De kandidaten van De Mol België op de Hang Mua Cave<br>
De kandidaten van De Mol België op de Hang Mua Cave
De groene omgeving van Ninh Binh is adembenemend!<br>
De groene omgeving van Ninh Binh is adembenemend!

Halong Bay drakenrug baai

In de aflevering erna vertrekken ze naar het prachtige Halong Bay. Vanaf daar varen ze met boten tussen de kalkstenen rotsen door naar een onbewoond eiland in de baai. ‘s Avonds barbecueën op het strand en slapen in tenten. Wat een avontuur!

Na een opdracht in het water gaat de groep naar het exclusieve Van Boi Ecolux Island. Een resort op een privé eiland met hutjes op het strand waar ze even helemaal tot rust kunnen komen. Cat Ba is het grootste eiland van Halong Bay en de deelnemers maken een prachtige wandeling door de jungle. De wandeltocht eindigt aan de rand van de jungle in het hotel Whisper Nature Bungalow. Een leuk hotel dat wij ook graag toevoegen aan je maatwerk reis!


Van Boi Ecolux Island <br>
Van Boi Ecolux Island
Spectaculair Halong Bay<br>
Spectaculair Halong Bay

Levendig Hanoi

In aflevering 6 verlaten de kandidaten de groene omgeving van Halong Bay en reizen naar de hoofdstad Hanoi. De stilte wordt ingeruild voor het gezoem van alle brommertjes en motors. In Hanoi speelt de opdracht af bij de 6 kilometer lange mozaïeken muur en in Old Quarter. In Old Quarter rijden de kandidaten met een cyclo naar belangrijke bezienswaardigheden in het centrum zoals de One Pillar Pagoda en de Ngoc Son Tempel met de rode brug. Twee bezienswaardigheden die tijdens een rondreis vaak worden aangedaan.

Na de opdracht vliegen de kandidaten naar Ho Chi Minh. Ho Chi Minh ligt in het zuiden van Vietnam en is de grootste stad van het land. De kandidaten overnachten hier in het Novotel Hotel. Een modern hotel gelegen in het centrum van de stad.


Cu Chi Tunnels

Op het platteland maken de kandidaten, tijdens aflevering 7, kennis met de geschiedenis van Vietnam. Ze overnachten in Les Hameuax de l’Orient gelegen in de buurt van de Cu Chi tunnels. Ze rijden naar de Cu Chi tunnels waar een spannende opdracht volgt.

Lijkt het je ook leuk om de Cu Chi tunnels te bezoeken en een poging te wagen in de tunnels? Laat het ons dan weten en we voegen het graag toe aan je reis in Vietnam!

Veel van onze gasten vinden het leuk om een poging te wagen in de Cu Chi tunnels<br>
Veel van onze gasten vinden het leuk om een poging te wagen in de Cu Chi tunnels

Één van onze favorieten in Ho Chi Minh: The Myst Dong Khoi<br>
Één van onze favorieten in Ho Chi Minh: The Myst Dong Khoi

Modern Ho Chi Minh

In aflevering 8 overnachten de gasten weer in Ho Chi Minh in het moderne en luxe The Myst Dong Khoi. Één van onze favoriete in Ho Chi Minh. De volgende dag beginnen ze met een spannende opdracht en in de middag gaan ze naar District 4. De voormalige maffia wijk van Ho Chi Minh waar ze het kaartspelletje Zwarte pieten gaan doen.

Een verblijf in het Luxe The Myst Dong Khoi hotel kunnen we bijvoorbeeld toevoegen aan de reis 'Drie weken noord en zuid Vietnam verkennen in luxe'.


De finale

Op de finale dag beginnen de kandidaten met een opdracht in Kingdom Karaoke. Vietnamese houden erg van karaoke en er zijn karaokebars in overvloed. De volgende dag reizen ze naar Vung Tau gekleed in een prachtig op maat gemaakt pak. Lijkt het je ook leuk om kleding op maat te laten maken in Vietnam? Laat het ons dan weten. We helpen je hier graag mee verder.

Vung Tau is een stad gelegen aan de kust van Vietnam en hier wordt een spannende opdracht gespeeld in een oud gebouw. Voor de laatste test rijden ze weer het binnenland in naar een prachtig tempelcomplex waar de winnaar, verliezer én de mol bekend wordt gemaakt.

Lijkt het je leuk om een rondreis te maken waarbij je verschillende locaties van Wie is de Mol bezoekt? Mail ons je wensen en voor je het weet bezoek je ook het indrukwekkende Vietnam net zoals de kandidaten!


Laat je inspireren met onderstaande Vietnam reizen:


> BEKIJK ALLE VIETNAM | LAOS | CAMBODJA RONDREIZEN

Sri Lanka of India bezoeken?
Bekijk de websites van onze 'zusjes' Singha reizen en Indus reizen voor onze andere bestemmingen.